Silent Hill

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με την "έβδομη" τέχνη.
Post Reply
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Silent Hill

Post by AmmarkoV » Sat May 06, 2006 1:01 am

Image

Χθές είδα το Silent Hill movie και μου άρεσε πάρα πολυ..
Είχαμε πάει με έναν φίλο μου κ πραγματικά ήμουν στην άκρη της καρέκλας μου σε όλη την διάρκεια του φιλμ..

Απίστευτη ατμόσφαιρα..
Φοβερή μουσική..
Story που θύμησε κάτι μεταξύ Silent Hill 2 και 3 και εξηγεί και ορισμένα πράματα..
Και αιματηρότατα και νοσηρά ξεσπάσματα βίας σε κάποιες σκηνές , μου θύμησε πως αισθανόμουν παίζοντας το παιχνίδι..
Γενικότερα είχε ότι θα ήθελα να έχει η ταινία..

Για όσους δεν έχουν παίξει το παιχνίδι δεν ξέρω πως θα τους φανεί βέβαια..
Το έχει δεί κανείς ?
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by jimblanc » Sat May 06, 2006 8:16 pm

εμενα παλι μου ειπαν οτι ειναι πολυ στανταρ η πλοκη... πολυ κοινη αλλα αν λες οτι ειναι καλο τοτε το σκορ κριτικης ειναι 1-1 και 8α παω να το δω αν ειναι...
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Sat May 06, 2006 9:15 pm

Με το συνονόματο παιχνίδι ποία η σχέση του ?
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat May 06, 2006 9:45 pm

:bounce: Λοιπόν ενδιαφέρουσες πληροφορίες εδώ:
http://imdb.com/title/tt0384537/trivia

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται πως βασίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς. Επίσης και το εξής: "In the original script, there were only female characters. After submitting this, the script was returned to Gans with a memo saying "there are no men!". Sean Bean's character was added and the script was approved."
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue May 09, 2006 12:31 am

jimblanc wrote:εμενα παλι μου ειπαν οτι ειναι πολυ στανταρ η πλοκη...
Το θέμα είναι ακριβώς αυτό..
Σε πολλές κινηματογραφικές μεταφορές παιχνιδιών (Tomb Raider,Resident Evil [btw Milla Jovovich μετράει ;) ], κτλ ) έχει προσαρμοστεί η πλοκή στην ταινία..
Στην συγκεκριμένη νιώθεις λές και παίζεις (βλέποντας όμως) το Silent Hill 5 (5=καινούργιο).. :)
Η πόλη πχ είναι ολόιδια με του SH 2 (από οτι θυμάμαι..)
Τα τέρατα , τα settings , η ομίχλη , η μουσική :)
Επίσης για την μουσική συγκεκριμένα
Silent Hill 1 OST , Silent Hill 2 OST , Silent Hill 3 OST , Silent Hill 4 OST
Akira Yamaoka αρχηγός :thumleft:
Fairy wrote:In the original script, there were only female characters.
Προσωπικά ο γυναικείος χαρακτήρας σε συνδυασμό με το απειλητικό σκηνικό μου αρέσει πολυ... Όχι βέβαια σε σημείο του να μην υπάρχει ούτε αρσενικός γάτος :) αλλά στο SH3 που είναι το αγαπημένο μου ουσιαστικά μόνο η Heather υπάρχει..
Κατα την γνώμη μου επίσης δεν μοιάζει στα 2 πρώτα αλλά στα 2 μεσσαία (2-3) :roll:

PHOTOS από την ταινία..
ImageImage
Image
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed May 10, 2006 12:35 am

AmmarkoV wrote:Κατα την γνώμη μου επίσης δεν μοιάζει στα 2 πρώτα αλλά στα 2 μεσσαία (2-3)
Πολύ πιθανόν. Απλά παρέθεσα την πληροφορία που βρήκα, δεν είναι προσωπική μου άποψη καθώς δεν έχω δει ακόμη την ταινία... :roll: Να το τονίσω αυτό μήπως μπερδευτούν οι υπόλοιποι...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Wed May 10, 2006 2:30 am

το είδα σήμερα και παρόλο που η ταινία καταφέρνει και σε βάζει στο κλίμα το χαλάει λίγο στο τέλος με στοιχεία splatter που προκαλούν γέλια.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Hakk
bit level
bit level
Location: Σεπόλια και τη νύχτα μερικοί γύροι testing με την MP4/23 στο Montmello (στον ύπνο μου!!!)

Post by Hakk » Mon May 29, 2006 12:18 pm

Αν λατρεύεις τη συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών τότε η ταινία σίγουρα θα σου αρέσει. Αν όχι, τότε παίζεται.
Εμένα μου άρεσε ο τρόπος που ο Gans χρησιμοποίησε το κάθε στοιχείο του παιχνιδιού με όμορφο τρόπο (εκτός ότι έκανε την Gillespie καλή... :shock: ). Ο Pyramid Head εκπληκτικός :) και το μόνο που με ξένισε ήταν το περίεργο τέλος καθώς και κάτι με τη Cybil αλλα θα πέσει spoiler και δε γίνεται να πω...
Όσον αφορά στο ποια παιχνίδια χρησιμοποιεί, είναι καθαρά ένα remake του πρώτου Silent Hill με τη χρησιμοποίηση τεράτων από το 2 (νοσοκόμες, patient demons=αυτό με το ζουρλομανδύα, ο Pyramid Head). To Silent Hill 3 δε χρησιμποιείται πουθενά μέσα στη σειρά.
Τέλος ευτχώς χρησιμοποιήσαν την απιστευτη μουσική του Yamaoka και όχι τίποτα άλλο. Thumbs Up!!!

Ευχαριστώ και τον/την AmmarkoV για το link με τα τραγούδια. Το Promise από το SH2 OST σκίζει ε???

Ελπίζω να το σκεφτούν και για συνέχεια της ταινίας.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon May 29, 2006 5:34 pm

Hakk wrote:Ευχαριστώ και τον/την AmmarkoV για το link με τα τραγούδια.
Τπτ ;)
επίσης είναι τον AmmarkoV :-D
Από τραγούδια κατα την γνώμη μου τα πιο ωραία είναι όλο το soundtrack του Silent Hill 3 (το οποίο επίσης χρησιμοποιήθηκε κατα κόρον στην ταινία..)
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun Sep 17, 2006 1:23 am

Την είδα και που φάνηκε πολύ μούφα τελικά
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Sun Sep 17, 2006 12:10 pm

Einherjar wrote:Την είδα και που φάνηκε πολύ μούφα τελικά
Συμφωνώ. Στο τέλος ρε παιδιά επειδή δεν την παρακολούθησα και με τη μέγιστη προσήλωση την ταινία τι έγινε ακριβώς; Υποτίθεται ότι η μάνα με το παιδί είχαν πεθάνει αλλά δεν το ήξεραν;
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Oct 19, 2006 2:29 pm

είμαι τρελός fun του παιχνιδιού..
η ταινία σκίζει!!

Image

Image
Image
Post Reply

Return to “Κινηματογράφος - Τηλεοπτικά”