Θα μπορούσα να το τοποθετήσω στο topic "Κινηματογράφος-Τηλεοπτικά", αλλά προτίμησα το παρών topic, γιατί πιστευω ότι ταιριάζει καλύτερα.
Πριν απο λίγο είδα το
"Metal: A Headbanger's Journey". Το έχει δει κανένας? Προκειται ουσιαστικά για ενα ντοκιμαντερ, με θέμα την ιστορία της μεταλ(κυρίως της heavy-μαζι με όλα τα sub-genre της), απο τα πρώιμα χρόνια(Led Zeppelin, Sabbath), μέχρι τις σημερινές μπάντες(π.χ. Slipknot). H ταινία γυρίστηκε απο τον
Sam Dunn, ένα μεγάλο φαν της μεταλ, ο οποίος παρ'όλα αυτά διατηρεί ένα αρκετά αντικειμενικό και σοβαρό προφίλ(και λογικό είναι..). Περιλαμβάνει πολλές συνεντευξεις απο μεγάλες προσωπικότητες του χώρου(Dio,Iommy,Cooper,Dickinson,Morello,Lemmy,Snider και πολλούς άλλους).
Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι δεν παρουσιάζει με ξερό και "στεγνό" τρόπο τις metal μπάντες, αλλά ουσιαστικά βοηθάει το μέσο-προς αρχάριο- ακροατή της metal(όπως είμαι εγώ) να κατανοήσει την επίδραση της κάθε μπάντας στην εξέλιξη του είδους. Επίσης μελετάει και τη σχέση της metal με κοινωνικά γεγονότα, τη θρησκεία, τη βία αλλά και την κριτική που έχει δεχτεί κατά καιρούς.
Γενικά, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε fans και μη. Όποιος δε ξέρει που να τη βρει, pm
Τέλος, δείτε και αυτό--->
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ealogy.jpg
Είναι το γενεαλογικό δέντρο της Metal(αλλά έχει και ροκ συγκροτήματα)Περιέχει χαρακτηριστικά συγκροτήματα απο το κάθε είδος, αλλά επίσης δείχνει τη σύνδεση του ενός είδους με το άλλο(-α)..Ενδιαφέρον πιστευω..