Formula1 2006

Οτιδήποτε έχει σχέση ή θα ήθελε να έχει σχέση με αθλητικά και τον αθλητισμό γενικότερα.

Ποιός πιστευτε θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της F1 2006?

M.Schumacher
14
45%
Fernando Alonso
5
16%
Kimi Raikkonen
10
32%
Άλλος
2
6%

Total votes: 31
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Formula1 2006

Post by Theofaman » Sat Feb 11, 2006 7:55 pm

Συναρπαστικό αναμένεται και φέτος το πρωτάθλημα της Formula1 με την πρωταθλήτρια Renault να έρχεται flat out από την περασμένη χρονιά, την McLaren να προσπαθεί να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο αξιόπιστο όσο και ταχύτατο ( η οποία ταχύτητα δεν της έλλειπε το 2005) παρ'ολα αυτα στην 1η παρουσία της φέτος σε πίστα στις χειμερινές δοκιμές το ο Raikkonen ούτε από το Pitlane δεν πρόλαβε να βγει αφού ο κινητήρας παρέδωσε το πνεύμα του :shock:
Η Ferrari μετά την προηγούμενη καταστροφική χρονιά αναζητεί την χαμένη της αίγλη με ένα εντυπωσιακό (εμφανισιακά τουλάχιστον :-D ) μονοθέσιο και ατελείωτες δοκιμές, ενώ γερά στο παιχνίδι πάει να μπει και η Honda (πρώην B.A.R).
Σημαντικότερες αλλαγές του φετινού πρωταθλήματος είναι η αλλαγή του συστήματος των επίσημων δοκιμαστικών (qualifing), η επαναφορά της αλλαγής ελαστικών στα pit stops και οι καινούργιοι V8 (από V10 που ήταν εδώ και πολλά χρόνια).
Το πρόγραμμα (μετά την αποπομπή για φέτος του grand prix Spa-Franorchamps) έχει ως εξής:

12 March Bahrain, Sakhir
19 March Malaysia, Sepang
02 April Australia, Melbourne
23 April San Marino, Imola
07 May Europe, Nürburgring
14 May Spain, Barcelona
28 May Monaco, Monte Carlo
11 June Great Britain, Silverstone
25 June Canada, Montreal
02 July USA, Indianapolis
16 July France, Magny-Cours
30 July Germany, Hockenheim
06 August Hungary, Hungaroring
27 August Turkey, Istanbul
10 September Italy, Monza
01 October China, Shanghai
08 October Japan, Suzuka
22 October Brazil, Interlagos

Θα παίξει ρόλο στην απόδοση της του Αλόνσο το γεγογός ότι έχει ήδη συμφωνήσει για την μετακίνηση του στην McLaren το 2007?
Θα καταφέρει ο γερόλυκος Michael Schumacher στα 37 του να ξαν' ανέβει στον θρόνο του?
Θα διώξει κανείς την γκαντεμιά πάνω απο τον Raikkonen? :lol: :lol:
Για απαντήσεις μείνετε συντονισμένοι :)
Last edited by Theofaman on Sat Feb 11, 2006 8:10 pm, edited 1 time in total.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sat Feb 11, 2006 8:03 pm

Ακολουθούν φωτογραφίες από μερικά νέα μονοθέσια:

Toyota

Image

Ferrari
Image

Renault
Image

McLaren ( :shock: )
Image
Fabio

Post by Fabio » Sat Feb 11, 2006 9:01 pm

McLaren ole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Sat Feb 11, 2006 9:05 pm

Πιστεύω πως ο Shumi θα κάνει πολύ καλό comeback φέτος αν και το νέο μονοθέσιο της McLaren μου φαίνεται full ερωτικό!!!!!

Απ'ότι παρατηρησα όλα τα νέα μονοθέσια έχουν υιοθετήσει καινούριο στυλ στην πρόσοψη. Δεν είναι κλασσικά ισιο!! Κάνει μια καμπύλη στη μέση. Κάτι θα ξέρουν αυτοί που τα σχεδιάσαν!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sat Feb 11, 2006 11:30 pm

P3 wrote:Πιστεύω πως ο Shumi θα κάνει πολύ καλό comeback φέτος αν και το νέο μονοθέσιο της McLaren μου φαίνεται full ερωτικό!!!!!

Απ'ότι παρατηρησα όλα τα νέα μονοθέσια έχουν υιοθετήσει καινούριο στυλ στην πρόσοψη. Δεν είναι κλασσικά ισιο!! Κάνει μια καμπύλη στη μέση. Κάτι θα ξέρουν αυτοί που τα σχεδιάσαν!
Όταν λες καμπύλη εννοείς σε κάποιο σημείο από το visor μέχρι την μύτη του μονοθεσίου?
Πάντως κοινό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό είναι τα μικρότερα και σε μεγαλύτερο ύψος ψυγεία. Αυτό προκύπτει απο την μικρότερη ανάγκη ψύξης του κινητήρα αφού φέτους είναι μειωμένος κατά 600κ.ε, 2,4 λίτρα πλέον και θα αποδίδουν περίπου 150-200 άλογα λιγότερα, οπότε κινούμαστε στα 750 άλογα.
Επίσης λόγω του μικρότερου κινητήρα το πίσω μέρος των μονοθεσίων είναι αρκετά γυμνό, οπότε σε μερικά από αυτά έχουμε ιδιαίτερη μορφοποίηση των εξατμίσεων.

Το κέρδος στην αεροδυναμική από τον μικρότερο κινητήρα

merged by jimmyd
The Godfather
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by The Godfather » Mon Feb 13, 2006 2:26 pm

Η McLaren έχει ομολογουμένως το πιο όμορφο από, άποψη εμφάνισης, μονοθέσιο.
Όμως με τα δοκιμαστικά της, η Ferrari δείχνει πως η McLaren στο τέλος θα μείνει μόνο με το ωραίο μονοθέσιο..... :-D
Η κατάρα της McLaren με τους κινητήρες :mrgreen: δεν πρόκειται να λυθεί και φέτος. Φαίνεται πως οι Γερμανοί κάνουν τα μονοθέσιά τους απ' έξω κούκλες και από μέσα πανούκλες.... :lol:
Πάλι και φέτος θα σπάνε κινητήρες, θα βγαίνουν εκτώς πίστας, θα κοπανιούνται και θα κλαίναι μετά από κάθε αγώνα.....
Ας μην γελιόμαστε, ο Shumi έκανε απλά ένα διάλειμμα.
Και φέτος οι πίστες θα είναι δικές του...............εκτώς κι αν πια γέρασε....
Η συνέχεια επί της οθόνης...
Καθήστε και απολαύστε τη μαγεία της F1!!!
Image

Don Vito Corleone
Major
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Major » Fri Feb 17, 2006 1:03 pm

Προσωπικά το νέο χρώμα της mclaren δε μου αρεσει καθολου. Προτιμάω το περσινό ασημι - μαύρο. Το καινούριο Ferrarίζει λίγο και με χαλαει. Το κανανε πολύ χαριτωμένο - αδερφίστικο θα έλεγα.Φυσικα kimi.

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί ενώ ο montoya μας έχει κάψει με τις λαλακίες του, εξακολουθεί να μ αρέσει???
"Mess with the best die like the rest" - Major
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Wed Mar 08, 2006 3:28 pm

δε πανε να κανουν οτι θελουν....

Renault for ever!!!
μπερδεμενο μειγμα γυρναει στο μυαλο μου, τα παντα θελω να τιναξω μ' ενα ουρλιαχτο μου.
μπερδεμενο μειγμα κυλαει στο χαρτι, θ' αναψουν τα φιτιλια απο στιγμη σε στιγμη.
Kαποιοι θα κρυφτουν, θα δουν το συστημα που εφτιαξαν με μιας να καταρρεει και ο ποταμος να ρεει αναποδα, απ' το κανονικο(!)
χτυπαω την ριζα και τον κορμο, φτυνω στα μουτρα τους καθε ναρκωντικο, σκληρο και μαλακο,
χασις και αλκοολ, οι μαζες ενδιαφερονται μοναχα για το σκορ, και νιωθουν ελευθεροι μ' ενα τηλεκοντρολ...
iSpace
bit level
bit level

Post by iSpace » Wed Mar 08, 2006 6:11 pm

Ωραία τα χρώματα και όσοι ferrarizoun, το αξίζει η ομάδα.
Όπως δείχνουν και τα στατιστικά στην ψηφοφορία οι περισσότεροι με την scuderia είμαστε εδώ.

Έχει παίξει κανείς φέτος στον διαγωνισμό Formula 1 του "Έθνους";
Ωραίος διαγωνισμός, προβλέπονται μεγάλες κόντρες φέτος ειδικά με τους καινούριους κανονισμούς του αθλήματος που προβλέπονται να αναστατώσουν...
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Wed Mar 08, 2006 6:11 pm

Μιας και το επαναφέραμε!
Το Σαββατοκύριακο ξεκινάει :smt020 :smt026 :smt050 :smt041 :smt033 :smt066
Το πρόγραμμά για το GP του Bahrain έχει ως εξής (ώρα Ελλάδος πάντα :-D )

Friday 10 March
10:00-11:00 Friday Practice 1
13:00-14:00 Friday Practice 2

Saturday 11 March
10:00-11:00 Saturday Practice
13:00 Qualifying

Sunday 12 March
13:30 Race

Ο Alpha καθ' όλη την season δεν θα δείξει ποτέ τα επίσημα δοκιμαστικα σε απευθείας μετάδοση :evil:

Let the show begin :razz: :)
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Wed Mar 08, 2006 6:20 pm

iSpace wrote:Ωραία τα χρώματα και όσοι ferrarizoun, το αξίζει η ομάδα.
Όπως δείχνουν και τα στατιστικά στην ψηφοφορία οι περισσότεροι με την scuderia είμαστε εδώ.

Έχει παίξει κανείς φέτος στον διαγωνισμό Formula 1 του "Έθνους";
Ωραίος διαγωνισμός, προβλέπονται μεγάλες κόντρες φέτος ειδικά με τους καινούριους κανονισμούς του αθλήματος που προβλέπονται να αναστατώσουν...
Γνώμη μου είναι ότι η Renault δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Βέβαια στους οδηγούς ο Μ.Σουμάχερ θα το παλέψει όσο δεν πάει και είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει. Βέβαια υπάρχει και ο Κίμι, Φισικέλα. Για τον Αλόνσο δεν το συζητάω από την στιγμή που ανακοίνωσε την μεταγραφή του τόσο νωρίς στην McLaren για το 2007.
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Wed Mar 08, 2006 7:57 pm

σοβαρα εγινε αυτο? βλακεια για τον αλονσο... δεν θα κανει καλη χρονια.... αν και εγω ειμαι μαζι του...
μπερδεμενο μειγμα γυρναει στο μυαλο μου, τα παντα θελω να τιναξω μ' ενα ουρλιαχτο μου.
Kαποιοι θα κρυφτουν, θα δουν το συστημα που εφτιαξαν με μιας να καταρρεει και ο ποταμος να ρεει αναποδα, απ' το κανονικο(!)
χτυπαω την ριζα και τον κορμο, φτυνω στα μουτρα τους καθε ναρκωντικο, σκληρο και μαλακο,
χασις και αλκοολ, οι μαζες ενδιαφερονται μοναχα για το σκορ, και νιωθουν ελευθεροι μ' ενα τηλεκοντρολ...
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Wed Mar 08, 2006 8:03 pm

iSpace wrote:Έχει παίξει κανείς φέτος στον διαγωνισμό Formula 1 του "Έθνους";
σταματησα να παιζω στους διαγωνισμους απο το εθνος πριν λιγα χρονια γιατι κατι δεν μου πηγαινε καλα... δεν ηταν και πολυ normal τα πραγματα... υπηρχαν ατομα που επαζαν 200 φορες ο καθενας... ενταξει δικαιωμα τους να αγοραζουν 200 εφημεριδες για το κουπονι, αλλα πλεον δεν υπηρχε θεμα καλυτερης ομαδας αλλα περισσοτερων συνδυασμων...
iSpace
bit level
bit level

Post by iSpace » Wed Mar 08, 2006 8:10 pm

CKFoxB wrote:
iSpace wrote:Έχει παίξει κανείς φέτος στον διαγωνισμό Formula 1 του "Έθνους";
σταματησα να παιζω στους διαγωνισμους απο το εθνος πριν λιγα χρονια γιατι κατι δεν μου πηγαινε καλα... δεν ηταν και πολυ normal τα πραγματα... υπηρχαν ατομα που επαζαν 200 φορες ο καθενας... ενταξει δικαιωμα τους να αγοραζουν 200 εφημεριδες για το κουπονι, αλλα πλεον δεν υπηρχε θεμα καλυτερης ομαδας αλλα περισσοτερων συνδυασμων...
Ναι έχεις δίκιο σ'αυτο που λες, το ξέρω.
αλλά πάλι it's fun μ'αυτόν τον τρόπο υποστηρίζεις πολλούς οδηγούς κατα τη δειάρκεια της σεζόν.
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Fri Mar 10, 2006 1:43 pm

το καλο ειναι οτι αν εχεις παιξει στους διαγωνισμους ζεις τον αγωνα πιο πολυ και εισαι στην τσιτα αλλα ευτυχως(!) υπαρχει και ο καλος ο ALPHA να βαζει διαφημισεις καθε 4 γυρους να ηρεμεις...
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Sat Mar 11, 2006 5:42 pm

δεν νομιζω πως οι νεοι κανονισμοι καταταξης ειναι και πολυ καλοι.... ναι μεν εχει περισσοτερο ενδιαφερον οταν το παρακολουθεις αλλα τα μονοθεσια απο την 11 θεση και πισω και κυριοτερα το 11ο μονοθεσιο ειναι σαφως πιο ελαφρυ απο τα προπορευομενα του αφου τα πρωτα 10 συμπληρωνουν τα καυσιμα που καινε στο τελευταιο 20' των δοκιμαστικων...
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sat Mar 11, 2006 6:25 pm

CKFoxB wrote:δεν νομιζω πως οι νεοι κανονισμοι καταταξης ειναι και πολυ καλοι.... ναι μεν εχει περισσοτερο ενδιαφερον οταν το παρακολουθεις αλλα τα μονοθεσια απο την 11 θεση και πισω και κυριοτερα το 11ο μονοθεσιο ειναι σαφως πιο ελαφρυ απο τα προπορευομενα του αφου τα πρωτα 10 συμπληρωνουν τα καυσιμα που καινε στο τελευταιο 20' των δοκιμαστικων...
Όχι. Τα μονοθέσια από τις θέσεις 11 έως 22 βάζουν όσα καύσιμα θέλουν.
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Sat Mar 11, 2006 6:34 pm

για αυτο και εχουν αβανταζ να ειναι πιο ελαφρυα στην εκινηση... οποτε ο 11ος θα κερδισει σιγουρα θεσεις εναντι των μπροστινων.... για να καταλαβεις σε ορισμενες περιπτωσεις η 11η θεση μπορει να αποβει πολυτιμοτερη απο την 10η η 9η...
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sat Mar 11, 2006 7:16 pm

CKFoxB wrote:για αυτο και εχουν αβανταζ να ειναι πιο ελαφρυα στην εκινηση... οποτε ο 11ος θα κερδισει σιγουρα θεσεις εναντι των μπροστινων.... για να καταλαβεις σε ορισμενες περιπτωσεις η 11η θεση μπορει να αποβει πολυτιμοτερη απο την 10η η 9η...
Άν έχεις λιγότερα καύσιμα, κάνεις λιγότερους γύρους πριν το 1ο pitstop οπότε χάνεις χρόνο μέσα στον αγώνα. Αυτό ισχύει συνήθως και με την προυπόθεση ότι δεν θα πέσεις σε traffic για ντουμπλάρισμα.
Το σημαντικότερο στοιχείο της εκκίνησης είναι να ειναι στην καθαρή μεριά της πίστας (racing line) ώστε να έχεις καλή πρόσφυση. Βέβαια με τις αμμοθύελλες στο bahrain αυτό το πλεονέκτημα πάει περίπατο...
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Sat Mar 11, 2006 7:28 pm

το να φυγεις στην εκκινηση πιο γρηγορα λογο λιγοτερου βαρους, σου δινει την δυνατοτητα να κανεις γρηγορους πρωτους γυρους σε περισσοτερο καθαρη πιστα και να κερδισεις πολυτιμο χρονο οποτε και να διατηρησεις την πρωτοπορια σου αφου ολοκληρωθει ο 1ος γυρος των pitstop....

επισης δεν νομιζω οι ferrari να κρατησουν τις θεσεις τους στην εκκινηση.... βλεπω τον button να πεταγεται
iSpace
bit level
bit level

Post by iSpace » Sat Mar 11, 2006 8:10 pm

κι αν δεν τις κρατήσουν θα τις ανακτήσουν...

πάντως ο Φιλανδός λέτε να μας έκανε ένα μικρό preview του τι θα μας παρουσιάσει η McLaren και φέτος; :twisted:
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Sat Mar 11, 2006 8:32 pm

η κλασσικη McLaren.....
Post Reply

Return to “Αθλητισμός”