Page 1 of 1
Antonio Puerta 1984-2007
Posted: Tue Aug 28, 2007 5:54 pm
by emperormario
Κλινικά νεκρός ο Αντόνιο Πουέρτα! Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σεβίλλης στην αποστολή της ομάδας στις 16:00 ώρα έλλαδος αν και ο παίκτης είχε χάσει τη μάχη με το θάνατο από το πρωί.
Οι παίκτες του Χουάντε Ράμος ενημερώθηκαν για την κατάσταση του Πουέρτα, με αποτέλεσμα κάποιοι συμπαίκτες του να ξεσπάσουν σε κλάματα και να ζητούν να μην γίνει η αποψινή αναμέτρηση.
Ο Ντελ Νίδο ζήτησε τη συμβολή της ομοσπονδίας της Ισπανίας για να πετύχει την αναβολή του αγώνα με την UEFA τελικά να κάνει δεκτό το αίτημα και να ανακοινώνει πως ο επαναληπτικός δεν θα γίνει.
Το χρονικό της τραγωδίας
Στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης του Σαββάτου με τη Χετάφε, ο 22χρονος αμυντικός της Σεβίλης έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο.
Ο συμπαίκτης του, Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς, επιχείρησε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια, με την αρωγή του ιατρικού επιτελείου, ο Πουέρτα ανέκτησε τις αισθήσεις του και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Ομως, λίγο αργότερα λιποθύμησε εκ νέου στα αποδυτήρια και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμενε υπό ιατρική παρακολούθηση.
Πηγή:Sport 24
http://en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Puerta
Posted: Wed Aug 29, 2007 11:57 am
by P3
Ένα τραγικό περιστατικό έμελε να ενώσει μία ολόκληρη πόλη. Περισσότεροι από 5.000 φίλαθλοι της Σεβίλλης, αλλά και της «αιωνίας» αντιπάλου και συμπολίτισσας Μπέτις συνέρρευσαν από αργά το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τα ξημερώματα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» για να πουν το «ύστατο χαίρε» στον Αντόνιο Πουέρτα, η σωρός του οποίου βρίσκεται στο γήπεδο που δοξάστηκε. «Πουέρτα, όλη η Σεβίλλη είναι μαζί σου», φώναξαν με ένα στόμα οι παρευρισκόμενοι. Λίγο μετά τις 2:00 εκεί έφτασε και η αποστολή της Σεβίλλης. Οι συμπαίκτες, οι φίλοι, οι άνθρωποι που ο εκλιπών συναναστρεφόταν καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια επιστρέφοντας από την Αθήνα αμέσως μετέβησαν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Όλοι τους συντετριμμένοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο.
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=99029
Κρίμα!Τι άλλο να πεις αυτές τις μέρες!
Posted: Tue Oct 16, 2007 3:52 pm
by netharis
Ξεθάβω το θέμα, να πώ πως όποιος ήταν στο γήπεδο εκείνη την ημέρα στο ΟΑΚΑ μετά το θάνατο του Puerta κατάλαβε πραγματικά τι απώλεια ήταν για την ομάδα. Μέχρι και οι original σταμάτησαν να φωνάζουν ενώ έπαιζε
συνέχεια ένα βίντεο με φωτογραφίες του. Πολύ καταθλιπτικό.
Posted: Wed Oct 17, 2007 2:33 am
by emperormario
Πάντως απο εκείνη τη μερα και μετά η Σεβίλλη δε σταυρώνει πόντο. Η επηρρεαστηκε τόσο πολύ ψυχολογικά η ομάδα, ή ....(σταμάτησαν τις ντόπες)
Posted: Wed Oct 17, 2007 3:37 am
by kill bill
Έγω για το δεύτερο το κόβω....
Posted: Wed Oct 17, 2007 3:46 pm
by marios
Εντάξει παιδιά δεν ξέρω κατα πόσον μια ομάδα σαν τη Σεβίλλη θα χρειαζόταν ιδιαίτερο ντοπάρισμα... όχι οτι δεν υπάρχει περίπτωση, αλλα δεν νομίζω οτι θα σταματούσαν ξαφνικά...