What about your music?
- zweistein
- Wow! Terabyte level
What about your music?
well hello dear συνvenuslαδες!!
Σκέφτηκα να ανοiξει αυτό το thread αφιερωμένο στα μέλη που παίζουν μουσικά όργανα! (Είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά.)
Τι μουσικά όργανα παίζεται? Τι μουσική? Είστε σε κάποιο συγκρότημα ή σε κάποιο κέντρο?
Σκέφτηκα να ανοiξει αυτό το thread αφιερωμένο στα μέλη που παίζουν μουσικά όργανα! (Είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά.)
Τι μουσικά όργανα παίζεται? Τι μουσική? Είστε σε κάποιο συγκρότημα ή σε κάποιο κέντρο?

- iDriL..*
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: What about your music?
Cool idea για topic και κάνω την αρχή :Ρ Παίζω πιάνο ερασιτεχνικά..είχα κάνει μαθήματα μικρή αλλά εδώ και ένα χρόνο έχω αρχίσει να ασχολούμαι πάλι!! Παίζω κυρίως instrumental κομμάτια,με Yann Tiersen έχω καεί,τελευταία προσπαθώ και Nyman(θα δείξει XD) και μετά όποια indie,folk κομμάτια βρω με πιάνο μέσα ή με μελωδία που μπορεί να βγει και σε πιάνο.. Έχω κάνει και κάτι απόπειρες να γράψω αλλά θέλει δουλειά :Ρ
Anyone else?
Anyone else?

" now for wrath,now for ruin and a red nightfall.. " J.R.R.T.
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Περιληπτικά: http://profile.ultimate-guitar.com/Tokki+Wartooth/
Friend me οσοι ειστε στο UG και δεν σας ξέρω
Το πρώτο τραγούδι εκεί ειναι περισσότερο jam για να δείξω πως ακουγεται η κιθαρα μου με το looper μου, και το 2ο ειναι ενα τραγουδι που'χα γραψει και ηχογραφησει πολύ παλια με μια ακουστική και υποτυπώδες drum machine.
Θα ανεβάσω κι άλλα τραγούδια κάποια στιγμή, το'χω παρατημένο πλάκα πλάκα
Friend me οσοι ειστε στο UG και δεν σας ξέρω

Το πρώτο τραγούδι εκεί ειναι περισσότερο jam για να δείξω πως ακουγεται η κιθαρα μου με το looper μου, και το 2ο ειναι ενα τραγουδι που'χα γραψει και ηχογραφησει πολύ παλια με μια ακουστική και υποτυπώδες drum machine.
Θα ανεβάσω κι άλλα τραγούδια κάποια στιγμή, το'χω παρατημένο πλάκα πλάκα
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- zweistein
- Wow! Terabyte level
εγώ στο λύκειο ξεκίνησα και έκανα μαθήματα κιθάρας, μετά από καιρό αποφάσισα να αγοράσω την πρώτη μου ακουστική κιθάρα αλλα μετά κάποια στιγμή τα παράτησα
τώρα εύχομαι να αποκτήσω μπάσο και να το λιώσω
οι μουσικές που έπαιζα με την κιθάρα ήταν κάποια πολύ τυποποιημένα κομμάτια από κλασσικό rock και παλιά alternative.
με το μπάσο έχω σκοπό να ασχοληθώ πιο πολύ για funk, jazz και metal.
η μεγαλύτερη μου αδυναμία σαν όργανο είναι το Cello αλλα μάλλον δεν θα μπορέσω ποτε να το ξεκινήσω λόγο της απαίτησης χρόνου και χρήματος που έχει.

τώρα εύχομαι να αποκτήσω μπάσο και να το λιώσω

οι μουσικές που έπαιζα με την κιθάρα ήταν κάποια πολύ τυποποιημένα κομμάτια από κλασσικό rock και παλιά alternative.
η μεγαλύτερη μου αδυναμία σαν όργανο είναι το Cello αλλα μάλλον δεν θα μπορέσω ποτε να το ξεκινήσω λόγο της απαίτησης χρόνου και χρήματος που έχει.

zweistein wrote:εγώ στο λύκειο ξεκίνησα και έκανα μαθήματα κιθάρας, μετά από καιρό αποφάσισα να αγοράσω την πρώτη μου ακουστική κιθάρα αλλα μετά κάποια στιγμή τα παράτησα![]()
τώρα εύχομαι να αποκτήσω μπάσο και να το λιώσω![]()
μιας και το ανεφερες , ξερεις ποσο μπορει να κανει ενα αξιοπρεπες, αλλα οχι ιδιαιτερα καλο, cello ?
ηθελα να παρω κι εγω αλλα δεν βλεπω να μαζευω τα λεφτα ευκολα
(για να ειμαι εντος θεματος : 5-6 χρονια αρμονιο/πιανο, απο μισο χρονο (και αμα) κιθαρα και μπασο - δεν εχω φτιαξει τιποτα δικο μου και τωρα πια εχω ξεχασει σχεδον τα παντα απ'οσα ηξερα. ειδικα απο θεωρια και σολφεζ που μας εκαναν στο ωδειο

- zweistein
- Wow! Terabyte level
ηλεκτρικό ή απλό?chriskin wrote:zweistein wrote:εγώ στο λύκειο ξεκίνησα και έκανα μαθήματα κιθάρας, μετά από καιρό αποφάσισα να αγοράσω την πρώτη μου ακουστική κιθάρα αλλα μετά κάποια στιγμή τα παράτησα![]()
τώρα εύχομαι να αποκτήσω μπάσο και να το λιώσω![]()
μιας και το ανεφερες , ξερεις ποσο μπορει να κανει ενα αξιοπρεπες, αλλα οχι ιδιαιτερα καλο, cello ?
ηθελα να παρω κι εγω αλλα δεν βλεπω να μαζευω τα λεφτα ευκολα
(για να ειμαι εντος θεματος : 5-6 χρονια αρμονιο/πιανο, απο μισο χρονο (και αμα) κιθαρα και μπασο - δεν εχω φτιαξει τιποτα δικο μου και τωρα πια εχω ξεχασει σχεδον τα παντα απ'οσα ηξερα. ειδικα απο θεωρια και σολφεζ που μας εκαναν στο ωδειο)
γενικά μάλλον (επιφυλακτικά) εξαρτάται και από την χρήση (δηλαδή solo ή σε ορχήστρα, κλασσική ή jazz γιατί άλλο να το παίζεις με δάχτυλα και άλλο να το παίζεις με δοξάρι).
κάποτε είχα δει από ξένα sites (μια φορα και ένα καιρό που έψαχνα....) και οι τιμές έχουν όλα τα επίπεδα, σαν τις κιθάρες (δηλαδή και με εκατόν κάτι ευρώ έβρισκες κάτι πολύ απλό.) .
( PS: τα ηλεκτρικά είναι σε άπιαστες τιμές πάντως..)
Last edited by zweistein on Tue Nov 23, 2010 2:41 am, edited 1 time in total.

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
country μια ζωή ρε φίλε: http://www.thomann.de/gr/deering_tenbro ... _banjo.htm
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- zweistein
- Wow! Terabyte level
stoupeace wrote:country μια ζωή ρε φίλε: http://www.thomann.de/gr/deering_tenbro ... _banjo.htm
έλα ρε έχω παίξει banjo!!!!
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
edit:
zweistein wrote: ( PS: τα ηλεκτρικά είναι σε άπιαστες τιμές πάντως..)
γράψε λάθος, βρήκα στο thomann με 300 ευρώ!!

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_ ... ecello.htm

- emperormario
- Wow! Terabyte level
Παλιά υπήρχε αντίστοιχο thread, ψάξτε το κάποιος/κάποια, γιατί εγώ νυστάζω 

Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=24&t=4728emperormario wrote:Παλιά υπήρχε αντίστοιχο thread, ψάξτε το κάποιος/κάποια, γιατί εγώ νυστάζω
Μου αρεσει περισσοτερο ο τιτλος αυτουνου εδω ομως
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
zweistein wrote:stoupeace wrote:country μια ζωή ρε φίλε: http://www.thomann.de/gr/deering_tenbro ... _banjo.htm
έλα ρε έχω παίξει banjo!!!!
edit:
zweistein wrote: ( PS: τα ηλεκτρικά είναι σε άπιαστες τιμές πάντως..)
γράψε λάθος, βρήκα στο thomann με 300 ευρώ!!![]()
3ψηφια νουμερα ε; (και μαλιστα χαμηλα 3ψηφια

- iDriL..*
- Kilobyte level
Στο άλλο thread έβρισκαν και παρτιτούρες,ακόρντα κτλ..Δεν είναι ακριβώς το ίδιο
Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς να κάνει tribute band?? Ή θεωρείτε ότι είναι γι αυτούς που παίζουν μουσική και απλά δεν μπορούν να γράψουν??(είναι offtopic?ερώτηση προς οργανοπαίκτες :P) Tο είδα στο άλλο thread και μου ρθε!

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Ολες οι μπαντες που ημουν και ειμαι με tributes εχουμε ξεκινησει! Αλλα μετα δεν ειναι λιγο βαρετο?iDriL..* wrote:Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς να κάνει tribute band??
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- iDriL..*
- Kilobyte level
Σαν ιδέα το βρίσκω cool κατα καιρούς με μπάντες που έχω πορωθεί αλλά δεν το χω κάνει για να σου πω...Μετά από ένα διάστημα λογικά θα ναι βλακεία..αλλά μου φαίνεται πάρα πολυ δύσκολο να γράψεις μουσική..Γράφει κανείς?Σας φαίνεται πιο δύσκολο να γράψεις στίχους ή μελωδία? Εμένα προσωπικά οι στίχοι μου βγαίνουν πολύ πιο άνετα(μήπως να το γυρίσω στην ποίηση?) αλλά η μουσική όχι τόσο 

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Εμείς στο YouTube: http://www.youtube.com/einmyria1
Ανέβηκαν 3 κομμάτια αυτές τις μέρες, demo σπιτικές ηχογραφήσεις για να υπάρχει δείγμα δουλειάς online.
Ανέβηκαν 3 κομμάτια αυτές τις μέρες, demo σπιτικές ηχογραφήσεις για να υπάρχει δείγμα δουλειάς online.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- stranger
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Εγώ παίζω από τη δευτέρα γυμνασίου κιθάρα. Παίζω ηλεκτρική αν και έχω κάνει και μαθήματα κλασσικής (για να πω τη αλήθεια έμαθα να παίζω καλύτερη κλασσική με τα μαθήματα ηλεκτρικής παρά με τα μαθήματα κλασσικής
)
Τελευταία παίζω πλήκτρα αν και δεν έχω πάρει ποτέ μαθήματα, οπότε το παλεύω μόνος μου και πάει σχετικά καλά...
Έχω και βιολί και θέλω κάποια στιγμή να βρώ κάποιον που ξέρει να μου δώσει μερικά hints κτλ για να ξεκινήσω να παίζω, γιατί είναι και γ*μώ τα όργανα.
To cello ήταν πάντα ο κρυφός μου έρωτας και εντυπωσιάζομαι που αρέσει σε τόσο κόσμο!
Τέλος αν έχει κάποιος να μου δώσει καμμία συμβουλή για sweep picking είναι ευπρόσδεκτος, γιατί είχα δει παλιότερα αρκετά βίντεο και ασκήσεις σε βιβλία αλλά όλα είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις και στο τέλος μου την έδωσαν και το παράτησα τελείως...
PS: stoup τα σπάτε αν και σας είχα ξανακούσει κάπου και παλιότερα

Τελευταία παίζω πλήκτρα αν και δεν έχω πάρει ποτέ μαθήματα, οπότε το παλεύω μόνος μου και πάει σχετικά καλά...
Έχω και βιολί και θέλω κάποια στιγμή να βρώ κάποιον που ξέρει να μου δώσει μερικά hints κτλ για να ξεκινήσω να παίζω, γιατί είναι και γ*μώ τα όργανα.
To cello ήταν πάντα ο κρυφός μου έρωτας και εντυπωσιάζομαι που αρέσει σε τόσο κόσμο!
Τέλος αν έχει κάποιος να μου δώσει καμμία συμβουλή για sweep picking είναι ευπρόσδεκτος, γιατί είχα δει παλιότερα αρκετά βίντεο και ασκήσεις σε βιβλία αλλά όλα είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις και στο τέλος μου την έδωσαν και το παράτησα τελείως...
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
O xrhstos_kip μου'χε προτείνει το speed mechanics for lead guitar του troy stentina, μπας και μάθω να παίζω leads σαν άνθρωπος.stranger wrote:Τέλος αν έχει κάποιος να μου δώσει καμμία συμβουλή για sweep picking είναι ευπρόσδεκτος, γιατί είχα δει παλιότερα αρκετά βίντεο και ασκήσεις σε βιβλία αλλά όλα είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις και στο τέλος μου την έδωσαν και το παράτησα τελείως...
Ψάξτο έχει ωραίες ασκήσεις μέσα, νομίζω και για sweep. Αλλα δεν ειμαι ο καταλληλος για να σου προτεινω.
Thanks!
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
- Gbyte level
Απο τη μικρη μου εμπειρια, μετρονομος...stranger wrote: Τέλος αν έχει κάποιος να μου δώσει καμμία συμβουλή για sweep picking

- stranger
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Χεχεχε! Αυτό εννοείται ρε! Ο μετρονόμος ο Dimavery είναι πάντα μέσα στη θήκη της κιθάραςXrhstos_kiP wrote: Απο τη μικρη μου εμπειρια, μετρονομος...![]()

(btw για να μου προτείνεις μετρονόμο αμφιβάλλω αν η εμπειρία σου είναι τόσο μικρή όσο νομίζεις

@stoup thanks! Θα το κοιτάξω και θα σου πώ εντυπώσεις...σε κάνα χρόνο, αν δω αποτελέσματα

- Kostas1601
- Mbyte level

Εγώ παίζω ηλεκτρική κιθάρα (χωρίς μαθήματα, μόνος μου online ασκήσεις και tabs) περίπου 1 χρόνο τώρα, και φέτως θα ξεκινήσω μαθήματα ετσι ωστε να μάθω μουσική και οχι απλώς τα τεχνικά πράγματα τα οποία τα μαθαίνεις και μόνος σου πάνω κάτω...
Ακούω κυρίως rockιες πρως το punk rock, alternative, hard-rock (όχι τόσο metal) επίσης μου αρέσει πολύ η country

Θα ήθελα να οργανώσω κάποιο συγκρότημα με φίλους και να παίζουμε και να γράφουμε για την πλάκα μας στην ουσία όμως πρέπει να μάθω μουσική πρώτα :P ...(μουσική εννοώντας νότες, chord progressions κλπ)
Τί είναι το tribute band?.. μήπως εννοείς cover band?? εάν ναι τοτε ναι πιστεύω ολοι έτσι ξεκινούν και σιγα σιγά αρχίζουν και γράφουν δικά τους τραγούδια..iDriL..* wrote:Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς να κάνει tribute band??
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present
~

-
- Gbyte level
Παιζει tribute band να ειναι tribute σε μια μπαντα συγκεκριμενα, ενω cover band ειναι πιο γενικο, παιζεις πολλα covers απο διαφορες μπαντες.. 

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
exactamentorzXrhstos_kiP wrote:Παιζει tribute band να ειναι tribute σε μια μπαντα συγκεκριμενα, ενω cover band ειναι πιο γενικο, παιζεις πολλα covers απο διαφορες μπαντες..
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \