Βιβλία Dan Brown
- AnINffected
- Gbyte level
Περίεργο που το αναφέρεις Ethel, άκουσα εχθές πάλι γι'αυτό από δικούς μου (δηλαδή την ημέρα που πόσταρες!) και μου έχει εξάψει την περιέργεια.Ethel wrote:To Illuminati πάρα πολύ καλό...
Επίσης ακόμη να πιάσω στα χέρια μου τον Κώδικα...
Υ.Γ: Απορώ πάντως πως προλαβαίνεις και καταβροχθίζεις έτσι τα βιβλία, ειδικά με τη σχολή στη μέση!
Υ.Γ. 2 [off topic]lewton πολύ LOL η εικόνα που έβαλες στην υπογραφή!Εσύ την έφτιαξες;
Ναι μάλλον πολλά ζητας γιατί χρειάζεται θαύμα για να δουλέψει αυτό το project

The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- Ethel
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Ναι θα συμφωνήσω με τον Lewton αν και τα διάβασα ανάποδα! Μη σου πω ότι πιο εύκολα μπορώ να φανταστώ το illuminati σε ταινία παρά το άλλο. Άσε που στο Da vinci -the movie θα παίζει ο tom hanks και ξενέρωσα... Πολύ λαπάς για να κάνει τον Λάνκγντον...
Όσο για το χρόνο aninffected άστα...Τις τελευταίες δυο μέρες τρέχω σαν τον Βέγγο με το ξεροκέφαλο που διαθέτω και δε βάζω σωστές προτεραιότητες...
Όσο για το χρόνο aninffected άστα...Τις τελευταίες δυο μέρες τρέχω σαν τον Βέγγο με το ξεροκέφαλο που διαθέτω και δε βάζω σωστές προτεραιότητες...
There's no place like 127.0.0.1
- AnINffected
- Gbyte level
Όλως τυχαίως έτσι το βλέπω να γίνεται!AnINffected καλό θα είναι να διαβάσεις το Illuminati πριν τον Κώδικα Ντα Βίντσι.
lewton wrote: Την εικόνα προτείνω να την κάνουμε αυτοκόλλητο και να γεμίσουμε την Α24 πριν το μάθημα της Σιδέρη.

Σωστόόός!
Νομίζω οτι και οι Πεφωτισμένοι θα ταινιοποιηθούν.Ethel wrote:πιο εύκολα μπορώ να φανταστώ το illuminati σε ταινία παρά το άλλο.
(Αυτή και αν είναι πρόταση...)
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Κοίτα, τουλάχιστον ο Τομ Χανκς ταιριάζει κάπως στο προφίλ του καθηγητή Λάνγκτον αν και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, (να πω ένα-δυο στα γρήγορα: Μελ Γκίμπσον, Ράσελ Κρόου). Το πρόβλημα είναι η επιλογή της πρωταγωνίστριας στο πρόσωπο της Αμελί - Οντριέ Τοτού αν δεν το γράφω λάθος. Η κοπέλα, αν και φοβερή γλύκα, δεν μου κάνει για 30χρονη αποκρυπτογράφος.ethel wrote:στο Da vinci -the movie θα παίζει ο tom hanks και ξενέρωσα... Πολύ λαπάς για να κάνει τον Λάνκγντον...
- lewton
- Kilobyte level
O Xανκς είναι πολύ καλή επιλογή, καθηγητή κρυπτογραφίας θα παίξει, όχι κανέναν πρώην πεζοναύτη.tsilochr wrote:Κοίτα, τουλάχιστον ο Τομ Χανκς ταιριάζει κάπως στο προφίλ του καθηγητή Λάνγκτον αν και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, (να πω ένα-δυο στα γρήγορα: Μελ Γκίμπσον, Ράσελ Κρόου). Το πρόβλημα είναι η επιλογή της πρωταγωνίστριας στο πρόσωπο της Αμελί - Οντριέ Τοτού αν δεν το γράφω λάθος. Η κοπέλα, αν και φοβερή γλύκα, δεν μου κάνει για 30χρονη αποκρυπτογράφος.ethel wrote:στο Da vinci -the movie θα παίζει ο tom hanks και ξενέρωσα... Πολύ λαπάς για να κάνει τον Λάνκγντον...
H Οντρέ Τοτού μου φαίνεται και εμένα ψιλοαταίριαστη με το ρόλο, αλλά είναι εξαιρετική ηθοποιός, οπότε ας περιμένουμε να τη δούμε.
Stop playing games... feel them.

- Ethel
- Venus Project Founder
Καλη είναι μωρέ, γαλλιδούλα είναι και θα τη φτιάξουνε λιγάκι να μην μπεμπεκίζει φατσικά, οπότε θα'ναι μια χαρά για το ρόλο. Όντως εξίσου λαπάς είναι κι ο Λανγκντον οπότε έτσι ίσως και να του πάει. Αλλά Ράσελ Κρόου θα'ταν πολύ κομπλέ πιστεύω.
(άσχετο, ρε συ tsilo έχουμε εμείς πιασει ποτέ κουβέντα για τα βιβλία του Dan Brown και δεν το θυμάμαι; Προχτές μου λεγε ο hd ότι θυμόταν ότι μιλάγαμε αλλά δε μου'ρχεται καθόλου...)
Επίσης τώρα ο Χαρδαβέλας στην εκπομπή του μιλάει για την οργάνωση των Illuminati.
(άσχετο, ρε συ tsilo έχουμε εμείς πιασει ποτέ κουβέντα για τα βιβλία του Dan Brown και δεν το θυμάμαι; Προχτές μου λεγε ο hd ότι θυμόταν ότι μιλάγαμε αλλά δε μου'ρχεται καθόλου...)
Επίσης τώρα ο Χαρδαβέλας στην εκπομπή του μιλάει για την οργάνωση των Illuminati.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
Διόρθωση: Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον είνα καθηγητής Εικονολογίας κα ειδικός τέχνης όχι κρυπτογραφίας. Επίσης, μπορεί να μην είναι πεζοναύτης, αλλά ο Νταν Μπράουν του έχει δώσει αθλητικό background (κολύμβηση και κωπηλασία) από το πρώτο βιβλίο.lewton wrote:O Xανκς είναι πολύ καλή επιλογή, καθηγητή κρυπτογραφίας θα παίξει, όχι κανέναν πρώην πεζοναύτη.
ethel έχουμε μιλήσει για βιβλία ακριβώς μια φορά, συγκεκριμένα με είχες δει με το Illuminati στο χέρι και μου είχες πει για τον Κώδικα. Γύρω στο Σεπτέμβρη. Τώρα ασχολούμαι με το "Holy Blood, Holy Grail", είναι το πρώτο βιβλίο που διατύπωσε ολοκληρωμένα αυτήν τη θεωρία περί αγίου αίματος(1982) και στο οποίο βασίστηκε ο Κώδικας.
Βεβαία η πρώτη επαφή μου με αυτήν τη θεωρία δεν ήταν το μυθιστόρημα του Dan Brown αλλά το παιχνίδι Gabriel Knight 3 που βασίζεται εξ' ολοκλήρου σε αυτό το μυστήριο. Μέσα δε στο παιχνίδι χειρίζεσαι ένα υπολογιστή-εγκύκλοπαίδεια για τα πάντα σχετικά με το δισκοπότηρο: παγανιστές, αλχημιστές , πλατωνικοί, ναϊτές ιππότες κλπ. Το παιχνίδι διαδραματιζόταν σε αληθινούς χώρους. Είχε γίνει 3D αναπαράσταση του αληθινού χωριού Ρενσ-λε-Σατό.
Επίσης τα Broken Sword 1 & 3 έχουν βασιστεί στους Knights Templars,.
- Ethel
- Venus Project Founder
Καλά ούτε τι έφαγα το μεσημέρι δε θυμάμαι... Έχω πρόβλημα τελικά
Tι παίζει εν τέλει με το Rennes le Chateau? Λέει πως ο Sauniere (όχι ο Zακ του βιβλίου) είχε τρελά φράγκα επειδή τον πλήρωσε το Βατικανό για να μην μιλήσει. Είχε και αυτός σχέση με το Κοινό της Σιών;

Tι παίζει εν τέλει με το Rennes le Chateau? Λέει πως ο Sauniere (όχι ο Zακ του βιβλίου) είχε τρελά φράγκα επειδή τον πλήρωσε το Βατικανό για να μην μιλήσει. Είχε και αυτός σχέση με το Κοινό της Σιών;
Θρησκευτικής εικονολογίας και ιστορίας της τέχνης για την ακρίβεια και μάλιστα στο Harvard!Διόρθωση: Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον είνα καθηγητής Εικονολογίας κα ειδικός τέχνης όχι κρυπτογραφίας.

- tsilochr
- Wow! Terabyte level
Αυτή είναι η βασική η ιδέα, ότι δηλ ο Sauniere βρήκε στην τοπική εκκλησία του Rennes le Chateau έγγραφα του Prior of Sion ( σε άλλο βιβλίο το μεταφράζουν Ηγουμενείο, ακόμη δεν έχω ξεκαθαρίσει αν είναι οι ίδιοι Σιωνιστές τους οποίους βρίζουν Λιακόπουλος, Χερι-Χερι Καρατζαφέρης κλπ). Τα έγγραφα λέγεται ότι περιείχαν μεταξύ άλλων τη γενεαλογία του Ιησού μεχρί τότε. Το μυστήριο δεν τελειώνει εδώ, υπάρχουν δεκάδες άλλα μικρά στοιχεία που το συνθέτουν. Βέβαια διαβάζοντας το Holy Blood, Holy Grail διατυπώνονται πολύ πιο ακραίες - με βάση το κατεστημένο - απόψεις, ότι γενικά η θρησκεία του χριστιανισμού βασίζεται σε μια απάτη. Στο σημείο αυτό αναρωτιέσαι που βρίσκεται περισσότερη αλήθεια: στην Αγία Γραφή και στο πίστευε και μη ερεύνα ή σε μια θεωρία που τη κατηγορούν στημένη και δάκτυλο άλλων;ethel wrote:Tι παίζει εν τέλει με το Rennes le Chateau? Λέει πως ο Sauniere (όχι ο Zακ του βιβλίου) είχε τρελά φράγκα επειδή τον πλήρωσε το Βατικανό για να μην μιλήσει. Είχε και αυτός σχέση με το Κοινό της Σιών;
- Ethel
- Venus Project Founder
Ψηφιακό Οχυρό!
δίνω clues!
NSA, κρυπταναλύσεις, παντοδύναμος υπερυπολογιστής που αποκρυπτογραφεί οποιοδήποτε κωδικοποιημένο μήνυμα σε λίγα λεπτά, δίκτυο αντικατασκοπίας, εμφάνιση κώδικα που δε σπάει ποτέ και λίγο από ethics προβληματισμούς και λίγο από Ισπανία και και και....
Εξαιρετικό
δίνω clues!
NSA, κρυπταναλύσεις, παντοδύναμος υπερυπολογιστής που αποκρυπτογραφεί οποιοδήποτε κωδικοποιημένο μήνυμα σε λίγα λεπτά, δίκτυο αντικατασκοπίας, εμφάνιση κώδικα που δε σπάει ποτέ και λίγο από ethics προβληματισμούς και λίγο από Ισπανία και και και....
Εξαιρετικό
...όλα αυτά και λίγα ψεματάκια ακόμα......Ethel wrote:Ψηφιακό Οχυρό!
δίνω clues!
Εξαιρετικό

-
- Gbyte level
-
- Gbyte level
- Theofaman
- Mbyte level
Ωραίο βιβλίο οι Πεφωτισμένοι γεμάτο δράση, ανατροπές και αγωνία μέχρι το τέλος. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν όμως ο τρόπος που τελειώνει, αρκετά υπερβολικό θα έλεγα
Τώρα βέβαια σκέφτομαι για το αν θα διαβάσω τον Κώδικα μιας και φοβάμαι την ομοιότητα των 2 βιβλίων, είναι και ο ίδιος πρωταγωνιστής...

Τώρα βέβαια σκέφτομαι για το αν θα διαβάσω τον Κώδικα μιας και φοβάμαι την ομοιότητα των 2 βιβλίων, είναι και ο ίδιος πρωταγωνιστής...
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!