Πρόταση για δημιουργία wiki
Πρόταση για δημιουργία wiki
Καλησπέρα....
Τι θα λέγατε για την δημιουργία ενός wiki όπου θα μπορούν όσοι είναι γραμμένοι στο venus να συνεισφέρουν;
Προσωπικά πιστεύω θα βοηθούσε πολύ στην οργάνωση της πληροφορίας
που "χάνεται" λόγω της φύσης του forum...
Θα μπορούσε εκεί ο καθένας μας προσθέτει τις σημειώσεις του , τι άκουσε στο μάθημα και βοηθήματα που έχει βρει από το διαδίκτυο κ.τ.λ....
Τι λέτε;
Τι θα λέγατε για την δημιουργία ενός wiki όπου θα μπορούν όσοι είναι γραμμένοι στο venus να συνεισφέρουν;
Προσωπικά πιστεύω θα βοηθούσε πολύ στην οργάνωση της πληροφορίας
Θα μπορούσε εκεί ο καθένας μας προσθέτει τις σημειώσεις του , τι άκουσε στο μάθημα και βοηθήματα που έχει βρει από το διαδίκτυο κ.τ.λ....
Τι λέτε;
- Serendipity
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
καλη ιδεα.εμενα προσωπικα μ'αρεσει...
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
-
- Venus Former Team Member
Μπορείς να το αναλύσεις λίγο περαιτέρω αυτό? Τι ακριβώς λείπει?Προσωπικά πιστεύω θα βοηθούσε πολύ στην οργάνωση της πληροφορίας
κανείς δεν τον εμποδίζει και τώρα να το κάνει. Το Venus παραχωρεί χώρο, όπου όποιος θέλει μπορεί να ανεβάσει σημειώσεις του που θέλει να μοιραστεί με άλλους, και να δώσει το Link στο topic του μαθήματοςΘα μπορούσε εκεί ο καθένας μας προσθέτει τις σημειώσεις του
υπάρχουν topics για κάθε μάθημα. Αν δεν υπάρχει για κάποιο, για το οποίο θέλουμε να συζητήσουμε, τότε ανοίγουμε εμείς ένατι άκουσε στο μάθημα
υπάρχουν ήδη αντίστοιχα topicsκαι βοηθήματα που έχει βρει από το διαδίκτυο
Για αυτό, θα μπορούσες να γίνει πιο συγκεκριμένος ως προς το τι λείπει/τι θα ήθελες να δεις επιπλέον ?
Επειδή είμαι λίγο ανάπηρος στο εκφράζω αυτά που σκέφτομαι
Θα δώσω (ένα φτηνό είναι η αλήθεια ) αντιπαράδειγμα και ας με συγχωρήσετε
για αυτό.
Σκέψου την wikipedia να έχει στηθεί σε φόρουμ. Με την ίδια λογική για ένα θέμα θα άνοιγε κάποιος ένα topic και από κάτω θα πρόσθετε καθένας με ένα post οτι ξέρει γύρω από αυτό. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι προσπαθώ να πω.
Θα δώσω (ένα φτηνό είναι η αλήθεια ) αντιπαράδειγμα και ας με συγχωρήσετε
για αυτό.
Σκέψου την wikipedia να έχει στηθεί σε φόρουμ. Με την ίδια λογική για ένα θέμα θα άνοιγε κάποιος ένα topic και από κάτω θα πρόσθετε καθένας με ένα post οτι ξέρει γύρω από αυτό. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι προσπαθώ να πω.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ενδιαφέρον μου ακούγεται! Έχεις κάποια seed topics; Πχ θα ξεκίναγε απο οργάνωση πληροφορίας για τα μαθήματα; θα είχε τπτ άλλο μέσα; πως το βλέπεις;
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- P@radox
- Kilobyte level
Δεν το θεωρώ κακή ιδέα.. αλλα θελει αρκετή οργάνωση..! Το σκεφτόμουν και εγώ αλλα σε μορφή How To's ή κατι αναλογο..! Αν πάρουμε παράδειγμα topic οπως το Mozilla Must Have Addons η καποια χρήσιμα tutorials , όπως αυτά που έφτιαξα προσφατα για την e-γραμματεία.. θα ήταν καλη ιδέα να είναι πιο οργανωμένα.HdkiLLeR wrote:Ενδιαφέρον μου ακούγεται! Έχεις κάποια seed topics; Πχ θα ξεκίναγε απο οργάνωση πληροφορίας για τα μαθήματα; θα είχε τπτ άλλο μέσα; πως το βλέπεις;
Να αναφέρω όμως οτι αρκετοι απο τους mods και αρκετοί απο τους παλιούς (στη σχολη..) βρίσκονται σε κρίσιμη περίοδο και δεν θα μπορούσαν να συνεισφέρουν όσο θα έπρεπε.. !
Οπότε αν τα νιάτα έχουν όρεξη ας κανουν κατι το οργανωμένο να τους καμαρώσουμε..!
Τέλος να τονίσω πως απαιτείται οργάνωση και χρόνος για κάτι τέτοιο.. Θυμάμαι κάτι που θέλαμε να φτιάξουμε με τον AnInfected αλλα λόγω έλλειψης χρόνου και λοιπών προβλημάτων... ναυάγησε..!
Re: Πρόταση για δημιουργία wiki
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Ακόμη και αναζήτηση να χρησιμοποιήσεις στο forum δε βολεύει γιατί θα πρέπει να ψάξεις ανάμεσα στα πολλά threads που θα σου επιστραφούν και μετά θα πρέπει να σκανάρεις όλα τα posts για να ξεχωρήσεις τα "σκουπίδια" από τη χρήσιμη πληροφορία.alasondro wrote: Προσωπικά πιστεύω θα βοηθούσε πολύ στην οργάνωση της πληροφορίας
Τώρα στο πως θα οργανωθεί και τι θα περιέχει τι wiki δεν μπορώ να βοηθήσω και πολύ.
Θα μπορούσε να ξεκινήσει με υλικό και συμβουλές για μαθήματα, με τα διάφορα how to που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί στο forum, ακόμη και συμβουλές για σταδιοδρομία μετά το πρώτο πτυχίο (π.χ. μεταπτυχιακά) κλπ.
Βέβαια αυτό απαιτεί αρκετή δουλειά την οποία φυσικά δεν μπορούν να την κάνουν μόνοι τους οι administrators. Οι administrators όμως θα μπορούσαν να στήσουν την υποδομή και μετά να συνεισφέρουν όσοι χρήστες το επιθυμούν.
- PaP
- Venus Project Founder
Βασικά έχω λίγη υποδομή σε κώδικα που φτιάχναμε για ένα forum to wiki bridge
Δηλαδή κάποιος ξεκίναγε ένα νέο topic και μπορούσε να δημιουργήσει και μια αντίστοιχη σελίδα στο wiki και στην συνέχεια σε ενα ποστ μπορούσε να βάλει [wiki][/wiki] tags και να πάνε στη σελίδα αυτή... αλλά θα θέλει λίγη δουλειά γιατί αυτά που είχε κάνει το άλλο παιδί στο wiki δε μου άρεσαν και πολύ....
Εθελοντές ;
Δηλαδή κάποιος ξεκίναγε ένα νέο topic και μπορούσε να δημιουργήσει και μια αντίστοιχη σελίδα στο wiki και στην συνέχεια σε ενα ποστ μπορούσε να βάλει [wiki][/wiki] tags και να πάνε στη σελίδα αυτή... αλλά θα θέλει λίγη δουλειά γιατί αυτά που είχε κάνει το άλλο παιδί στο wiki δε μου άρεσαν και πολύ....
Εθελοντές ;
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Εγώ δεν έχω prob να το ξεκινήσουμε πάντως. Σε πρώτη φάση να περάσουμε το wiki και να δούμε τι παίζει.
Πως θα ξεκινήσουμε, τα πρώτα topics.alasondro wrote: @hdkiller
seed topics?Τι εννοείς;
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
- P@radox
- Kilobyte level
Τα ακόλουθα topic .. είναι ένα παράδειγμα πληροφοριας που θα μπορουσε να "κωδικοποιηθεί" σε wiki-topic.
- Μεταγλωττιστες
- Must Firefox Addons..
Να αναφέρω οτι περισυ με τον sideras είχαμε βρεί πολύ υλικό σχετικά με compilers αλλα δεν είναι εύκολο να το ανεβάσω έτσι απλά.
Επιπλέον για να μην καταντήσουμε όπως την (πλέον) αμφιβόλου ποιότητας wikipedia , θέματα οπου μπορεί να μπεί κάποιο "expert authentication/επιβεβαίωση/προσυπογραφή" να βρούμε κάποιο τρόπο να το κάνουμε (πχ στα μαθήματα να προσυπογράφει ο εκάστοτε διδάσκων σχετικά με το wiki-topic).
Μάλλον βλέπω κάπως μακριά.. αλλα καλό είναι να τα έχουμε υπ όψιν μας.
- Μεταγλωττιστες
- Must Firefox Addons..
Να αναφέρω οτι περισυ με τον sideras είχαμε βρεί πολύ υλικό σχετικά με compilers αλλα δεν είναι εύκολο να το ανεβάσω έτσι απλά.
Επιπλέον για να μην καταντήσουμε όπως την (πλέον) αμφιβόλου ποιότητας wikipedia , θέματα οπου μπορεί να μπεί κάποιο "expert authentication/επιβεβαίωση/προσυπογραφή" να βρούμε κάποιο τρόπο να το κάνουμε (πχ στα μαθήματα να προσυπογράφει ο εκάστοτε διδάσκων σχετικά με το wiki-topic).
Μάλλον βλέπω κάπως μακριά.. αλλα καλό είναι να τα έχουμε υπ όψιν μας.
- AnINffected
- Gbyte level
Πολύ καλή ιδέα...
Ίσως μέσα από αυτό να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε, εν μέρει ή εν όλω, αυτό που σχεδιάζαμε.
Πρόταση μου λοιπόν είναι να το κάνουμε ετσί ώστε να μην απευθύνεται μόναχα στους φοιτητές της σχολής, αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό-αν όχι από την αρχή, τουλάχιστον στο μέλλον.
Πάντως για'μένα είναι και τώρα δύσκολη περίοδος (η δυσκολότερη απ'όλες!), αλλά όσο μπορώ θα παρακολουθώ τις εξελίξεις και θα συνεισφέρω το κατά δύναμη, αν βρεθεί λίγος χρόνος.
Σωστός Φώτη...!P@radox wrote:Τέλος να τονίσω πως απαιτείται οργάνωση και χρόνος για κάτι τέτοιο.. Θυμάμαι κάτι που θέλαμε να φτιάξουμε με τον AnInfected αλλα λόγω έλλειψης χρόνου και λοιπών προβλημάτων... ναυάγησε..!
Ίσως μέσα από αυτό να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε, εν μέρει ή εν όλω, αυτό που σχεδιάζαμε.
Πρόταση μου λοιπόν είναι να το κάνουμε ετσί ώστε να μην απευθύνεται μόναχα στους φοιτητές της σχολής, αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό-αν όχι από την αρχή, τουλάχιστον στο μέλλον.
Πάντως για'μένα είναι και τώρα δύσκολη περίοδος (η δυσκολότερη απ'όλες!), αλλά όσο μπορώ θα παρακολουθώ τις εξελίξεις και θα συνεισφέρω το κατά δύναμη, αν βρεθεί λίγος χρόνος.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- AnINffected
- Gbyte level
- P@radox
- Kilobyte level
O Xrokos έδωσε το http://www.techteam.gr/wiki/ ώς πηγή εμπνευσης..!
Αυτοί το έχουν ενσωματώσει στο site τους το wiki κομμάτι.. ενώ εμείς (όπως είναι τώρα..) το έχουμε σαν εντελώς ξεχωριστό section-site.. νομίζω είναι καλύτερο.. όπως είναι το portal και το forum .. ξαχωριστά..!
Τελικά όμως θα προζωρήσει το wiki..? H θα το παρατήσουμε .. δεν βλέπω κινητικότητα..!
Να αρχίσουμε να ανεβάζουμε κανένα αρθράκι..;
[ Νομίζω πως χρειάζεται λίγη υποστήριξη η εργασία της Java2 απο τους παλιότερους..!]
Αυτοί το έχουν ενσωματώσει στο site τους το wiki κομμάτι.. ενώ εμείς (όπως είναι τώρα..) το έχουμε σαν εντελώς ξεχωριστό section-site.. νομίζω είναι καλύτερο.. όπως είναι το portal και το forum .. ξαχωριστά..!
Τελικά όμως θα προζωρήσει το wiki..? H θα το παρατήσουμε .. δεν βλέπω κινητικότητα..!
Να αρχίσουμε να ανεβάζουμε κανένα αρθράκι..;
[ Νομίζω πως χρειάζεται λίγη υποστήριξη η εργασία της Java2 απο τους παλιότερους..!]