Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δεί τον αγώνα ή/και να διαβάσει κάποια πράγματα εδω: http://www.theboatrace.org/
Πιστεύω είναι πολυ ενδιαφέρον ως αθλητικό αλλα και ως ακαδημαικό γεγονός...
Αν θέλει κάποιος περισσότερες πληροφορίες feel free to ask

Θα συμφωνησω μαζι σου για το επιπεδο και την παιδεια στον τομεα του αθλητισμου που εχει η σημερινη νεολαια (αισθανομαι γρια!!!) αλλα εκτος του οτι ευθυνονται οι κρατικοι φορεις για την απουσια αθλητικων εγκαταστασεων αλλα και του οτι δεν υποστηριζουν τα ταλεντα του συγκεκριμενου αθληματος, φταιμε και εμεις σαν ατομα γιατι ενδιαφερομαστε περισσοτερο για αθληματα κοινα οπως το ποδοσφαιρο κλπ, ακολουθωντας ετσι το πληθος Αν δεν αλλαξει η σταση μας απεναντι σε αθληματα οπως η κωπηλασια που αναφερεις η οποια εχει να σου προσφερει νεες εμπειριες αλλα οπως και αλλα αθληματα, και αν οι αθλητικες εγκαταστασεις (και των πιο δημοφιλων αθληματων δεν ειναι και τοσο καλα διατηρημενες) δεν βελτιωθουν αισθητα δεν προκειται να αλλαξει τιποτα εδω.Συν του οτι είμαστε απο τις μόνες ( μόνη ίσως..? ) χώρες που τα πανεπιστήμια δεν έχουν αθλητικές ομάδες... Πόσο μάλλον να κάνουν αγώνες, και μαλιστα τέτοιου επιπέδου...
Η κωπηλασια ειναι Ολυμπιακο Αθλημα και απο τη στιγμη που διακριθηκαμε σε αυτην το 2008, δεν (θελω) να πιστευω οτι υπαρχει ατομο εν ετη 2009 το οποιο δεν ξερει την κωπηλασια. Εκτος και αν εχεις τυχει σε συγκεκριμενο παραδειγμα...Πολλοι δεν ξέρουν καν κάποια αθλήματα όπως την κωπηλασία...
Μια απορια...Ο ένατος που δεν τραβάει κουπί τι ακριβώς κάνει?Btw η οκτάκωπος είναι το μεγαλύτερο δυνατό πλήρωμα σε αριθμό ατόμων (σύνολο 9),το πιο γρηγορο και φυσικά το πιο εντυπωσιακό...
Ο πηδαλιούχος, το ένατο άτομο στην οκτάκωπο, κρατάει το τέμπο ( δηλαδή τον αριθμό των κουπιών ανα λεπτό ), έχει πηδάλιο και φροντίζει για την πορεία της βάρκας,την επίβλεψη της τεχνικής τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα, και διάφορες άλλες "δουλειές" όπως να βρίζει τους υπόλοιπους 8 αν χάνουν ή να τους λεέι "ελα ρε τέρατα! ενα ανέβασμα και τους φτάσαμε!"enum21 wrote:Μια απορια...Ο ένατος που δεν τραβάει κουπί τι ακριβώς κάνει?Btw η οκτάκωπος είναι το μεγαλύτερο δυνατό πλήρωμα σε αριθμό ατόμων (σύνολο 9),το πιο γρηγορο και φυσικά το πιο εντυπωσιακό...
Έχει διαφορά να σου δίνει τη δυνατότητα ( 3 φορές τη βδομάδα, απο 2 ώρες τη φορά, χωρίς γυμναστήριο για την κολύμβηση.. Δηλαδή έλεος! Εγω κάνω τουλάχιστον μιση ώρα διατάσεις ανα προπόνηση! Δεν μου δίνει ούτε το χώρο ούτε το χρόνο ) και αλλο να σε προωθεί αν έχεις καλη ακαδημαική και αθλητική επίδοση, και γενικότερα τον πρωταθλητισμό μέσα στο πανεπιστήμιο.. Σου έχει έρθει ποτε mail "Αυριο παίζει η ομάδα πόλο του ΟΠΑ κτλ κτλ"?? Ούτε κίνητρο δίνουν ούτε τις δυνατότητες...SeniorCarbone wrote:@alexpsomi
σχετικά με τον αθλητισμό στο πανεπιστήμιο που ανέφερες,
στο δικό μας μπορεί όποιος θέλει να δηλώσει
ανάμεσα σε αρκετά αθλήματα στο τμήμα φυσικής αγωγής του πανεπιστημίου δωρεάν.
Οι προπονήσεις γίνονται ακριβώς δίπλα στον πανελλήνιο.
Στα ομαδικά παιχνίδια υπάρχουν κανονικά ομάδες, η ομάδα πόλο απ'οσο ξέρω είναι αρκετά καλή.
Παρόλαυτα δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από φοιτητές, στην κολύμβηση πχ έχω την γραμμή
σχεδόν όλη δική μου (όχι ότι με χαλάει) κάθε φορά.