Hip Hop και Rap ατην Ελλαδα

Εδώ μπαίνουν μουσικά θέματα.
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sat Dec 02, 2006 1:01 pm

Ευχαριστώ φίλε..
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Sat Dec 02, 2006 2:46 pm

Κι εγώ άκουγα πάρα πολύ hip-hop πιο παλιά, για αρχή είχα ακούσει όλα τα τότε ελληνικά συγκροτήματα...Ούτε θυμάμαι πόσα ήταν, μια περίοδο είχαμε τιγκάρει...Τελικά είχα καταλάξει κι εγώ στους Active Member και την παρέα τους...Δηλαδή prohja, βαβυλώνα, Σανταζίνια κλπ. Πραγματικά πολύ καλά κομμάτια. Αν και οι βαβυλώνα ελάχιστα μου άρεσαν... Υπήρχαν φοβερά κομμάτια με πολύ καλό στίχο όπως η Άστεγη Μπαλάντα, Μεγάλα Σκοτάδια, Στη χάση και στη φέξη, Άλλο ένα ψέμα, Στο μεθύσι μου, Περι Φόβου, Στου Αιώνα το Φευγιό, Λαβωμένο Ξωτικό, Το Δέντρο, Δανεικές Προσευχές, Καλώς ήρθες Παράξενε στον τόπο σου, Βάλτο όταν βρέχει να τ'ακούς κ.α Που δεν τα θυμάμαι πια ...Χαλάστηκα από ένα σημείο και μετά γιατί οι τύποι άρχισαν να την βλέπουν.... Υπήρξαν και μερικά καλά συγκροτήματα από τους λεγόμενους σκληροπυρηνικούς όπως οι FFC!
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Sat Dec 02, 2006 2:57 pm

Πιστεψε με οι ffc δεν ειναι τπτ μπροστα σε αλλους. Παντως επειδη ετυχε να γνωρισω μερικους (οχι τπτ φοβερο), οι περισσοτεροι ηταν ψαγμενοι για τον στοιχο (αλλα κ γι αλλα πραγματα).
Image
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Fairy » Sun Dec 03, 2006 10:22 pm

dimitra wrote:...Καλώς ήρθες Παράξενε στον τόπο σου...
Τι ώραιο στίχο που έχει αυτό. Ευφυές!
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Sat Jan 27, 2007 3:50 pm

Παίδες μου είπε χθές ένα παιδί που συνάντησα στην Αθήνα ότι σήμερα έχει Ρόδες στη σχολή. Δεν άνοιξα άλλο θέμα για να μην παραπληροφορώ κιόλας αλλά αν κάποιος ξέρει κάτι ή μπορεί να μάθει ας μου πει μια το συντομότερο ...
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
specton
bit level
bit level

Post by specton » Sun Mar 04, 2007 2:13 am

Διάφορα διαβάσα για την hiphop μουσική εδώ πέρα.
Ας αρχίσουμε με τα βασικά.
Στην Ελλάδα ΥΠΑΡΧΕΙ και ποιοτικό hiphop.

Είτε πρόκειται για Lowbap (μπροστάρηδες οι Active Member) αλλά έχουν από πίσω και άλλα καλά συγκροτήματα.

Από εκει και πέρα υπάρχει το πιο old school για τα ελληνικά δεδομένα, βλέπε
TXC, FFC, Razastarr, παλιοί ΝΕΒΜΑ και ακόμα και την ΖΝ Φαμίλια (μην κατακρίνει κανείς.. Αντιπροσοπεύουν το gangsta rap στην Ελλάδα ότι και αν σημαίνει αυτό). Παρεμβολές, Άλφα Γάμα κτλ...

Το χιουμοριστικό rap με Ημίζ, προσωπικά μου αρέσουν τα παιδιά είναι τρελά! (όχι το παλιό τραγούδι απο INC :P).

Η νέα σκηνή είναι πιο περίπλοκη. Υπάρχουν οι "underground" κυκλοφορίες με κάποια αξιόλογα πράγματα, βλ. ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ, flowjob, Βόρεια Αστέρια κτλ...

Και ας μην ξεχνάμε και τις κανονικές κυκλοφορίες, με Αρτέμη-Ευθύμη, πρωην TXC, ΣΤΙΧΟΙΜΑ!!!, Ρόδες, Stereo Mike κτλ κτλ..Αντίξοες Παραγωγές, Έκπτωτος Άγγελος..

Τώρα με Βουρλιώτη και την παρέα του δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς...

Από εκει και πέρα στο ξένο..Γίνεται το έλα να δεις! Όποιος θέλει προτάσεις κτλ για αξιόλογο hiphop μπορεί να μου στείλει mail ή μήνυμα..
Image
ASOEE-Online.gr
my blog: akyro.net
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Wed Aug 15, 2007 6:26 pm

Ας πω κι εγώ λοιπόν τη γνώμη μου μιας και 5,5 χρόνια ασχολούμουν μόνο με αυτό το είδος μουσικής(ελληνικής πάντα) έχοντας αποκλείσει οτιδήποτε άλλο.
Μία ανεξήγητη (λέμε τώρα) διάλυση του συγκροτήματος στο οποίο ήμουν μέλος σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα στο σκληρό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσω κάποιες χιλιάδες τραγούδια με έκαναν να αλλάξω είδος μουσικής. Είμαι γνωστός άλλωστε για την υπομονή μου :-p

Γενικά είμαι/ήμουν(?) οπαδός της παλιάς σχολής.. Goin' Through, FF.C...
Αυτά ήταν ωραία κομμάτια...

Τώρα για όσους ακούστηκαν παραπάνω:

Active Member: Οο οΟ Δε θα άντεχα να τους ακούσω πάνω από μισή ώρα. Μπορεί οι στίχοι να είναι καλοί αλλά τέτοιο πεθαμενατζίδικο ύφος δεν το θέλει ουτε ο πιο πεσσιμιστής άνθρωπος του κόσμου!

Βαβυλώνα: Οι πρώτοι πρώτοι που άκουσα.. Είναι Low Bap οπότε ισχύουν τα παραπάνω..

TXC: λολ, λολ και πάλι λολ. Τα είπα όλα ;ρ

Goin' Through: με χρονολογική σειρά: |Φοβεροί-TOP|..|γιατί χαλάνε?|..|Μ@#@#ες-Χειρότερο συγκρότημα|.

Ominus: Πολύ τον πάω αυτόν.. κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και παραδέχεται ότι οι καλοί μένουν στην αφάνεια κι όσοι έχουν μέσο πάνε μπροστά κι ας είναι χάλια.

Στίχοιμα (ανορθόγραφοι είναι αυτοι; ο_Ο): Προσπαθούν να γίνουν νέοι FF.C? Δε θα τα καταφέρουν αλλά καλή τους επιτυχία..

Καλύτερη συλλογή: Διαστημόπλοιο

Καλύτερη μουσική για να ανεβείς και λίγο: Εισβολέας > Βόρεια αστέρια

Καλύτερο συγκρότημα ever & ever & forever & over all & & & &...: FF.C

Τα Ημισκούμπρια δε θα τα έβαζα σ' αυτό το είδος μουσικής! Είναι διαφορετικοί και θέλουμε οπωσδήποτε ένα συγκρότημα να ακολουθήσει το είδος αυτό για να μη χαθεί...
tical wrote:Στην Ελλάδα hip-hop,rap,μπούζούκια,electro,club,metal,rock κτλ κτλ έχουν μπουρδουκλωθεί
++

Flashιά: Το είδος των Deadlock δε θυμίζει το είδος των Linkin' Park?
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed Aug 15, 2007 8:21 pm

ενας φιλος μου ειναι σε ενα συγκροτηματάκι με τους φίλους του.
ειναι αρκετά καλοί οι τύποι!!
check it out για όσους γουστάρουν: http://www.paranoiaonline.tk/ :)
Image
www.examino.gr
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by www.examino.gr » Tue Aug 28, 2007 9:00 pm

para wrote:
Active Member: Οο οΟ Δε θα άντεχα να τους ακούσω πάνω από μισή ώρα. Μπορεί οι στίχοι να είναι καλοί αλλά τέτοιο πεθαμενατζίδικο ύφος δεν το θέλει ουτε ο πιο πεσσιμιστής άνθρωπος του κόσμου!

Βαβυλώνα: Οι πρώτοι πρώτοι που άκουσα.. Είναι Low Bap οπότε ισχύουν τα παραπάνω..
μάλλον έχεις ακούσει μόνο 2-3 αργά κομμάτια ,μόνο έτσι εξηγείται. ειδικά οι βαβυλώνα δεν είχαν κανένα αργό τραγούδι
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Tue Aug 28, 2007 9:47 pm

Από Active Member έχω αρκετά CDs και είναι μετρημένα στα δάχτυλα των χεριών τα (απλώς) καλά τραγούδια.

Βαβυλώνα έχω 3 CDs και μόνο μουσική δεν είναι αυτό που ακούμε. Δε θυμάμαι να έχει και κανένα απ' αυτά μελωδία
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Post Reply

Return to “Μουσική”