τσιν τσαν τσονHdkiLLeR wrote:Επειδή πρόσφατα ασχολήθηκα με κάτι παρόμοιο τείνω να πιστέψω ότι αυτός είναι ο λόγος. Κατά κάποιο τρόπο θέλουν να έχουν tamperproof software το οποίο δεν γίνεται βέβαια και εύκολα. Το να κάνεις validade τα αποτελέσματα εάν και εφ' όσον είναι σωστά και δεν έχουν έρθει απο collusion ή δεν είναι modified θέλεις πολύ μεγάλο overhead και κάποιο trusted party για να σου εγγυηθεί ότι αυτά δεν ειναι πειραγμένα κλπ κλπ.
[Folding@Home] Βοηθείστε την κοινωνία..με λίγη ιατρική
- Ganther
- Wow! Terabyte level

- Academic status: 3rd year
-
The Punisher
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
- AnINffected
- Gbyte level

Yepvangos wrote:Ο hdkiller εννοεί πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί ακεραιότητας δεδομένων όπως συναρτήσεις σύνοψης αλλά αυτό θα απαιτούσε επιπλέον πόρους (επεξεργαστική ισχύς, key management κτλ.) Σωστά?
Αλλά αυτό δεν αποκλείει και τη θεωρία σου, Βαγγέλη.Δε ξέρω πως θα μπορούσε να αποδειχθεί αυτό που λές όμως.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder

Κοίτα δεν είμαι security expert αλλά γενικά εάν έχεις έναν server που ο καθένας μπορεί να κάνει post τα αποτελέσματα κάποιας επεξεργασίας (και ο καθένας μπορεί να φτιάχνει accounts = usernames χωρίς κόστος - και συνεπώς χωρίς έλεγχο) τότε δεν μπορείς να δείς ότι τα data αυτά δεν ήταν πειραγμένα. Για παράδειγμα έστω ότι εγώ έχω ένα αντίστοιχο distributed application σαν το folding το οποίο έχει σαν σκοπό να σπάσει ένα κρυπτογραφημένο μύνημα με μια μέθοδο (π.χ brute force = δοκιμάζω όλους τους δυνατούς συνδιασμούς) οκ; Τι κάνω λοιπόν έστω ότι έχω 100000000000000000000000000000000000000 συνδιασμούς και δίνω απο 10 στον καθένα να δοκιμάσει (δεν το κάνω μόνος μου επειδή θα πάρει εκατομύρια χρόνια). Τα αποτελέσματα του σπασίματος τα κάνει ο κάθε user report σε μια βάση. Αυτός που θα κάνει post το σωστό συνδιασμό (έναν απο όλους τους παραπάνω) θα κερδίσει 10.000e οκ; Λοιπόν πάει τώρα ο HdkiLLeR και κάνει post το σωστό αποτέλεσμα (αυτό που κερδίζει) πως μπορεί ο organizer του όλου εγχειρήματος να γνωρίζει εάν η απάντηση ήρθε απο το πρόγραμμα του (distributed application) και όχι απο κάπου αλλου;Sreak wrote:Ο hdkiller εννοεί πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί ακεραιότητας δεδομένων όπως συναρτήσεις σύνοψης αλλά αυτό θα απαιτούσε επιπλέον πόρους (επεξεργαστική ισχύς, key management κτλ.) Σωστά?
Ειδικότερα:
1)Πως ξέρεις ότι αυτός που έκανε το post είναι ο HdkiLLeR (χωρίς να έχεις κάποιον που να το εγγυάται αυτό = weak identities = anonimity).
2)Χωρίς να υποθέτεις tamperproof software (ότι δηλαδή ο καθένας μπορεί να κάνει κάποια hackιά στον κώδικα και να τον πειράζει).
Είναι fundamental το πρόβλημα δεν είναι απλό (έχει να κάνει με authentication αλλά ταυτόχρονα χωρίς κάποιο TTP).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
-
The Punisher
- AnINffected
- Gbyte level

Τάσεις μαζοχισμού διακρίνω.Does The Punisher need to be punished!?The Punisher wrote:Υ.Γ. Ethel σκίσε μας όλους !!!![]()
Μπα, θα σας σκίσω όλους εγώ...
Δεν πείθω, ε;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace
-
The Punisher
- Zifnab
- Academic status: MSc
Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα βρίσκομαι στην πολυπόθητη 5η θέση, μιας και weirdo και GodFather είναι πλέον ανενεργοί χρήστες. Ο Ganther με ακολουθεί δυναμικά και ίσως να με ξεπεράσει λόγω ισχυρότερου επεξεργαστή...Από κει και πάνω δεν βλέπω μέλλον γιατί όλοι οι χρήστες είναι ενεργοί
! Σκίσε τους όλους Ethel- το λέω τόσο άνετα γιατί εγώ είμαι ακόμα πολύ χαμηλά! Συνεχίστε την καλή δουλειά... 
- AnINffected
- Gbyte level

- AnINffected
- Gbyte level

vangos wrote:Εγώ βλέπω να γίνεται μεγάλη μεγάλη μάχη μεταξύ AnINffected και sofia_bonny για την είσοδο στην τριάδα
Ada Lovelace

Ada Lovelace
-
giannis_cs
- byte level

- sofia_bonny
- Kilobyte level

- Academic status: 4th year
- jimblanc
- Kilobyte level

ειπα και εγω να μπω στην ομαδα,(λιγο αργα δεν λεω) αλλα μπηκα... ειχα ξαναπροσπαθησει και παλιοτερα αλλα δεν... τεσπα μου κανει συνεχεια "waiting for core" και ανεβαινει τα steps με τον καημενο τον cetrino μου στα 1,83 (δεν εχω duo) τεσπα ερωτηση οταν κανει "waiting" πρεπει να ειμαι στο ιντερνετ? ποτε δεν χρειαζεται?
-
The Punisher
έχω καιρό που έχω αποχωριστεί ττο γραφικό περιβάλλον (foldάρεις πιο γρήγορα με την console
) οπότε δεν θυμάμαι και καλά...αλλά φαντάζομαι ότι είναι στη φάση που περιμένει να κατεβάσει πυρήνα (δεδομένα προς επεξεργασία) οπότε θες Internet...μόλις το κατεβάσει και το δεις ότι άρχισε να δουλεύει..(θα το καταλάβεις αυτό)..τότε Γιοκ το Internet !
Υ.Γ. Welcome Aboard...Yo-ho-hoi
Y.Γ.2 sofia_bonny ->
Υ.Γ. Welcome Aboard...Yo-ho-hoi
Y.Γ.2 sofia_bonny ->
- AnINffected
- Gbyte level

Όχι, δε χρειάζεσαι internet όταν σου λέει waiting for core.Σ'αυτή τη φάση επαναφέρει το φολτάρισμα στο σημείο που ήταν όταν έκλεισες τελευταία φορά το folding@home.jimblanc wrote:ειπα και εγω να μπω στην ομαδα,(λιγο αργα δεν λεω) αλλα μπηκα... ειχα ξαναπροσπαθησει και παλιοτερα αλλα δεν... τεσπα μου κανει συνεχεια "waiting for core" και ανεβαινει τα steps με τον καημενο τον cetrino μου στα 1,83 (δεν εχω duo) τεσπα ερωτηση οταν κανει "waiting" πρεπει να ειμαι στο ιντερνετ? ποτε δεν χρειαζεται?
internet χρειάζεσαι μόνο όποτε σου λέει "Attempting to get work packet", οπότε κατεβάζει την επόμενη δουλειά και "Trying to send results", οπότε στέλνει τα αποτελέσματα στο Stanford (τώρα που το λέω μου ακούγεται πολύ εντυπωσιακό-τί σου είναι η τεχνολογία).Οι διαδικασίες αυτές διαρκούν πολύ λίγο, μερικά λεπτά μόνο, οπότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.Όλη την υπόλοιπη ώρα μπορείς να είσαι offline.
Αυτά για το γραφικό client-την κονσόλα την έχω χρησιμοποιήσει μερικές φορές αλλά δε θυμάμαι αν έχει τα ίδια μηνύματα ή όχι.Μ'αρέσει να χαζεύω που και που τη δομή των πρωτεϊνών.
Υ.Γ.1: Punisher, στην κονσόλα έχεις δοκιμάσει ποτέ αυτή την παράμετρο που λέει "advanced scientific methods" ή κάτι τέτοιο;Την είχα βάλει μία φορά, αλλά δε κατάλαβα τη διαφορά.Δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο στον client με γραφικά.Μήπως απλά δίνει υψηλότερη προτεραιότητα στο folding σε σχέση με πρίν;
Υ.Γ.2:
Θα το έχω όλο το καλοκαίρι ανοιχτό ώστε, όταν πας διακοπές, να σε περάσω (αυτό θα είναι και το τελευταίο καλοκαίρι της CPU μου-τουλάχιστον!)!sofia_bonny wrote:Έχει χάρη που τον τελευταίο καιρό έχει πέσει πολλή java άρα και ατέλειωτες ώρες foldαρίσματος... Διαφορετικά και εγώ θα παρέδιδα τα όπλα...
Άσχετο, αλλά καλή επιτυχία στην εργασία σας της Java...
Ada Lovelace

Ada Lovelace
-
The Punisher
Έχω δοκιμάσει από καιρού εις καιρόν διάφορες πατέντες...μερικές πέτυχαν, μερικές απέτυχανPunisher, στην κονσόλα έχεις δοκιμάσει ποτέ αυτή την παράμετρο που λέει "advanced scientific methods" ή κάτι τέτοιο;Την είχα βάλει μία φορά, αλλά δε κατάλαβα τη διαφορά.Δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο στον client με γραφικά.Μήπως απλά δίνει υψηλότερη προτεραιότητα στο folding σε σχέση με πρίν;
Εγώ σκέφτομαι να τον δουλεύω πολύ στο ρελαντί το καλοκαιράκι, γιατί το δωματίο ψύνεται, και να βλέπεις ότι η θερμοκρασία είναι στους 57° C δεν είναι και η καλύτερη φάση...
Υ.Γ. Αχ βρε υδρόψυξη...σαν το γεφύρι της Άρτας είσαι
- sofia_bonny
- Kilobyte level