Ομάδα Χρηματοδότησης Venus
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ομάδα Χρηματοδότησης Venus
Με βάση τα όσα γνωρίζω η λειτουργία του forum στηρίζεται στην αφιλοκερδή προσφορά εξοπλισμού (και κυρίως χρόνου) των ιδρυτών του. Θεωρώ όμως ότι από την στιγμή που εγώ το χρησιμοποιώ και βγαίνω κερδισμένος από την χρήση του, οφείλω να συμβάλλω περισσότερο στην λειτουργία και προβολή του. Για το σκοπό αυτό θα ήθελα να ρωτήσω τους υπεύθυνους εάν θέλουν να δημιουργηθεί κάτι σαν ταμείο από δωρητές. Πχ εάν στο μέλλον θέλουμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση θα υπάρχουν έξοδα (οι φοιτητές ενός τμήματος - φαντάζεσαι πιο είναι semika
-που διοργάνωσαν μια εκδήλωση πέρσυ, αναγκάστηκαν να βρούν χορηγούς και να βάλουν και συμβολικό αντίτιμο. Σου προσέφεραν και μια σακούλα πράγματα οπότε δεν έβγαινες χαμένος). Θα ήθελα την άποψη σας πάνω σε αυτό και κυρίως των διαχειριστών. Οι προσφορές προτείνω να είναι ανώνυμες για να μην μπαίνουμε σε λογική ποιός έβαλε τα πιο πολλά/λιγότερα σαν επαρχιακή εφημερίδα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- rapadder
- Gbyte level
Καλά ντε, μη βαράς, ούτε που τους ανέφερα, εμείς έχουμε το forum όχι εκείνοι. Νομίζω ότι θα βρεθούν πολλοί δωρητές. Θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε με πολλούς τρόπους στο τμήμα (ακόμα και εάν αγοράζαμε έναν απλό πίνακα ανακοινώσεων για να μην κολλάμε χαρτιά στους τοίχους, μέχρι να δώριζα έναν παλιό Celeron 700Mhz για να φτιάξουμε υπολογιστή Frankenstein).
- Einherjar
- Venus Project Founder
Δεν μπορώ να πω ότι είναι κακό σαν ιδέα. έχει όμως πολλές ευθύνες αυτό το θέμα. θα πρέπει δηλαδή να κρατιούνται κάποια πρακτικά του τι έγινε και πως. Ποιος θα κρατάει αυτά τα πρακτικά όμως. Πάντοτε μπορεί να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία αυτού του ατόμου ή και όλης της ομάδας από κάποιους κακόβουλους. Εδώ έχουμε ακούσει διάφορα για πιο μικρά πράγματα. Όταν τίθεται το θέμα χρημάτων, μπορεί έχουμε μεγαλύτερες μεγαλύτερες φασαρίες.
Χρήματα βέβαια χρειάζομαστε για διάφορα πράγματα (μητρική/επεξεργαστή/μνήμη). Όποιος έχει και μπορεί να δώσει, ας περάσει από το cslab και ας δώσει ότι έχει ευχαρίστηση και ας είναι σίγουρος ότι θα κάνουμε σωστή χρήση. Από κει και πέρα δεν μπορεί να οργανωθεί κάτι επίσημο.
Χρήματα βέβαια χρειάζομαστε για διάφορα πράγματα (μητρική/επεξεργαστή/μνήμη). Όποιος έχει και μπορεί να δώσει, ας περάσει από το cslab και ας δώσει ότι έχει ευχαρίστηση και ας είναι σίγουρος ότι θα κάνουμε σωστή χρήση. Από κει και πέρα δεν μπορεί να οργανωθεί κάτι επίσημο.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- rapadder
- Gbyte level
Ένα παράδειγμα χρηματοδότησης είναι να πάρουμε προστασία οθόνης για τις 15" TFT του CSLAB2. Όχι για να προστατεύουν τα μάτια μας (αφού είναι TFT δεν χρειάζονται προστασία οθόνης) αλλά για να τις προστατεύσουμε από τα ...δάκτυλα των χρηστών. Μπορεί να ακούγεται κάπως αφελές αλλά και σ' άλλα εργαστήρια που έχουν TFT (semika μην αρχίσεις τα @#$
) αναγκάστηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο, αφού κάποιοι χρήστες ήταν ατζαμήδες με αποτέλεσμα να υπαρχουν κατεστραμμένα pixel από αυτόν ακριβώς το λόγο.
- AnINffected
- Gbyte level
Παιδιά εμένα μ'άρεσε αυτη η ιδέα του ταμείου.
Θα σας έδινα "κάτι ψιλά" που και πού!
Δεν θα ήσαστε "κακοί" αν κάνατε κάτι τέτοιο.
Τόσες και τόσες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (βλ. FSF), εταιρίες και sites (βλ. Home of the Underdogs) βασίζονται σε δωρίσεις χρημάτων.
Πάντως θαυμάζω πως τα'χετε καταφέρει ως τώρα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Θα σας έδινα "κάτι ψιλά" που και πού!

Δεν θα ήσαστε "κακοί" αν κάνατε κάτι τέτοιο.
Τόσες και τόσες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (βλ. FSF), εταιρίες και sites (βλ. Home of the Underdogs) βασίζονται σε δωρίσεις χρημάτων.
Πάντως θαυμάζω πως τα'χετε καταφέρει ως τώρα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- Einherjar
- Venus Project Founder
Αν θέλει κάποιος να βοηθήσει ας κοιτάξει το ακόλουθο link
http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=1229
http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=1229
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]