Οδοιπορικό από τα Windows 1.0 στα Windows XP

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Post Reply
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Οδοιπορικό από τα Windows 1.0 στα Windows XP

Post by AmmarkoV » Sat Nov 13, 2004 11:41 pm

Δείτε απο πού ξεκίνησαν τα Windows :lol: !
http://www.infosatellite.com/news/2001/ ... shots.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sun Nov 14, 2004 12:45 am

Έχοντας "δοκιμάσει" όλα τα win μετά την έκδοση 3.11 θεωρώ ότι τα καλύτερα είναι τα 98 και xp με διαφορά από τα άλλα και τα χειρότερα τα
ME ...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
ttoppouzokypraios
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ttoppouzokypraios » Sun Nov 14, 2004 2:34 am

Τα 2000 που τα βάζεις???
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Sun Nov 14, 2004 11:59 am

ttoppouzokypraios wrote:Τα 2000 που τα βάζεις???
Ελάχιστες διαφορές στον kernel των 2000 και των XP συνεπώς μάλλον τα βάζει μαζί :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Nov 15, 2004 10:12 am

HdkiLLeR wrote:
ttoppouzokypraios wrote:Τα 2000 που τα βάζεις???
Ελάχιστες διαφορές στον kernel των 2000 και των XP συνεπώς μάλλον τα βάζει μαζί :)
... και το απιστεύτο interface των win xp ... πάντως τα xp και τα 95 έφεραν επανάσταση στο interface των λειτουργικών συστημάτων ...
υγ -> μη ξεχνάτε ότι τα 98 συνέχιζαν να είναι στα ράφια καταστημάτων μέχρι το 2002! (δεν είναι αμελητέο γεγονός πιστεύω αυτό ...) και τα xp τα έχουμε από το 2001!
υγ 2 -> το sp2 πάντως κάνει μια τρελλή μαϊμουδιά όταν το λειτουργικό πάει να ξεκινήσει και δείχνει τα win xp με τη μπάρα να πηγαινοέρχεται κάτω αριστερά ένα 1987 - 2001 microsoft corporation, η χρονολογία εξαφανίστηκε! Το έχουν καταλάβει ότι πρέπει να βγάλουν κάτι new ...
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Nov 15, 2004 11:11 am

Εγώ και σήμερα τα Win98SE χρησιμοποιώ , το καλύτερο λειτουργικό της Microsoft κατα την γνώμη μου , και έχω κ WinXP στο laptop μου ;)
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Nov 15, 2004 11:19 am

AmmarkoV wrote:Εγώ και σήμερα τα Win98SE χρησιμοποιώ , το καλύτερο λειτουργικό της Microsoft κατα την γνώμη μου , και έχω κ WinXP στο laptop μου ;)
Δικός μου είσαι ... ;-)
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Mon Nov 15, 2004 12:54 pm

Και γω ήμουν μακροχρόνιος χρήστης των 98 και πολύ ικανοποιημένος .Τώρα πια έχω 2000 από τα οποία δεν έχω κανένα ιδιαίτερο παράπονο.Τα xp κατά την γνώμη μου είναι πολύ εφετζίδικα αλλά εγώ δεν θα τα έβαζα ποτέ για διάφορους λόγους :)
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Nov 15, 2004 1:03 pm

ailouros wrote:Και γω ήμουν μακροχρόνιος χρήστης των 98 και πολύ ικανοποιημένος .Τώρα πια έχω 2000 από τα οποία δεν έχω κανένα ιδιαίτερο παράπονο.Τα xp κατά την γνώμη μου είναι πολύ εφετζίδικα αλλά εγώ δεν θα τα έβαζα ποτέ για διάφορους λόγους :)
Προσωπικά, τα xp είναι μακράν ότι πιο σταθερό υπάρχει στα λειτουργικά συστήματα και δη τα pro (για win μιλάμε πάντα) ... οι φορές που έχω κάνει reset μπροστά σε αυτές των άλλων λειτουργικών είναι μηδενικές ... και να είσαι ίντερνετ, να παίζει ταινία DvD, να έχεις ανοικτό Media Player και κάτι κειμενάκια στο Word δε καταλαβαίνει τπτ ...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Mon Nov 15, 2004 1:35 pm

Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι τα XP απευθύνονται σε υπολογιστές με πολύ καλύτερες προδιαγραφές από ότι τα 98,2000 αλλά παρόλαυτα είναι πιο αργά και από replay!Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να είναι οκ αλλά ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι τρέχουν σε μηχανάκια 2++Gz με 512++ ΜΒ RAM.
Για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν το συζητάμε ,ειδικά αυτό το MS Passport όπως επίσης και το ατελείωτο spyware που έρχεται πακέτο.Για ασφάλεια είναι γνωστό πλέον(άσε που τα χομ δίνουν δικαιώματα administrator σε κάθε χρήστη).
Μετά κατά το σύνηθες κληρονομεί όλα τα κουσούρια των προηγούμενων εκδόσεων και τα επεκτείνει κιόλας.Δεν είναι τυχαίο που αναπωλούμε τα 98 :) .
Πιστεύω ότι έχει τόσα πολλά περιττά πράγματα που πλέον από διεπαφή μεταξύ χρήστη και PC έχει καταντήσει να είναι διεπαφή μεταξύ χρήστη και Microsoft.

Image
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Nov 15, 2004 2:44 pm

αυτό ξαναπές το!!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Nov 15, 2004 2:54 pm

LoL ailouros για την φωτογραφία !! :-D :-D
Αν και αναφέρεται σε X-BOX ωστόσο ταιριάζει απόλυτα στην συζήτηση...

Εγώ από τα XP έχω 2 παράπονα , πρώτον το οτι η υπεραπλούστευση στα μενού κτλ κάνει το λειτουργικό σύστημα "ΜΗ" λειτουργικό για χρήστες που ξέρουν τι τους γίνεται και δεύτερο όλα τα προγράμματα built in στα WinXP όποτε τους καπνήσει στέλνουν reports στο internet , γίνονται update και γενικότερα η έννοια privacy πάει περίπατο :!:

Στα 2 προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η "μερική" ασυμβατότητα με ορισμένα Apps (Μου έφαγε μια εβδομάδα να προσαρμόσω τον FPC Compiler και τα προγραμματάκια μου στα XP)

Win98 και πάλι Win98
...
...

:cool:
Image
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Nov 15, 2004 4:14 pm

Παιδιά δε ξέρω, βέβαια καθένας έχει τις απαιτήσεις του από κάθε μηχανάκι και λειτουργικό εγώ με τα xp δεν έχω κανένα παράπονο ... μέχρι στιγμής!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Nov 15, 2004 5:46 pm

Γενικότερα είναι πολύ καλό και σταθερό λειτουργικό..!
Αλλά σε μερικά σημεία μου την σπάει κάπως...!! :smile:
Image
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Mon Nov 15, 2004 11:48 pm

Και εγώ έχω τα XP σε PIII 800 MHz , RAM 320 MB και δεν έχω κανένα παράπονο από επιδόσεις. SP2 δεν έχω βάλει γιατί από ότι ακούω πιο πολλά προβλήματα δημοιουργεί από ό,τι φτιάχνει. Βέβαια έχω και τα Win 98SE στο ίδιο PC γιατί είναι το αγαπημένο μου λειτουργικό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ. Με τα 98 αισθάνομαι ότι ελέγχω το οτιδήποτε σημβαίνει στο PC μου αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα XP. Βέβαια τα XP έχουν κάποια άλλα πλεονεκτήματα ένα από τα οποία είναι και η μεγαλύτερη σταθερότητα.
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”