scarface21 wrote:@marios
Το μεταλ γεννηθηκε το 1970 και πεθανε το '73 ψαξε να βρεις τι εννοω,απο κει και περα αναμασηματα, περι επιρροων τσεκαρε 2 γκρουπ blue cheer και MC5, δεν σου λεω αλλα για να μην πελαγωσεις. Τωρα συμπερασματα για τα σημαντικοτερα ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ηρθες στο συμπερασμα ακουγωντας ασταματητα μονο αυτα τα 2 η εκανες και quote λογους και αποψεις των Metal Hammer,Rock Hard. Περιοδικα με κυκλοφορια πειστηριο για τις προτιμησεις του ελληνικου κοινου.

Οκ, για να δούμε:
α) το metal όντως ξεκίνησε το 1970 με το ντεμπούτο δίσκο από κάποιους Black Sabbath που δεν θεωρείς σημαντικούς... Ή ούτε αυτό το δέχεσαι;
β) εσένα περίμενα να μου πεις για MC5(respect ειδικά επειδή προέρχονταν από τα λοκ σε μια αρκετά συντηρητική εποχή) και για blue cheer... Και αν θες να μιλήσουμε για επιρροές, τσεκαρε και εσύ ένα όνομα που επηρέασε ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε όλη την rock-metal-blues μουσική και από αυτόν ξεκίνησαν (εν πολλοις) όλα: Chuck Berry... Ή μήπως η rock-metal δεν προήλθε από τα blues και την jazz(εκεί θα μπορούσαμε να βάλουμε σαν τεράστιο όνομα τον Miles Davis, που αν και τρομπετίστας επηρέασε κόσμο και κοσμάκι και τον Wes Montgomery) και είναι αυτόφωτη για τα 3 χρόνια(που δεν μπορώ να σκεφτώ ποιο δίσκο θεωρείς σαν τον τελευταίο);
γ) διάβασε καλύτερα τι είπα: όχι ΤΑ σημαντικότερα, ΑΠΟ ΤΑ σημαντικότερα! Άλλο το ένα, αλλο το άλλο... Τσέκαρε σε booklets και σε συνεντεύξεις σχεδόν όλων των metal μουσικών και δες αν (περισσότερο οι Sabbath και λίγο λιγότερο οι AC/DC) είναι σημαντικότατες μπάντες. Ακόμα και αν πάρεις ότι οι AC/DC έφτιαξαν τον πιο πετυχημένο(εμπορικά) hard rock δίσκο (ο οποίος δεν υστερεί σε ποιότητα ώστε να πουλήσει), ο οποίος παίζεται σε ΌΛΑ τα rock party 29 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ενώ είχαν και αρκετές άλλες καλές κυκλοφορίες(λέγε με High Voltage, Let there be rock, Powerage, Highway to hell) νομίζω ότι τους κάνει από τις τρομερά σημαντικές μπάντες. Οι Sabbath από την άλλη, ανακάλυψαν την metal, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτό.
Και προφανώς μιλάμε για την σύγχρονη δυτική μουσική, γιατί αν βάλουμε μέσα κλασική μουσική, τότε οκ, δεν είναι κάτι το τρομέρο.
δ) Τα αναμασήματα που λες εσύ, εμένα μου έδωσαν ενα "Master of Puppets", ένα "Number of the beast", ένα "Heaven and hell", ένα "Reign in blood", ένα "Nightfall", ενα "Spiritual Healing", ενα "Keeper of the seven keys part II", ένα "Gutter Ballet" και παρα παρα παρα πολλές άλλες πολύ καλές κυκλοφορίες. Το να μην σου αρέσουν είναι δεκτό(αν τα έχεις ακούσει, γιατί πολύ αμφιβάλλω ότι μπήκες στον κόπο), το να ακυρώνεις την σημασία τους για την σκηνή(που υπάρχει και έχει μεγαλώσει, είτε σου αρέσει είτε όχι) είναι ξεροκεφαλιά...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N