Απορία για ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο.

Εδώ μπαίνουν μουσικά θέματα.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Απορία για ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο.

Post by zweistein » Tue Nov 16, 2010 10:37 pm

Θέλω να κάνω αγορά ενός από τα 2 αυτά όργανα, αλλα για οικονομικούς λόγους δεν θα αγοράσω ενισχυτή αλλα ένα καλο ζευγάρι ακουστικών, καθώς γνωρίζω ότι μπορεί κάποιος να παίξει και με αυτό τον τρόπο με τα συγκεκριμένα μουσικά όργανα.
(ναι γνωρίζω την απεραντοσύνη της διαφοράς στην ποιότητα του ήχου όταν αυτός ανακλάται σε εγχώριο περιβάλλον αλλα αυτή είναι η επιλογή μου προς το παρών)
Η απορία μου είναι ότι δεν ξέρω τι παρελκόμενα πρέπει να αγοράσω ώστε να επιτύχω την εξής σύνδεση.
Μέχρι τώρα είχα μια ακουστική κιθάρα και θέλω να το γυρίσω στα ψηφιακά :p
Εάν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει ας με ενημερώσει please.

PS: Εάν το topic ταιριάζει σε άλλο subforum μετακινήστε το :p
Image
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: Απορία για ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο.

Post by emperormario » Tue Nov 16, 2010 11:07 pm

Κάπως πρέπει να ενισχύσεις το σήμα σου, οπότε πρέπει να παρεις είτε ενισχυτή είτε κάποια πεταλιέρα με προενίσχυση (απλά πεταλάκια δεν αρκούν, αφού αυτά απλά "αλλάζουν" τον ήχο, δεν τον ενισχύουν). Αμα δεν πάρεις ενισχυτή, υπάρχει και software στο pc που κάνει αντίστοιχη δουλειά, αλλά το αποτελεσμα είναι αποθαρρυντικό (απο το λίγο που είδα δηλαδή). Υπάρχουν συμπαθητικοί ενισχυτές με 100-150 €, που για αρχή θα σε καλύψουν (σκοτώνω και εγώ έναν line6 spider3 για ηλ.κιθάρα, αν ενδιαφέρεσαι..).
Περισσότερα θα σου πουν οι stoupeace και xrhstos_kip που ασχολουνται πιο ενεργά με εξοπλισμούς κλπ..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Tue Nov 16, 2010 11:16 pm

Υπάρχει μια διαφορά σε κιθάρα και μπάσο:

-Στην ηλεκτρική κιθάρα θες και ενίσχυση για να παραμορφώσεις το σήμα (για την πλειοψηφια των ειδων που χρησιμοποιείται ηλεκτρική κιθάρα). Αν βάλεις απλα ακουστικά, θα έχεις ένα αδύναμο καθαρό σήμα, που δεν θα σε ικανοποιεί.

-Στο μπάσο δε θες παραμόρφωση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, απλα ενα equalizer, οποτε αν το συνδέσεις στο pc σου και ακους απο τα ηχεία του, κάτι πάει κι έρχεται, αλλά και πάλι θα δεις ότι δε θα σου φτάνει για να πιάσεις τον ήχο που θες.

Απαραίτητα λοιπόν πρέπει να επιλέξεις τι θες (κιθάρα/μπάσο) για να σου πούμε για τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι. Και οπως ειπε και ο emperor θες σίγουρα έναν ενισχυτή.

Υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που πρέπει να κάνειςς:
1) Μην πας σε μαγαζι και πεις "ειμαι καινουργιος θελω κιθαρα" θα σου πουλήσουν ό,τι σαβούρα υπάρχει
2) Πρέπει να αποφασίσεις το budget σου και βάσει αυτού να συμβουλευτείς εμάς και το ultimate-guitar.com στο καταλληλο φόρουμ, πολυ βοηθητικό ειναι και το noiz.gr
3) Πες μας τι μουσικη σου αρέσει? Do you like the br00tlz Dethklok? Καθόλου μεταλ? Η κάθε κιθάρα και ενισχυτής έχει το δικό του χαρακτήρα και προοριζεται για ενα συγκεκριμενο ήχο.

Πες μα budget και τι θες περισσοτερο απο τα 2 - Κιθάρα για να εχεις αυτονομο ήχο και πιο πρωταγωνιστικο ρολο κατα κυριο λογο? Η μπασο για να εισαι το μπετό του ήχου, ο ογκόλιθος ο ίδιος, ο μάστερ του ρυθμού? :-p
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Slint
bit level
bit level
Academic status: N>4

Post by Slint » Wed Nov 17, 2010 7:00 am

BTW, επειδή ψάχνω έναν μικρό λαμπάτο αυτόν τον καιρό για το σπίτι κυρίως, στο δωμάτιο για εξάσκηση, έχει κανείς σας τίποτα στο νού του σχετικά με το θέμα; Ένας μικρός 5-10άρης μια χαρά θα είναι, και έχω τώρα έναν Line 6 Spider 3, και τον έχω σιχαθεί πια... Έκανα δυστυχώς το λάθος και πήγα σε μαγαζί στην αρχή λέγοντας ότι μόλις ξεκινούσα κιθάρα και μου έδωσαν αυτή τη παρακμή.

Αν είναι να πάτε σε μαγαζί δηλαδή, πάτε με κάνα φίλο σας με εμπειρία ή ζητήστε κάτι συγκεκριμένο, χωρίς πολλά-πολλά!
Και προς θεού, όχι στον Νάκκα :P
Edit: Από μουσική, παίζω alternative rock, post-rock, και τίποτα κλασσικά ρόκ σε στύλ Led Zep, AC/DC, PInk Floyd, κλπ
terminator
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by terminator » Wed Nov 17, 2010 10:49 am

μην ξεχνατε παιδια και το thoman απο γερμανια. ειναι αρκετα φθηνα. Εγω και οι φιλοι μου ψωνιζουμε στο αιγαλεω στο telesound που ειναι πολυ καλο παλικαρι αυτος που το εχει και θα σε εξυπηρετηση πολυ( οχι δεν παιρνω ποσοστα :-p )
- Hiroshima 45
- Chernobyl 86
- Windows 95
Xrhstos_kiP
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Xrhstos_kiP » Wed Nov 17, 2010 11:28 am

zweistein, αν ενδιαφερεσαι για κιθαρα, και εξασκηση στο σπιτι, εγω θα προτεινα εναν ενισχυτη και μια κιθαρα... Παιρνεις κ ενα ζευγαρι ακουστικα κ εισαι οκ..
θα δωσεις περιπου 200 ευρω σε ενισχυτη ή λιγα παραπανω σε πεταλιερα με προενισχυση, βλεπε here.

Υπαρχει και αλλη μια λυση, αν εχεις καλη καρτα ηχου(+ καλα ηχεια) και αν κυριως θες για εξασκηση.Οπως το Guitar Rig. Που σου εξομοιωνει παρα πολλους ενισχυτες και αν κατσεις και το πειραξεις, μπορεις να πετυχεις εναν καπως ικανοποιητικο για εξασκηση ηχο. Αλλα αμα σοβαρεψεις στο μελλον τo hobby δεν θα σου φτανει το guitar rig(οπως δεν θα σ ου φτανει πχ κ ενας μικρος ενισχυτης etc.....) Για εξασκηση ομως ειναι τζι τζι, κ εγω εχω αρχισει κ το χρησιμοποιω παρα πολυ τελευταια, κ μαλλον θα συνεχισω!!

Αν θες bass, τοτε απο συνδεση σε pc δεν παιρνεις και το καλυτερο αποτελεσμα, οποτε go for an amp.

:) :smt023

Σλιντ, αν θες λαμπα, παρε κατι πιο δυνατο, να το χαρεις και λιγο :-p :-p
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Nov 17, 2010 3:10 pm

Xrhstos_kiP wrote:Σλιντ, αν θες λαμπα, παρε κατι πιο δυνατο, να το χαρεις και λιγο :-p :-p
Dude, δεν ειναι ολοι υπερβολικοι να παιζουν με 4άρα καμπίνα και 120watt, για σπιτι ειπε θέλει το παιδι, και τα 10 watt λάμπα είναι μια χαρα για σπίτι!

Slint, ακουγεσαι σαν να θες κανενα Fender (αν καταλαβα καλα). Τσεκαρε αυτον: http://www.youtube.com/watch?v=-aGMTrL0pGg
Bασικα δες ολη τη λίστα και ψαχνε youtube για ηχο http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=tu ... bos&oa=pra :-D
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Xrhstos_kiP
Gbyte level
Gbyte level

Post by Xrhstos_kiP » Wed Nov 17, 2010 3:18 pm

Εσυ εισαι υπερβολικος :-p :-p
iDriL..*
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by iDriL..* » Wed Nov 17, 2010 3:46 pm

Επίσης απορία : για να ξεκινήσεις με έγχορδο τι προτείνετε(απ' τα δύο προαναφερόμενα πάντα)? Από πιάνο το γύρισα σε κλασσική κιθάρα και δεν μου βγήκε καθόλου..μου φαίνεται λίγο ακατόρθωτο(diy method πάντα :P)..το μπάσο έχω ακούσει ότι είναι εύκολο για self-tutoring,ισχύει ή λέω ότι να ναι??
" now for wrath,now for ruin and a red nightfall.. " J.R.R.T.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Nov 17, 2010 4:02 pm

iDriL..* wrote:Επίσης απορία : για να ξεκινήσεις με έγχορδο τι προτείνετε(απ' τα δύο προαναφερόμενα πάντα)? Από πιάνο το γύρισα σε κλασσική κιθάρα και δεν μου βγήκε καθόλου..μου φαίνεται λίγο ακατόρθωτο(diy method πάντα :P)..το μπάσο έχω ακούσει ότι είναι εύκολο για self-tutoring,ισχύει ή λέω ότι να ναι??
Αναλογα το ειδος μουσικής. Πχ jazz/funk δεν παιζεις ουτε στο μπασο ουτε στην κιθαρα με τη μία, ούτε με τις δύοο :-p

Σε ροκ/μεταλ σε ενα 80% των τραγουδιων, ναι το μπασο ειναι πιο ευκολο. Αλλα και παλι και το μπασο εχει τα δικα του όμορφα, και οταν θα αρχισεις να γινεσαι καλυτερη θα δεις οτι εχει παρα πολλα πραγματα να ανακαλυψεις.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Wed Nov 17, 2010 4:03 pm

Slint wrote: Edit: Από μουσική, παίζω alternative rock, post-rock, και τίποτα κλασσικά ρόκ σε στύλ Led Zep, AC/DC, PInk Floyd, κλπ
Νομίζω ο Peavey Classic θα σε καλύψει, έχω ακούσει ότι έχει ωραία καθαρά! Aλλά έχει διαολεμένη τιμή :-p
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Nov 17, 2010 4:08 pm

Α ναι, μην εμπιστευεστε τα samples του thomann, ειναι χαλια, ακουστε youtube καλυτερα ή σε κανα μαγαζί στο κέντρο :-p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
iDriL..*
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by iDriL..* » Wed Nov 17, 2010 4:11 pm

stoupeace wrote:
iDriL..* wrote:Επίσης απορία : για να ξεκινήσεις με έγχορδο τι προτείνετε(απ' τα δύο προαναφερόμενα πάντα)? Από πιάνο το γύρισα σε κλασσική κιθάρα και δεν μου βγήκε καθόλου..μου φαίνεται λίγο ακατόρθωτο(diy method πάντα :P)..το μπάσο έχω ακούσει ότι είναι εύκολο για self-tutoring,ισχύει ή λέω ότι να ναι??
Αναλογα το ειδος μουσικής. Πχ jazz/funk δεν παιζεις ουτε στο μπασο ουτε στην κιθαρα με τη μία, ούτε με τις δύοο :-p

Σε ροκ/μεταλ σε ενα 80% των τραγουδιων, ναι το μπασο ειναι πιο ευκολο. Αλλα και παλι και το μπασο εχει τα δικα του όμορφα, και οταν θα αρχισεις να γινεσαι καλυτερη θα δεις οτι εχει παρα πολλα πραγματα να ανακαλυψεις.
Ευχαριστώ για την απάντηση :-D Indie,noise,punκ και folk(δεν ξέρω πόσο ευδιάκριτα είναι μεταξύ τους αλλά λέμε τώρα) είναι τα είδη που με ενδιαφέρουν...τώρα τελευταία που το προσέχω πιο πολύ ακούω κάτι φοβερές μπασογραμμές σε τραγούδια και πορώνομαι!!Μου ακούγεται πιο ελκυστικό που είναι πιο εύκολο αλλά όντως έχει κι αυτό την τεχνική του..έχω ψηθεί πολύ πάντως.. ^^ :cool:
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Wed Nov 17, 2010 4:12 pm

ή σε κανα μαγαζί στο κέντρο
Με τους κομπλεξικούς μαγαζάτορες που δε σε αφήνουν ούτε να αγγίξεις εξοπλισμό, η μόνη λύση είναι να ακούσεις απο άλλους τον ήχο. Ξέρουν βέβαια ότι όλοι παίρνουν απο Γερμανία, αλλά δεν εκμεταλλέυονται το μοναδικό τους συγκριτικό πλεονέκτημα (αφού υστερούν σε τιμές-ποικιλία):την επαφή δηλαδη του πελάτη με αυτό που θα αγοράσει
κάτι φοβερές μπασογραμμές σε τραγούδια και πορώνομαι!!
Ισχύει! Μια ωραία μπασογραμμή μπορεί να εκτοξέυσει ένα τραγούδι!! :smt020
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Nov 17, 2010 4:17 pm

iDriL..* wrote:D Indie,noise,punκ και folk(δεν ξέρω πόσο ευδιάκριτα είναι μεταξύ τους αλλά λέμε τώρα) είναι τα είδη που με ενδιαφέρουν...τώρα τελευταία που το προσέχω πιο πολύ ακούω κάτι φοβερές μπασογραμμές σε τραγούδια και πορώνομαι!!Μου ακούγεται πιο ελκυστικό που είναι πιο εύκολο αλλά όντως έχει κι αυτό την τεχνική του..έχω ψηθεί πολύ πάντως.. ^^ :cool:
Noise? :shock: nice :-p Τι noise?

Αμα σε πορωνει ήδη η μπασογραμμή, ψήσου, υπάρχει ήδη υπερπροσφορά απο κιθαρίστες ( :roll: :-p )

@emperormario: Ναι υπαρχουν οι κομπλεξικοι, αλλα δεν εχει να λεει. Πας μεσα χωρις ψαρωμενο υφος και απαιτεις να δοκιμασεις ό,τι θες. Στην τελική εσύ πληρώνεις. Κι εμενα οτα με βλεπανε παιδακι 15 χρονων δε μου δινανε τιποτα. Τωρα 2-3 φορες εχω παει να χαζεψω σε μαγαζια κι εχω δοκιμασει ουυυ ενισχυτές :-p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
iDriL..*
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by iDriL..* » Wed Nov 17, 2010 4:37 pm

stoupeace wrote:
Noise? :shock: nice :-p Τι noise?

p
Noise με ότι μπορεί να περιλαμβάνει (experimental,shoegaze κτλ) ... Οι No Age μου έρχονται κατ ευθείαν στο μυαλό..Deerhunter (σε κάποιες φάσεις τους),Jesus and Mary Chain(επικοί shoegazάδες)..κάπως έτσι :-p :smt020

Λίγο budget να συγκεντρωθεί ακόμα και θα γίνει η αγορά!!Μπασίστρια πρότυπο : Kim Gordon ftw..!! :smt035 (αν και ο τύπος του emoticon κρατάει μάλλον κιθάρα,anyway!!!)

edit: (τώρα το είδα) όταν λες υπερπροσφορά?πωλείται μπάσο?? :-p
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Nov 17, 2010 4:54 pm

iDriL..* wrote:edit: (τώρα το είδα) όταν λες υπερπροσφορά?πωλείται μπάσο?? :-p
Οχι, εννοουσα υπερπροσφορά απο κιθαρίστες -> πολλοι κιθαριστες υπάρχουν και λιγοτεροι μπασιστες. I was talking about the band market :-p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Nov 17, 2010 4:57 pm

Μάλλον εννοεί υπερπροσφορά από κιθαρίστες. :-p Btw, γιατί σου φάνηκε δύσκολο το πέρασμα από πιάνο σε κιθάρα?? Εμένα μου φάνηκε πολύ εύκολο. :-p
iDriL..*
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by iDriL..* » Wed Nov 17, 2010 5:12 pm

stoupeace wrote:
iDriL..* wrote:edit: (τώρα το είδα) όταν λες υπερπροσφορά?πωλείται μπάσο?? :-p
Οχι, εννοουσα υπερπροσφορά απο κιθαρίστες -> πολλοι κιθαριστες υπάρχουν και λιγοτεροι μπασιστες. I was talking about the band market :-p
Αχαχαχαχα :lol: Ναι όντως!!(..στον κόσμο μου!)..Θα χω και ζήτηση,όλες οι μπάντες εμένα θα παίρνουν τηλ.!!! :lol: :smt009
nickpro wrote:Μάλλον εννοεί υπερπροσφορά από κιθαρίστες. :-p Btw, γιατί σου φάνηκε δύσκολο το πέρασμα από πιάνο σε κιθάρα?? Εμένα μου φάνηκε πολύ εύκολο. :-p
Πλάκα κάνεις?? Σαν πιάσιμο και όλα μου φαίνεται super περίεργο..και σαν κατανομή ήχων πάνω στις χορδές..το πιάνο είναι τοσο βατό,απλά πατάς και τσουπ,ο ήχος :P Δεν ξέρω,με την κλασσική μου φαινόταν πάρα πολύ δύσκολο,θέλει να πονέσουν τα δάχτυλα!!Και πονούσαν στην τελική αλλά δεν έβλεπα αποτέλεσμα..
Έφαγα αρκετό κάψιμο μόνη μου,έβγαλα ένα τραγουδάκι (2 συγχορδίες ήταν,μην φανταστείς!!! :smt005 ) και το παράτησα μετά.. :-p Ελπίζω το πέρασμα στο μπάσο να ναι λιγάκι πιο ομαλό!2 χορδές λιγότερες.. :cool:
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Nov 17, 2010 5:16 pm

Ε, άμα το παράτησες είναι σαν να έκανες μια τρύπα στο νερό. Θέλει δουλειά. Και πιάνο όταν πρωτομάθαινες έτσι ήταν.

Όσο για τον πόνο στα δάχτυλα, το μπάσο θα σε πονάει πιο πολύ. :-p Γιατί οι χορδές είναι πολύ πιο χοντρές. Και έχει και τα τάστα σε πιο μεγάλη απόσταση. :-p
iDriL..*
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by iDriL..* » Wed Nov 17, 2010 5:21 pm

Ναι όντως βλακεία έκανα (το παραδέχομαι :Ρ) αλλά σαν ήχος ηλεκτρικό μπάσο με πορώνει πολύ περισσότερο οπότε δεν θα το αφήσω τόσο εύκολα..!!!Με τρομάζει αυτό που λες αλλά είμαι ακλόνητη.. :-D :lol: (το σωστό attitude έτσι?για να μην το βάλω κάτω!!)
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Nov 17, 2010 5:23 pm

iDriL..* wrote:Ναι όντως βλακεία έκανα (το παραδέχομαι :Ρ) αλλά σαν ήχος ηλεκτρικό μπάσο με πορώνει πολύ περισσότερο οπότε δεν θα το αφήσω τόσο εύκολα..!!!Με τρομάζει αυτό που λες αλλά είμαι ακλόνητη.. :-D :lol: (το σωστό attitude έτσι?για να μην το βάλω κάτω!!)
Άμα σε πορώνει τότε δωσ του. :-p No pain no gain. ;)
Post Reply

Return to “Μουσική”