Hip Hop και Rap ατην Ελλαδα

Εδώ μπαίνουν μουσικά θέματα.
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Hip Hop και Rap ατην Ελλαδα

Post by ~~Wind~~ » Thu Nov 30, 2006 1:38 am

Προσωπικα εγω ακουω Ελληνικη Χιπ χοπ και ραπ μουσικη καθως πιστευω οτι εκφραζει καλυτερα αυτο που νοιωθει κι αισθανεται κανεις...
Αγαπημενα Συγκροτηματα: ΤΧC, FFC, Στηχοιμα, Σκοτεινη πλευρα.....
:razz:
Γενικα ακουω οτιδηποτε εχει να κανει με συνδιασμο ωραιας μελωδιας και στιχων....
Ετσι μ'αρεσουν ακομα κομματια απο Dance-Club - Rock(ειδικα παλια κομματια... στυλ Scorpions με μαγευτικους ηχους)..... - αλλα και Metall(System of a Down, Rage Against The Machine οσοι τους θυμαστε ή ξερετε...)
:roll:
Περα απο αυτα γουσταρω πολυ το Breakdance...
Aν αρεσει και σε κανεναν αλλο ή ξερει καποιος ας το πει μηπως κανουμε τπτ ή μαθουμε τπτ... Για αρχη χρειαζομαστε λιγη βοηθεια... ;)
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Thu Nov 30, 2006 4:39 am

Ελληνική ραπ και hip-hop; ; Νομίζω πως ούτε καλές συνθέσεις υπάρχουν αλλά ούτε και πολύ ικανοί ράπερς. Είναι μουσική καθαρά αμερικανική και πρέπει να έχεις καλή γνώση αυτής για να κάνεις ραπ της προκοπής. Αυτά που κάνουν οι Έλληνες είναι πραγματικά πολύ μέτρια!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Thu Nov 30, 2006 9:11 am

To rap που διαφημίζεται και από την αμερική κάθε άλλο παρα rap είναι. Και στην αμερική αν δεν είσαι ψαγμένος δύσκολα ακούς καλή ραπ (εννοώ πχ 2pac και όχι Jay-z δηλαδή). Εδώ στην ελλάδα υπάρχουν συγροτήματα που δεν ξέρουμε κάν ότι "υπάρχουν" και πραγματικά αν ακούσεις στίχους θα ανατριχιάσεις. Προσωπικά όταν ήμουν πιο μικρός άκουγα πολύ ελληνικά hiphop και υπήρχαν αξιόλογες δουλειες! Πλέον δεν ασχολούμαι όσο παλιά και δεν μπορώ να εκφράσω τίποτα παραπάνω εκτός αυτού : "ας μην βράσουμε όλους στο ίδιο καζάνι επειδή πχ οι Goin'Through την έχουν δει οι 50cent της Ελλάδας (παρεπιτπόντως από πλευράς σύνθεσης μ@μ@νε γιατίο Παπαθανασιού είναι πολύ καλός)".
PS. Αν παρακολουθείς streetbeat (εδώ οι goin'through νομίζω ότι κάνουν καλή δουλειά) στο mad δείχνουν πολύ καλά κομμάτια και από τα παλιά και από τα καινούρια που δεν διαφημίζονται από το MTV.(xexe)
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Nov 30, 2006 10:09 am

Νομίζω το κακό με τη σύγχρονη εικόνα της rap ή hip-hop μουσικής είναι πως τείνει να χάσει την αυθεντικότητα και τις ρίζες της. Ενώ γεννήθηκε στα γκέτο για να σχολιάσει την κατάσταση ανθρώπων που τους άφησε η κοινωνία στο περιθώριο ή για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα, σήμερα έχει μια τάση να μπαίνει σε "καλούπια".

Για παράδειγμα, πολλά ελληνικά συγκροτήματα εκχυδαϊζουν το περιεχόμενο των τραγουδιών τους μόνο για να πουλήσουν ή να σοκάρουν. Αν το έκαναν με σατυρικό / καυστικό τρόπο τότε δεν θα ήταν χυδαίο, θα ήταν τέχνη, τρόπος έκφρασης. Όσο για το εξωτερικό, εκεί που ο ράπερ ήταν ο περιθωριακός, τώρα η εμπορική εικόνα που έχουμε για αυτόν είναι "ένας τύπος που φοράει τεράστια κοσμήματα και γούνες, με πολλές ημίγυμνες κοπέλες να χορέυουν γύρω του σε κάποιο χλιδάτο περιβάλλον"... ("Μα έλα που... δε μπορώ... πλέον να... αντισταθώ...") Καμία σχέση, δηλαδή!

Οι Goin' Through έχουν καλή μουσική αλλά αφελή στίχο, σαν να ζορίζονται να βγάζουν ομοιοκαταληξία χωρίς πρακτικό νόημα. Σήμερα δεν ακούω και πολύ rap, απλά μου αρέσουν πολύ κάποια παλαιότερα τραγούδια του Eminem, κυρίως το "Lose Yourself" και το Marshall Mothers LP. Α ναι, και η Missy Elliot !
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu Nov 30, 2006 10:34 am

xrokos wrote:Ελληνική ραπ και hip-hop; ; Νομίζω πως ούτε καλές συνθέσεις υπάρχουν αλλά ούτε και πολύ ικανοί ράπερς. Είναι μουσική καθαρά αμερικανική και πρέπει να έχεις καλή γνώση αυτής για να κάνεις ραπ της προκοπής. Αυτά που κάνουν οι Έλληνες είναι πραγματικά πολύ μέτρια!
Μάλλον δεν εχείς ακούσει Low Bap δηλαδή Active Member...

Οι άνθρωποι είναι θεοί και πέρα από τους στίχους που ακόμα και ο Θεοδωράκης έχει παραδεχτεί έχουν samplaρει Χατζιδάδακη και έχουν συνεργαστεί με Θηβαίο, Ιωαννίδη, Μάλαμα...
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Thu Nov 30, 2006 1:22 pm

PaP wrote:Μάλλον δεν εχείς ακούσει Low Bap δηλαδή Active Member...
Active Member... τά πες όλα!
PaP++;
laikedelic !
kill bill
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kill bill » Thu Nov 30, 2006 1:49 pm

Το hip hop έχει καταντήσει πλέον ηλίθιο.Οι περισσότερες συνθέσεις είναι άθλιες και από τους στίχους δε μπορείς να βγάλεις νόημα.Άσε που οι σημερινοί rappers ή καβαλανέ το καλάμι ή το παίζουν "κι'αν είναι η μοίρα μου σακατέμενη".Ίσως να το έχει φθείρει και η μόδα της επόχης και το έχουν ρίξει όλοι στο εμπορικό.Ωστόσο κάποτε υπήρχαν hip hop συγκροτήματα που άξιζε να τα ακούς.Προσωπικά μου άρεσε πολύ η Βαβυλώνα.
Image
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu Nov 30, 2006 2:36 pm

Μοιραία σύγκριση των going throug του 95 με τους σημερινούς γελίους....
Οποιος έχει ακούσει τη Γιορτή, την Πτώση, Μικροί Θεοι, Γαρύφαλλος και μετά το Γυναικές, Πόσο μ@λ@κ@$ πραγματικά βλέπει τον ξεπεσμό τους
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Thu Nov 30, 2006 2:46 pm

ΤΧC ftw! Νομιζω η γευση του μενους ειναι το καλυτερο αλμπουμ. Γενικα η hip hop σκηνη της Ελλαδος πεθανε καπου στα τελη των 90 σε ολες της τις μορφες (δυστυχως). Υπαρχουν ακομα κ οπαδοι κ ραψωδοι αλλα τα χουν κανει μανταρα. To street beat ειναι οντως πολυ καλο αλλα απο τραγουδια δεν μου κανει κατι κλικ τελευταια. Το να συνθεσεις rap στα Ελληνικα ειναι σαφως πιο δυσκολο αλλα κ το αποτελεσμα ξεχωριζει.
Image
www.examino.gr
byte level
byte level

Post by www.examino.gr » Thu Nov 30, 2006 2:54 pm

ο φιλος PAP με καλυψε απολυτως.

επειδη οι activemember δεν προβαλλονται καθε μερα απο το mad και απο τα μεσα γενικα δε σημαινει οτι δεν υπαρχει ποιοτικο hip hop στην ελλαδα με αμεσο κοινωνικοπολιτικο στιχο ,που δεν ασχολειται μονο με γκομενες κ ναρκωτικα.

οσο για τους goin through δεν αξιζουν καν σχολιασμου
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Thu Nov 30, 2006 3:41 pm

Εμένα μου αρέσουν Active member (κυρίως τα παλιά γιατί νομίζω πως πλέον απλά εκμεταλεύονται τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με low bap - freestyle productions κτλ)
FFC υποκλίνομαι.
Στοίχημα πάρα πολύ δυνατοί
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Nov 30, 2006 4:46 pm

Sreak με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Οι activemember έχουν πει και λένε ακόμα πολλά μέσα από τα τραγούδια τους, αλλά από τότε που αποφασίσαν να αποσπαστούν από το hiphop και ονομάσαν το ρευμα τους lowbap όποιος τολμαει να πει ότι κάνει Lowbap αμέσως του ζητάνε δικαιώματα. Λες να έχουν κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα του lowbap? Πάντως όπως και να έχει εγώ αυτό το λέω νταβατζιλίκι και εκμετάλευση!Καλοί καλοί αλλά κάτσε ρε φίλε επειδή "ανακάλυψες" κάτι θα μας κάνεις και κουμάντο. Άμα ήταν έτσι να πληρώναμε όλοι φόρο για κάθε μία ανακάλυψη (όλα δηλαδή) που χρησιμοποιούμε, σε αυτόν που την ανακάλυψε.

PS.FFC ruleeeeeeeeeeee!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Thu Nov 30, 2006 4:50 pm

Γενικα εχουν ενα στυλ πολυ εχθρικο κ στην θεωρια κ στην πραξη, κατι που δεν ειναι καλο για τους 12χρονους οπαδους. Κατι δεν μου παει καλα (βεβαια δεν ασχολουμαι εδω κ χρονια).
Image
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu Nov 30, 2006 5:24 pm

το κάνανε μαγαζάκι τους τελείως το θέμα και για αυτό νομίζω έφυγε ο πιο σημαντικός τότε γνωστός ως x-ray Νικήτας Κλιντ κανονικά

Πχ τραγούδια όπως Από Τον τόπο της Φυγής, Καλώσηρθες ξένε στον τόπο σου, Λαβωμένο Ξωτικό, Βλακόστρωτο τα λένε όλα.....
tical
bit level
bit level

Post by tical » Thu Nov 30, 2006 6:23 pm

Εγώ παρακολουθώvτας την ελληνική hip-hop από αρκετά παλιά έχω καταλάβει το εξής:Μετά από τα μεγάλα και καλά ονόματα(TXC,FFC,Goin'through κτλ) υπάρχει μια δυσκόλια στην παραγώγη καλών στίχων.Το σημερινό hip-hop έχει γίνει περισσοτερο χαβαλές παρα μουσίκη.Προσωπικά μου ψιλοαρέσουν κάποια σχήματα(Deadlock,Αλυτοι γριφοι,Μικρός κλέφτης) αλλά και πάλι δεν με ''γεμίζουν''.Επίσης είναι τραγίκο να προσπαθείς να αντιγράψεις Αμερικάνικο hip-hop για άπειρους λόγους...Στην Ελλάδα hip-hop,rap,μπούζούκια,electro,club,metal,rock κτλ κτλ έχουν μπουρδουκλωθεί
www.examino.gr
byte level
byte level

Post by www.examino.gr » Thu Nov 30, 2006 11:42 pm

P3 wrote:όποιος τολμαει να πει ότι κάνει Lowbap αμέσως του ζητάνε δικαιώματα.
αυτο δεν ισχυει, ουτε και αυτο που ειπε το παλικαρι για τον νικητα
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Dec 01, 2006 12:40 am

PaP wrote:το κάνανε μαγαζάκι τους τελείως το θέμα και για αυτό νομίζω έφυγε ο πιο σημαντικός τότε γνωστός ως x-ray Νικήτας Κλιντ κανονικά
Ήταν ο Νικήτας Κλιντ στους Active Member; Έχω χάσει επεισόδια... Δεν είναι εκείνο το παληκάρι που συνεργάζεται με τις "Ρόδες" τώρα;

Των Active Member μου άρεσε το τραγούδι "Πες μου".

Πες μου γιατί φοβάσαι το χώμα, αφού εκεί κάτω θα γύρεις;
Πες μου γιατί γεννιέσαι ακόμα, αφού είσαι απλά μουσαφίρης;
Πες μου γιατί είναι άδεια η αγκαλιά σου, ήταν όρκος φτηνός;
Πες μου γιατί παγώνει η καρδιά σου, αφού σε γεμίζουνε με φως;
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Fri Dec 01, 2006 12:54 am

Fairy wrote:
PaP wrote:το κάνανε μαγαζάκι τους τελείως το θέμα και για αυτό νομίζω έφυγε ο πιο σημαντικός τότε γνωστός ως x-ray Νικήτας Κλιντ κανονικά
Ήταν ο Νικήτας Κλιντ στους Active Member; Έχω χάσει επεισόδια... Δεν είναι εκείνο το παληκάρι που συνεργάζεται με τις "Ρόδες" τώρα;
Ναι ισχύει ότι είναι αυτός...

examino νομίζω ότι διαφώνησες για το "μαγαζάκι". Αν ξέρεις και μπορείς να πεις με ενδιαφέρει να μάθω επειδή έχω ακούσει ότι να'ναι σχετικά και ουσιαστικά δεν ξέρω τίποτα . . . Πάντως ότι δεν ήθελε χρήμα και ήθελε να συνεχίσει στο ελεύθερο με ένα μικρόφωνο νομίζω το έχει πει ...
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Fri Dec 01, 2006 1:01 am

Δε πιστευω πως εχει "πεθανει" η ραπ στην Ελλαδα...
Εννοειται πως τα κομματια εχουν γινει εμπορικα.
Παρολαυτα υπαρχουν ακομα ατομα που ασχολουνται και προσπαθουν για το καλυτερο...

Δε βαζω καν μες στη συζητηση τους Goin'...Εχουν ξεφυγει απ τα ορια της μ@λ#κ!8s...

Μιλαω για ατομα οπως Dj Alx, Τακι Τσαν, Εισβολεας, Γελος, Ο-live κα και συγκροτηματα οπως Σκοτεινη πλευρα, txc, ffc, Στηχοιμα, SMA, Active κλπ
Ακουστε ακομα και κομματια απο συγκροτηματα που δεν ξερετε οτι υπαρχουν με πολυ καλη μουσικη οπως οι Akrovates - Oneironauts και αλλα συγκροτηματα απο MySpace με καλο υλικο...
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Fri Dec 01, 2006 1:10 am

Oι αλλες δυο μορφες εχουν σιγουρα εκλειψει. Το μουσικο κομματι αχνοφεγγει. Οντως υπαρχει καλο υλικο ομως.
Image
tical
bit level
bit level

Post by tical » Fri Dec 01, 2006 1:34 am

Wind εντάξει DJ Alex και κάποιοι άλλοι που αναφέρεις μετράνε.Εισβολέας,Γέλως ψιλοαστείοι κατά την αποψή μου.Καλά καποια τραγούδια τους(κυρίως απο ΑΓ) αλλά σαν hip-hop προσωπικότητες άσε...Υπάρχουν τόσοι άλλοι αυτούς βρήκες να πεις??
Η καλύτερη συλλογή που έχω ακούσει:To ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ του ENVUS
www.examino.gr
byte level
byte level

Post by www.examino.gr » Fri Dec 01, 2006 7:33 pm

λοιπον elder αν καταλαβα ρωτας γιατι εφυγε ο νικητας.
ο ιδιος σε συνεντευξη μιλησε για ελλειψη επικοινωνιας κ τσακωμους.
επισης ο ιδιος με επιστολη ειχε πει οτι δεν θα κανει τιποτα σε σχεση με τη μουσικη αφου αποχωρησε απ΄το group.
μετα απο 6 μηνες εκτος του οτι εφτιαξε τις ροδες εκανε καποιες συνεργασιες με ατομα που ειχε βρισει κ ειχε πλακωθει ,γεγονοτα που τα γνωριζαν ολοι.
με λιγα λογια εκει που εφτυνε τωρα γλυφει και καθε μερα που περνα εκτειθεται απο μονος του
Post Reply

Return to “Μουσική”