[Folding@Home] Βοηθείστε την κοινωνία..με λίγη ιατρική

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
Post Reply
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sat Jun 17, 2006 3:00 pm

HdkiLLeR wrote:Επειδή πρόσφατα ασχολήθηκα με κάτι παρόμοιο τείνω να πιστέψω ότι αυτός είναι ο λόγος. Κατά κάποιο τρόπο θέλουν να έχουν tamperproof software το οποίο δεν γίνεται βέβαια και εύκολα. Το να κάνεις validade τα αποτελέσματα εάν και εφ' όσον είναι σωστά και δεν έχουν έρθει απο collusion ή δεν είναι modified θέλεις πολύ μεγάλο overhead και κάποιο trusted party για να σου εγγυηθεί ότι αυτά δεν ειναι πειραγμένα κλπ κλπ.
τσιν τσαν τσον :-D :-D :-D
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Sat Jun 17, 2006 3:40 pm

Ο hdkiller εννοεί πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί ακεραιότητας δεδομένων όπως συναρτήσεις σύνοψης αλλά αυτό θα απαιτούσε επιπλέον πόρους (επεξεργαστική ισχύς, key management κτλ.) Σωστά?
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Sat Jun 17, 2006 4:30 pm

Πάντως vangos (επειδή σε παρακολουθώ :-D) πετάς ! ... Μπράβο αγόρι...σκίζεις !
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Jun 17, 2006 6:06 pm

vangos wrote:Ο hdkiller εννοεί πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί ακεραιότητας δεδομένων όπως συναρτήσεις σύνοψης αλλά αυτό θα απαιτούσε επιπλέον πόρους (επεξεργαστική ισχύς, key management κτλ.) Σωστά?
Yep ;)

Αλλά αυτό δεν αποκλείει και τη θεωρία σου, Βαγγέλη.Δε ξέρω πως θα μπορούσε να αποδειχθεί αυτό που λές όμως.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Sat Jun 17, 2006 8:31 pm

Μάλλον είναι λίγο δύσκολο να αποδειχτεί. Anyway, θα συνεχίσω το folding υποθέτοντας ότι το Stanford είναι σοβαρό πανεπιστήμιο και δεν κάνει τέτοιες μ....ιες.

P.S. Thanks Punisher. Το κατά δύναμιν...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Jun 20, 2006 1:48 am

Sreak wrote:Ο hdkiller εννοεί πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί ακεραιότητας δεδομένων όπως συναρτήσεις σύνοψης αλλά αυτό θα απαιτούσε επιπλέον πόρους (επεξεργαστική ισχύς, key management κτλ.) Σωστά?
Κοίτα δεν είμαι security expert αλλά γενικά εάν έχεις έναν server που ο καθένας μπορεί να κάνει post τα αποτελέσματα κάποιας επεξεργασίας (και ο καθένας μπορεί να φτιάχνει accounts = usernames χωρίς κόστος - και συνεπώς χωρίς έλεγχο) τότε δεν μπορείς να δείς ότι τα data αυτά δεν ήταν πειραγμένα. Για παράδειγμα έστω ότι εγώ έχω ένα αντίστοιχο distributed application σαν το folding το οποίο έχει σαν σκοπό να σπάσει ένα κρυπτογραφημένο μύνημα με μια μέθοδο (π.χ brute force = δοκιμάζω όλους τους δυνατούς συνδιασμούς) οκ; Τι κάνω λοιπόν έστω ότι έχω 100000000000000000000000000000000000000 συνδιασμούς και δίνω απο 10 στον καθένα να δοκιμάσει (δεν το κάνω μόνος μου επειδή θα πάρει εκατομύρια χρόνια). Τα αποτελέσματα του σπασίματος τα κάνει ο κάθε user report σε μια βάση. Αυτός που θα κάνει post το σωστό συνδιασμό (έναν απο όλους τους παραπάνω) θα κερδίσει 10.000e οκ; Λοιπόν πάει τώρα ο HdkiLLeR και κάνει post το σωστό αποτέλεσμα (αυτό που κερδίζει) πως μπορεί ο organizer του όλου εγχειρήματος να γνωρίζει εάν η απάντηση ήρθε απο το πρόγραμμα του (distributed application) και όχι απο κάπου αλλου;

Ειδικότερα:
1)Πως ξέρεις ότι αυτός που έκανε το post είναι ο HdkiLLeR (χωρίς να έχεις κάποιον που να το εγγυάται αυτό = weak identities = anonimity).
2)Χωρίς να υποθέτεις tamperproof software (ότι δηλαδή ο καθένας μπορεί να κάνει κάποια hackιά στον κώδικα και να τον πειράζει).

Είναι fundamental το πρόβλημα δεν είναι απλό (έχει να κάνει με authentication αλλά ταυτόχρονα χωρίς κάποιο TTP).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 21, 2006 12:41 pm

Να συγχαρώ και τον giannis2211 για την προσφορά του στο Folding... βλέπω πάει πολύ καλά!

Υ.Γ. Ethel σκίσε μας όλους !!! :-D
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Thu Jun 22, 2006 6:34 pm

The Punisher wrote: Υ.Γ. Ethel σκίσε μας όλους !!! :-D
Ι'll do my best :)
There's no place like 127.0.0.1
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Jun 22, 2006 8:47 pm

The Punisher wrote:Υ.Γ. Ethel σκίσε μας όλους !!! :-D
Τάσεις μαζοχισμού διακρίνω.Does The Punisher need to be punished!? :-p

Μπα, θα σας σκίσω όλους εγώ...

Δεν πείθω, ε;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Jun 23, 2006 10:20 am

Does The Punisher need to be punished!?
from times to times... :oops: :mrgreen:
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Jun 23, 2006 11:49 am

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα βρίσκομαι στην πολυπόθητη 5η θέση, μιας και weirdo και GodFather είναι πλέον ανενεργοί χρήστες. Ο Ganther με ακολουθεί δυναμικά και ίσως να με ξεπεράσει λόγω ισχυρότερου επεξεργαστή...Από κει και πάνω δεν βλέπω μέλλον γιατί όλοι οι χρήστες είναι ενεργοί :razz: ! Σκίσε τους όλους Ethel- το λέω τόσο άνετα γιατί εγώ είμαι ακόμα πολύ χαμηλά! Συνεχίστε την καλή δουλειά... ;)
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Jun 23, 2006 1:43 pm

Zifnab wrote:Από κει και πάνω δεν βλέπω μέλλον γιατί όλοι οι χρήστες είναι ενεργοί
Εννοείται, σιγά μην περάσεις ποτέ εμένα! :-p :)
Ada Lovelace

vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Jun 23, 2006 5:58 pm

Εγώ βλέπω να γίνεται μεγάλη μεγάλη μάχη μεταξύ AnINffected και sofia_bonny για την είσοδο στην τριάδα!

Zifnab wrote:Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα βρίσκομαι στην πολυπόθητη 5η θέση...
Κράτα και μία πισινή...έρχομαι φουριόζος :lol:
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Jun 23, 2006 11:04 pm

vangos wrote:Εγώ βλέπω να γίνεται μεγάλη μεγάλη μάχη μεταξύ AnINffected και sofia_bonny για την είσοδο στην τριάδα
:) Δε με βλέπω να νικάω...
Ada Lovelace

silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Jun 27, 2006 4:37 pm

Πολύ σασπένς έχει ο αγώνας για το folding! :-)
giannis_cs
byte level
byte level

Post by giannis_cs » Tue Jun 27, 2006 6:32 pm

Να συγχαρώ και τον giannis2211 για την προσφορά του στο Folding... βλέπω πάει πολύ καλά!
Thx Punisher
Το PCακι μου δεν ειναι γρηγορο αλλα οτι μπορω κανω..
sofia_bonny
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by sofia_bonny » Fri Jun 30, 2006 4:10 am

Έχει χάρη που τον τελευταίο καιρό έχει πέσει πολλή java άρα και ατέλειωτες ώρες foldαρίσματος... Διαφορετικά και εγώ θα παρέδιδα τα όπλα... :-D
Image
What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by jimblanc » Fri Jun 30, 2006 7:58 pm

ειπα και εγω να μπω στην ομαδα,(λιγο αργα δεν λεω) αλλα μπηκα... ειχα ξαναπροσπαθησει και παλιοτερα αλλα δεν... τεσπα μου κανει συνεχεια "waiting for core" και ανεβαινει τα steps με τον καημενο τον cetrino μου στα 1,83 (δεν εχω duo) τεσπα ερωτηση οταν κανει "waiting" πρεπει να ειμαι στο ιντερνετ? ποτε δεν χρειαζεται?
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Jun 30, 2006 11:30 pm

έχω καιρό που έχω αποχωριστεί ττο γραφικό περιβάλλον (foldάρεις πιο γρήγορα με την console ;) ) οπότε δεν θυμάμαι και καλά...αλλά φαντάζομαι ότι είναι στη φάση που περιμένει να κατεβάσει πυρήνα (δεδομένα προς επεξεργασία) οπότε θες Internet...μόλις το κατεβάσει και το δεις ότι άρχισε να δουλεύει..(θα το καταλάβεις αυτό)..τότε Γιοκ το Internet !

Υ.Γ. Welcome Aboard...Yo-ho-hoi
Y.Γ.2 sofia_bonny -> :-D
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Jul 01, 2006 2:37 am

jimblanc wrote:ειπα και εγω να μπω στην ομαδα,(λιγο αργα δεν λεω) αλλα μπηκα... ειχα ξαναπροσπαθησει και παλιοτερα αλλα δεν... τεσπα μου κανει συνεχεια "waiting for core" και ανεβαινει τα steps με τον καημενο τον cetrino μου στα 1,83 (δεν εχω duo) τεσπα ερωτηση οταν κανει "waiting" πρεπει να ειμαι στο ιντερνετ? ποτε δεν χρειαζεται?
Όχι, δε χρειάζεσαι internet όταν σου λέει waiting for core.Σ'αυτή τη φάση επαναφέρει το φολτάρισμα στο σημείο που ήταν όταν έκλεισες τελευταία φορά το folding@home.

internet χρειάζεσαι μόνο όποτε σου λέει "Attempting to get work packet", οπότε κατεβάζει την επόμενη δουλειά και "Trying to send results", οπότε στέλνει τα αποτελέσματα στο Stanford (τώρα που το λέω μου ακούγεται πολύ εντυπωσιακό-τί σου είναι η τεχνολογία).Οι διαδικασίες αυτές διαρκούν πολύ λίγο, μερικά λεπτά μόνο, οπότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.Όλη την υπόλοιπη ώρα μπορείς να είσαι offline.

Αυτά για το γραφικό client-την κονσόλα την έχω χρησιμοποιήσει μερικές φορές αλλά δε θυμάμαι αν έχει τα ίδια μηνύματα ή όχι.Μ'αρέσει να χαζεύω που και που τη δομή των πρωτεϊνών. :-)

Υ.Γ.1: Punisher, στην κονσόλα έχεις δοκιμάσει ποτέ αυτή την παράμετρο που λέει "advanced scientific methods" ή κάτι τέτοιο;Την είχα βάλει μία φορά, αλλά δε κατάλαβα τη διαφορά.Δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο στον client με γραφικά.Μήπως απλά δίνει υψηλότερη προτεραιότητα στο folding σε σχέση με πρίν;

Υ.Γ.2:
sofia_bonny wrote:Έχει χάρη που τον τελευταίο καιρό έχει πέσει πολλή java άρα και ατέλειωτες ώρες foldαρίσματος... Διαφορετικά και εγώ θα παρέδιδα τα όπλα...
Θα το έχω όλο το καλοκαίρι ανοιχτό ώστε, όταν πας διακοπές, να σε περάσω (αυτό θα είναι και το τελευταίο καλοκαίρι της CPU μου-τουλάχιστον!)! :-p
Άσχετο, αλλά καλή επιτυχία στην εργασία σας της Java...
Ada Lovelace

The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Jul 01, 2006 10:39 am

Punisher, στην κονσόλα έχεις δοκιμάσει ποτέ αυτή την παράμετρο που λέει "advanced scientific methods" ή κάτι τέτοιο;Την είχα βάλει μία φορά, αλλά δε κατάλαβα τη διαφορά.Δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο στον client με γραφικά.Μήπως απλά δίνει υψηλότερη προτεραιότητα στο folding σε σχέση με πρίν;
Έχω δοκιμάσει από καιρού εις καιρόν διάφορες πατέντες...μερικές πέτυχαν, μερικές απέτυχαν :-)

Εγώ σκέφτομαι να τον δουλεύω πολύ στο ρελαντί το καλοκαιράκι, γιατί το δωματίο ψύνεται, και να βλέπεις ότι η θερμοκρασία είναι στους 57° C δεν είναι και η καλύτερη φάση...

Υ.Γ. Αχ βρε υδρόψυξη...σαν το γεφύρι της Άρτας είσαι :-D
sofia_bonny
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by sofia_bonny » Sat Jul 01, 2006 8:37 pm

Μια κουβέντα είπα και εγώ και πέσατε όλοι να με φάτε... :-p
Πλάκα κάνω :-D thanx AnINffected
Image
What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?
Post Reply

Return to “Venus Community”