Rockwave Festival 2009

Εδώ μπαίνουν μουσικά θέματα.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Rockwave Festival 2009

Post by necrofear_13 » Sat Mar 14, 2009 3:55 am

Οι παραπάνω δίσκοι ήταν προοδευτικοί για την εποχή τους. Ας μην κολλάμε στην στενή (πλέον) έννοια του progressive στη rock/metal.
Οι παραπανω δισκοι ειναι προοδευτικοι ακομα και για την εποχη μας τουλαχιστον οπως βλεπω εγω τα πραγματα.Αγαπητε scarface καθισα και διαβασα πολυ προσεκτικα τα post σου.Γνωμη σου ειναι και σεβαστη,αλλα εχεις βρεθει ποτε σε rock/metal συναυλια????Εβγαλες μεσο ορο ηλικιας εκει μεσα?Ειδες οτι κυριως αυτοι που πηγαινουν εκει ειναι νεοι ανθρωποι???Το metal ναι γεννηθηκε το 1970.Ειπες οτι πεθανε.Αλλα πως γινεται να πεθανε οταν ακομα metal δισκοι (δεκαετιας και...)βρισκονται ψηλα στις πωλησεις??(μηπως οι παππουδες με τις πενιχρες συνταξεις πανε και αγοραζουν cds?).....Κατι last γιατι βλεπω συνεχως να ειναι της μοδας (αθλιες κατα τη γνωμη μου) διασκευες υμνων της rock και της metal?
Υ.Σ. Φιλικα παντα το "πεταλακι" που λες μεγαλωσε γεννιες και θα μεγαλωσει και πολλες ακομα στο μελλον........ δεν θα κρινω τα αλλα "πεταλακια" αλλα στις περισσοτερες συγκρισεις θα εβγαιναν χαμενα αμα το εκανα!!!Οποιος καταλαβε καταλαβε!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Sat Mar 14, 2009 5:32 pm

necrofear13 +++ :smt023
scarface21
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by scarface21 » Sun Mar 15, 2009 5:11 pm

@marios
Απ'οτι θυμαμαι το αρχικο σχολιο για ηθελε να θιξει το συναυλιακο τοπιο της ελλαδας, αλλα προτιμησες να μου εκθειασεις τα συγκροτηματα, εγω εκανα την κριτικη μου για τα συγκροτηματα και το ειδος. Για πληποφορια εσενα και του necrofear13 ημουνα και εγω στην συναυλια των sabbath με οζι στην μαλακασα και ειδα πολυ καλα το κοινο, σας πειραξε το νουμερο 60 μηπως οκ 45 η 55. Οσο για επιρροες οκ αν το παρουμε οπως το πιανεις εσυ ολοι επηρεαστηκαν απο τον μπαχ, και οχι ο μαιλς επηρεαστηκε απο τον τζιμακο και οχι αναποδα. Τωρα το μεταλ βγηκε απο το birth of the cool η μηπως και απο τον bird???? Σαφως και δν υπαρχει παρθενογεννεση πλην των velvet, αλλα μην τα ισωπεδωνουμε ολα.Οσο για το ποσο καιρο παιζονται τα τραγουδια αυτο ειναι αλλο θεμα που δν θελω να μπω γιατι παλι θα ξεφυγουμε αν θες να το συζητησουμε σε αλλο thread πολυ ευχαριστως :) υ.γ.ναι τα εχω ακουσε πολυ καλα τα αλμπουμ που λες αλλα παλι ειναι προσωπικη αποψη...

@necrofear
νομιζω καλυπτω αρκετα με οσα ειπα παραπανω και στον μαριο,για τα cd που λες βεβαιως και πουλανε αφου ζουμε σε χωρα του μεταλ αυτη ηταν αρχικα η θεση μου,οσο για τους παππουδες νομιζω ηδη τα εχουν τα lp οποτε ισως παιρνουν τα remaster :smt016

Γενικα επειδη ξεφυγε καπου το θεμα μιλαω για τις ακριβες συναυλιες,οι περισσοτερες ενδιαφερουν το μεταλ κοινο(μεταλλαδες) και ειναι απο ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ γκρουπ (ναι τους ειδα το 2005 και δεν μου ειπε τιποτα 4 60 χρονοι και ουτε τωρα θα μου κανουν), τωρα αν ηταν απ'τις καλυτερες συναυλιες της ζωης σας παω πασο. Πειτε μου ενα μεγαλο ονομα που ηρθε στην ελλαδα,οχι με 1 χρονο καθυστερηση οπως οι metallica, sabbath με dio ειδαμε και πριν λιγα χρονια αν θυμαμαι καλα. Οποτε τι? οι ac/cd σωζουν την κατασταση? βεβαια γιατι να μην εισαστε ευχαριστημενοι ως μεταλ κοινο αυτα θελετε αυτα παιρνετε. Αλλα οποιος δεν ακουει μεταλ,η δεν ξερει η γκρινιαζει.Μαλλον σαν χωρα και ως κοινο τελικα παιρνουμε αυτα που μας αξιζουν και μας αναλογουν.... :smt020
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Mar 15, 2009 5:51 pm

Tι να σου πω τώρα, θες να φανεί ότι γνωρίζεις κάποια πράγματα αλλά δεν με πείθεις.
Απο τις συναυλίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα εσύ κρατάς αυτές που ακούγονται πιο πολύ κ αυτές που διαφημίζει το hammer...

Ξεχνάς τους Candlemass, Crimson Glory, Twisted Sister, Moonspell, Exodus, Celtic Frost, Iced Earth,Blind Guardian, Iron Maiden και άπειρα άλλα ονόματα?
Δηλαδή εσύ τι θα ήθελες να δεις? Kαι οι S.O.A.D. μας έχουν τιμήσει 2 φορές νομίζω.
Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε Wacken αλλά σε σχέση με την περίοδο πριν το 2004-2005 προφανώς είμαστε ικανοποιημένοι από τα ονόματα που έρχονται.
Τώρα οι τιμές είναι αστρονομικές συμφωνώ, αλλά προσωπικά μου φτάνει που θα δω τους Sabbath με τον DIO για δεύτερη φορά.
Αλλα οποιος δεν ακουει μεταλ,η δεν ξερει η γκρινιαζει.
Αν δεν ακους τότε τι παραπονιέσαι? Για την rock/metal σκηνή δε μιλάμε? Δε νομίζω στο rockwave να ταιριάζει και κάποιο band 20άρηδων μή-ροκομεταλλάδων, γιατί αυτό καταλαβα ότι προτείνεις...

edit: Στα ονόματα βάλε και Meshuggah, Pain of Salvation που ήρθαν πέρυσι τον Ιούλιο.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Sun Mar 15, 2009 6:04 pm

Μαλλον σαν χωρα και ως κοινο τελικα παιρνουμε αυτα που μας αξιζουν και μας αναλογουν....
Συμφωνω απολυτα αλλα δεν προκειται να καταλαβεις γιατι το λεω.Απλα καποιοι απο εμας δεν ειχαμε την ευκαιρια να γεννηθουμε σε αλλη εποχη μουσικα και τωρα ζουμε αυτες τις συναυλιες.Μπορει να ειναι ακριβες συμφωνω ,μπορει να εχουν μεγαλωσει τα group ηλικιακα συμφωνω,αλλα πως θα μπορεσω εγω που ειμαι 20 χρονων να δω τα συγκροτηματα που μεγαλωσα live αν δεν παω τωρα.Δυστυχως χρονομηχανη δεν υπαρχει και ευτυχως η δυστυχως μπορει η τεχνολογια να προχωρησε αλλα η metal/rock φτιαχτηκαν για live και οχι για να ακουγονται σε σπιτια σε τεσσερις τοιχους.Οποτε θα προτιμησω να δωσω κατι παραπανω και να δω τους παππουδες μου!!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Mar 15, 2009 6:33 pm

scarface21 wrote:Απ'οτι θυμαμαι το αρχικο σχολιο για ηθελε να θιξει το συναυλιακο τοπιο της ελλαδας, αλλα προτιμησες να μου εκθειασεις τα συγκροτηματα, εγω εκανα την κριτικη μου για τα συγκροτηματα και το ειδος.
Απ'ότι θυμάμαι το αρχικό σχόλιο είχε μέσα ένα "βλακ saBBATH", οπότε δεν ήταν μόνο για το συναυλιακό τοπίο...
scarface21 wrote:Για πληποφορια εσενα και του necrofear13 ημουνα και εγω στην συναυλια των sabbath με οζι στην μ@λ@κ@σα και ειδα πολυ καλα το κοινο, σας πειραξε το νουμερο 60 μηπως οκ 45 η 55.
Στα VIP ήσουν; γιατί στην αρένα, ο μέσος όρος ηλικίας ήταν περίπου τα 30 χρόνια... Αλλά και πάλι ρόλο παίζει; Ακόμα και αν ο μ.ο. ήταν τα 120000000 χρόνια, το κόλλημα που είναι; Αν δεν σου αρέσει η συναυλία μην πας, δεν σε αναγκάζει κανείς...
scarface21 wrote:Οσο για επιρροες οκ αν το παρουμε οπως το πιανεις εσυ ολοι επηρεαστηκαν απο τον μπαχ, και οχι ο μαιλς επηρεαστηκε απο τον τζιμακο και οχι αναποδα.
Και ο Bach από τον ανθρωποπίθηκο που βάραγε κορμούς :-p
Εσύ δεν μίλησες για MC5 και Blue cheer; Εγώ είπα κάτι το οποίο είναι αποδεδειγμένο από τους ίδιους τους μουσικούς, ότι οι AC/DC(στον hard rock χώρο) και οι Sabbath(στον metal) αποτελούν τεράστιες επιρροές...
Και κάτι ακόμα: ο Miles Davis εβγαζε δίσκους από το 1945("First Miles") ενώ το "Are you experienced?" βγήκε το 1967.
scarface21 wrote:Τωρα το μεταλ βγηκε απο το birth of the cool η μηπως και απο τον bird????
Από τον Davis και τον Berry δημιουργήθηκε το rock(rolling stones, the who, beatles, pink floyd, τα πρώτα των Purple κλπ) και μετά βγήκε το "Black Sabbath"(ως αποτέλεσμα όλων αυτών) και με αυτό όλη η metal...
scarface21 wrote:Σαφως και δν υπαρχει παρθενογεννεση πλην των velvet, αλλα μην τα ισωπεδωνουμε ολα.Οσο για το ποσο καιρο παιζονται τα τραγουδια αυτο ειναι αλλο θεμα που δν θελω να μπω γιατι παλι θα ξεφυγουμε αν θες να το συζητησουμε σε αλλο thread πολυ ευχαριστως
That's a good idea ;)

Ακόμα βέβαια δεν έχω καταλάβει, ούτε τι ακους εσύ, ούτε τι πρόβλημα έχεις με αυτές τις συναυλίες...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
scarface21
bit level
bit level

Post by scarface21 » Sun Mar 15, 2009 6:43 pm

Προφανως εννoουσα bitches brew...Για τις επιρροες αυτο εννοουσα δεν εγινα κατανοητος επειδη δεν εγραψα και 10 ονοματα. Και οχι δεν εχω προβλημα με τιποτα μεταλ. Το οτι μιλαω για μια κατασταση η οποια ειναι αληθης, και προκαλει τοσες αντιδρασεις μαλλον αλλοι εχουν το προβλημα. Μιλησα γενικα για το ποσες λιγες φαινονται οι καλες συναυλιες ροκ ποπ σε σχεση με τις πλειοψηφικες μεταλ και λοιπων συνταξιουχων. Τωρα που το εκανα νια νια το καταλαβαινετε??? :cheers:
Last edited by scarface21 on Sun Mar 15, 2009 7:32 pm, edited 1 time in total.
iDriL..*
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by iDriL..* » Sun Mar 15, 2009 7:14 pm

Κατ' αρχήν το φεστιβάλ λέγεται Rockwave και όχι Metalwave , δεν ταυτίζονται οι έννοιες απ'όσο γνωρίζω ίσα ίσα που διαφέρουν κατά πολύ.Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί όποιος ανήκει στην πρώτη κατηγορία και δεν είναι ευχαριστημένος με τα συναυλιακά δρώμενα στη χώρα μας θεωρείται μίζερος ή κομπλεξικός... :smt017 Πρέπει να απολογείται όποιος δεν χαίρεται με τους Black Sabbath,Iron Maiden,Def Lepard... κτλ?? Ε,ναι λοιπόν δεν ακούω metal ούτε classic rock,δεν αξίζει να ζω????? :smt075 Και από alternative ονόματα τι έχουμε?Τους Killers,το πιο εμπορευματοποιημένο "indie"(οξύμωρο) συγκρότημα που βρίσκεται τώρα στα πράγματα και πρέπει να κάνουμε και το σταυρό μας που θα ρθουν...
" now for wrath,now for ruin and a red nightfall.. " J.R.R.T.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Sun Mar 15, 2009 7:17 pm

Μηπως πρεπει να δικαιολογουμαστε εμεις που ακουμε?Να ξερω αν πρεπει να παρω αδεια για να παω στο Rockwave?

emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun Mar 15, 2009 7:22 pm

Ε,ναι λοιπόν δεν ακούω metal ούτε classic rock,δεν αξίζει να ζω?????
Έλα ρε συ, έρχονται και rock ονόματα (νομίζω πέρσι είχαν έρθει οι offspring για παράδειγμα)..Αν θες πιο underground, indie καταστάσεις δε νομίζω ότι θα τις βρεις σε ένα μεγάλο fest όπως το rockwave. Καλύτερα να ψάξεις σε μικρά club-άκια/ μαγαζιά (ναι, ακόμη και στην Αθήνα) που έχουν αξιόλογες μπάντες

---
Ασχετο-Όταν λέμε "πεταλάκι", εννοούμε τα γνωστά stomboxes κλπ.(λέγε με overdrive και έτσι) ή είναι κάτι άλλο, που η φτωχή μου αργκό δε το "πιάνει"?
Last edited by emperormario on Sun Mar 15, 2009 7:23 pm, edited 1 time in total.
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Sun Mar 15, 2009 7:22 pm

iDriL..* wrote:Κατ' αρχήν το φεστιβάλ λέγεται Rockwave και όχι Metalwave , δεν ταυτίζονται οι έννοιες απ'όσο γνωρίζω ίσα ίσα που διαφέρουν κατά πολύ.Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί όποιος ανήκει στην πρώτη κατηγορία και δεν είναι ευχαριστημένος με τα συναυλιακά δρώμενα στη χώρα μας θεωρείται μίζερος ή κομπλεξικός... :smt017 Πρέπει να απολογείται όποιος δεν χαίρεται με τους Black Sabbath,Iron Maiden,Def Lepard... κτλ??
Αυτό πάλι που ειπώθηκε εγώ ακόμα δεν μπορώ να δω...
Δεν είπε κανείς τίποτα τέτοιο.

Απλά κάποια άτομα προτιμάμε το rockwave με ονόματα πιο κοντά στο metal. Τώρα δεν είπαμε κανέναν ηλίθιο, επειδή δεν γουστάρει ό,τι κ εμείς.
Ο scarface21 έθιξε τις συναυλίες στη metal σκηνή και ότι έρχονται μόνο μεγάλης ηλικίας συγκροτήματα (που εγω αυτό το θεωρώ τύχη, αλλά τεσπά..).
Σε αυτό το θέμα (rockwave 2009) δεν κράξαμε όποιον γουστάρει άλλη μουσική. Είπαμε τι δεν μας αρέσει από τη φετινή διοργάνωσή του.

Μόνοι σας αρπάζεστε :smt017
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Mar 15, 2009 7:27 pm

scarface21 wrote:Προφανως εννoουσα bitches brew...
Σε ένα βαθμό υπάρχει επιρροή, αλλά και ο Hendrix είχε πάρει επιρροες από την jazz(γενικα) και τον Davis(ειδικά). Αμφιδρομη η σχέση ;)

@iDril..*: Μάλλον κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά. Ότι γράφηκε, γράφηκε (κυρίως) λόγω του "βλακ saBBATH" και του ότι οι AC/DC αποτελούν μαζί με τους Sabbath αποδειξη jurassic park.
Και να αντιστρέψω το ερώτημα: εγώ που δεν γουστάρω όλα τα alternative pop/rock που βγαίνουν σήμερα, πρέπει να ντρέπομαι που καταχάρηκα όταν άκουσα για Sabbath; Ή πρέπει να λέω "μακάρι να είχαν έρθει 30 χρόνια πριν, τώρα δεν αξίζουν τίποτα, άρα και να έρθουν τα σημερινά alternative" ακόμα και αν δεν ζούσα 30 χρόνια πριν;
Shame on me :-p
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun Mar 15, 2009 7:33 pm

marios που έκανε quote παραπανω δηλώσεις wrote:οι AC/DC αποτελούν μαζί με τους Sabbath αποδειξη jurassic park.
Εν κατακλείδι, πιστευω πως όλες οι μεγάλες (και ηλικιακά) μπάντες που περιοδευουν ακόμα, (acdc, rolling stones κλπ..) δε το κάνουν για τα λεφτά, αλλά γιατί το γουστάρουν και γιατί το rocknroll είναι το πάθος τους . Αλλωστε απο λεφτά, ντράγκα και δόξα έχουν χορτάσει και με το παραπάνω. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, ένα μεγάλο μέρος του εισητηρίου που πληρώνουμε δεν πάει στους ίδιους καλλιτεχνες αλλά στους ανθρώπους που το οργανώνουν, στους τεχνικούς κοκ..Οπότε μη μας φαίνεται και τόσο παράλογο το κόστος
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Sun Mar 15, 2009 7:38 pm

emperormario wrote: Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, ένα μεγάλο μέρος του εισητηρίου που πληρώνουμε δεν πάει στους ίδιους καλλιτεχνες αλλά στους ανθρώπους που το οργανώνουν, στους τεχνικούς κοκ..Οπότε μη μας φαίνεται και τόσο παράλογο το κόστος
Με αυτή τη λογική οι τεχνικοί του rockwave είναι ζαμπλουτοι.
Οι δισκογραφικές και οι διοργανώτριες είναι που παίρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό, και από live και από albums. Γιατί λέτε να παραπονιούνται οι δισκογραφικές για το downloading πιο πολύ από τους καλλιτέχνες? :smt016
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Sun Mar 15, 2009 7:42 pm

Ακριβως!!Επισης να θυμησω πως τα περισσοτερα metal/rock η καλυτερα rock μην παρεξηγησω τους ορους συνηθως με προτροπη τους αφηνουν πολυ κοσμο να μπει μεσα δωρεαν.Οποτε δεν νομιζω πως τα λεφτα ειναι το θεμα τους.Για αυτο μια ζωη σπαει το ενα ρεκορ θεατων μετα το αλλο.Με αποκορυφωμα βεβαια τον manu chao (μπορει να μην ανηκει ακριβως σε αυτο τον χωρο αλλα ετυχε να παραβρεθω στην τελευταια του συναυλια)

marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Mar 15, 2009 10:14 pm

scarface21 wrote:Μιλησα γενικα για το ποσες λιγες φαινονται οι καλες συναυλιες ροκ ποπ σε σχεση με τις πλειοψηφικες μεταλ και λοιπων συνταξιουχων. Τωρα που το εκανα νια νια το καταλαβαινετε??? :cheers:
Ξαναδιαβασε το αρχικό σου ποστ για να καταλαβεις ότι δεν ειπες ακριβώς αυτό...
Anyway, καλώς ή κακώς το φανατικό κοινό στην Ελλάδα δεν είναι αυτό των Killers(ή οποιουδήποτε άλλου alternative σχήματος, με εξαίρεση ίσως τους Placebo που για κάποιο λόγο έχουν πολλούς οπαδούς), αλλά αυτό π.χ. των Savatage(ακόμα κι αν είμαστε λιγότεροι αυτοί που τους ακούμε)... Επίσης, μια συναυλία των Metallica ή των Maiden ή των Sabbath ή οποιασδήποτε άλλης τόσο μεγάλης μπάντας, είναι σίγουρο ότι θα έχει >>20.000 εισητήρια(και καμιά 10.000 άλλους "λαθρεπιβάτες" :-p ), οπότε είναι μια σχεδόν σίγουρη επιτυχία... Από κει και πέρα τα παραπονα σας στην Didi :-p :-p :-p :-p
P.S.:
iDriL..* wrote:Κατ' αρχήν το φεστιβάλ λέγεται Rockwave και όχι Metalwave , δεν ταυτίζονται οι έννοιες απ'όσο γνωρίζω ίσα ίσα που διαφέρουν κατά πολύ.
Yeap, that's true! Αλλά στο rockwave μέχρι στιγμής τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί είναι rock(θυμίζω ότι rock δεν είναι μόνο το alternative που σου αρέσει, είναι και το poser/glam(Motley Crue, WASP, Monster Magnet)). Τα μόνα ονόματα που είναι metal είναι support και είναι οι Arch Enemy και οι Voivod(δεν κολλάνε και πολύ με την υπόλοιπη μέρα είναι η αλήθεια), όπως και η (μη-επίσημη) 4η μέρα με Mastodon(αν τελικά είναι πραγματική και δεν είναι φήμη) ;)
iDriL..*
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by iDriL..* » Sun Mar 15, 2009 11:59 pm

Ειπώθηκε στην 1η σελίδα κάτι περί μιζέριας επειδή κάποιοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το lineup του Rockwave και γενικά με τα ονόματα που έχουν έρθει κατά καιρούς στην Ελλάδα και γενικά υπάρχει πολύ αρνητικό κλίμα προς οποιονδήποτε μη fan της metal στη συζήτηση...Όντως το θέμα ξεκίνησε από το χαρακτηρισμό βλακ Sabbath και οδηγήθηκε στην αχαριστεία όσων δεν είναι φαν,απ' το ένα άκρο στο άλλο.Εννοείται ότι οφείλεις να σέβεσαι τις μουσικές προτιμήσεις του άλλου και δεν κατέκρινα κανέναν , αλλά όταν βλέπεις διαχωρισμό της μουσικής σε metal και aquilera εε κάπως σου ρχεται... :smt119
" now for wrath,now for ruin and a red nightfall.. " J.R.R.T.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Mar 16, 2009 12:33 am

Εντάξει, μου φαίνεται ότι τσακωθήκατε για το τίποτα και μετά κάνατε και μια αναδρομή στην ιστορία της μουσικής διάρκειας 4 αιώνων...
Εγώ νομίζω ότι αν υπάρχει ένας λόγος που έρχονται γερόντια στην χώρα και πρέπει να νιώσω άσχημα., είναι διότι οι πιο πολλοί μας προτιμάνε τώρα, που έξω δεν τους προτιμάνε όσο παλιότερα, ενώ παλιά ούτε να μας φτύσουν δεν ήθελαν.
Σαν να λέμε βρέθηκαν στην ανάγκη για φήμη και θυμήθηκαν και την ξεχασμένη Ελλάδα.Δεν με πειράζει βέβαια τόσο, γιατί στην τελική έρχονται :smt016

Ένας άλλος λόγος, είναι ότι δεν βγαίνουνε πια τέτοιες μπάντες, που να αξίζουνε να κάνουμε sold out για αυτές ακόμα και στα 60-φεύγα τους.Πραγματικά έχουμε στερέψει από μουσική.Μάλλον ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στη μουσική δωματίου. :smt016

@marios: Οι W.A.S.P. είναι κυρίως heavy metal από όσο ξέρω.Άρα περιορίζονται ακόμα περισότερο τα αμιγώς ροκ συγκροτήματα του φετινού Rockwave.

@διοργανωτές: Γιατί κόψατε την MarchMetalDay?????? Εμένα με ρωτήσατε????? :smt025
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Mar 16, 2009 12:48 am

nickpro wrote:@marios: Οι W.A.S.P. είναι κυρίως heavy metal από όσο ξέρω.Άρα περιορίζονται ακόμα περισότερο τα αμιγώς ροκ συγκροτήματα του φετινού Rockwave.
Είναι πιο "βαρύ" poser, αλλά εξακολουθεί να είναι poser... π.χ. 4-5 από τα καλύτερα τους για να βγάλεις μόνος συμπεράσματα:
Wild Child

Link

Hold on to my heart

Link

Animal - F**k like a beast

Link

Idol

Link

L.O.V.E. Machine

Link
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Mon Mar 16, 2009 12:53 am

Εεεε!! Που είναι το Widowmaker???? Είναι το αγαπημένο μου!! :smt016 :smt016
keeper21
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by keeper21 » Mon Mar 16, 2009 1:27 am

Scarafce λες οτι δεν απαξιωνεις το μεταλ και εχεις πει 150 φορες "Αυτα μας αξιζουν,αυτα περνουμε" αναφερωμενος προφανως σε μεταλ groups...
Και στη τελικη ρε παιδια ακουστε και αλλα πραγματα..Γιατι εδω στην Ελλαδα αυτο δικαιουνται να το λενε οι alternative στους μεταλλαδες και οχι το αντιθετο??Μηπως επειδη ειναι της μοδας?
Και πριν κανεις τον εξυπνο και μου πεις για πεταλακια να σου πω οτι ακουω οτι μου αρεσει..Οτιδηποτε και αν ειναι αυτο..
Ελληνικο-ξενο-μεταλ-indie-ποπ οτιδηποτε αρκει να το γουσταρω..Ελεος πια με τις ταμπελες εδω στο Ελλαντα...
Οσο για Κορμορανο επειδη το ξερω το παιδι,μαθε οτι δεν εχεις μονο εσυ μουσικη παιδια σε αυτο το φορουμ...
Παντως ειναι δικαιωμα σου(και πιθανοτατα σωστο) να μην εισαι ευχαριστημενος απο την κατασταση εδω,απλα μου την εδωσαν οι "μπηχτες" σου,που οπως ειπε και ο μαριος,αν κοιταξεις καλα υπαρχουν..
Και ξερω καλα τι παιζει με Λωρη αλλα η δυσαρεσκεια απεχει πολυ απτη μιζερια φιλε μου..

P.S.:Παω να ακουσω το καινουργιο Mastodon που κοβει κ***ς(Ειτε εχει ειτε δεν εχει πεταλακια...)
Reaching out to embrace the random.
Reaching out to embrace whatever may come.
scarface21
bit level
bit level

Post by scarface21 » Mon Mar 16, 2009 2:34 am

Φυσικα και το ειπα και για τα μεταλ,ΕΣΥ το πηρες σαν προσβολη? σε πειραξε το ρημα αξιζω? ουτε αρνητικο ειναι ουτε θετικο,δεν αναφερεται μονο στην μεταλ,εχω και το αναλογω αν ειδες διπλα που αποφορτιζει το κλιμα για τους "παρεξηγιαρηδες" ,και φυσικα εχουμε δικαιωμα να μιλαμε απ'την στιγμη που δεν βλεπουμε συναυλια της προκοπης,στο τελος θα βγειτε αδικημενοι και θιγμενοι. Οσο για την μοδα ξερεις πολυ καλα ποια ειναι η μοδα στην ελλαδα, και απαξιω να μιλησω για athens voice και κεραμεικους αν αυτο εννοεις,σπειρα λελεδων κουλτουριαριδων, οπως "μεταλαδες" ηταν και οι καφροι που λιθοβολουσαν τους prodigy πρωτη φορα στην αθηνα. Οσο για τον κορμορανο δεν τον ξερω προσωπικα και ουτε εχω τιποτα μαζι του, οσο για την μουσικη του παιδεια δεν την ειδα ουτε στο "κομπλεξικος" ουτε στον αφορισμο η μεταλ η κριστινα. Δεν ηταν μπηχτες,μην αυταπατασαι...Οσο για το μιζερος,δεν ηταν μπηχτη(;),βεβαιως και προτιμω το "μιζερος" με το ποσο πισω μας κρατανε (συναυλιακα παντα) σαν χωρα 3 ανθρωποι μιας και τα τρωω στην μουρη κοροιδια και ξαναζεσταμενο φαι τοοοοσα χρονια. Το μεταλ κοινο για συναυλιες κακα τα ψεματα δεν εχει να παραπονιεται οι μισοι να ειχαν ερθει indie ευτυχισμενος θα ημουν. Αλλα οσο υπαρχει αυτη η κατασταση, "μιζερια" θα ακους απο μενα μεχρι να βαρεθεις,οπως εγω τρωω στην μουρη ολα αυτα τα χρονια "αυτη"(οτι εμπεριεχει το αυτη, μουσικη μονομερεια,ακριβα εισητηρια,αθλια οργανωση,καφρους στα πιτ,κοροιδια,ξαναζεσταμενο φαι,και ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑ(!!!)) την συναυλιακη ελλαδα.
Post Reply

Return to “Μουσική”