Νέο βιβλίο του Μανώλη Γιαννακουδάκη
Νέο βιβλίο του Μανώλη Γιαννακουδάκη
..ohh yes.It's true
"Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ"
http://www.papasotiriou.gr/product.gboo ... 118&deid=0
"Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ"
http://www.papasotiriou.gr/product.gboo ... 118&deid=0
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
"Χαρακτηριστικό των εν λόγω υπολογιστών θα αποτελεί η χρήση ζώντων κυττάρων τα οποία θα ενεργοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση της ευφυΐας που ενυπάρχει στη φύση και κατ' επέκταση, την αποτελεσματικότερη επεξεργασία της ανθρώπινης γνώσης. Επιπλέον, το βιβλίο αυτό πραγματεύεται θέματα που αφορούν την παρακολούθηση πολιτών και τις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών- ένα θέμα που αναλύεται με τρόπο απόλυτα κατανοητό για όλους."
Και μετά αναρωτιόμαστε πώς προλαβαίνει ο Λιακόπουλος να βγάζει τόσα βιβλία για το Τσουνάμι μέσα σε ένα μήνα....
τα κύτταρα έχουν ευφυία? Μάλλον θα είναι μάλιστα κύτταρα με Ελληνικό DNA ("γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε την πληροφορική μέσα μας")?
Και μετά αναρωτιόμαστε πώς προλαβαίνει ο Λιακόπουλος να βγάζει τόσα βιβλία για το Τσουνάμι μέσα σε ένα μήνα....
τα κύτταρα έχουν ευφυία? Μάλλον θα είναι μάλιστα κύτταρα με Ελληνικό DNA ("γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε την πληροφορική μέσα μας")?
- Proxenos
- Gbyte level
Erevodifwntas wrote: τα κύτταρα έχουν ευφυία? Μάλλον θα είναι μάλιστα κύτταρα με Ελληνικό DNA ("γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε την πληροφορική μέσα μας")?

One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
duuuuuuuuuuuuuuuuuude!!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
-
- Venus Former Team Member
Πωπω...μέχρι και στο ελληνικό PcMagazine βγήκε "Δελτίο Τύπου" για το βιβλίο του ...
Το βιβλίο με τον τίτλο "Η αθέατη πλευρά της πληροφορικής" του Ε. Γιαννακούδη [εκδόσεις: Β. ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ] απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως του εάν διαθέτουν ή όχι γνώσεις πληροφορικής. Με απλούς και κατανοητούς όρους δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα όπως :α] Τι είναι η πληροφορική επιστήμη, β] Πώς σχεδιάζεται ένα πληροφοριακό σύστημα, γ] Τι είναι η γλώσσα προγραμματισμού, δ] Τι είναι λογισμικό, ε] Τι είναι το Διαδίκτυο.
Εν συνεχεία περιγράφεται η επόμενη γενιά υπολογιστών, οι οποίοι δε θα είναι πλέον ηλεκτρονικοί αλλά βιολογικοί. Χαρακτηριστικό των εν λόγω υπολογιστών θα αποτελεί η χρήση ζώντων κυττάρων, τα οποία θα ενεργοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση της ευφυΐας που ενυπάρχει στη φύση και κατ’ επέκταση, την αποτελεσματικότερη επεξεργασία της ανθρώπινης γνώσης.
Επιπλέον, το βιβλίο αυτό πραγματεύεται θέματα που αφορούν την παρακολούθηση πολιτών και τις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών - ένα θέμα που αναλύεται με τρόπο απόλυτα κατανοητό για όλους.
Τέλος η πραγμάτευση των θεμάτων που συνιστούν την Πληροφορική Επιστήμη ολοκληρώνεται με τη δυνατότητα ανάκτησης πληροφοριών όχι μόνο μέσω γραπτού αλλά μέσω του προφορικού λόγου. Στο πλαίσιο αυτό αναδύεται η διαδικασία της επανασύνδεσης της ανθρώπινης ομιλίας, με την προοπτική ότι κάποτε θα είμαστε σε θέση να ακούσουμε και πάλι τους λόγους των αρχαίων σοφών.
- The Godfather
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
- Fairy
- Gbyte level
:smt059 Να κάνω μια αθώα ερώτηση; Ο σκεπτικισμός επικρατεί συγκεκριμένα για τη θεματολογία του εν λόγω βιβλίου ή για τον καθηγητή γενικότερα; Μόλις σήμερα πήρα στα χέρια μου το βιβλίο του για την SQL, μήπως να αρχίσω να ανησυχώ;(Δεν έχω προσωπική άποψη γιατί δεν έχω παρακολουθήσει ακόμη μάθημά του. Μόνο μια φορά σε μια παρουσίαση και μου είχε φανεί νορμάλ, τι να πω!)
Όσο για τους βιολογικούς υπολογιστές, εντάξει και μένα με τα σημερινά δεδομένα μου φαίνεται επιστημονική φαντασία, αλλά την ίδια φράση χρησιμοποίησαν εκατομμύρια άνθρωποι στο μακρινό παρελθόν για πράγματα που σήμερα αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Ποιος ξέρει...
Όσο για τους βιολογικούς υπολογιστές, εντάξει και μένα με τα σημερινά δεδομένα μου φαίνεται επιστημονική φαντασία, αλλά την ίδια φράση χρησιμοποίησαν εκατομμύρια άνθρωποι στο μακρινό παρελθόν για πράγματα που σήμερα αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Ποιος ξέρει...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Fairy
- Gbyte level

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να σου προσφέρει αυτό το μάθημα, είτε σε εφαρμογή είτε σε θεωρία. Στο δικό μας οδηγό σπουδών ήταν υποχρεωτικό και σχεδόν όλοι όσοι γνωρίζω το πέρασαν με απαλλακτική εργασία (οι δε εργασίες καμία σχέση με το αντίκειμενο το βάσεων)Fairy wrote:Δυσοίωνο αυτό... Ευτυχώς που έχω κι ένα δικό μου βιβλιαράκι για SQL. Κρίμα πάντως, γιατί όπως έχω πει και σε άλλη συζήτηση σκεφτόμουν να πάρω το "Σχεδιασμό Βάσεων Δεδομένων". Ο καθηγητής αυτός δεν το διδάσκει ή κάνω λάθος;