Fairy wrote:Να κάνω κι εγώ μια σχετική ερώτηση; Σκέφτομαι να επιλέξω κατανεμημένα το επόμενο εξάμηνο κι απ' όσο ξέρω πρόκειται να συμπληρώσω τη συλλογή μου με τα βιβλία του Κάβουρα. Δεν ξέρω αν θα δω βελτίωση οπότε...
Το βιβλίο του Tanenbaum είναι καλό; Γενικά έχω ακούσει πως ο κόσμος τον θεωρεί ιδιαίτερα επιτυχημένο συγγραφέα (Δίκτυα θα κάνω φέτος οπότε δεν έχω δει ακόμη το σχετικό βιβλίο του). Αξίζει λοιπόν το βιβλίο του των Κατανεμημένων; Κοστίζει βλέπετε κι αρκετά, οπότε αν είναι να το πάρω να αξίζει τον κόπο!
τα βιβλία του Tanenbaum είναι αρκετά πετυχημένα αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θεωρούνται πλέον αυθεντίες.
Πχ τα λειτουργικά του είναι σίγουρα καλύτερα από τα αντίστοιχα που μας δίνουν στη σχολή.
Το αντίστοιχο των δικτύων όμως δεν θεωρείται τόσο σύγχρονο. Πλέον όλοι διδάσκουν το Computer Networking των Kurose και Ross.
Για τα κατανεμημένα δεν ξέρω συγκεκριμένα. Συνήθως στην πρώτη διάλεξη κάθε μαθήματος δίνεται μια προτεινόμενη βιβλιογραφία από τον εκάστοτε καθηγητή, οπότε όταν έρθει η ώρα ρώτα τον ίδιο.