Βιβλία Dan Brown

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με βιβλία.
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Ethel » Wed May 11, 2005 11:36 am

To Illuminati πάρα πολύ καλό...

Στη σελίδα http://www.danbrown.com/novels/ υπάρχουν φωτογραφίες από τα μέρη και τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται στα βιβλία Da Vinci Code και Angels & Deamons(κοινώς Illuminati)
There's no place like 127.0.0.1
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu May 12, 2005 10:55 pm

Ethel wrote:To Illuminati πάρα πολύ καλό...
Περίεργο που το αναφέρεις Ethel, άκουσα εχθές πάλι γι'αυτό από δικούς μου (δηλαδή την ημέρα που πόσταρες!) και μου έχει εξάψει την περιέργεια.

Επίσης ακόμη να πιάσω στα χέρια μου τον Κώδικα...

Υ.Γ: Απορώ πάντως πως προλαβαίνεις και καταβροχθίζεις έτσι τα βιβλία, ειδικά με τη σχολή στη μέση!

Υ.Γ. 2 [off topic]lewton πολύ LOL η εικόνα που έβαλες στην υπογραφή!Εσύ την έφτιαξες;
Ναι μάλλον πολλά ζητας γιατί χρειάζεται θαύμα για να δουλέψει αυτό το project :-D[/off topic]
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Thu May 12, 2005 11:52 pm

AnINffected καλό θα είναι να διαβάσεις το Illuminati πριν τον Κώδικα Ντα Βίντσι.
Την εικόνα προτείνω να την κάνουμε αυτοκόλλητο και να γεμίσουμε την Α24 πριν το μάθημα της Σιδέρη. :lol:
Stop playing games... feel them.
Image
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Fri May 13, 2005 12:29 am

Ναι θα συμφωνήσω με τον Lewton αν και τα διάβασα ανάποδα! Μη σου πω ότι πιο εύκολα μπορώ να φανταστώ το illuminati σε ταινία παρά το άλλο. Άσε που στο Da vinci -the movie θα παίζει ο tom hanks και ξενέρωσα... Πολύ λαπάς για να κάνει τον Λάνκγντον...
Όσο για το χρόνο aninffected άστα...Τις τελευταίες δυο μέρες τρέχω σαν τον Βέγγο με το ξεροκέφαλο που διαθέτω και δε βάζω σωστές προτεραιότητες...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat May 14, 2005 3:57 pm

AnINffected καλό θα είναι να διαβάσεις το Illuminati πριν τον Κώδικα Ντα Βίντσι.
Όλως τυχαίως έτσι το βλέπω να γίνεται!
lewton wrote: Την εικόνα προτείνω να την κάνουμε αυτοκόλλητο και να γεμίσουμε την Α24 πριν το μάθημα της Σιδέρη.
:lol: :lol:
Σωστόόός!
Ethel wrote:πιο εύκολα μπορώ να φανταστώ το illuminati σε ταινία παρά το άλλο.
Νομίζω οτι και οι Πεφωτισμένοι θα ταινιοποιηθούν.
(Αυτή και αν είναι πρόταση...)
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat May 14, 2005 11:18 pm

ethel wrote:στο Da vinci -the movie θα παίζει ο tom hanks και ξενέρωσα... Πολύ λαπάς για να κάνει τον Λάνκγντον...
Κοίτα, τουλάχιστον ο Τομ Χανκς ταιριάζει κάπως στο προφίλ του καθηγητή Λάνγκτον αν και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, (να πω ένα-δυο στα γρήγορα: Μελ Γκίμπσον, Ράσελ Κρόου). Το πρόβλημα είναι η επιλογή της πρωταγωνίστριας στο πρόσωπο της Αμελί - Οντριέ Τοτού αν δεν το γράφω λάθος. Η κοπέλα, αν και φοβερή γλύκα, δεν μου κάνει για 30χρονη αποκρυπτογράφος.
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Sun May 15, 2005 1:02 am

tsilochr wrote:
ethel wrote:στο Da vinci -the movie θα παίζει ο tom hanks και ξενέρωσα... Πολύ λαπάς για να κάνει τον Λάνκγντον...
Κοίτα, τουλάχιστον ο Τομ Χανκς ταιριάζει κάπως στο προφίλ του καθηγητή Λάνγκτον αν και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, (να πω ένα-δυο στα γρήγορα: Μελ Γκίμπσον, Ράσελ Κρόου). Το πρόβλημα είναι η επιλογή της πρωταγωνίστριας στο πρόσωπο της Αμελί - Οντριέ Τοτού αν δεν το γράφω λάθος. Η κοπέλα, αν και φοβερή γλύκα, δεν μου κάνει για 30χρονη αποκρυπτογράφος.
O Xανκς είναι πολύ καλή επιλογή, καθηγητή κρυπτογραφίας θα παίξει, όχι κανέναν πρώην πεζοναύτη.
H Οντρέ Τοτού μου φαίνεται και εμένα ψιλοαταίριαστη με το ρόλο, αλλά είναι εξαιρετική ηθοποιός, οπότε ας περιμένουμε να τη δούμε.
Stop playing games... feel them.
Image
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun May 15, 2005 1:07 am

Καλη είναι μωρέ, γαλλιδούλα είναι και θα τη φτιάξουνε λιγάκι να μην μπεμπεκίζει φατσικά, οπότε θα'ναι μια χαρά για το ρόλο. Όντως εξίσου λαπάς είναι κι ο Λανγκντον οπότε έτσι ίσως και να του πάει. Αλλά Ράσελ Κρόου θα'ταν πολύ κομπλέ πιστεύω.
(άσχετο, ρε συ tsilo έχουμε εμείς πιασει ποτέ κουβέντα για τα βιβλία του Dan Brown και δεν το θυμάμαι; Προχτές μου λεγε ο hd ότι θυμόταν ότι μιλάγαμε αλλά δε μου'ρχεται καθόλου...)

Επίσης τώρα ο Χαρδαβέλας στην εκπομπή του μιλάει για την οργάνωση των Illuminati.
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Sun May 15, 2005 1:47 am

Ρε Hanks μια χαρά θα είναι.......!!!! Ανυπομονώ να το δώ πρεμιέρα :-D Νοέμβριο σε κάποιο σινεμα.....
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun May 15, 2005 1:01 pm

Marauder wrote:Ρε Hanks μια χαρά θα είναι.......!!!!.
Για να το λέτε όλοι ίσως τελικά να'χετε δίκιο...
Marauder wrote:Ανυπομονώ να το δώ πρεμιέρα :-D Νοέμβριο σε κάποιο σινεμα....
Ξέρεις τι θα παίξει πάλι έτσι; ;) Το γνωστό σκηνικό :smile:
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sun May 15, 2005 9:55 pm

lewton wrote:O Xανκς είναι πολύ καλή επιλογή, καθηγητή κρυπτογραφίας θα παίξει, όχι κανέναν πρώην πεζοναύτη.
Διόρθωση: Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον είνα καθηγητής Εικονολογίας κα ειδικός τέχνης όχι κρυπτογραφίας. Επίσης, μπορεί να μην είναι πεζοναύτης, αλλά ο Νταν Μπράουν του έχει δώσει αθλητικό background (κολύμβηση και κωπηλασία) από το πρώτο βιβλίο.

ethel έχουμε μιλήσει για βιβλία ακριβώς μια φορά, συγκεκριμένα με είχες δει με το Illuminati στο χέρι και μου είχες πει για τον Κώδικα. Γύρω στο Σεπτέμβρη. Τώρα ασχολούμαι με το "Holy Blood, Holy Grail", είναι το πρώτο βιβλίο που διατύπωσε ολοκληρωμένα αυτήν τη θεωρία περί αγίου αίματος(1982) και στο οποίο βασίστηκε ο Κώδικας.

Βεβαία η πρώτη επαφή μου με αυτήν τη θεωρία δεν ήταν το μυθιστόρημα του Dan Brown αλλά το παιχνίδι Gabriel Knight 3 που βασίζεται εξ' ολοκλήρου σε αυτό το μυστήριο. Μέσα δε στο παιχνίδι χειρίζεσαι ένα υπολογιστή-εγκύκλοπαίδεια για τα πάντα σχετικά με το δισκοπότηρο: παγανιστές, αλχημιστές , πλατωνικοί, ναϊτές ιππότες κλπ. Το παιχνίδι διαδραματιζόταν σε αληθινούς χώρους. Είχε γίνει 3D αναπαράσταση του αληθινού χωριού Ρενσ-λε-Σατό.

Επίσης τα Broken Sword 1 & 3 έχουν βασιστεί στους Knights Templars,.
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon May 16, 2005 1:01 am

Καλά ούτε τι έφαγα το μεσημέρι δε θυμάμαι... Έχω πρόβλημα τελικά :smile:

Tι παίζει εν τέλει με το Rennes le Chateau? Λέει πως ο Sauniere (όχι ο Zακ του βιβλίου) είχε τρελά φράγκα επειδή τον πλήρωσε το Βατικανό για να μην μιλήσει. Είχε και αυτός σχέση με το Κοινό της Σιών;
Διόρθωση: Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον είνα καθηγητής Εικονολογίας κα ειδικός τέχνης όχι κρυπτογραφίας.
Θρησκευτικής εικονολογίας και ιστορίας της τέχνης για την ακρίβεια και μάλιστα στο Harvard! ;)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Mon May 16, 2005 10:57 am

ethel wrote:Tι παίζει εν τέλει με το Rennes le Chateau? Λέει πως ο Sauniere (όχι ο Zακ του βιβλίου) είχε τρελά φράγκα επειδή τον πλήρωσε το Βατικανό για να μην μιλήσει. Είχε και αυτός σχέση με το Κοινό της Σιών;
Αυτή είναι η βασική η ιδέα, ότι δηλ ο Sauniere βρήκε στην τοπική εκκλησία του Rennes le Chateau έγγραφα του Prior of Sion ( σε άλλο βιβλίο το μεταφράζουν Ηγουμενείο, ακόμη δεν έχω ξεκαθαρίσει αν είναι οι ίδιοι Σιωνιστές τους οποίους βρίζουν Λιακόπουλος, Χερι-Χερι Καρατζαφέρης κλπ). Τα έγγραφα λέγεται ότι περιείχαν μεταξύ άλλων τη γενεαλογία του Ιησού μεχρί τότε. Το μυστήριο δεν τελειώνει εδώ, υπάρχουν δεκάδες άλλα μικρά στοιχεία που το συνθέτουν. Βέβαια διαβάζοντας το Holy Blood, Holy Grail διατυπώνονται πολύ πιο ακραίες - με βάση το κατεστημένο - απόψεις, ότι γενικά η θρησκεία του χριστιανισμού βασίζεται σε μια απάτη. Στο σημείο αυτό αναρωτιέσαι που βρίσκεται περισσότερη αλήθεια: στην Αγία Γραφή και στο πίστευε και μη ερεύνα ή σε μια θεωρία που τη κατηγορούν στημένη και δάκτυλο άλλων;
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun Oct 02, 2005 11:55 am

Ψηφιακό Οχυρό!
δίνω clues!

NSA, κρυπταναλύσεις, παντοδύναμος υπερυπολογιστής που αποκρυπτογραφεί οποιοδήποτε κωδικοποιημένο μήνυμα σε λίγα λεπτά, δίκτυο αντικατασκοπίας, εμφάνιση κώδικα που δε σπάει ποτέ και λίγο από ethics προβληματισμούς και λίγο από Ισπανία και και και....

Εξαιρετικό
Fabio

Post by Fabio » Sun Oct 02, 2005 1:08 pm

Ethel wrote:Ψηφιακό Οχυρό!
δίνω clues!

NSA, κρυπταναλύσεις, παντοδύναμος υπερυπολογιστής που αποκρυπτογραφεί οποιοδήποτε κωδικοποιημένο μήνυμα σε λίγα λεπτά, δίκτυο αντικατασκοπίας, εμφάνιση κώδικα που δε σπάει ποτέ και λίγο από ethics προβληματισμούς και λίγο από Ισπανία και και και....

Εξαιρετικό
...όλα αυτά και λίγα ψεματάκια ακόμα...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Oct 02, 2005 2:10 pm

(Αν εξαιρέσεις τον υπερυπολογιστή είναι καλό βιβλιαράκι... αλλά για μένα το καλύτερο είναι το Illuminati, μετά ο κώδικας, έπειτα το ψηφιακό οχυρό και τελευταίο ο Αρκτικός Κύκλος)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Fabio

Post by Fabio » Sun Oct 02, 2005 2:28 pm

...αν και το θέμα που πραγματεύεται ο κώδικας DA VINCI είναι λιγο πιο σοκαριστικό άμα αναλογιστείς καλά τι λέει και ποιές επιπτώσεις μπορεί να έχουν αυτά που λέει.... :smt059 :smt074
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun Oct 02, 2005 2:55 pm

Συμφωνώ, πολλά ψεμματάκια ακόμα αλλά είμαι fun ρε γμτ και μ'αρέσουνε.... :)
Η σειρά για μένα είναι Illuminati, κώδικας, αρκτικός και ψηφιακό οχυρό
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Sun Oct 02, 2005 3:16 pm

Πιστευω η ταινια θα ειναι ωραια. Μεχρι κ δωρεα κανανε για να τραβηξουν σε μια εκκλησια. Αλλα ο τυπος (λαγκτον) πολυ τυχερος ρε παιδι μου. Εχει ξεσκεπασει ολες τις συνομοσιες του κοσμου. Το νεο βιβλιο θα ειναι για το γλυπτο εξω απο το αρχηγειο της cia. Μιλαμε για πυλινο κωδικα...
Image
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Oct 02, 2005 3:30 pm

(πότε έρχεται το νέο βιβλίο??)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Fabio

Post by Fabio » Sun Oct 02, 2005 3:33 pm

sudtuwup wrote:... Αλλα ο τυπος (λαγκτον) πολυ τυχερος ρε παιδι μου. Εχει ξεσκεπασει ολες τις συνομοσιες του κοσμου...
και ρίχνει στο κρεβάτι από μία σε κάθε περιπέτεια... :lol: :lol: :lol:
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun Oct 02, 2005 4:21 pm

Ωραίο βιβλίο οι Πεφωτισμένοι γεμάτο δράση, ανατροπές και αγωνία μέχρι το τέλος. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν όμως ο τρόπος που τελειώνει, αρκετά υπερβολικό θα έλεγα :^o
Τώρα βέβαια σκέφτομαι για το αν θα διαβάσω τον Κώδικα μιας και φοβάμαι την ομοιότητα των 2 βιβλίων, είναι και ο ίδιος πρωταγωνιστής...
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Post Reply

Return to “Βιβλία”