ο μικρός πρίγκιπας

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με βιβλία.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Fri Dec 29, 2006 2:44 pm

Για την βιβλιοθήκη που έχει το Ευγενίδειο Ίδρυμα...
Όντως στην επαρχία έχουν αρκετές αξιόλογες αλλά όπως και στους δήμους της Αθήνας δεν ακούγονται τόσο... :-(
S.S.D.D.
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Fri Dec 29, 2006 3:19 pm

Παντως στις πολεις πιο γνωστα ειναι τα καλα βιβλιοπωλεια παρα οι αξιολογες δανειστικες βιβλιοθηκες....οποτε μηπως προτιμαμε τις αγορες παρα τον δανεισμο???
Να ζεις με παθος την καθε σου στιγμη....
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Fri Dec 29, 2006 3:31 pm

Ίσως να έχει να κάνει και με την νοοτροπία απέναντι στο βιβλίο...
Αν πρόκειται να διαβαστεί με διαφορά φάσης, τότε μάλλον προτιμάται η αγορά...ίσως ο δανεισμός βρίσκει εφαρμογή σε βιβλιοφάγους, αν και δεν ξέρω το χρόνο δανεισμού που δίνουν οι βιβλιοθήκες.
S.S.D.D.
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Fri Dec 29, 2006 4:05 pm

εγώ όπως έχω ξαναπεί πέρυσι είχα την εξής τακτική : Όταν είχα κανα 2-3ωρο στη διάθεση μου πήγαινα στον Ελευθερουδάκη και στον Παπασωτηρίου, που είναι δύο πολύ κεντρικά και πολύ μεγάλα βιβλιοπωλεία, και χάζευα τα βιβλία διαβάζοντας τα. Έψαχνα περισσότερο για βιβλία σχετικά με υπολογιστές, αλλά έχω διαβάσει και 2-3 με εκλαϊκευμένη επιστήμη, κι όλα αυτά επιτόπου! Ποτέ κανείς/καμία πωλητής/τρια δε μου έκανε έστω και την παραμικρή παρατήρηση, παρόλο που με είχαν μάθει φατσικά...

Έτσι και το βιβλίο σου διαβάζεις (λίγο ανορθόδοξα και με διακοπές βέβαια) και τα λεφτά σου δε σπαταλάς, και δεν έχεις άγχος για το πότε πρέπει να το επιστρέψεις

Να ξεκαθαρίσω όμως ότι αρκετά βιβλία αξίζει να κοσμούν τη βιβλιοθήκη σου, να τα έχεις και πρόχειρα να τα ξεφυλλίζεις που και που. Όμω τότε για παράδειγμα εγώ ψαχνόμουν με τη Java. Γιατί να δώσω μια περιουσία μόνο και μόνο για πάρω 5-6 βιβλία που συγκεντρωτικά θα με καλύψουν, και μετά από λίγο καιρό την ίδια πληροφορία, αφού τριφτώ λίγο δηλαδή, θα μπορώ να την βρίσκω και στο Internet?

Ιδίως ο (4ος νομίζω) όροφος του Ελευθερουδάκη στην Πανεπιστημίου είναι πλέον κατάλληλος για τέτοιες τακτικές ... έχει και πολύ βολικές καρεκλίτσες-πολυθρονίτσες !

Λίγα κότσια χρειάζονται, και το πορτοφόλι δεν θα φωνάζει μετά ... απλά κάποια βιβλία αξίζει να τα έχεις σε μια βιβλιοθήκη στο σπίτι σου, ενώ κάποια άλλα όχι (εννοώ ότι περνάνε από τα χέρια σου για one-night stand καταστάσεις)
Post Reply

Return to “Βιβλία”