Λύσεις παλιών θεμάτων

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: Λύσεις παλιών θεμάτων

Post by gidi » Tue Feb 26, 2008 7:50 pm

αν δεν γουστάρεις κοπελιά δεν τα βάζεις. εμάς που δεν μας πειράζει να επωφεληθεί κάποιος από τον κόπο μας δηλαδή θέλουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον γιατί να μας το κόψεις; έλεος με τον ανταγωνισμό! ξεκολλάτε από τον εαυτούλη σας και την καριέρα που ονειρεύεστε..
Joanna
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Joanna » Tue Feb 26, 2008 8:02 pm

Hello? Αν διάβαζες καλύτερα ίσως... Δε μίλησα προσωπικά για μένα, είπα ότι το ύφος του venus δεν είναι να παρέχει έτοιμες λύσεις. Είπα κι άλλα δηλαδή αλλά... Tο βασικό είναι να πιάσεις αυτό.
Le vent nous portera...
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Tue Feb 26, 2008 8:15 pm

καλά και εγώ δεν αναφερόμουν σε σένα μόνο.

επίσης
Joanna wrote:δε νομίζω ότι θέλουμε να μαζεύουμε εδώ μέσα κόσμο που να επωφελείται έτσι στεγνά από τον κόπο άλλων
και γενικά λέω ότι δεν γίνονται τα έτοιμα γιατί φοβούνται μερικοί μην σκάνε άλλοι εδώ παίρνουν τα έτοιμα θέματα, τα μαθαίνουν απέξω ή τα κάνουν ένα σκονάκι και περνάνε ενώ αυτοί έχουν λιώσει στην παρακολούθηση. αυτό λοιπόν λέω ότι είναι μικρόψυχο.
όσο για το αν θα αλλάξει ο χαρακτήρας δεν μπορώ να καταλάβω πως θα γίνει αυτό. δηλαδή αν μπαίνουν μερικοί, κατεβάζουν ένα .pfd και βγαίνουν πως θα επηρεάσει τους άλλους που γράφουν εδώ (έτσι ώστε να αλλάξει και ο χαρακτήρας);
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Tue Feb 26, 2008 8:18 pm

Ήρεμα ρε παιδιά, μην αρχίζουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, συζήτηση κάνουμε...
Αρχικά, ο Tzole είπε ότι κανονικά, οι διδάσκοντες θα έπρεπε να έχουν αναρτημένες τις λύσεις από κάποια παλιά θέματα(δικής τους επιλογής), κάτι το οποίο τουλάχιστον στο 1ο έξάμηνο δεν πολύ υπάρχει, οπότε το ότι δεν δίνονται από τους καθηγητές είναι δική τους παράλειψη και όχι δική μου/μας παράλογη απαίτηση να έχουμε λύσεις...

Τώρα περί της επανάληψης, στην Java1 το 60% των θέματων ήταν από παλιά θέματα και λόγω της υφής του συγκεκριμένου μαθήματος, το ότι είχα πληκτρολογίσει το πρόγραμμα και είχα δει τι βγάζει με είχε βοηθήσει και για να το καταλάβω πώς θα τρέξει αλλά και συμπτωματικά και τελικά στο διαγώνισμα... Για την επανάληψη, αν ο φόβος ειναι η παπαγαλία, μια αλλαγή δεδομένων θα δείξει... Αν πάλι είναι ότι κάποιος θα έχει μάθει την διαδικασία και δεν θα έχει καταλάβει το από πίσω της(το οποίο έχει μια λογική ομολογουμένως), τότε ουσιαστικά επιλέγουν οι καθήγητες να περνάνε τους φοιτητές μέσω της θεωρίας(που και αυτή επαναλαμβάνεται και η λύση ειναι πιο εύκολη να βρεθεί) και όχι μέσω των ασκήσεων... Στο δικό μου το μυαλό δεν έχει και μεγάλη διαφορά...

Anyway, προτείνω να το αφήσουμε στην άκρη το όλο θέμα, γιατί επειδή το συγκεκριμένο θέμα ειναι "ομαδικό", αφού δεν υπάρχει ομοφωνία στην ομάδα καλύτερα ας μην κατέβουμε καν στο γήπεδο!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Joanna
Mbyte level
Mbyte level

Post by Joanna » Tue Feb 26, 2008 8:33 pm

Λοιπόν... Το venus, κατά τη δική μου ταπεινή άποψη είναι μια κ ο ι ν ό τ η τ α. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι υπάρχει γόνιμη αλληλεπίδραση μεταξύ των φοιτητών. Ανέκαθεν το venus βοηθούσε, δεν έδινε έτοιμα.
gidi wrote:και γενικά λέω ότι δεν γίνονται τα έτοιμα γιατί φοβούνται μερικοί μην σκάνε άλλοι εδώ παίρνουν τα έτοιμα θέματα, τα μαθαίνουν απέξω ή τα κάνουν ένα σκονάκι και περνάνε ενώ αυτοί έχουν λιώσει στην παρακολούθηση. αυτό λοιπόν λέω ότι είναι μικρόψυχο.
Δε νομίζω ότι φοβάται κανείς αυτό που λες, εξάλλου οι παρατάξεις υποβοηθούν τέτοια φαινόμενα. Και γιατί όχι, μαγκιά τους που μπορούν και το κάνουν. Αλλά το venus φιλοξενείται σε server του πανεπιστημίου. Η Γ.Σ. απ ό,τι είδα παραπάνω επιτρέπει ήδη την ύπαρξη ενδεικτικών λύσεων, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να επιτραπεί κάτι τέτοιο από τους καθηγητές.

Νομίζω όμως ότι έγινε μεγάλο θέμα από το πουθενά, απλά μίλησα ορμώμενη από
το venus θα γίνει ένα απέραντο λυσάρι
Le vent nous portera...
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Tue Feb 26, 2008 8:38 pm

Joanna wrote:Η Γ.Σ. απ ό,τι είδα παραπάνω επιτρέπει ήδη την ύπαρξη ενδεικτικών λύσεων, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να επιτραπεί κάτι τέτοιο από τους καθηγητές.
πληροφοριακά και μόνο, αν έχει πάρει απόφαση η γσ όχι μόνο δεν χρειάζεται να επιτραπεί από καθηγητές αλλά είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν..
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Feb 26, 2008 8:44 pm

Εγώ προτείνω να γίνει ένα topic-ψηφοφορία σχετικά με την άποψη των χρηστών( όπου κάθε ένας που θα ψηφίζει θα κάνει και ένα post με το username του μόνο χωρίς σχόλια για να μην έχουμε διπλά posts) για το αν θα πρέπει να ανεβάζονται οι λύσεις στο venus. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό μηνξεχνάτε ότι το venus δεν είναι η μόνη λύση : μπορούμε να συμφωνήσουμε να ανεβάζουμε τις λύσεις αλλού.
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Tue Feb 26, 2008 8:48 pm

cyberpython wrote:Εγώ προτείνω να γίνει ένα topic-ψηφοφορία σχετικά με την άποψη των χρηστών( όπου κάθε ένας που θα ψηφίζει θα κάνει και ένα post με το username του μόνο χωρίς σχόλια για να μην έχουμε διπλά posts) για το αν θα πρέπει να ανεβάζονται οι λύσεις στο venus. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό μηνξεχνάτε ότι το venus δεν είναι η μόνη λύση : μπορούμε να συμφωνήσουμε να ανεβάζουμε τις λύσεις αλλού.
Γιατί να μην γίνει μία ψηφοφορία Ναι / Οχι τύπου Poll. Υπάρχει και αυτή η δυνατότητα :smt016
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Feb 26, 2008 8:52 pm

Αυτά που λέτε αφορούν εμάς, τους φοιτητές! αν υπάρχουν κολλήματα από τους "παραπάνω" δεν έχει νόημα τέτοια ψηφοφορία...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Feb 26, 2008 9:46 pm

Κι όμως έχει νόημα, γιατί αν το αποτέλεσμα είναι θετικό με αρκετά μεγάλη διαφορά τότε ίσως οι "παραπάνω" το ξανασκεφτούν......
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Feb 26, 2008 9:53 pm

αν υπάρχουν κολλήματα από τους "παραπάνω" δεν έχει νόημα τέτοια ψηφοφορία...
spoken right.

δε γίνεται να ψηφίζουμε τα πάντα. και σίγουρα δε γίνεται να ψηφίζουμε κάποια θέματα που δυνητικά θα μπορούσαν να απειλήσουν τη βιωσιμότητα της κοινότητας. δηλαδή μην πάμε να εμπλουτίσουμε/ενδυναμώσουμε το Venus, και τελικά το βλάψουμε. Τα νούμερα δε πρόκειται να αλλάξουν αποφάσεις. Και σίγουρα ψηφοφορία, σε ένα θέμα εκ των προτέρων αποφασισμένο και λεπτό (όπως πιθανώς είναι αυτό εδώ) μόνο αναταραχές μπορεί να φέρει

Οκ, έχουμε λάβει το μήνυμα ως ομάδα διαχείρισης και συντονισμού. Υπάρχει μία συζήτηση για κάποιο extra feature του Venus. Το θέμα είναι αν αυτή η συζήτηση γίνεται πάνω σε κάποια βάση ή αν ούτως ή άλλως δε μπορεί να γίνει τίποτα. Μέχρι λοιπόν να το δούμε αυτό, νομίζω ότι συζητάμε χωρίς αποτέλεσμα.
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Wed Feb 27, 2008 12:20 am

Απλα να τονίσω οτι οι λύσεις θεμάτων πρέπει να γίνεται απο τους καθηγητές γιατι φανταστείτε τι μπορεί να γίνει αν δοθούν λανθασμένες απαντησεις... Επίσης πολλές απο τις σημειώσεις που δινουν τα κόμματα έχουν λάθη, πολλές φορές πολύ χοντρά πχ στα διακριτά θυμαμαι ο Κατερίνης μας είχε πει ενδεικτικα κάποια, για αυτό να προσέχετε τις πηγές των σημειώσεων. Νομίζω οτι αν κάποιος παρακολουθεί τα μαθήματα μπορεί στο τέλος, τις περισσοτερες φορές να γράψει καλά αν όχι να περάσει άνετα, και αν δεν μπορεί να το κάνει ίσως πρεπει να ρωτήσει τον διπλανό του ή να πάει σε ώρες γραφείου πολύ πριν τις εξετάσεις. Αλήθεια πόσοι απο μας έχουν πάει σε ώρες γραφείου για απορίες? Τέλος εγώ δεν θα ήθελα να δω λυμμένα θέματα γιατί σε κάποια μαθήματα αυτά ανακυκλώνονται 100%.Ξέρω περιπτωση φοιτητή που κάθησε 10 λεπτά πριν την εξέταση και διαβασε τα παλια θέματα και πέρασε με 9 σε δύσκολο υποχρεωτικό μάθημα χωρίς να έχει διαβάσει και χωρίς να έρθει για να δώσει...
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Feb 27, 2008 10:56 am

Ξέρω περιπτωση φοιτητή που κάθησε 10 λεπτά πριν την εξέταση και διαβασε τα παλια θέματα και πέρασε με 9 σε δύσκολο υποχρεωτικό μάθημα χωρίς να έχει διαβάσει και χωρίς να έρθει για να δώσει...
Αφου δν εδωσε πως πηρε 9? :-p
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Feb 27, 2008 10:58 am

χωρίς να έρθει για να δώσει...
εννοούσε ότι ήρθε για τα θέματα/για τον καφέ :-p
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Wed Feb 27, 2008 1:21 pm

adam98 wrote:Ξέρω περιπτωση φοιτητή που κάθησε 10 λεπτά πριν την εξέταση και διαβασε τα παλια θέματα και πέρασε με 9 σε δύσκολο υποχρεωτικό μάθημα χωρίς να έχει διαβάσει και χωρίς να έρθει για να δώσει...
[off]Αυτά δε γίνονται..Με το συμπάθιο κιόλας..Μη τα ισωπεδώνουμε όλα..Δε νομίζω πως υπάρχει μάθημα στη σχολή που να περνιέται, χωρίς να ξέρεις τα βασικά τουλάχιστον. Γιατί, ωραία, βλέπεις τα θέματα, μετά πως καταλαβαίνεις την απάντηση των θεμάτων? Εκτός αν κάνεις σκονάκι/αντιγραφή τις λύσεις.. Τότε πάω πάσο..[/off]
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Post Reply

Return to “Venus Community”