NBA finals

Οτιδήποτε έχει σχέση ή θα ήθελε να έχει σχέση με αθλητικά και τον αθλητισμό γενικότερα.
adam98
Gbyte level
Gbyte level

NBA finals

Post by adam98 » Fri Jun 15, 2007 12:54 pm

H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc
Post by Sergeant_Eikosaris » Fri Jun 15, 2007 1:17 pm

Χωρίς σάλιο :-D :-D :-D
Τον εξαφάνισαν τον Λεμπρόν!!
Άντε και του χρόνου!!!
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Fri Jun 15, 2007 1:18 pm

Sergeant_Eikosaris wrote:Χωρίς σάλιο :-D :-D :-D
Άντε και του χρόνου!!!
Τον μεγα σταρ διαδοχο του μιχαλακη! :-D :-D :-D
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Fri Jun 15, 2007 2:09 pm

adam98 wrote:
Sergeant_Eikosaris wrote:Χωρίς σάλιο :-D :-D :-D
Άντε και του χρόνου!!!
Τον μεγα σταρ διαδοχο του μιχαλακη! :-D :-D :-D
Ιεροσυλία.... κ μόνο που υπάρχει σαν ιδέα! :twisted:
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Fri Jun 15, 2007 2:23 pm

Πλακα πλακα αυτο το παιδι χαραμιζεται στο μπασκετ, αν επαιζε στο δεκαθλο θα
σαρωνε χρυσα μεταλλια,τοση ντοπα που εχει παρει, εικοσι χρονων ανθρωπος και ειναι σαν τον χουλκ(οταν αρχιζει να νευριάζει) :)
www.examino.gr
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by www.examino.gr » Thu Jun 21, 2007 4:21 pm

μην ξεχνάτε ότι ο lebron είναι μόνο 22, ενώ ο jordan έπαιξε τους πρωτους τελικους στα 26.
αν μαθει να σουτάρει ,μονο τότε θα υπάρχει υποψια συγκρισης
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: 4th year

All Star Game 2008 ! ! !

Post by S.a.kiss.007 » Mon Feb 18, 2008 7:11 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Το θέμα αναφέρεται στους τελικούς αλλά δεν αξίζει να φτιάξω νέο... Αν θέλετε αλλάζετε τον τίτλο σε NBA σκέτο κύριοι Mods, Admins... Συγνώμη και αν βγήκε λίγο μεγάλο το post :oops:
Το τριήμερο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε το Allstar NBA Game 2008 στην Νέα Ορλεάνη! Το είδε κανείς ή μόνο εγώ ήμουν που το έβλεπα στην κρατική τηλεόραση (ένα μπράβο στην ΕΡΤ :smt038 ) κάθε μέρα στις 3 τα ξημερώματα :oops: ;;;

Αρχικά την Παρασκευή οι Sophomore ("δευτεροετείς") νίκησαν για 6η συνεχόμενη χρονιά τους Rookies 136-109. Αρκετά από τα ανερχόμενα αστέρια έλαμψαν στο παρκέ του New Orlean's Arena. Από τους "ψάρακες" καλύτεροι παίκτες ήταν οι διεκδικητές του φετινού τίτλου "2008 Rookie of the Year" K. Durant (23 π.) και Al Horford (19 π.). Από την άλλη πλευρά (η οποία είχε 5 παίκτες με τουλάχιστον 17 πόντους...) διακρίθηκαν οι R. Gay (22 π., 9/12 σουτ) και B. Roy (17 π., 7 ασίστ). Βέβαια ο μεγάλος ήρωας της βραδιάς ήταν ο συμπαίτης του "LeBron the King" στους Cavs Daniel "Boobie" Gibson ο οποίος πέτυχε 33 πόντους όλους από τρίποντα (11/20) !!! Με αυτή του την εμφάνιση έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Kyle Korver από το 2005 με 7 τρίποντα. Επόμενο ήταν να βραβευτεί και με το τίτλο του MVP of Rookie Challenge!

Την επόμενη ημέρα, σειρά είχε το "καθαρό" θέαμα, με τους διαγωνισμούς Επιδεξιότητας, Haier Shooting Stars, Τριπόντων και Καρφωμάτων.
Στο φετινό Διαγωνισμό Επιδεξιότητας νικητής ήταν ο Deron Williams. Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένας διαγωνισμός που επιβάλλει στα αστέρια του NBA να δείξουν τι μπορούν να κάνουν σε απλά πράγματα του μπάσκετ, όπως ντρίμπλα, πάσες και εύκολα σουτ... Μη νομίζετε ότι δεν τα βρίσουν σκούρα οι παίκτες... Λοιπόν, φέτος συμμετείχαν οι γνωστοί J. Kidd, D. Wade, D. Williams και C. Paul.
Στο Haier Shooting Stars νικητές ήταν η ομάδα του San Antonio. Σε αυτό το διαγωνισμό καλούνται ένας παίκτης από την τωρινή ομάδα, ένας παλαίμαχος και μία αθλήτρια από την γυναικεία ομάδα να βάλουν όσα περισσότερα καλάθια μπορούν από το κέντρο! Οι San Antonio με τους Tim Duncan, τον μεγάλο David Robinson και την Becky Hammon στη σύνθεσή τους νίκησαν στον τελικό την ομάδα του Chicago.
Στο διαγωνισμό τριπόντων κράτησε τον τίτλο του ο J. Kapono. Αφού έβγαλε από τον πρώτο γύρο εκτός τελικού μεγαθήρια όπως ο Richard Hamilton, Steve Nash και Peja Stojakovic, νίκησε στον τελικό τους D. Nowitzki και D.Gibson πραγματοποιώντας ρεκόρ πόντων σε διαγωνισμό τριπόντων με 25 πόντους!
Τέλος, ο διαγωνισμός καρφωμάτων αξίζει να λέγεται ως ένας από τους καλύτερους της σύγχρονης εποχής του NBA. Νικητής αναδείχθηκε ο Dwight Howard των Orlando Magic απέναντι στους Rudy Gay, Jamario Moon και τον περσινό νικητή Gerald Green. Δεν θα πω άλλα, καλύτερα να τα δείτε στο βίντεο... Πρέπει να τονίσω πάντως πως έχει παραλειφθεί ένα κάρφωμα του Green, στο οποίο έκανε πέρασμα της μπάλας κάτω από τα πόδια στον αέρα -και όλο αυτό χωρίς (!!!) παπούτσια-.

Link

Την Κυριακή το βράδυ σερβιρίστηκε το κύριο πιάτο της διοργάνωσης, δηλαδή το 2008 NBA All Star Game East VS West. Εκεί η Ανατολή νίκησε τη Δύση με 134-128. Ένα παιχνίδι με αρκετό θέαμα και από τις δύο ομάδες. Η Δύση βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με τη διαφορά να φτάνει σε επίπεδα των 14 πόντων. Όμως στην τελευταία περίοδο αποφάσισε να κάνει ξανά ενδιαφέρον το παιχνίδι. Με την προσθήκη του γηπεδούχου (New Orlean's Hornets) Chris Paul και με ικανούς συμπαραστάτες τους B. Roy και A. Stoudemire, η Δύση κατάφερε να ισοφαρίσει και να περάσει μπροστά στο σκορ. Όμως ο Lebron James δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, και αφού πήρε την ομάδα στους ώμους του κατάφερε να πάρει τη νίκη και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη με 27 πόντους, 9 ασίστ, 8 ριμπάουντ, 12/22 σουτ εντός παιδιάς και με βασικότερο ΠΟΛΥ ΘΕΑΜΑ!
Ήταν πραγματικά μια πολύ καλή διοργάνωση ! ! !
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες, βίντεο και παραπάνω πληροφορίες και στο [url=http://www.nba.com/allstar2008/]ΝΒΑ.com[/url]
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Re: NBA finals

Post by adam98 » Mon Feb 18, 2008 8:21 pm

μην ξεχνάτε ότι ο lebron είναι μόνο 22, ενώ ο jordan έπαιξε τους πρωτους τελικους στα 26.
αν μαθει να σουτάρει ,μονο τότε θα υπάρχει υποψια συγκρισης
Μονο και μόνο η σκέψη της σύγκρισης είναι ιεροσυλία. Ας μάθει πρώτα πως παίζεται το παιχνίδι και μετά βλέπουμε
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Feb 18, 2008 8:50 pm

@S.a.kiss.007: Ωραίο review :smt023 .Εχεις σκεφτει καριέρα αθλητικού δημοσιογράφου? :)

Ο Χαουαρντ εδν έκανε τίποτα εντυπωσιακό, αλλά ήταν παρα πολυ πρωτοτυπος, και μπράβο του. Ιδίως το κάρφωμα που πετάει τη μπάλα με όλη του τη δυναμη στη ατεφάνη είναι τρομερό

Για τον Καπόνε είχα μεγάλη σιγουριά ότι θα κερδίσει. Έπρεπε να το είχα παίξει στο στοίχημα :smt011
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Re: All Star Game 2008 ! ! !

Post by adam98 » Mon Feb 18, 2008 9:08 pm

S.a.kiss.007 wrote:

Τέλος, ο διαγωνισμός καρφωμάτων αξίζει να λέγεται ως ένας από τους καλύτερους της σύγχρονης εποχής του NBA. Νικητής αναδείχθηκε ο Dwight Howard των Orlando Magic απέναντι στους Rudy Gay, Jamario Moon και τον περσινό νικητή Gerald Green. Δεν θα πω άλλα, καλύτερα να τα δείτε στο βίντεο... Πρέπει να τονίσω πάντως πως έχει παραλειφθεί ένα κάρφωμα του Green, στο οποίο έκανε πέρασμα της μπάλας κάτω από τα πόδια στον αέρα -και όλο αυτό χωρίς (!!!) παπούτσια-.
Ακριβώς της σύγχρονης εποχής. Η προσπάθεια με την μπέρτα δεν καταλαβαίνω γιατί μέτρησε σε ενα διαγωνισμο καρφωμάτων. Ο ανθρωπος είδε οτι δεν έφτανε και πέταξε την μπάλα με δύναμη. Αυτο όμως δεν είναι καρφωμα. Μάλλον θα πάτησε πολύ πίσω. Βάζω και εγώ ενα βιντεακι να θυμηθούμε τα παλιά! :cool:
Στο τελευταίο κάρφωμα αυτος που το κάνει ( :) ) ξέρει που πατάει και που βρίσκεται και φτάνει πολύ άνετα την στεφάνη
:-D :-D

Link
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Tue Feb 19, 2008 1:29 am

emperormario wrote:@S.a.kiss.007: Ωραίο review :smt023 .Εχεις σκεφτει καριέρα αθλητικού δημοσιογράφου? :)
Ναι την έχω σκεφτεί, και πολύ σοβαρά μάλιστα :-D Έχεις κάτι να προτείνεις;;;

Όσον αφορά, τώρα την σύγκριση που κάνει ο adam98, ναι συμφωνώ δεν είπε κανείς πώς ο Τζόρνταν, ο Ντομινίκ ή ο Mr J είναι χειρότεροι από τους σύγχρονους. Σ' αυτή τη φάση (του καρφώματος με τη μπέρτα) συγκρίνεις έναν Shouting Guard 1,90m το πολύ, με ένα Power Forward - Center 2,12m. Δεν νομίζω και από άποψη σωματότυπου ό τι μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα... Και εγώ σου λέω πως ο Michael Jordan αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε ο Howard στον 1ο γύρο με τη μπάλα πίσω από το ταμπλό. Εκεί θέλει τα προσόντα του PF γιατί ο Dwight ευνοήθηκε από το ύψος του και τα μεγάλα χέρια του και όχι από το μήκος του άλματος του. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα μόνο και μόνο για να συμπεράνουμε πως οι παλιοί είναι καλύτεροι...
Γενικότερα δεν μου αρέσει αυτού του είδους η σύγκριση. Τι θα πει "διάδοχος του Jordan"; Ο Air Michael ήταν ένας παίκτης και ο Lebron ή ο Dwight ένας άλλος... Γιατί πρέπει να τους συγκρίνουμε;
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Tue Feb 19, 2008 7:39 am

Δεν νομίζω ότι απαγορεύται η σύγκριση. Ίσα ισα , μπασκετμπολίστες είναι οπότε προφανώς και τους συγκρίνουμε. Τώρα το να ψάχνουμε να βρούμε διαδόχους ναι νομίζω κι εγώ πως δεν έχει πολύ νόημα. Ο κάθε παίκτης ή είναι καλός ή όχι και Jordan είναι μόνο ένας :-D
God Bless Michael Jordan.

Στα του all star τώρα, προσωπικά μου άρεσε ιδιαίτερα όταν οι 2 κοπελιές καθαρίσανε με τα τρίποντα από την άλλη ρακέτα στο shootout stars, όταν ο wade έχασε τη μπάλα σε απλή σταυρωτή τρίπλα στον αγώνα επιδεξιότητας και ο τρόπος που είχε συνδεθεί ο Kapono με το καλάθι αν κ ήθελα να το πάρει ο stojakovic.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by ailouros » Tue Feb 19, 2008 8:44 am

Τα καρφώματα του Howard δεν με τρελαίνουν γιατί αφενός είναι 2.11 και δεν δείχνουν εντυπωσιακά (αν και έχει τρελό άλμα) και αφετέρου γιατί προτιμάει να πετάει την μπάλα δυνατά μέσα παρά να τραβάει το στεφάνι. Νιώθω σαν να χει ανέβει σε κάποια εξέδρα για να καρφώσει παρά ότι απογειώνεται από το έδαφος. Προτιμώ καρφώματα πιο κοντών παικτών γιατί δείχνουν πιο εντυπωσιακά. Πάντως έναν τίτλο τον άξιζε μόνο και μόνο επειδή είναι 2.11 και πηδάει σαν 3άρι.
To all star και το youtube με οδήγησαν στην εποχή που κατά την γνώμη μου άλλαξε το NBA και την φιλοσοφία του από άθλημα σε πιο soft παιχνίδι/θέαμα.

Link

Link
Παρατηρήστε εγκληματικό παιχνίδι Πίστονς και γείωμα που έτρωγε ο Μιχαλάκης στις αρχές :smt023
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Tue Feb 19, 2008 3:08 pm

Δεν νομίζω πως το ΝΒΑ έγινε πιο soft παιχνίδι/θέαμα... Απλά αποφάσισαν οι παίκτες ότι δεν αξίζει να τραυματιστούν πριν τα playoffs ( :-D )!!! Η διαφορά είναι πώς τότε γίνονταν σκληρό παιχνίδι και στην κανονική περίοδο, ενώ τώρα μόνο στα playoffs.
Τα τωρινά παιχνίδια που δεν ανήκουν στην κανονική περίοδο είναι πιο σκληρά και από ΟΣΦΠ-ΠΑΟ (καλά εντάξει, αυτοί είναι αξεπέραστοι... :-D :-D ).
Και βέβαια ανάλογα πάντα την ομάδα, π.χ. το Detroit (στο οποίο αναφέρεσαι) και το San Antonio είχαν πάντα τη φήμη του "βρώμικου" παιχνιδιού (και ακόμα την έχουν...). Βέβαια στην σύγχρονη εποχή "πιάνει" περισσότερο καθώς μιλάμε για τις πρωταθλήτριες 2004 (P), 2005, 2007 (S) (Συγκεκριμένα το 2005 αυτός ήταν ο τελικός Pistons-Spurs ! ! ! ).
www.examino.gr
byte level
byte level

Post by www.examino.gr » Tue Feb 19, 2008 5:06 pm

είδα και γω το τριήμερο και ήταν αρκετά εντυπωσιακό.
το κάρφωμα του χάουαρντ πιστεύω πως έπρεπε να ακυρωθεί αφού ήταν πιο πολύ σουτ παρά κάρφωμα
όλοι θέλαμε πετζα για τρίποντα αλλά δεν ήταν ζεστός, δεν πειράζει τα βάζει σε κάθε αγώνα.
δείτε λιγο τον υψους 1.68 spud webb στο allstar game του '86 !
http://www.youtube.com/watch?v=CitnrHyoONU
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Feb 19, 2008 5:10 pm

Ρε παιδιά, μην κολλάμε σε παράτερα... Ο σκοπός ήταν το θέαμα και ο Howard το έδωσε... Και μην ξεχνάμε στις συγκρίσεις ότι next big thing μετά τον Jordan ήταν, είναι, και θα ειναι για κάποια χρόνια ακόμα ο Cobe...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Tue Feb 19, 2008 5:40 pm

Με αφορμή το βίντεο του www. examino. gr δείτε και τον Nate Robinson (1,75) στο περσινό All Star Game. Απάντηση στο
"Οι κοντοί δεν κάνουν για μπάσκετ..."
http://www.youtube.com/watch?v=xWcrR7OcRRA
και μια τάπα του στον Yao Ming
http://www.youtube.com/watch?v=kt5pOPn_0Ik
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Tue Feb 19, 2008 6:03 pm

S.a.kiss.007 wrote:Με αφορμή το βίντεο του www. examino. gr δείτε και τον Nate Robinson (1,75) στο περσινό All Star Game. Απάντηση στο
"Οι κοντοί δεν κάνουν για μπάσκετ..."
http://www.youtube.com/watch?v=xWcrR7OcRRA
και μια τάπα του στον Yao Ming
http://www.youtube.com/watch?v=kt5pOPn_0Ik
Αν και κάπως άσχετο, από τάπες προτιμώ κάτι σε Μήτσο... :smt025

Link
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Tue Feb 19, 2008 10:14 pm

S.a.kiss.007 wrote:
Όσον αφορά, τώρα την σύγκριση που κάνει ο adam98, ναι συμφωνώ δεν είπε κανείς πώς ο Τζόρνταν, ο Ντομινίκ ή ο Mr J είναι χειρότεροι από τους σύγχρονους. Σ' αυτή τη φάση (του καρφώματος με τη μπέρτα) συγκρίνεις έναν Shouting Guard 1,90m το πολύ, με ένα Power Forward - Center 2,12m. Δεν νομίζω και από άποψη σωματότυπου ό τι μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα...
Οχι γιατι απλά ο ενας πετάει :-p . Εγω βασικά δεν τους σύγκρινα.Είπα οτι το καρφωμα ήταν άκυρο καθώς απλά δεν ήταν κάρφωμα. Είπα επίσης οτι μαλλον πάτησε πιο πίσω απο οτι ήθελε γιατι δεν εφτανε και για αυτο εβαλα το λινκ.
S.a.kiss.007 wrote: Και εγώ σου λέω πως ο Michael Jordan αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε ο Howard στον 1ο γύρο με τη μπάλα πίσω από το ταμπλό. Εκεί θέλει τα προσόντα του PF γιατί ο Dwight ευνοήθηκε από το ύψος του και τα μεγάλα χέρια του και όχι από το μήκος του άλματος του. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα μόνο και μόνο για να συμπεράνουμε πως οι παλιοί είναι καλύτεροι...
Καλά αυτο δεν το ξέρουμε και δεν θα το μαθουμε ποτε..Εξαλλου με τοσο αλμα που ειχε ο ανθρωπος ποτε δεν ξερεις.
S.a.kiss.007 wrote: Γενικότερα δεν μου αρέσει αυτού του είδους η σύγκριση. Τι θα πει "διάδοχος του Jordan"; Ο Air Michael ήταν ένας παίκτης και ο Lebron ή ο Dwight ένας άλλος... Γιατί πρέπει να τους συγκρίνουμε;
Δεν νομιζω οτι υπαρχει συγκριση. Αυτοι που παιζουν τωρα θα σκουπιζαν πάγκους την περιοδο της ακμης του NBA. Καταρχην δεν ξερουν μπάσκετ ειναι υπερ-αθλητες αλλα δεν ξερουν το μπασκετ πως παιζεται. Αποδειξη ο αγωνας με την εθνικη οπου φαγανε τοσες φορες το ίδιο πικ αντ ρολ.
www.examino.gr
byte level
byte level

Post by www.examino.gr » Fri Feb 22, 2008 10:36 pm

μιας και πιάσαμε την κουβέντα υπάρχει κανένας άλλος που να βλέπει καθημερινά nba ?
τι βλέπετε για φέτος ? εγώ τελικό boston - phoenix και πρωτάθλημα phoenix
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Fri Feb 22, 2008 11:11 pm

Ένας φίλος ενός φίλου μου μένει Αμερική και λένε εκεί ότι είναι στημένο να πάνε τελικό Lakers με Boston και θα το πάρουν οι Lakers(μακάρι).Τώρα ποιος πιστεύει Αμερικάνους είναι άλλο θέμα.
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level

Post by S.a.kiss.007 » Fri Feb 22, 2008 11:13 pm

Καθημερινά όχι (δυστυχώς δεν έχω ψηφιακή τηλεόραση, νομίζω αυτή έχει τα δικαιώματα για φέτος... :smt022 ), αλλά βλέπω το Σαββατιάτικο αγώνα που δείχνει στην ΕΡΤ και έβλεπα καθημερινά μέχρι πέρυσι που έδειχνε στη συνδρομητική...
Εγώ είμαι φίλος των Phoenix Suns!!! Και φυσικά αυτούς θέλω στους τελικούς...
Πάντως μου αρέσει και το Miami αλλά φέτος δεν παίζει... Να δούμε τώρα που πήρε τον Shawn Marion...
Kαι οι Lakers πάντως φέτος είναι στα φαβορί (ειδικά μετά την μεταγραφή του Gasol!)
Post Reply

Return to “Αθλητισμός”