Γνώμη για Aministrators και Moderators...

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Jun 26, 2007 8:37 pm

λες και δεν το ξέραμε (μερικοί...)
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Tue Jun 26, 2007 9:14 pm

Aministrators ή administrators είναι τελικά :-p? Για να ξέρουμε ποιους να σχολιάσουμε
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Tue Dec 18, 2007 2:38 pm

Να και ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που δν το ξεκίνησα εγώ...

Βλέπωντας τα παραπάνω εξυμνιστικά (έως εμετικά...) ποστ θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις...

Γιατί βρίσκεται άτοπο την άσκηση κριτικής στους mod... ενώ αυτοί μπορούν να ασκούν κριτικη στα post μας και να τα χαρακτηρίζουν...? Επίσης η κριτική δεν μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα για την βελτίωση του foroum μιας και οι mods αποτελούν κομμάτι του...? Το να φοβάστε μην αρχίζει κανείς και τους κράζει δεν είναι λογική αντιμετώπιση... Επίσης γιατί κάνατε το θέμα αστείο και αδιαφορείται που βγήκε off topic?

Τέλος όλοι οι παραπάνω θεωρείτε του mods τέλειους η ιδανικούς για το foroum και γράφεται τόσο ένθερμα...?

Θέλω να πιστεύω ότι οι επόμενοι από εμένα θα κάνουνε ποικοδομιτικοί κριτική κάτι που νομίζω ότι χρειάζεται μιας και κανένας δεν είναι τέλειος
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Dec 18, 2007 2:56 pm

Ο ρόλος του συντονιστή είναι να συντονίζει τις συζητήσεις των μελών ενός forum, κάτι που απαιτεί κρίση.

Ο ρόλος ενός χρήστη ενός forum είναι να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που του παρέχονται σύμφωνα με τους κανονισμους. Σε αυτο το forum αν έχει κάποιος χρήστης πρόβλημα με την άσκηση των δικαιωμάτων των συντονιστών είναι ελεύθερος να εκφράσει την αντίρρηση αυτή μέσω pm όχι δημόσια. Αν διαφωνεί κάποιος με αυτήν την πολιτική δε μπορεί να κάνει τίποτα πιο χρήσιμο εκτός από το να αποχωρήσει και να πάει να γραφτεί σε κάποιο άλλο από τα άπειρα fora που υπάρχουν.

Ούτως ή άλλως το γεγονός ότι ο χρήστης αυτός στην αρχή συμφώνησε με τον κανονισμό (για να ολοκληρώσει την εγγραφή του) και στη συνέχεια διαφωνεί, αντικατοπτρίζει έναν ανισσόροπο και κυκλοθυμικό εσωτερικό κόσμο που είναι πολύ πιθανότερο να δημιουργήσει προβλήματα σε ένα forum παρά να προσφέρει κάτι.

Η δημόσια συζήτηση βέβαια είναι πάντα ευπρόσδεκτη πάνω σε θέματα συντονισμού, εφόσον αυτη είναι εποικοδομητική και όχι αφοριστική
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vincent » Tue Dec 18, 2007 3:32 pm

Θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί πολύ απλά ξανακοιτάζωντας τους όρους χρήσης δεν είδα πουθενά " Αν συμφωνήσεις βάζεις ενα κομπλεξικό mod πάνω από το κεφάλι σου να σου λέει τι θα γράψεις..." Τώρα το σήκω και φύγε αν δεν σ αρέσει δεν νομιζω ότι είναι λογική... Αν είναι γύρνα το σε κλειστό λόμπυ για να αλληβοηθιέσται...

Επίσης αν η δημόσια κριτική των mod απαγορεύεται γιατί δεν κλειδώσατε το θέμα τόσο καιρο?
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Dec 18, 2007 4:11 pm

και αδιαφορείτε που βγήκε off topic?
οκ λοιπόν, γιατί δεν ξεφεύγεις από αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα? έχεις κάνει ήδη δύο ποστ εδώ, και κανένα δε σχολιάζει ή δεν προσφέρει κάτι (όπως και τα παλιότερα δηλαδή), απλά ρωτάς γενικότητες
Θέλω να πιστεύω ότι οι επόμενοι από εμένα θα κάνουνε εποικοδομητική κριτική κάτι που νομίζω ότι χρειάζεται μιας και κανένας δεν είναι τέλειος
γιατί πετάς το μπαλάκι στους άλλους?

γενικά πριν αρχίσουμε να κάνουμε κριτική, πρέπει να δούμε τι έχει προσφέρει και το κάθε μέλος στην κοινότητα. το κράξιμο είναι πάντα εύκολο
Επίσης αν η δημόσια κριτική των mod απαγορεύεται γιατί δεν κλειδώσατε το θέμα τόσο καιρο?
γιατί το topic κινήθηκε σε αρκετά χαλαρά πλαίσια, όπως διαπίστωσες

Υ.Γ αυτό που θα βοηθούσε την κοινότητα όσο τίποτα άλλο είναι να κάναμε όλοι μας σωστή αυτοκριτική , και μετά να κοιτάγαμε να διορθώσουμε και τους υπολοίπους
Last edited by The Punisher on Tue Dec 18, 2007 4:12 pm, edited 1 time in total.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Dec 18, 2007 4:12 pm

Τώρα το σήκω και φύγε αν δεν σ αρέσει δεν νομιζω ότι είναι λογική
Αν και το έθεσες πολύ ωμά, αυτή είναι η λογική σε μη μονοπωλιακά περιβάλλοντα. Απλά εσύ ως συντονιστής/διαχειριστής/manager προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις τα παράπονα που σου έρχονται. Και πάντα υπάρχουν παράπονα.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κομπλεξικά άτομα στην ομάδα και κανείς μας δε λέει τι θα γράψεις. Μπορεί μόνο να σου πει τι δημιουργεί πρόβλημα στο φόρουμ οπότε να το κόψεις.

Τέλος το θέμα δεν έχει κλειδωθεί γιατί είναι στο πνεύμα του γενικότερου σχολιασμού.
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vincent » Tue Dec 18, 2007 4:29 pm

Οκ δεν διστάζω νά κάνω κριτική άμα νομίζεις Punisher ότι φοβάμαι όποτε θα αρχίσω... Θα σχολιάσω του admin και mods από τους οποίους μέχρι τώρα εμπειρία...

Θεωρώ ότι πολλοί mods από εδώ μέσα έχουν παθιαστεί κατά έναν άσχημο τρόπο με την λειτουργία του foroum και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θεσμικούς του στόχους σε λειτουργικούς. Επίσης οι ίδιοι οι mods πολλές φορές ξεφεύγουν από την αντικειμενικότητα που θα έπρεπε να τους διακατέχει... και κάνουν αυτά που δεν επιτρέπεται να κάνουν τα κοινά μέλη... Αυτή είναι η αποψή μου είμαι on topic και απομένει να δειχτεί ποιος είναι ο κομπλεξικός... Τώρα αν θέλετε και αυτοκριτική μου ανοίξτε άλλο θέμα...
Image
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Tue Dec 18, 2007 4:33 pm

Mα και οι moderators και οι administrators είναι μέλη της κοινότητας, και όπως ασκούν αυτοί κριτική πρέπει να είναι σε θέση να τη δέχονται κιόλας.
Ενστάσεις πάντα θα υπάρχουν σχετικά με την αυστηρότητα των συντονιστών και των διαχειριστών αντίστοιχα. Για αυτό το λόγο, γιατι πρέπει το θέμα να γελοιοποιηθεί; Δηλαδή αν εκφράσω εγώ τη γνώμη μου για τον Α, Β συντονιστή δημόσια, θα είμαι κατακριτέος;
Εφόσων συμμορφώνεται κάποιος στους κανόνες του φόρουμ, δεν είναι σε θέση να εκφράσει τη γνώμη του;

Φιλικά πάντα...
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Dec 18, 2007 4:45 pm

Προφανώς και μπορούν να δέχονται κριτική και έχει γίνει πολλές φορές. Στο τέλος τέλος άνθρωποι είμαστε και εμείς και είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε και λάθη!
Εφόσων συμμορφώνεται κάποιος στους κανόνες του φόρουμ, δεν είναι σε θέση να εκφράσει τη γνώμη του;
Αυτό θεωρώ ότι είναι αυτονόητο
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Dec 18, 2007 4:47 pm

όπως σωστά είπες, οι Mods και οι admins είναι και αυτοί χρήστες, απλά έχουν μια επιπλέον υποχρέωση: να διασφάλιζουν τη σωστή λειτουργία της κοινότητας, και να λογοδοτούν σε περίπτωση που κάτι ξεφύγει. το venus φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο, και για αυτό τον λόγο είναι και επίσημο. Έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και ενότητες όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε λίγο και να ξεφύγουμε, πάντα έχοντας ένα μέτρο.

Εμένα, ως mod αλλά και ως απλό μέλος, αν με ενοχλήσει η συμπεριφορά κάποιου χρήστη θα στείλω ένα προσωπικό μήνυμα στον χρήστη αυτόν ή στην ομάδα διαχείρησης(όταν ήμουν μόνο μέλος). Το ίδιο ισχύει και για τους mods. Αν κάποιος σε ενοχλήσει στέλνεις pm στον ίδιο ή στην ομάδα διαχείρησης. Η ίδια φιλοσοφία ισχύει για όλα τα μέλη του venus.
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Tue Dec 18, 2007 4:50 pm

Einherjar wrote:Σε αυτο το forum αν έχει κάποιος χρήστης πρόβλημα με την άσκηση των δικαιωμάτων των συντονιστών είναι ελεύθερος να εκφράσει την αντίρρηση αυτή μέσω pm όχι δημόσια. Αν διαφωνεί κάποιος με αυτήν την πολιτική δε μπορεί να κάνει τίποτα πιο χρήσιμο εκτός από το να αποχωρήσει και να πάει να γραφτεί σε κάποιο άλλο από τα άπειρα forum που υπάρχουν.
Einherjar wrote:Προφανώς και μπορούν να δέχονται κριτική και έχει γίνει πολλές φορές. Στο τέλος τέλος άνθρωποι είμαστε και εμείς και είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε και λάθη!
Αυτό θεωρώ ότι είναι αυτονόητο
Νομίζω φάσκεις και αντιφάσκεις...Τι να κάνουμε τελικά:?:
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Dec 18, 2007 4:54 pm

Η πολιτική είναι : εκφράζουμε ελεύθερα τα προβλήματά μας και τη γνώμη μας με pm

συνεπώς ο einherjar λέει το ίδιο πράγμα και στα δυο του post
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Dec 18, 2007 5:02 pm

@Loner
Αν και με καλύπτει ο punisher, επειδή αμφισβητείς τη συνέπεια των λόγων μου, θα σου απαντήσω.

Το γεγονός ότι έχεις μια άποψη δε σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις μια ντουντούκα να τη φωνάζεις. Διαφορετικά σε κάθε thread που κάποιος θα είχε πρόβλημα με κάποιον συντονιστή, το thread αυτό αυτόματα θα αχρηστευόταν από το chatting για το ποιος έχει δίκιο. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι προφανές αυτό.
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vincent » Tue Dec 18, 2007 5:07 pm

Καθίστε ρε σεις και ο ρόλος του τόπικ αυτός ποιος είναι... Για να γίνεται γόνιμη ανταλλαγή απόψεων περί της συμπεριφοράς των mods... Δεν είπαμε να ξεσκίζουμε κάθε θέμα αλλά να γράφουν οι παραπονεμένοι εδώ...
Image
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Post by Master_ex » Tue Dec 18, 2007 5:16 pm

...μυρίζω μπαρούτι στον αέρα...
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Dec 18, 2007 5:17 pm

vincent wrote:Καθίστε ρε σεις και ο ρόλος του τόπικ αυτός ποιος είναι... Για να γίνεται γόνιμη ανταλλαγή απόψεων περί της συμπεριφοράς των mods... Δεν είπαμε να ξεσκίζουμε κάθε θέμα αλλά να γράφουν οι παραπονεμένοι εδώ...
διαφώνησε κανείς?
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Dec 18, 2007 5:27 pm

Μια απλή ερώτηση. Τόση ώρα ακούω πολλές γενικολογίες. Για να πόσταρες vincent κάτι πρέπει να σε ενοχλεί. Θεωρείς ότι οι συντονιστές δεν κάνουν καλά την δουλειά τους γιατί κλείδωσαν κάποια θέματα στα αθλητικά, ή έκαναν συστάσεις όταν ξέφευγε η κατάσταση? Μάλλον θα πρέπει να σκεφτόμαστε πριν κρίνουμε με τόση ευκολία, ότι είναι συμφοιτητές μας και κάθονται κάμποση ώρα παραπάνω από εμάς να πονοκεφαλιάζουν με το venus. Δεν έχω εμπειρία από άλλα fora αλλά νομίζω ότι εφόσον είμαστε επίσημο forum του τμήματος, πρέπει να έχουμε έναν λόγο παραπάνω για να είμαστε πιο προσεκτικοί. Από εκεί και πέρα το έχω ξαναπεί. Φέτος μπήκατε στο πανεπιστήμιο, έχετε και μικρή εμπειρία από αυτό αλλά και από το venus. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν μωρά ή να κάνετε ομαδικές κινήσεις με αλλαγές υπογραφών. Αν μη τι άλλο κάτι τέτοιο είναι οπαδικό και δεν σας τιμά ιδιαίτερα
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Post by Master_ex » Tue Dec 18, 2007 6:16 pm

Επηρεάζει πουθένά την λειτουργία του forum η μαζική αλλαγή υπογραφής???
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Dec 18, 2007 6:21 pm

Master_ex wrote:Επηρεάζει πουθένά την λειτουργία του forum η μαζική αλλαγή υπογραφής???
Είπα κάτι τέτοιο? Είπα απλά ότι δεν είναι ένδειξη ωριμότητας, ειδικά όταν αναφέρεστε σε κάποιον χρήστη τον οποίο δεν γνωρίζετε καλά καλά. Δεν νομίζω όμως ότι είναι αυτό το θέμα μας. Αν δεν το έχετε καταλάβει εσείς είστε το "νέο αίμα" του Venus. Οι παλιοί μας αφήνουν κάτι αξιόλογο για το οποίο προσπάθησαν, αλλά από εμάς εξαρτάται η πορεία του. Το Venus έχει βοηθήσει πολλούς φοιτητές και σίγουρα όχι με τα τόπικς στα αθλητικά και τα ψυχαγωγικά θέματα. Γι'αυτό καλό θα ήταν να δείτε πως θα κινηθείτε(έστω και ομαδικά) από εδώ και πέρα.
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Post by Master_ex » Tue Dec 18, 2007 6:33 pm

Το Venus έχει βοηθήσει πολλούς φοιτητές και σίγουρα όχι με τα τόπικς στα αθλητικά και τα ψυχαγωγικά θέματα.
Πιστεύω(δεν είμαι σίγουρος) πως υπάρχουν μέλη που μπορεί να μπαίνουν και να συμμετέχουν μόνο σε θέματα μαθημάτων αντίστοιχα όμως μπορεί να μπαίνουν και μέλη που συμμετέχουν σε θέματα αθλητσμού. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό αλλά πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να αποκλείσουμε αυτά τα μέλη από χρήστες επειδή δεν συνεισφέρουν στο venus(τουλάχιστον όπως πιστεύουν οι περισσότεροι ότι θα έπρεπε να συνεισφέρουν). Τέλος το forum είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε άσχετα αν ανήκει στο τμήμα είναι πληροφορικάριος κ.τ.λ. οπότε σκεφτείτε πως είναι λογικό να υπάρχουν/υπάρξουν άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται μόνο για τον αθλητισμό.(και γενικά για playground topics).
Είπα απλά ότι δεν είναι ένδειξη ωριμότητας
Δεν θα διαφωνήσω , ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι νομίζει...
Image Play and help!
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Dec 18, 2007 6:41 pm

Aς μην ξαναγυρίσουμε την συζήτηση για το αν είναι καλό ή όχι το playground...Πιστεύω το forum είναι μια χαρά όπως είναι.Όσο για τους mods και τους admins προσπαθούν να κάνουν την "δουλειά" τους όσο καλύτερα μπορούν...Ας τους το αναγνωρίσουμε αυτό...Σίγουρα πάντως θα υπάρχουν θα υπάρχουν διαφωνείες μεταξύ χρηστών και mods-admins και όπως είπατε πρέπει μέσω pm να λύνουμε τις διαφορές μας...Σίγουρα έχουμε όλοι μας κάνει λάθη του στυλ να τσακωνόμαστε μέσω posts στο forum και αυτό φυσικά ήταν μεγάλο λάθος και σίγουρα από την μεριά μου τουλάχιστον δεν πρόκειται να ξανασυμβεί...
Post Reply

Return to “Venus Community”