Ethel wrote:Ποιός το έχει γράψει; Για πες και γι'αυτό που έχεις στο avatar!
Εγώ τώρα αξιώθηκα να αρχίσω το θεώρημα του παπαγάλου.... Ωραίο είναι... Μου κάνει λίγο σαν τον κόσμο της σοφίας του Gaarter αλλά με εξειδίκευση στα μαθηματικά
Το έχει γράψει ο Guy Gavriel Kay (Καναδός είναι και αν σας κάνει συνειρμούς το όνομά του είστε αισχροί

) ο οποίος έχει γράψει άλλα 5 βιβλία (το ένα μόλις κυκλοφόρησε και δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα). Έχω διαβάσει άλλα 3 βιβλία του εκτός από το Υφαντό. Όλα είναι πάρα πολύ καλά, αλλά το Υφαντό της Φιόναβαρ είναι από άλλο πλανήτη.
Ο Kay είναι ο άνθρωπος που τελειοποίησε το Σιλμαρίλλλιον μετά το θάνατο του Τόλκιν, καθώς όπως είναι γνωστό ο Τόλκιν είχε φτιάξει ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο του.
Το βιβλίο που έχω ως άβαταρ δεν είναι άλλο από τον πρώτο τόμο του Υφαντού της Φιόναβαρ: Το Δέντρο του Καλοκαιριού. Οι άλλοι 2 τόμοι είναι η Περιπλανώμενη Φλόγα και ο Πιο Σκοτεινός Δρόμος.
Ορίστε και ένα link με τα μεταφρασμένα στα ελληνικά βιβλία του Kay
http://www.anubis.gr/Books/default.asp? ... 0=2&sub1=0, και η περίληψη από το οπισθόφυλο του πρώτου τόμου:
Πέντε φίλοι, φοιτητές σε πανεπιστήμιο του Τορόντο, πείθονται από το μάγο Ασημόχλαινο Λορίν να ταξιδέψουν από το σήμερα στη Φιόναβαρ, τον Πρώτο από τους Κόσμους. Ο φαινομενικός λόγος είναι για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα πενήντα χρόνια της βασιλείας του Άιλελ, του Μεγάλου Βασιλέα της Μπρενίν. Στην πραγματικότητα, όμως, κάτι πολύ πιο σκοτεινό τους περιμένει εκεί, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ίδια την ενσάρκωση του Κακού…