Περί δισκογραφίας !

Εδώ μπαίνουν μουσικά θέματα.
Post Reply
maria nefeli
Kilobyte level
Kilobyte level

Περί δισκογραφίας !

Post by maria nefeli » Tue Nov 28, 2006 6:16 pm

Άλλη μία ''παράλειψη'' που εντόπισα - ακόμα δεν ήρθα και άρχισα τις παρατηρήσεις :oops: :-D :-D :-D - είναι ότι δεν είδα να έχει δημιουργηθεί topic για δισκογραφικά νέα , δηλαδή : κυκλοφορία νέων δίσκων , δίσκοι που μας άρεσαν κτλ ...

Κάνω την αρχή , λοιπόν :
1) Κατά πάσα πιθανότητα , βγαίνει αύριο 29/11 ένας νέος διπλός δίσκος του Αλκίνοου Ιωαννίδη που θα περιλαμβάνει σημαντικό μέρος της παράλληλης δισκογραφίας του . Το όνομα αυτού : ''Συνάντηση'' .

2) Επίσης στις 4/12 βγαίνει ο νέος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τίτλο ''Διάφανος'' .

Αυτά προς το παρόν ...
Last edited by maria nefeli on Wed Dec 20, 2006 4:01 pm, edited 1 time in total.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Wed Nov 29, 2006 3:16 am

Καλή ιδέα... ;)
S.S.D.D.
maria nefeli
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maria nefeli » Sat Dec 02, 2006 4:03 am

Λοιπόν , προμηθεύτηκα από τα Metropolis της Ομόνοιας τον διπλό δίσκο ''Συνάντηση'' του Αλκίνοου Ιωαννίδη και σας παραθέετω τις εντυπώσεις μου ...

Αυτή την στιγμή ακούω το ''Ο Δεκέμβρης του 1903'' και το ξαναακούω και το ξαναακούω και καταλαβαίνω οτι η ερμηνεία του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι για ακόμα μία φορά αιθέρια , αγγελική , ''από αλλού φερμένη'' που λέει και ο Ελύτης όπως και η μουσική αλλά ο άτιμος - πολυαγαπημένος Σωκράτης Μάλαμας το έχει στιγματίσει ανεπανάληπτα το συγκεκριμένο ποίημα κατά την άποψή μου ...
Με ξενίζει αυτή η σύνθεση , αγάπησα πρώτα αυτή του Μάλαμα και αυτή μου φαίνεται κάπως ''αταίριαστη'' ...

Το ''Μπαξέ τσιφλίκι'' δεν ξέρω πως , αλλά το είχα από καιρό οπότε έχασα το ευχάριστο - δεν ειρωνεύομαι - ξάφνιασμα που θα νιώσουν οι περισσότεροι όταν το ακούσουν ...

Κατά τα άλλα , ο δίσκος έχει μέρος της παράλληλης δισκογραφίας του , δεν την έχει ολόκληρη αλλά έχουν γίνει πολύ καλές επιλογές και έχουν τοποθετηθεί με πολύ πετυχημένη σειρά τα τραγούδια .

Προσωπικά , μου άρεσε πολύ ως δουλειά - ιδιαίτερα μνεία θέλω να κάνω στο εξώφυλλο το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο Άντης Ιωαννίδης και είναι πραγματικά εξαιρετικό .

Συγχαρητήρια στον Αλκίνοο Ιωαννίδη και στους συνεργάτες του για την συγκεκριμένη προσπάθεια που έχει λόγω ύπαρξης και δεν δείχνει να είναι δίσκος μονάχα για εισπρακτικούς λόγους , όπως επίσης και για το γεγονός πως για ακόμα μια φορά ακολούθησαν ήρεμες εώς μηδαμινές - ως προς την προώθηση του δίσκου - μεθόδους μάρκετινγκ ...

Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να προμηθευτείτε την συγκεκριμένη συλλογή !

Πολλά μπράβο στα παιδιά !
Ωφελείν ή μη βλάπτειν (Ιπποκράτης)
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Sat Dec 02, 2006 3:23 pm

Εγώ προμηθεύτηκα τον δίσκο του Γιάννη Χαρούλη.
Τι να πω. Εμένα μου αρέσει πααάρα πολύ.

Ο Γιάννης Χαρούλης δεν μας είναι άγνωστος. Είναι μια από τις πιο σημαντικές νέες φωνές του έντεχνου ρεπερτορίου, που συνδυάζεται ταυτόχρονα λόγω καταγωγής του, με την μοναδικότητα του παραδοσιακού στοιχείου.

Ο Χειμωνανθός είναι το πρώτο του άλμπουμ στην ΕΜΙ, σε παραγωγή του Μάνου Ξυδού από τους ΠΥΞ-ΛΑΞ. Ακούστε τη μοναδικότητα της φωνής του στο «Ενα γύρο το φεγγάρι» ή τον τέλειο συνδυασμό του με τη φυσαρμόνικα του Πάνου Κατσιμίχα στο «Εκατόφυλλα».

Ταξιδέψτε στην μουσική παράδοση της Κρήτης με τη διασκευή του «Βοσκαρουδάκι αμούστακο» του Κώστα Μουντάκη και ανακαλύψτε μια από τις μεγαλύτερες νέες φωνές του ελληνικού τραγουδιού.

ΤΙΤΛΟΣ: ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΣ
Κατηγορία: ΕΝΤΕΧΝΟ
Ερμηνευτής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
Συνθέτης: ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ, ΛΑΜΠΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ
Στιχουργός: ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΑΚΗ, ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ, ΜΑΤΙΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
maria nefeli
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maria nefeli » Wed Dec 20, 2006 4:00 pm

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2006 κυκλοφόρησε ο δίσκος ''4 θεατρικοί μύθοι'' με έργα του Μάνου Χατζιδάκι ερμηνευμένα από τον Μανώλη Λιδάκη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη .

Ο δίσκος περιέχει τα εξής έργα : ''Παραμύθι χωρίς όνομα'' , ''Ματωμένος γάμος'' , ''Καπετάν Μιχάλης'' και ''Ο κύκλος με την κιμωλία'' των Ιάκωβου Καμπανέλλη , Νίκου Γκάτσου , Νίκου Καζαντζάκη και Οδυσσέα Ελύτη , αντίστοιχα (ο ''Ματωμένος γάμος'' είναι έργο του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα και έχει αποδοθεί από τον Νίκο Γκάτσο όπως και ''Ο κύκλος με την κιμωλία'' είναι έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη).

Τις ενορχηστρώσεις έχει κάνει ο εξαίρετος Νίκος Κυπουργός και μουσική έπαιξε το ''Μουσικό σύνολο Μάνος Χατζιδάκις'' που αποτελείται από τους εξής μουσικούς :
Νίκος Γκίνος (κλαρινέτο) , Σωκράτης Άνθης (τρομπέτα) , Στέλλα Κυπραίου (κιθάρα και λαούτο) , Ιρίνα Βαλεντίνοβα (πιάνο και harpsichord) , Μίλτος Παπαστάμου (βιολί και μαντολίνο) , Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο , κρητική λύρα , κιθάρα και κρουστά) , Κώστας Θεοδώρου (κοντραμπάσο) .

Μια ''πρώτη γεύση'' του δίσκου είχαμε πάρει από ορισμένες συναυλίες που είχαν πραγματοποιηθεί από τους ίδιους καλλιτέχνες τα τελευταία δύο χρόνια , οι οποίες συναυλίες είχαν τον ίδιο τίτλο και το ίδιο περιεχόμενο με τον δίσκο .

Ο συγκεκριμένος δίσκος , λοιπόν , είναι κάτι παραπάνω από υπέροχος . Είναι όπως θα ''έπρεπε'' να είναι οτιδήποτε φέρει το όνομα του Μάνου Χατζιδάκι : λιτός , απέριττος , πολύ αισθαντικός , συγκινητικός , γεμάτος εικόνες ... Πραγματικό έργο τέχνης , πραγματικό αριστούργημα !

Ειλικρινά , κάτι τέτοιες στιγμές νιώθω ''ευλογημένη'' που έχω την δυνατότητα να απολαμβάνω τόσο προσεγμένες και τόσο γαλήνιες δουλειές που μοιάζουν να αγγίζουν το θείο ...

Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές του δίσκου !
Τους ευχαριστούμε για το ανέλπιστα όμορφο δώρο που μας έδωσαν το δικαίωμα να μεταλάβουμε ....
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Thu Dec 21, 2006 1:02 am

Μαρία Νεφέλη γράφεις απίστευτα όμορφα...Λες και διαβάζουμε Ελύτη(τον έχεις και σαν υπογραφή..)Μπράβο!!!Συνέχισε έτσι...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
maria nefeli
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maria nefeli » Thu Dec 21, 2006 7:25 pm

sandra wrote:Μαρία Νεφέλη γράφεις απίστευτα όμορφα...Λες και διαβάζουμε Ελύτη(τον έχεις και σαν υπογραφή..)Μπράβο!!!Συνέχισε έτσι...
Φίλη sandra πραγματικά με κολακεύεις με αυτό σου το σχόλιο ...
Σε ευχαριστώ από καρδιάς πάρα πολύ .
Βέβαια , η μόνη σχέση που θα μπορούσα να έχω ποτέ μου με τον Οδυσσέα Ελύτη είναι μονάχα αυτή της αναγνώστριας , δυστυχώς το ταλέντο του στην γραφή δεν το έχω ούτε κατά διάνοια ...

Πάντως και πάλι σε ευχαριστώ πολύ για το καλό των προθέσεών σου και τα γλυκά σου λόγια !
Post Reply

Return to “Μουσική”