Θα μιλήσω για όσα anime/manga έχω δει/διαβάσει, τα περισσότερα λογικά θα έχουν χιλιοαναφερθεί στο thread:
Naruto: Ok κάπως έτσι κολλήσαμε οι περισσότεροι με τα Shounen, είναι ένα άρτιο -στο μεγαλύτερο μέρος του- anime (αν εξαιρέσεις τα fillers) που και να το σιχαίνεσαι πρέπει να το δείς για να έχεις άποψη (=p). To manga του πλέον είναι αδιάφορο για εμένα though, αν και αρκετοί το βρίσκουν εξίσου ενδιαφέρον με παλιότερα.
Bleach: Εκπληκτικό στα eps ~18-63, πραγματικά αριστούργημα. Από εκέι και πέρα ακόμη κι αν δεν λάβει κανείς υπόψη τα fillers το Bleach χάνει τη μαγεία του. Μία καλή σκηνή μάχης ή ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας here and there, αλλά στο μεγαλύτερό του τμήμα χάνει το ενδιαφέρον του. (προτείνω να διαβάσει κανείς το manga μετά το episode 63..)
One Piece: Τα λόγια είναι περιττά, έχω τουλάχιστον 10 φίλους/γνωστούς που επέμεναν ότι ήταν παιδικό. Τους είπα δείτε λίγο από την αρχή, το παρακολούθησαν και πλέον είναι φανατικοί. Φυσικά σε κάποια arcs χαλάει λίγο αλλά αποτελεί all-time classic δίχως αμφισβήτηση.
Death Note: Must-see. Συμφωνώ στο ότι χάνει το ενδιαφέρον του
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
από τη στιγμή που πεθαίνει ο L
αλλά και πάλι είναι anime που και να μην είσαι fan του είδους μπορείς να το ευχαριστηθείς απόλυτα.
Code Geass: Ποτέ δεν κατάλαβα τον ντόρο για το συγκεκριμένο. Δεν είμαι fan των mecha, τα σιχαίνομαι λίγο πολύ, αλλά είχα ακούσει ότι είναι το top anime και ότι θα μου άρεσε ακόμη κι έτσι. Ε, δεν μου άρεσε. (δεν κατάφερα να δω πέρα από το 4ο ep, μπορεί όντως μετά να γίνεται καλύτερο)
Great Teacher Onizuka: Πολύ καλό. Είναι το μόνο μη-shounen που άντεξα να δω και δεν έχασα. Φοβερός χαρακτήρας με βάθος, ωραία ιστορία και συγκινητικές στιγμές + σκηνές στις οποίες απλά λύνεσαι στα γέλια.
Fullmetal Alchemist: Είχα δει λίγο από το αρχικό anime, δεν μου κίνησε την περιέργεια. Μου πρότειναν να διαβάσω το manga και όντως ήταν κλάσεις ανώτερο. Συμπέρασμα: απλούστατα βλέπει κανείς το Brotherhood, την δεύτερη season που ακολουθεί την ιστορία του manga.
Hellsing: Ή το λατρεύεις ή το απεχθάνεσαι. Προτείνω να δει κανείς τα OVA (Hellsing Ultimate) τα οποία είναι απίστευτα καλοφτιαγμένα και βασίζονται με περισσότερη ακρίβεια στην original ιστορία.
Samurai Champloo: Δεν έχω δει πολύ, δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον η ιστορία και οι χαρακτήρες, αλλά αναμφισβήτητα έχει από τις πιο ωραίες σκηνές μάχης (fast-paced όσο κανένα άλλο).
Soul Eater: Ωραίο για να περάσει κανείς την ώρα του, όχι τίποτα φοβερό, αλλά σε anime-fans το προτείνω.
Elfen Lied: Same with Hellsing. If you like blood, see it.
Reborn: Αν αντέξει κανείς τα πρώτα 20 eps βλέπεται. Τώρα, ακόμα κι αν μετά φαίνεται πως γίνεται καλύτερο, εγώ βαρέθηκα τόοοσο πολύ από τα αρχικά που δεν άντεξα να το δω. (ο Βαγγέλης επιμένει =p)
My 2(++) cents, καληνύχτες