Venus Feedback

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a
Re: Venus Feedback

Post by cypher » Thu Mar 03, 2011 10:06 pm

chriskin wrote:μιας και ειπες για πολλαπλους λογαριασμους, αυτο δεν απαγορευεται γενικοτερα;
ειχα την απορια μιας και εχουμε τον tzole και τον tzole_7
Δεν ειναι πολλαπλος αυτο. Ειναι αλλα ατομα με παρόμοιο όνομα.
ImageImageImageImageImageImageImage
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Thu Mar 03, 2011 10:19 pm

Δεν το ξέρουμε,γι'αυτό και δεν τους διαγράφουμε :smt016
chriskin wrote:απλα μου ειχε φανει περιεργο να εχουμε εναν tzole ολυμπιακο και εναν δευτερο tzole επισης ολυμπιακο
Προφανώς και είναι Ολυμπιακοί και οι 2, αλλιώς γιατί να έχουν όνομα tzole? :-)
tzole=Predrag Đorđević
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Mar 04, 2011 5:05 pm

Μια απορία: Όοοοοολα αυτά, τι σχέση έχουν με το Venus feedback;

Δεν κάνει κάποιος mod την καλή, να τα πάει είτε στα αθλητικά είτε στο Daywalkings;
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level

Post by lost_noni_dw » Tue Apr 12, 2011 11:26 pm

Ερώτηση κρίσεως: Ο Daniel Radcliffe πού κολλάει στα tech feeds??? :smt017 :-p
Image
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Jun 17, 2011 2:42 am

suggestion:

το έχω ξανασκεφτεί δε αλλα δεν το ανέφερα ποτε.
το λοιπόν έχω να προτείνω την δημιουργία ενός subforum εν ονόματι reviews μαθημάτων.
με δομή λίστας σαν αυτή του e-class, όπου κάθε μάθημα θα οδηγεί σε link με reviews ανά έτος.
τα reviews θα πρέπει να έχουν μια αυστηρή δομή ανάλυσης με subjects, όπως από άποψη καθηγητή, ύλη μαθήματος, διαθέσιμο βιβλιογραφικό υλικό, παρακολουθήσεις, φροντιστήρια, εργαστήρια κτλ.

τα reviews θα μπουρούν να είναι από τους χρηστες προς τους χρηστες και κάθε review όταν δημοσιεύεται θα περιμένει έγκριση από τους moderators για αποφυγή spam και flame.
με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να αποφύγουμε την υποκειμενικότητα που θα μπορούσε να είχε μια ολιγομελή review team, θα δώσουμε την ευκαιρία σε οποιο πραγματικά θέλει να εκφράσει μια άποψη και να την μεταδώσει.
με την έγκριση των moderators μπορεί να διασφαλιστεί η αποφυγή πολιτικοποιημένου περιεχομενου, δυσφήμισης, προσβολής ή υπερβολικής σκόπιμης παινευσης μαθημάτων. θα τονιστεί με πολύ μεγάλη προσοχή ότι σε κάθε review θα πρέπει να αναλύονται με επιχειρήματα πλήρως όλες οι προτάσεις και αναλυτικά.
έτσι ο κάθε χρηστης θα αναγκάζεται να κάνει ένα αξιοπρεπές review που να πιάνει πολλές οπτικές γωνιές, και να αναλύει σε μια αξιοσέβαστη ποσότητα κειμένου γιατί του φάνηκε το μάθημα ενδιαφέρον ή το αντίθετο.

edit:

για την συντήρηση μιας τέτοιας λίστας οι διαχειριστές του forum θα αναλαμβάνουν ουσιαστικά το ποσο κοσμια και αναλυτικά είναι τα reviews και όχι το ποσο αντικειμενικά είναι. αυτό το εννοώ από την άποψη, ότι ουσιαστικός σκοπός θα είναι να αποδοθούν οι γνώμες των φοιτητών, ώστε να δημιουργηθεί και ένα feedback ανά έτος.

με αυτόν τον τρόπο θα ενημερώνονται και όσοι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το εκάστοτε μάθημα για τις γνώμες των συμφοιτητών τους, αλλα και οι καθηγητές που πραγματικά τους ενδιαφέρει το τι γνώμη έχουν οι φοιτητές για το μάθημα τους, να κάνουν τις ανάλογες αλλαγές μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα ώστε να καλυτερέψουν την ποιότητα του εκάστοτε μαθήματος.
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jun 17, 2011 2:59 am

πολυ καλη ιδεα - τωρα που ειναι και καλοκαιρακι ολο και καποιος θα βρει το χρονο να γραψει μερικα
(και εγω απο το επομενο εξαμηνο που θα παταω - το ορκιζομαι :-D - στη σχολη και μετα την πρωτη βδομαδα)

(οχι τιποτα αλλο, δινει και μια αισθηση υψηλοτερου επιπεδου στο φορουμ :smt023 )

(και ενα poll για καθε μαθημα για το καλυτερο βιβλιο δεν θα ηταν κακη ιδεα νομιζω)
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Fri Jun 17, 2011 10:41 am

Το θέμα είναι οτι κάθε χρόνο πολλά μαθήματα αλλάζουν είτε διδάσκοντα, είτε ύλη/βαθμο δυσκολίας, είτε προτεινόμενα συγγράμματα είτε οτι άλλο.
Οπότε το να έχεις ένα σταθερό feedback δεν είναι τοσο εφικτό άν το μάθημα έχει αλλάξει τόσο οπότε τα reviews δεν θα "μένουν". Άρα θα είναι απλα σαν να σπάμε το εκάστοτε thread του μαθήματος σε 1)poll για σύγγραμμα, 2)thread για feedback απο παλιότερες χρονιές, 3)το κανονικό thread για όλα τα άλλα.

Θα βόλευε τόση πολυ διαμερισματοποίηση ( :smt025 ) ; Μού φαίνεται θα γινόταν πολύ περίεργη η πλοήγηση μετά.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jun 17, 2011 11:21 am

Δεν νομίζω ότι γίνονται τόσο συχνά αλλαγές ώστε να είναι τόσο μεγάλο τ πρόβλημα όσο το κανείς να φαινεται
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Jun 17, 2011 12:46 pm

Από πέρσυ μέχρι φέτος(μόνο στα μαθήματα που πήρα εγώ αυτά τα 2 χρόνια) έγιναν οι εξής αλλαγές:
  • Κατανεμημένα: Ξυλωμένος --> Καλογεράκη
  • Σχεδιασμός Βάσεων Δεδομένων: Γιαννακουδάκης --> Βαζιργιάννης
  • Δίκτυα υπολογιστών: Σταμούλης --> Σύρης
  • Compilers: Βενέρης --> Καλογεράκη
  • Ειδικά Θέματα Αλγορίθμων: Μήλης --> Σιδέρη
Δλδ 5/18(~28%) είχαν (εντελώς) άλλο καθηγητή και ίσως σε κάποιο ακόμα να μην έχω ενημερωθεί για αλλαγή.
Επίσης στα Δίκτυα επικοινωνιών άλλαξε από Σύρης-Αποστολόπουλο σε μόνο Αποστολόπουλο, σε Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και Στατιστική από Κοντογιάννης-Δελλαπόρτας σε μόνο Κοντογιάννης.
Και φυσικά δεν μιλάμε για βοηθούς(π.χ. Τεχνολογία Πολυμέσων) ή διαφορά σε εργασίες(π.χ. Επικοινωνία) σε μαθήματα με τον ίδιο καθηγητή.

Οι αλλαγές είναι αρκετές και ειδικά του χρόνου θα είναι και περισσότερες γιατί Java 1 και Τεχνολογία Λογισμικού κατά 99% θα αλλάξουν καθηγητή, αφού ο Γιακουμάκης έγινε αντιπρύτανης, ενώ νομίζω ότι θα αλλάξει και ο Ανδρουτσόπουλος από Τεχνητή(αυτό χωρίς να είμαι σίγουρος).
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Fri Jun 17, 2011 1:15 pm

marios wrote:ενώ νομίζω ότι θα αλλάξει και ο Ανδρουτσόπουλος από Τεχνητή(αυτό χωρίς να είμαι σίγουρος).
Ε όχι ρε παιδιά, άμα αφήσει και την Τεχνητή τι θα του μείνει του ανθρώπου?? :smt017
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Fri Jun 17, 2011 1:47 pm

nickpro wrote:
marios wrote:ενώ νομίζω ότι θα αλλάξει και ο Ανδρουτσόπουλος από Τεχνητή(αυτό χωρίς να είμαι σίγουρος).
Ε όχι ρε παιδιά, άμα αφήσει και την Τεχνητή τι θα του μείνει του ανθρώπου?? :smt017
Μακάρι να πάρει Μηχανική Μάθηση [-o<
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Jun 17, 2011 2:40 pm

Εγώ συμφωνώ απολύτως με την ιδέα. Αν αλλάξει ο καθηγητής, το review να πηγαίνει σε αρχείο reviews' και να μένει εκεί με την ημερομηνία του, με την πιθανότητα να επανέλθει αν ο καθηγητής ξαναπάρει το μάθημα.

Καλό θα ήταν τα reviews να επικεντρώνονται στο μάθημα και όχι στον τρόπο που ο καθηγητής το παραδίδει (χωρίς να παραλείπεται και μια ανάλυση του τελευταίου). Εξάλλου, ο reviewer θα προτείνει και πώς πιστεύει ότι θα διδασκόταν βέλτιστα το μάθημα.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Jun 17, 2011 11:18 pm

τα reviews δεν είναι απαραίτητο να είναι μέσα στο subforum του κάθε μαθήματος. θα μπορούσε υπάρχει διαφορετικό subforum review zone.
αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει, θα κοιτάξει να ψαχτεί, δεν είναι ανάγκη να φέρουμε μασημένη την πληροφορία μπροστά στον χρηστη....
τα classification δε δεν είναι ανάγκη να γίνει περίπλοκο. θα μπορούσε να γίνει μια λίστα σαν αυτό του e-class για κάθε season. (όχι έτος -> ο οδηγός σπουδών αλλάζει, μαθήματα μεταφέρονται, χάνονται, αλλάζουν τίτλο, κτλ κτλ).

για παράδειγμα

reviews zone

-χειμερινό2011
--λίστα μαθημάτων (με ένα topic counter ο user θα βλέπει αν έχει μέσα reviews και αν ναι ποσα)
---διακριτά μαθηματικά [υποχρεωτικό] (3 reviews)
(click in >)
----zweistein review
----loner review
----stoupeace review

-εαρινό 2011
--λίστα μαθημάτων
---Mαθηματικός λογισμός [υποχρεωτικό] (8 reviews)
---Aλγόριθμοι [υποχρεωτικό] (0 reviews)
---Aυτόματα και πολυπλοκότητα [υποχρεωτικό] (2 reviews)
---Δίκτυα υπολογιστών [ροής / κατεύθυνσης] (5 reviews)

κτλ κτλ

edit:

και στο κάτω κάτω δεν έχει τόση μεγάλη σημασία αν αλλάζει ο καθηγητής σε ένα μάθημα.
από την μια τα ποσοστά τέτοιων αλλαγών δεν είναι υπερβολικά πολλά, από την άλλη όταν γίνονται δεν αλλάζουν ριζικά τον χαρακτήρα του μαθήματος (πολλές φορες επαναλαμβάνονται όπως Ξηλωμένος ως Kαλογεράκη στα κατανεμημένα)
από την άλλη μπορούμε αν το σκεφτούμε και ως εξής, η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να ικανοποιήσει πολλές οπτικές γωνιές. από το τι γνώμες αφήνει ένας καθηγητής στους φοιτητές του, μέχρι το ποσο δύσκολη είναι η ύλη τους. αφήνοντας statistics για εκτίμηση από φοιτητές και καθηγητές.
Image
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level

Post by nikolas17 » Sat Jun 18, 2011 12:54 am

Συμφωνώ και εγώ ότι θα ήταν καλό να υλοποιηθεί μια τέτοια ιδέα των Reviews!

Η ομάδα διαχείρισης θα μπορούσε να το συζητήσει μεταξύ της για να υπάρξει κάποια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση(?)
Image
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Sat Jun 18, 2011 6:50 am

Με την ώριμη συμβολή χρηστών, ίσως θα μπορούσε να δουλέψει, παράγοντας πάντα εποικοδομητικό feedback.
Θα το συζητήσουμε :-)
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jul 09, 2011 8:41 pm

πως και εφαγε ο pascal αποκλεισμο;
ηταν/ειναι καπως προβλεψιμα εχθρικος αρκετες φορες αλλα δεν εφτανε και τοσο συχνα σε "αναρμοστη συμπεριφορα" :smt017 ουτε ειδα να λεει κατι ακραιο στα τελευταια του μηνυματα

εγινε κατι συγκεκριμενο που το προκαλεσε;

edit :@Loner , sorry , δεν φανταστηκα πως κολλαγε στο feedback
Last edited by Loner on Sat Jul 09, 2011 8:49 pm, edited 1 time in total.
Reason: μεταφέρθηκε
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Sat Jul 09, 2011 8:54 pm

Φραστική επίθεση σε χρήστη *3 = 3 μέρες ban
Σε συγχωρώ chriskin.
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jul 09, 2011 9:00 pm

Loner wrote:Φραστική επίθεση σε χρήστη *3 = 3 μέρες ban
μου φανηκε περιεργη η στιγμη επειδη πρεπει να εχει 2-3 μερες να επιτεθει σε καποιον και ελεγα αμα δεν ειχα προσεξει καποια επιθεση εγω
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote="Loner"] Σε συγχωρώ chriskin.[/quote] :-D
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sat Jul 09, 2011 9:05 pm

chriskin wrote: μου φανηκε περιεργη η στιγμη επειδη πρεπει να εχει 2-3 μερες να επιτεθει σε καποιον και ελεγα αμα δεν ειχα προσεξει καποια επιθεση εγω
Τα προσβλητικά post σβήστηκαν προφανως.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sun Jul 10, 2011 2:04 am

cypher wrote:
chriskin wrote: μου φανηκε περιεργη η στιγμη επειδη πρεπει να εχει 2-3 μερες να επιτεθει σε καποιον και ελεγα αμα δεν ειχα προσεξει καποια επιθεση εγω
Γιατί?? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΕΝΔΟΞΕΣ ΜΕΡΕΣ kafefrape ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ???? ? :smt005 :smt005
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Jul 10, 2011 1:23 pm

nickpro wrote:
cypher wrote:
Γιατί?? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΕΝΔΟΞΕΣ ΜΕΡΕΣ kafefrape ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ???? ? :smt005 :smt005
+++
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Sun Jul 10, 2011 1:29 pm

ultimate_aektzis wrote:
nickpro wrote:
cypher wrote: Τα προσβλητικά post σβήστηκαν προφανως.
+++
--- (ισοπαλία)
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
Post Reply

Return to “Venus Community”