IRC Server

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
Post Reply
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

IRC Server

Post by TaRaNTuLa » Fri May 07, 2004 2:37 am

Λοιπόν...νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα...όλοι,τουλάχιστον μια φορά,θα έχετε μπει να δείτε πως είναι το chat που υπάρχει μέσα στο site.Ομολογουμένως δε λέει και πολλά,και στερείται κάποιων "βασικών" λειτουργιών.Βέβαια,θα μου πείτε ότι εδώ δε μας ενδιαφέρουν "πολυτέλειες",αλλά πληροφορικάριοι είμαστε ρε γαμώτο!!Να στήσουμε κάτι το οποίο να είναι καλό,εύχρηστο και να το χαιρόμαστε!Για αυτό εγώ προτείνω την εγκατάσταση ενός IRC Server στο cslab(μαζί με το venus),το οποίο θα αφορά μόνο εμάς,δηλαδή θα το κλειδώσουμε προς τα έξω,να μην μπαίνει ο καθένας(έχω σκεφτεί κάτι γι'αυτό...).Το ΙRC καταναλώνει ελάχιστους πόρους (δεν πρόκειται να σηκώνει και rooms των 100 ατόμων!!! :shock: ) και δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα στη λειτουργία του... (και η κουτσή Μαρία πλέον στήνει ένα τέτοιο στο site της....).Λοιπόν,ακούω τις ιδέες/απόψεις σας...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Fri May 07, 2004 9:10 am

Όπως είπα και σε κατ'ιδίαν συζήτηση με τον φίλτατο Tarantula στο καταπληκτικό chat που είχαμε,γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αλλαχτεί...ξέρω πάντως ότι είναι στα άμεσα σχέδια να γίνει αυτό, απλά δεν υπάρχει για την ώρα χρόνος διαθέσιμος για να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο....
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Fri May 07, 2004 9:44 am

Το chat θα αλλαχθεί με ένα άλλο πολύ καλύτερο. Πείτε εσείς τις προτάσεις σας για το τι θέλετε να έχει. Ακούω γνώμες... :smile:
Ni!! Ni!! Ni!!
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Fri May 07, 2004 5:54 pm

Εγώ πρότεινα να στήσουμε απλούστατα ένα IRC server,όπου ο κάθε φοιτητής θα έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με το απλούστατο και ευρύτατα διαδεδομένο mIRC.Όλοι σχεδόν θα το ξέρουν,οπότε θα μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό...Σε δεύτερη φάση αναβαθμίζουμε και το chat room που περιέχεται στο site εδώ και το βάζουμε να επικοινωνεί και αυτό με το server(που ευελπιστώ να στήσουμε!!!).Νομίζω πως η real-time επικοινωνία θα ενθουσιάσει αρκετούς... :) Και δεν είναι καθόλου φασαρία να το κάνουμε αυτό...Believe me!!! ;)
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by koki » Fri May 07, 2004 6:07 pm

Ε με πληγώνεις. Κάτω το mirc. Ζήτω το xchat 4 windows. Κάτω τα windows, ζήτω το irssi!
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Fri May 07, 2004 6:26 pm

Βρε άτιμο κόκιον... :-D Ανέφερα το mIRC γιατί νομίζω/πιστεύω ότι είναι το πρόγραμμα που γνωρίζουν οι περισσότεροι...άμα πούμε "πόσοι ξέρουν mIRC",θα δεις ότι θα είναι οι περισσότεροι...πίστεψέ με!όλοι σε αυτή τη σχολή έχουμε περάσει "λίγες" (>4) ώρες μπροστά σε ένα chat για κάποια περίοδο της ζωής μας.... ;)
Tamiya rulezZz....

Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri May 07, 2004 11:21 pm

οκ. θα το κοιτάξουμε το ζήτημα :-k
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sat May 08, 2004 1:24 am

Επειδή κατά τη γνώμη μου είναι κάτι το οποίο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών,εγώ προτίθεμαι να αναλάβω το στήσιμο και διαχείρησή του(χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα τα κάνω όλα μόνος μου :-D ),μιας και έχω και προϋπηρεσία στη θέση του operator... ;)
Tamiya rulezZz....

HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun May 09, 2004 4:21 pm

Στο venus υπάρχει ircd(ircu-2.10.11.06) και είναι έτοιμο προς χρήση. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον θα μπορούσαμε το το ανοίξουμε.

ΥΓ:Για το θέμα της πρόσβασης δεν υπάρχει θέμα αυτό που θέλετε γίνεται πολύ εύκολα.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sun May 09, 2004 10:46 pm

Εγώ πιστεύω πως αξίζει τον κόπο και θα τραβήξουμε αρκετό κόσμο από τη σχολή.Νομίζω,θα ήταν καλύτερα να περιμέναμε λιγάκι προτού σηκώναμε ο,τιδήποτε,για να μαζευτεί και περισσότερος κόσμος εδώ στο forum,για να γίνουμε λιγάκι περισσότερο γνωστοί...Γιατί από τη στιγμή που εδώ μέσα δεν υπάρχουν καλά καλά ούτε 100 άτομα,στο IRC δε θα μπαίνουν ούτε 5!!! :roll:
Tamiya rulezZz....

Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Thu Oct 12, 2006 3:15 am

Το λοιπόν...Πλέον οι χρήστες είναι 11πλάσιοι,και τα αιτήματα αρκετά,ώστε μετά από 2,5 χρόνια αναμονής να αρχίσουμε να το συζητάμε σοβαρότερα.Τι λέτε;
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Thu Oct 12, 2006 3:17 am

Μαζί σου αρχηγέ...
S.S.D.D.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Oct 12, 2006 1:16 pm

Ανοίξτε μια νέα θεματική ενότητα να δούμε εάν υπάρχει ενδιαφέρον.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Thu Oct 12, 2006 2:16 pm

There's no place like 127.0.0.1
Post Reply

Return to “Venus Community”