Τι διαβάζεις τώρα ?

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με βιβλία.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: Τι διαβάζεις τώρα ?

Post by rose » Thu Aug 13, 2009 11:47 am

abujafar wrote:Φερναντο Πεσσοα - Ο αναρχικος τραπεζιτης και πεντε διαλογοι για την τυραννια

Ειναι δυνατο να ειναι καποιος συγχρονως πλουσιος και δαιμονιος τραπεζιτης κι ενας ολοκληρωμενος αναρχικος που πολεμα για την απελευθερωση της κοινωνιας? Συμφωνα με τον Πεσσοα , ναι.

Να προσπαθήσω? Θεωρία της ευημερίας, χαιρόμαστε περισσότερο στην 99 νίκη παρα στην 100η, ποσα εισαι εσυ διατεθειμενος να δώσεις για μια μετοχή με αιώνια κερδοφορία? Ενας δαιμόνιος τραπεζίτης, πραγματικά πλούσιος μπορεί στο τέλος να απεξαρτητοποιηθεί απο την ιδιοκτησία, με την έννοια οτι το παιχνίδι αυτό, θα του προσφέρει ολοένα και μικρότερη ικανοποίηση, οι κερδοσκόποι ειναι άρρωστες προσωπικότητες. :lol:
που θα πάει θα το δουμε...
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by fotini » Fri Aug 14, 2009 3:18 pm

West with the night, της Beryl Markham.
Είχα ακούσει για αυτό το βιβλίο πριν από χρόνια, και τώρα που "έπεσε" στα χέρια μου, ξεκίνησα να το διαβάζω.
Έχω φτάσει μέχρι την μέση, και μέχρι τώρα είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη. Είχα πάρα πολύ καιρό να διαβάσω ένα τόσο καλογραμμένο βιβλίο.
Ανεβαίνει ραγδαία στην λίστα των αγαπημένων μου βιβλίων, και μέχρι να φτάσω στο τέλος ευελπιστώ να έχει φτάσει στην πρώτη θέση...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Tue Aug 18, 2009 10:20 pm

Ο ηλίθιος - Φ. Ντοστογιέφσκυ
Ελευθερία όχι αναρχία - Α.Σ. Νηλ
Η εποχή των άκρων-Ο σύντομος 20ος αιώνας - Ε. Χόμπσμπαουμ
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Wed Aug 19, 2009 12:35 am

Η έπαυλη των ανδρών - Ντενί Γκετζ
Άλλη μια πολύ καλή περιπλάνηση στα μαθηματικά μονοπάτια από τον Γκετζ μετά το "Θεώρημα του παπαγάλου"! :smt023
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Aug 29, 2009 4:15 pm

S.a.kiss.007 wrote:Η έπαυλη των ανδρών - Ντενί Γκετζ
Για δώσε περισσότερες πληροφορίες! Πως είναι? Τι λέει? Με τι ασχολείται ?
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Wed Sep 02, 2009 10:17 pm

The Punisher wrote:
S.a.kiss.007 wrote:Η έπαυλη των ανδρών - Ντενί Γκετζ
Για δώσε περισσότερες πληροφορίες! Πως είναι? Τι λέει? Με τι ασχολείται ?
Η ανάγνωση πηγαίνει αργά αργά λόγω (όχι εξεταστικής, μην παρασυρθείτε!) διακοπών. Βλέπετε δεν μπορώ να πηγαίνω 3 φορές στην παραλία την ημέρα και να διαβάζω πολύ... :-p :-p :-p
Πάντως σε γενικές γραμμές φαντάσου έναν επιστήμονα μαθηματικό και έναν στρατιωτικό σε ένα δωμάτιο ψυχιατρείου. Ο ένας έχει άπειρες γνώσεις για τα μαθηματικά (πολύ Θεωρία Συνόλων παίζει), ενώ ο άλλος έχει "ζήσει" τη ζωή. Έτσι καταλήγουν να μαθαίνουν ο ένας στον άλλον, τι έχει χάσει ο έτερος...
Ιστορία με πολλά (περιγραφικά) ταξίδια και ιστορίες μαθηματικών που -εγώ τουλάχιστον- δεν ήξερα...
mariori
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by mariori » Fri Sep 04, 2009 1:33 pm

η αλήθεια είναι ότι με απογοήτευσε εν τέλει "η Έπαυλη των ανδρών", περίμενα λίγο περισσότερα από τον συγκεκριμένο συγγραφέα. δεν παύει βέβαια να είναι ένα όμορφο παραμύθι -γιατί βασίζεται σε αληθινές μαθηματικές ιστορίες αλλά λοξοδρομεί εντέχνως και εσκεμμένα στην πορεία-. Διαβάζω αυτή την περίοδο την βιογραφία του Reinaldo Arenas (1943-1990) το "Before night falls", ενός από τους πιο γνωστούς Κουβανούς συγγραφείς-ποιητές ο οποίος και εκδιώχθηκε ως αντεπαναστάτης από την Φιντελική "δικτατορία". Εξαιρετική η γραφή και η ποίησή του!
libre de prejuicios...
keeper21
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by keeper21 » Tue Sep 08, 2009 4:36 pm

Loner wrote:Ο Μαύρος Πύργος, του Stephen King...Έχω διαβάσει ήδη τα 4 πρώτα από τα 7 βιβλία της σειράς κι ανυπομονώ ν'αγοράσω το επόμενο...!
Ετσι ετσι!
Πρεπει να μου πεις εντυπωσεις απο κοντα..
Προσωπικα τα λατρευω τα βιβλια αυτα...
Reaching out to embrace the random.
Reaching out to embrace whatever may come.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Wed Sep 09, 2009 6:31 pm

1984-Μεγάλος Αδελφός, μόλις το τελείωσα
Σε αφήνει αμήχανο και μουδιασμένο αυτό το βιβλίο.Και είναι φοβερό αν σκεφτεί κανένας ότι όλα αυτά τα εγραψε το 1949..Πολύ μπροστά ο τυπάς
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
abujafar
Mbyte level
Mbyte level

Post by abujafar » Wed Sep 09, 2009 6:36 pm

emperormario wrote:1984-Μεγάλος Αδελφός, μόλις το τελείωσα
Σε αφήνει αμήχανο και μουδιασμένο αυτό το βιβλίο.Και είναι φοβερό αν σκεφτεί κανένας ότι όλα αυτά τα εγραψε το 1949..Πολύ μπροστά ο τυπάς
Ακόμα το θεωρώ το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει. :smt023
mariori
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by mariori » Wed Sep 09, 2009 6:42 pm

εξαιρετικό απλά.. εξίσου καλό "Η Φάρμα των Ζώων".
libre de prejuicios...
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Thu Sep 10, 2009 8:33 pm

mariori wrote:Re: Τι διαβάζεις τώρα ?

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε από τον/την mariori » Τετ Σεπ 09, 2009 6:42 pm
εξαιρετικό απλά.. εξίσου καλό "Η Φάρμα των Ζώων".
H προσωπική μου άποψη είναι ότι το "η φάρμα των ζώων" είναι καλύτερο από το 1984. Η απεικόνιση των διαφόρων προσωπικότητων και ειδικότερα το τέλος του βιβλίου,ήταν καταπληκτικά. Είναι ένα από τα βιβλία που σου "μένουν" στο μυαλό για πολύ καιρό.
Έχω διαβάσει όμως ότι και τα δύο βιβλία γράφτηκαν κατόπιν παραγγελίας για να αποτελέσουν μέρος της τότε προπαγάνδας εναντίον του κομμουνισμού.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Sep 10, 2009 11:27 pm

Έχω διαβάσει όμως ότι και τα δύο βιβλία γράφτηκαν κατόπιν παραγγελίας για να αποτελέσουν μέρος της τότε προπαγάνδας εναντίον του κομμουνισμού.
Εμενα πιο λογικη εκδοχη μου φαινεται να ηταν κανονισμενα αυτα τα περι μεγαλου αδερφου απο τοτε παρα να τα προβλεψε ο οργουελ.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Sep 10, 2009 11:39 pm

Ο Orwell είχε περάσει από διάφορα ιδεολογικά πιστεύω κατά την διάρκεια της ζωής του(σοσιαλισμό, αναρχισμό κ.α.). Γενικά δεν ήταν αντι-κομμουνιστής, αλλά αντι-Σταλινικός. Το 1984 πάντως, γράφτηκε όταν περνούσε περίοδο αναρχικών αντιλήψεων. Αυτά από διάφορα βιογραφικά σημειώματα που έχω διαβάσει ;)
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Fri Sep 11, 2009 1:30 am

ultimate_aektzis wrote:
Εμενα πιο λογικη εκδοχη μου φαινεται να ηταν κανονισμενα αυτα τα περι μεγαλου αδερφου απο τοτε παρα να τα προβλεψε ο οργουελ.
σωστός..
όσοι θέλουν να πιστεύουν σε προβλέψεις και συμπτώσεις ας πιστεύουν πολύ λίγα πράγματα είναι αληθινά "τυχαία"
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Fri Sep 11, 2009 1:07 pm

marios wrote:Ο Orwell είχε περάσει από διάφορα ιδεολογικά πιστεύω κατά την διάρκεια της ζωής του(σοσιαλισμό, αναρχισμό κ.α.). Γενικά δεν ήταν αντι-κομμουνιστής, αλλά αντι-Σταλινικός. Το 1984 πάντως, γράφτηκε όταν περνούσε περίοδο αναρχικών αντιλήψεων. Αυτά από διάφορα βιογραφικά σημειώματα που έχω διαβάσει ;)
Ας ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή, τα βιβλία του Orwell είναι για μένα προσωπικά κομμάτι από τον παγκόσμιο θησαυρό της λογοτεχνίας. Ο λόγος για τον οποίο μπορεί να γράφτηκαν δεν καταφέρνει να υποτιμήσει την αξία τους.
Πέρα όμως από αυτό στα χέρια μου έχουν πέσει δύο περιοδικά που αναφέρονταν στο έργο του Orwell. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι και στα δύο γινότανε υπαινιγμός ότι ο Orwell εισέπραξε χρήματα για αυτά τα δύο του βιβλία. Με λίγα λόγια, υποστηρίζανε ότι χρηματοδοτήθηκε, πλαγίως μεν, αλλά χρηματοδοτήθηκε προκειμένου να γράψει κείμενα(βιβλία) που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έμμεση προπαγάνδα.
Από το λίγο που έψαξα στο ίντερνετ συνάντησα αρκετά άρθρα που να γίνεται υπαινιγμός για συσχετισμό του με την τότε κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, όταν μάλιστα ο συγγραφέας βρισκότανε σε άσχημη οικονομική κατάσταση λόγω της βεβαρυμένης υγείας του.
Η αλήθεια για μένα βρίσκεται στο ότι και τα δύο βιβλία είναι αρκετά "δυνατά" για να προκαλούν ένα μεγάλο φάσμα αντιδράσεων και δεν μου φαίνεται καθόλου απίστευτο το γεγονός ότι ενώ άλλοι τα "αγαπάνε" υπάρχουν και αυτοί που τα "καταδικάζουν".
dexter wrote:
ultimate_aektzis wrote:
fotini wrote: Έχω διαβάσει όμως ότι και τα δύο βιβλία γράφτηκαν κατόπιν παραγγελίας για να αποτελέσουν μέρος της τότε προπαγάνδας εναντίον του κομμουνισμού.
σωστός..
όσοι θέλουν να πιστεύουν σε προβλέψεις και συμπτώσεις ας πιστεύουν πολύ λίγα πράγματα είναι αληθινά "τυχαία"
Προσωπική μου άποψη για το πως βρήκαν οι παραγωγοί του Big Brother την ιδεά για το show είναι το εξής γνωμικό: "Αν θες να βρεις μια καινούρια ιδέα διάβασε ένα παλιό βιβλίο!" :-D
mariori
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by mariori » Fri Sep 11, 2009 5:06 pm

κομμάτι της παγκόσμιας λογοτεχνίας δεν είναι με την ακριβή έννοια του όρου, καθώς δεν αποτελεί αριστούργημα του είδους του συγγραφικά. από την άλλη όμως βρίσκει ένα θέμα -πρωτότυπο, υποκινούμενο, πληρωτέο, προπαγανδιστικό.. ή ότι άλλο ισχύει εν τέλει- και απλά χειρίζεται έξυπνα την τροπή των πραγμάτων, την πλοκή και τη σύγκρουση ιδεών, την ταύτιση με τους ήρωες - αντιήρωες, την αγανάκτιση του αναγνώστη και το βιβλίο φθάνει στο τέλος του αφήνοντας στον καθένα μας "κάτι" το πολύ δυνατό. το "κάτι" αυτό ποικίλλει αναλόγως των καταβολών, κλπ. του αναγνώστη. είναι κομμάτι της παγκόσμιας λογοτεχνίας "ιδεών", αλλά δεν είναι κείμενο που αξίζει να δουλέψει κάποιος νέος επίδοξος συγγραφέας για παράδειγμα σε ένα λογοτεχνικό εργαστήρι.
libre de prejuicios...
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Fri Sep 11, 2009 7:20 pm

mariori wrote:κομμάτι της παγκόσμιας λογοτεχνίας δεν είναι με την ακριβή έννοια του όρου, καθώς δεν αποτελεί αριστούργημα του είδους του συγγραφικά. από την άλλη όμως βρίσκει ένα θέμα -πρωτότυπο, υποκινούμενο, πληρωτέο, προπαγανδιστικό.. ή ότι άλλο ισχύει εν τέλει- και απλά χειρίζεται έξυπνα την τροπή των πραγμάτων, την πλοκή και τη σύγκρουση ιδεών, την ταύτιση με τους ήρωες - αντιήρωες, την αγανάκτιση του αναγνώστη και το βιβλίο φθάνει στο τέλος του αφήνοντας στον καθένα μας "κάτι" το πολύ δυνατό. το "κάτι" αυτό ποικίλλει αναλόγως των καταβολών, κλπ. του αναγνώστη. είναι κομμάτι της παγκόσμιας λογοτεχνίας "ιδεών", αλλά δεν είναι κείμενο που αξίζει να δουλέψει κάποιος νέος επίδοξος συγγραφέας για παράδειγμα σε ένα λογοτεχνικό εργαστήρι.
Eδώ νομίζω ότι μπαίνει στην συζήτηση το πως ορίζει ο καθένας τι είναι λογοτεχνία. Είναι μεγάλη συζήτηση οπότε δεν θα την ανοίξω.
Θα πω μόνο, πως για μένα προσωπικά, όποιο βιβλίο καταφέρνει να αφήνει "κάτι" το πολύ δυνατό, τότε είναι μέρος του παγκόσμιου λογοτεχνικού θησαυρού. Δεν με νοιάζει το πως εκφράζει ο κάθε συγγραφέας αυτό που θέλει να πει, δηλαδή το ποιητικό μέρος του λόγου του, αλλά όπως λέει και ο E.M. Forster, να μου αρέσει "η μουσική" που άκουσα από το βιβλίο. :)
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Sep 16, 2009 7:56 pm

"Μια μέρα ο πόνος αυτός θα σου βγει σε καλό"

Η περιγραφή του:
Αντισυμβατικός, ιδιαίτερα έξυπνος, ευαίσθητος και μοναχικός. Αυτός είναι ο 18χρονος Τζέιμς, γόνος αστικής διαλυμένης οικογένειας της Νέας Υόρκης, που μόλις αποφοίτησε απ το σχολείο και εναντιώνεται στο "λαμπρό μέλλον" που ετοιμάζουν οι άλλοι γι αυτόν. Αντιμέτωπος με τους γονείς, τους φίλους, την ψυχολόγο του, με σύμμαχο και εξομολογητή τη γιαγιά του, προσπαθεί ν ανακαλύψει την ταυτότητά του με όπλα τη λογική και το αφοπλιστικό χιούμορ. Αφήγηση δροσερή και απολαυστική, με ψυχολογικές προεκτάσεις, που θίγει το ζήτημα της αντιπαράθεσης των γενεών και τη δυσκολία προσαρμογής του ατόμου στην κοινωνική συμβατικότητα. Οι Publishers Weekly, Kirkus Reviews, Amazon.com και Horn Books το επέλεξαν ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς.
Πραγματικά εκπληκτικό. :smt023
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Wed Sep 16, 2009 8:12 pm

Βασικά το τελειώσα πριν 3 βδομάδες αλλα δν πειράζει,ο λόγος για το "Λόγια Φτερά" του Χρήστου Χωμενίδη
Τα Λόγια- Φτερά είναι η αποθέωση του αφηγηματικού, μυθιστορηματικού λόγου ως του μόνου ικανού να βάλει μια τάξη στο χάος των πληροφοριών και των εικόνων που δέχεται το ανθρώπινο μυαλό. «Οι λέξεις είναι σαν τις πέτρες», λέει ο Χωμενίδης, χρειάζεται να σμιλευτούν, να ειπωθούν σωστά, γιατί αν δεν ειπωθούν σωστά, ακόμα και η καλύτερη ιστορία μπορεί να αφήσει τους πάντες αδιάφορους. Το βιβλίο του λοιπόν, που είναι ομηρική αφήγηση με λελογισμένες δόσεις Θερβάντες, είναι σε πρώτο επίπεδο ένα πολύ ψυχαγωγικό ανάγνωσμα με συνεχή γεγονότα, ανατροπές, με πρόσωπα που περνούν και εξαφανίζονται, και άλλα που επανεμφανίζονται με αναπάντεχους τρόπους. Σε δεύτερο επίπεδο όμως είναι ένας ύμνος στον μύθο και την αρχαία Ελλάδα που τον γέννησε, με έναν τρόπο όμως που είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αρχαιολάγνος. Ο Χωμενίδης διατηρεί σωστό τόνο που κάνει οικείους τους αρχαίους χωρίς να τους απομυθοποιεί.

Στη δε τελευταία σελίδα- σοκ, μία συνταρακτική όσο και πολύ συγκινητική αποκάλυψη δένει οριστικά την πλοκή και βάζει την τελική, καταλυτική σφραγίδα σε ένα βιβλίο που- αν βοηθήσει και η Λάχεση- κάλλιστα θα μπορούσε να έχει μια διεθνή μοίρα.
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Sep 17, 2009 9:47 am

Shocker wrote:Βασικά το τελειώσα πριν 3 βδομάδες αλλα δν πειράζει,ο λόγος για το "Λόγια Φτερά" του Χρήστου Χωμενίδη
Τα Λόγια- Φτερά είναι η αποθέωση του αφηγηματικού, μυθιστορηματικού λόγου ως του μόνου ικανού να βάλει μια τάξη στο χάος των πληροφοριών και των εικόνων που δέχεται το ανθρώπινο μυαλό. «Οι λέξεις είναι σαν τις πέτρες», λέει ο Χωμενίδης, χρειάζεται να σμιλευτούν, να ειπωθούν σωστά, γιατί αν δεν ειπωθούν σωστά, ακόμα και η καλύτερη ιστορία μπορεί να αφήσει τους πάντες αδιάφορους. Το βιβλίο του λοιπόν, που είναι ομηρική αφήγηση με λελογισμένες δόσεις Θερβάντες, είναι σε πρώτο επίπεδο ένα πολύ ψυχαγωγικό ανάγνωσμα με συνεχή γεγονότα, ανατροπές, με πρόσωπα που περνούν και εξαφανίζονται, και άλλα που επανεμφανίζονται με αναπάντεχους τρόπους. Σε δεύτερο επίπεδο όμως είναι ένας ύμνος στον μύθο και την αρχαία Ελλάδα που τον γέννησε, με έναν τρόπο όμως που είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αρχαιολάγνος. Ο Χωμενίδης διατηρεί σωστό τόνο που κάνει οικείους τους αρχαίους χωρίς να τους απομυθοποιεί.

Στη δε τελευταία σελίδα- σοκ, μία συνταρακτική όσο και πολύ συγκινητική αποκάλυψη δένει οριστικά την πλοκή και βάζει την τελική, καταλυτική σφραγίδα σε ένα βιβλίο που- αν βοηθήσει και η Λάχεση- κάλλιστα θα μπορούσε να έχει μια διεθνή μοίρα.
Καλο? Το εχω πάρει αλλα δεν εχω αρχισει ακομα να το διαβάζω. Το πήρα απλά γιατί δεν παίζει να μην διαβάσω βιβλιο του Χωμενίδη ;)
που θα πάει θα το δουμε...
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Thu Sep 17, 2009 10:29 am

rose wrote:
Καλο? Το εχω πάρει αλλα δεν εχω αρχισει ακομα να το διαβάζω. Το πήρα απλά γιατί δεν παίζει να μην διαβάσω βιβλιο του Χωμενίδη ;)
Α δν είμαι ο μοναδικός φαν του δηλαδή εδω πέρα :-D

Καταπληκτικο είναι,γεμάτο,δν του λείπει τπτ κ μια συγκλονιστικη αποκαλυψη στην τελευταια σελίδα
Το ξεκίνησα βράδυ,το τελείωσα την επόμενη το μεσημέρι
Θα το λατρέψεις !
Post Reply

Return to “Βιβλία”