Δημιουργία Venus software pack
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Δημιουργία Venus software pack
απλά για να προσγειωθούμε, όταν έχετε κάτι στο μυαλό σας για project, κοιτάτε τι υπάρχει ήδη και πόσα άτομα με πόση εμπειρία το δουλεύουν. Ύστερα αποφασίζουμε ...
Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον είναι κάτι σαν και αυτό που πρότεινε ο rose, δηλαδή να πάρουμε κάποιες καινοτόμες ιδέες που για κάποιους λόγους έχουν μένει στα χαρτιά (papers, συνέδρια κλπ, πολλοί καθηγητές, διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί μπορούν να μας υποδείξουν τέτοια) και να τα υλοποιήσουμε. Έτσι θα έχει έντονα και την πανεπιστημιακή σφραγίδα.
Εδώ μάλιστα, ο κ. Ανδρουτσόπουλος είχε κάνει μια αρχική πρόταση
Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον είναι κάτι σαν και αυτό που πρότεινε ο rose, δηλαδή να πάρουμε κάποιες καινοτόμες ιδέες που για κάποιους λόγους έχουν μένει στα χαρτιά (papers, συνέδρια κλπ, πολλοί καθηγητές, διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί μπορούν να μας υποδείξουν τέτοια) και να τα υλοποιήσουμε. Έτσι θα έχει έντονα και την πανεπιστημιακή σφραγίδα.
Εδώ μάλιστα, ο κ. Ανδρουτσόπουλος είχε κάνει μια αρχική πρόταση
"Κουρήτες", η ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατέλαβαν τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RoboCup 2007 στην Ατλάντα των ΗΠΑ στo πρωτάθλημα προσομοίωσης MS Robotics Studio.
RoboCup απο Technical University of Crete:
http://www.intelligence.tuc.gr/kouretes/
Εδω δεν μιλάμε για μια project πανεπιστημιου οτι και αν σημαίνει αυτο.Θέλω να πω λεφτά για τα robot,διάθεση απο τους καθηγητές.
Robocup 2008
http://robocup-cn.org/
RoboCup απο Technical University of Crete:
http://www.intelligence.tuc.gr/kouretes/
Εδω δεν μιλάμε για μια project πανεπιστημιου οτι και αν σημαίνει αυτο.Θέλω να πω λεφτά για τα robot,διάθεση απο τους καθηγητές.
Robocup 2008
http://robocup-cn.org/
που θα πάει θα το δουμε...
- PaP
- Venus Project Founder
www.xobni.com
Φτιάχτε το open source αντίστοιχο για Thunderbird που όμως να έχει και υποστήριξει για ελληνικά και το παν να έχει μεθόδους data mining και να δημιουργεί clsuters για emails κ users
η απλά με χρήση μηχανικής μάθησης να φτιάχνει φακέλους με αλληλογραφία απλή, fun, δουλειά κλπ
Μαζί με τα φίλτρα του ΑΙ έχουμε εναν AUEB turbo charged Thunderbird
Φτιάχτε το open source αντίστοιχο για Thunderbird που όμως να έχει και υποστήριξει για ελληνικά και το παν να έχει μεθόδους data mining και να δημιουργεί clsuters για emails κ users
η απλά με χρήση μηχανικής μάθησης να φτιάχνει φακέλους με αλληλογραφία απλή, fun, δουλειά κλπ
Μαζί με τα φίλτρα του ΑΙ έχουμε εναν AUEB turbo charged Thunderbird
Σαν Business School έχει ενδιαφέρον να αναπτυχθούν εργαλεία όπως αυτα: http://www.smartmoney.com/licensing/ ,μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα treemaps http://www.smartmoney.com/licensing/sto ... etmap.html
Οσο για το robocup παίζει να ασχοληθεί κανείς με την απαραίτητη γραφειοκρατεία;Μπορούμε να κοιτάξουμε και συνεργασίες με άλλα ιδρύματα(ΕΜΠ,ΤΕΙ ηλεκτρολογίας κτλ)
Οσο για το robocup παίζει να ασχοληθεί κανείς με την απαραίτητη γραφειοκρατεία;Μπορούμε να κοιτάξουμε και συνεργασίες με άλλα ιδρύματα(ΕΜΠ,ΤΕΙ ηλεκτρολογίας κτλ)
που θα πάει θα το δουμε...
- Fairy
- Gbyte level
Να προτείνω κι εγώ κάτι που ίσως να μην σας ενθουσιάσει τεχνολογικά (είναι άσχετο με τη φιλοσοφία των παραπάνω), αλλά θα είναι πολύ χρήσιμο και καμιά 1000άδα φοιτητές θα σας ευγνωμωνούν:
Γιατί κάποιος ή κάποιοι από σας δεν δηλώνουν για πτυχιακή ή εθελοντές να φτιάξουν το site του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης; Παραμένει ανενεργό εδώ και χρόνια και δεν έχει καν οδηγό σπουδών.
Στο thread για την αλλαγή στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου υπήρχαν πολλές κριτικές και προτάσεις. Άρα υπάρχει γνώση κι όρεξη γι' αυτό. Κι ίσως όταν θα αποκτήσετε πείρα να προτείνετε και βελτιώσεις για του δικού μας τμήματος
Γιατί κάποιος ή κάποιοι από σας δεν δηλώνουν για πτυχιακή ή εθελοντές να φτιάξουν το site του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης; Παραμένει ανενεργό εδώ και χρόνια και δεν έχει καν οδηγό σπουδών.
Στο thread για την αλλαγή στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου υπήρχαν πολλές κριτικές και προτάσεις. Άρα υπάρχει γνώση κι όρεξη γι' αυτό. Κι ίσως όταν θα αποκτήσετε πείρα να προτείνετε και βελτιώσεις για του δικού μας τμήματος
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- sandra
- Wow! Terabyte level
OMG(και 3 lol ) κακάσχημο site! Μα απορώ ποιος μπορεί να έχει τόσο χάλια αισθητική. Το κουμπάκι που δείχνει την ώρα και πατιέται χωρίς να κάνει τίποτα είναι όλα τα λεφτά. Από πού το ξέρεις ότι ζητάνε εθελοντές;
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- Fairy
- Gbyte level
Δεν το γνωρίζω από κάπου. Ας πούμε πως διαβάζω την ανάγκη τους στον αέρα!
Λογικά αν το προτείνετε σε κάποιον καθηγητή μας με σχετικό γνωστικό αντικείμενο να μπορεί να έρθει σε επαφή με τα κατάλληλα πρόσωπα από το τμήμα ΟΔΕ. Δεν πιστεύω πως θα έχουν αντίρρηση, ίσα ίσα...
Λογικά αν το προτείνετε σε κάποιον καθηγητή μας με σχετικό γνωστικό αντικείμενο να μπορεί να έρθει σε επαφή με τα κατάλληλα πρόσωπα από το τμήμα ΟΔΕ. Δεν πιστεύω πως θα έχουν αντίρρηση, ίσα ίσα...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ναι, το κουμπακι ειναι ολα τα λεφτα
Αλλα επειδη και η κατασταση χρηστη στο venu με κουμπι ειναι το κανουμε γαργαρα
Γιατι το σκουριασμενο σημα του πανεπιστημιου στα αριστερα και πανω...?
Επισης εχω την εντυπωση η μπαρα αναζητησης ειναι dummy component και δν δουλευει....Οντως θα μας ευγνωμονουν
Και μετα γκρινιαζουμε για το site μας τσ τσ τσ τσ
Γιατι το σκουριασμενο σημα του πανεπιστημιου στα αριστερα και πανω...?
Επισης εχω την εντυπωση η μπαρα αναζητησης ειναι dummy component και δν δουλευει....Οντως θα μας ευγνωμονουν
Και μετα γκρινιαζουμε για το site μας τσ τσ τσ τσ
- sandra
- Wow! Terabyte level
Απλά μου έκανε εντύπωση γιατί κάμποσες σελίδες είναι under construction, Και "Σύντομα κοντά σας", οπότε πολύ πιθανό να το έχουν αναθέσει ήδη σε κάποιον. (ο οποίος κάνει καταπληκτική δουλειά. Ξεπερνά και το δικό μας νέο )
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
- Fairy
- Gbyte level
Σε πληροφορώ πως το κατά τα άλλα γλυκύτατο πιγκουϊνάκι του under construction είναι εκεί για πάααααααααρα πολύ καιρό...
Για την ακρίβεια ο μόνος σύνδεσμος που δουλεύει, αυτός της βιβλιοθήκης αναγράφει 2003-04... Α ναι υπάρχει και ένα πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου άγνωστο ποιου έτους... Δε νομίζω πως κάποιος το δουλεύει πραγματικά.
Για την ακρίβεια ο μόνος σύνδεσμος που δουλεύει, αυτός της βιβλιοθήκης αναγράφει 2003-04... Α ναι υπάρχει και ένα πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου άγνωστο ποιου έτους... Δε νομίζω πως κάποιος το δουλεύει πραγματικά.
- djsolid
- Kilobyte level
Το κουμπί όταν το πατάς τρέχει την εξής συνάρτηση
Που κανονικά θα έπρεπε με κάποιον περίεργο τρόπο να υπολογίζει τα λεπτά που είσαι στο site ή κατι παρόμοιο
Code: Select all
function timeInfo() {
milliSince = miNow;
milliNow = miNow - miVisit;
secsVisit = Math.round(milliNow / 1000);
minsVisit = Math.round((milliNow / 1000) / 60);
}
Εχω έγκυρες πληροφορίες ότι αυτό θα αλλάξει. Stay tuned!Αλλα επειδη και η κατασταση χρηστη στο venu με κουμπι ειναι το κανουμε γαργαρα
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Παραπληροφορεις...Εγω εβαλα και emoticonΕχω έγκυρες πληροφορίες ότι αυτό θα αλλάξει. Stay tuned!Παράθεση:
- zweistein
- Wow! Terabyte level
εγώ λέω να τα κάνουμε σε torrents
- PaP
- Venus Project Founder
κάτι που πιστέυω θα ήταν ενδιαφέρον
βασιζόμενοι στο http://telepathy.freedesktop.org/wiki/ και στο http://pim.kde.org/akonadi/
φτιάχνοντας δικά μας extensions για social networks readers κλπ να υλοποίουσαμε ένα service που θα υποστήριζε social πληροφορία στο desktop σε συνδυασμό με το http://plasma.kde.org/
Δε καταλάβατε τίποτα; Λογικό!
Λοιπόν ποιο είναι το user senario...
Π.χ. μιλάω με ένα φίλο μου στο Msn ή διαβάζω ένα email του
Πατώντας ένα κουμπί θέλω να εμφανιστεί ένα widget στο desktop που να μου εμφανίζει το ιστορικό των μεταξύ μας συνομιλιών είτε IM, είτε με email, είτε ακόμα και στο facebook, θέλω να δώ όλα τα updates του σε social networks (facebook, linkedin, twitter, plurk)
Θέλω να δω τα αρχεία που ανταλλάξαμε, και πόσο συχνά επικοινωνήσαμε τον τελευταίο μήνα, χρόνο
Το θέμα είναι ότι το KDE προσφέρει σχεδόν όλη τη βάση για τη δημιουργία κάτι τέτοιου βάση των τεχνολογιών Akonadi, Decibel, Telepathy, Nepomuk, Plasma χρειάζονται μόνο extensions για τα social networks και μια καλή αρχιτεκτονική καθώς και ένα module που να ανιχνεύει το χρήστη (μέσα από Kontact, Kopete είτε από το αρχείο που μου έστειλε - η meta πληροφορία υπάρχει νομίζω από Nepomuk)
βέβαια χρόνο δεν έχω αλλά θα μπορούσε να γίνει μια ωραία πτυχιακή και όποιος το κάνει να τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης!
Εθελοντές;
βασιζόμενοι στο http://telepathy.freedesktop.org/wiki/ και στο http://pim.kde.org/akonadi/
φτιάχνοντας δικά μας extensions για social networks readers κλπ να υλοποίουσαμε ένα service που θα υποστήριζε social πληροφορία στο desktop σε συνδυασμό με το http://plasma.kde.org/
Δε καταλάβατε τίποτα; Λογικό!
Λοιπόν ποιο είναι το user senario...
Π.χ. μιλάω με ένα φίλο μου στο Msn ή διαβάζω ένα email του
Πατώντας ένα κουμπί θέλω να εμφανιστεί ένα widget στο desktop που να μου εμφανίζει το ιστορικό των μεταξύ μας συνομιλιών είτε IM, είτε με email, είτε ακόμα και στο facebook, θέλω να δώ όλα τα updates του σε social networks (facebook, linkedin, twitter, plurk)
Θέλω να δω τα αρχεία που ανταλλάξαμε, και πόσο συχνά επικοινωνήσαμε τον τελευταίο μήνα, χρόνο
Το θέμα είναι ότι το KDE προσφέρει σχεδόν όλη τη βάση για τη δημιουργία κάτι τέτοιου βάση των τεχνολογιών Akonadi, Decibel, Telepathy, Nepomuk, Plasma χρειάζονται μόνο extensions για τα social networks και μια καλή αρχιτεκτονική καθώς και ένα module που να ανιχνεύει το χρήστη (μέσα από Kontact, Kopete είτε από το αρχείο που μου έστειλε - η meta πληροφορία υπάρχει νομίζω από Nepomuk)
βέβαια χρόνο δεν έχω αλλά θα μπορούσε να γίνει μια ωραία πτυχιακή και όποιος το κάνει να τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης!
Εθελοντές;
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
++ μπορείς να το δεις και για κάπoio integration ενός social network (Venus). Πx συγκεκριμένα threads, ανακοινώσεις, events κλπ.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie