Dialer ãéá Linux

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Post Reply
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Sun Jul 25, 2004 12:07 am

Yπάρχει το wvdial και το console based ppp-go (στο slack που έχω εγώ τουλάχιστον). Έχει και ένα το gnome απ'ότι θυμάμαι.
Πάντως το kppp έχει το καλό ότι γίνεται dock στο taskbar του KDE και βλέπεις την κίνηση με τα λαμπάκια χωρίς να ανοίξεις κονσόλα :-D. Επίσης έχει πιο οργανωμένα τα logs καθώς και μπορείς να το βάλεις να υπολογίζει τις χρεώσεις. Αν γουστάρεις βλέπεις και γραφικά την κίνηση απο το modem.
Ni!! Ni!! Ni!!
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by koki » Sun Jul 25, 2004 10:00 am

Κι εγώ σε κάτι guiστικό ψηφίζω kppp χωρίς να έχω δοκιμασει πολλα άλλα, αλλά για τους λόγους που ανέφερε και ο vagalati.
Σε κάτι απλό και εύχρηστο/αξιόπιστο cli θα έλεγα το wvdial. Δε νομίζω να σε δυσκολέψει καθόλου.
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Sun Jul 25, 2004 1:22 pm

koki wrote:Κι εγώ σε κάτι guiστικό ψηφίζω kppp χωρίς να έχω δοκιμασει πολλα άλλα, αλλά για τους λόγους που ανέφερε και ο vagalati.
Σε κάτι απλό και εύχρηστο/αξιόπιστο cli θα έλεγα το wvdial. Δε νομίζω να σε δυσκολέψει καθόλου.
Btw, τo wvdial έχει και ένα gui frontend βασισμένο σε tk. Ποτέ δεν μου άρεσε!
Ίσως όμως να έχουν βγεί και καλύτερα frontends απο τότε που το είχα δοκιμάσει.
Ni!! Ni!! Ni!!
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Sun Jul 25, 2004 1:32 pm

Καλό το wvdial απλά είναι λίγο σπαστικό σαν υλοποίηση. Πρέπει να το συνηθήσεις...Δεν ξέρω πάντα μου έσπαγε να νεύρα...Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι text/console πάντα με chatscripts. Ή χρησιμοποιείς lin ή όχι. Στο κάτω κάτω το kppp front end είναι για το pppd/ipppd άρα εάν θέλεις μεγάλη ευελιξία το χρησιμοποιείς κατευθείαν.
apt-get install pppconfig
//apt-get install ipppd - εάν έχεις idsn
pppconfig
Δίνεις ένα όνομα στο provider(aueb) και συμπληρώνεις τα υπόλοιπα παιδία τηλ,userid,pass και κάποιες επιλογές σχετικά με το dns κλπ(για την σύνδεση της σχολής βάλε pap στο authentication). Τέλος:

ipppd call provider(aueb)
Τα αρχεία βασικά ρυθμήσεων είναι:
/etc/ppp/options - pppd
/etc/ppp/ioptions - ipppd(ppp για isdn)
/etc/ppp/peer/* - περιέχει όλα τα peers πχ aueb, otenet, hol για να τα καλείς με pppd/ipppd call aueb/hol/...
/etc/ppp/chap-secrets - περιέχει τα passwds για το chap auth proto(κάνεις edit εάν χρειαστεί)
/etc/ppp/pap-secrets - ομοίως για pap
τα υπόλοιπα βρείτε μόνοι σας τι κάνουν για να παίξετε και λίγο :-D
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Sun Jul 25, 2004 8:47 pm

Κάτι που μου ήρθε τώρα μιας και το ppp ήθελε να κάνει τα δικά του σε ένα box που πέρασα πριν απο λίγο...
Όποιος χρησιμοποιεί debian με kernel 2.6.x θα έχει πρόβλημα με την φόρτωση των modules(insmod,modprobe...). H λύση είναι σε όποια ver και να βρισκόμαστε(woody-stable/sarge-testing/sid-unstable) να περάσουμε το package module-init-tools 3.1.x. Το pack είναι απο την testing/unstable οπότε θα πρέπει ή να το κατεβάσετε(.deb) και να το κάνετε install με dpkg -i *.deb ή να περαστεί με apt-get -t unstable(για όποιον διατηρεί mixed system**)

ΥΓ:Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για το πώς κρατάει ένα mixed system ας κάνει ένα post να του γράψω.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”