Chat room.

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
Post Reply
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Chat room.

Post by PASCAL » Sun Apr 16, 2006 2:23 am

Ιδρυτές του Venous γιατί δεν φτιάχνετε ένα chat room στο forum να μιλάμε και ζωντανά?
Πως σας φαίνεται η ιδέα?
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Apr 16, 2006 1:06 pm

Παλιότερα (πολύ παλιότερα όμως :)) είχαμε. Καλή ιδέα σε κάθε περίπτωση εάν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον μπορούμε να σηκώσουμε και κάποιον IRC server εδώ.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Apr 16, 2006 1:13 pm

Νομίζω ότι αυτό που δεν μας άφηνε να το κάνουμε είναι ο περιορισμός που είχαμε στην ισχύ λόγω του hardware.
Λογικά θα το συζητήσουμε μετά την αναβάθμιση.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Apr 16, 2006 1:43 pm

Έχετε και τη δικιά μου υποστήριξη... :-D:-D

Με πρόλαβες βρε PASCAL ;)
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Apr 16, 2006 1:59 pm

Σε SuSE που το δοκίμασα , είναι πολύ εύκολο το να στήσεις έναν IRCdaemon.. Και ακόμα και το installation των Services (chanserv,nameserv κτλ) είναι εύκολο..
Βέβαια υπάρχει και η επιλογή του registration σε ένα room του GrNET για να μην μπείτε σε κανέναν κόπο.. :cool:

Εμείς με τους φίλους μου μπαίναμε αρχικά στον IRC server που άνοιξα εγώ και στην συνέχεια για λόγους οικονομίας bandwidth μεταφερθήκαμε στο GRNet στο κανάλι #fellowship :)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
sofia_bonny
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by sofia_bonny » Sun Apr 16, 2006 6:43 pm

Πολύ καλή ιδέα! Αν μπορεί να γίνει θα ήταν πολύ ωραίο :)
Image
What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Apr 16, 2006 7:58 pm

AmmarkoV wrote:Σε SuSE που το δοκίμασα , είναι πολύ εύκολο το να στήσεις έναν IRCdaemon.. Και ακόμα και το installation των Services (chanserv,nameserv κτλ) είναι εύκολο..
Βέβαια υπάρχει και η επιλογή του registration σε ένα room του GrNET για να μην μπείτε σε κανέναν κόπο.. :cool:

Εμείς με τους φίλους μου μπαίναμε αρχικά στον IRC server που άνοιξα εγώ και στην συνέχεια για λόγους οικονομίας bandwidth μεταφερθήκαμε στο GRNet στο κανάλι #fellowship :)
Οπότε φαντάσου πόσο πιο εύκολο είναι σε Debian :) :) :)...(πλάκα κάνω). Έιχαμε στήσει και παλιότερα διάφορα όπως είπα αλλά δεν την πάλευε το καβουρδιστήρι που έχουμε για server.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Apr 16, 2006 8:42 pm

Ο server τι specs έχει?
Στην idle κατάσταση που τον έχετε αφήσει ελπίζω πως δεν έχει ανοιχτό x-server και λοιπά άχρηστα πράγματα..
Βέβαια I trust you.. :)
Αν τρέξετε free στην κονσόλα πόσο swap χρησιμοποιεί (το κύριο cause των delays.. )?
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Apr 16, 2006 9:10 pm

O server είναι full κουτσουρεμένος (δεν υπάρχει ίχνος απο X καθώς και libs). Απο services τρέχουν τα άκρως απαραίτητα (ούτε τπτ echo, daytime, κλπ κλπ λαλακίτσες). Απο swap συνήθως παίρνει 100~150mb ενώ απο την physical ram παίζουν ελάχιστα (~6mb free). Tώρα αυτό που το πεθαίνει είναι το chipset του μιας και είναι Intel BX οπότε και ο hdd πάει υπερπίστεως...Αnw δίνω ιδέες για DoS οπότε δεν σου λέω άλλα :) :) :)

ΥΓ: Α και επίσης έχω κουτσουρέψει και τον kernel για να συνέλθει...700κb έχει φτάσει ο κακομηρούλης :)

AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Apr 16, 2006 11:25 pm

HdkiLLeR wrote:Αnw δίνω ιδέες για DoS οπότε δεν σου λέω άλλα
LoL.. :smt042
:lol: Πάντως tweaked ως το κόκαλο μου ακούγεται.. :lol:
Απλά ίσως αν βάζατε ένα extra dimmάκι μνήμης και γλυτώνατε εντελώς το swap θα "γλυτώνατε" κάποιες καθυστερήσεις του σκληρού..
Σε κάθε περίπτωση πάντως πιστεύω οτι λειτουργεί στο 110% των δυνατοτήτων του :)

ADDED
Πάντως έχετε ανοιχτό το service ssh το οποίο δεν ξέρω κατα πόσο θα σας χρησιμεύει..
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Apr 17, 2006 11:36 am

Έχετε και τη δική μου ψήφο για CR (=Chat Room / τι κάνω για να φαίνομαι techie :-D )!
Δεν το κάνουμε poll ώστε να σφυγμομετρήσετε τη κοινή γνώμη;να ξέρετε αν θα παιδεύτείτε τσάμπα ή όχι βρε παιδί μου. :-D
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Mon Apr 17, 2006 11:44 am

Για να μην ξεχνιόμαστε,μιας και το είχα αναφέρει το όλο ζήτημα πολύυυ παλιότερα... :razz:

http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=149

Τώρα, ίσως να μη χρειάζεται IRC server, απλά ένα chat σε Java...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Apr 17, 2006 11:57 am

Δείτε και εδώ για ναπάρετε μια ιδέα ενός καλού chatroom...επιλέξτε το chat στην μπάρα επιλογών..και χαζέψτε το popup window..ή πιο απλά πατήστε εδώ..
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Apr 17, 2006 1:30 pm

AmmarkoV wrote: ADDED
Πάντως έχετε ανοιχτό το service ssh το οποίο δεν ξέρω κατα πόσο θα σας χρησιμεύει..
Βασικά δεν έχει monitor το μηχανάκι αλλά ούτε και κάρτα γραφικών :) :)

(ούτε και serials, ούτε και papael port, και ό ένας ide είναι disabled :) :)).

The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Apr 17, 2006 2:44 pm

Πωπω...το εχετε τσεκουρέψει για τα καλά όμως... :-D
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Apr 17, 2006 2:50 pm

HdkiLLeR wrote:Βασικά δεν έχει monitor το μηχανάκι αλλά ούτε και κάρτα γραφικών Smile Smile

(ούτε και serials, ούτε και papael port, και ό ένας ide είναι disabled Smile Smile).
Τότε μάλλον χρειάζεται το SSH.. :-p
Όταν λές δεν έχει κάρτα γραφικών ??
πως είναι δυνατόν..? Αν την βγάλεις ενώ δουλεύει δεν θα προβληματιστεί κάπως το λειτουργικό??
Και θα πάθεις και μια πιθανή ηλεκτροπληξία..??? :lol:

Ακούγεται σαν Embedded CPU σε μια μνήμη με ένα σκληρό το όλο πράμα πάντως.. :smt043
Θα ονομαστεί συνδεσμολογία VENUS..

Chat clients για Integration σε Website υπάρχουν πολλοί σε Java και πολλοί free μάλιστα..

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.. ;)
μπείτε τώρα εδώ
Πατήστε " /join #venus_chat "
και στην συνέχεια " /nick YourNickName "

CU inside :)

Επίσης όσο είμαι μέσα θα είναι ανοιχτός και ο logger του MIRC και οι συζητήσεις θα postarωνται κάπου έτσι ώστε να μην χάνονται..
Image
Post Reply

Return to “Venus Community”