Venus Magazine!
Re: Venus Magazine!
Διάβασα κι εγώ το .MAG. Πολύ καλή προσπάθεια, μπράβο σας! Δε διάβασα ακομα το άρθρο για τις συναλλαγές
αλλά όσα διάβασα ήταν ενδιαφέροντα (πχ για τη CSS). Νομίζω η παρουσίαση τεχνολογικών θεμάτων είναι καλή ιδέα, και κάνετε καλά που έχετε ρίξει εκεί βάρος. Νομίζω η παράθεση νέων (όπως πχ για το Chrome) δεν είναι τόσο χρήσιμη, στο venus μπορούν να παρουσιαστούν πιο αποτελεσματικά και έγκαιρα.
Μπράβο, και καλή συνέχεια.

Μπράβο, και καλή συνέχεια.
Τι γίνεται??? Πότε θα κυκλοφορίσει το επόμενο .MAG??? Το καλό το περιοδικό δεν το σκιάζει εξεταστική καμιά!! 

- Theofaman
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Η αισιόδοξη πρόβλεψη είναι για τέλος Μαρτίου με αρχές Απρίλίου. Πριν το Πάσχα δηλαδή. Θα προσπαθήσουμεnickpro wrote:Τι γίνεται??? Πότε θα κυκλοφορίσει το επόμενο .MAG??? Το καλό το περιοδικό δεν το σκιάζει εξεταστική καμιά!!

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- Ethel
- Venus Project Founder
Πολυ καλή η προσπάθεια και το αποτέλεσμα παιδιά!
Μπράβο σε όλους τους συντελεστές και μακάρι να το συνεχίσετε!
Μπράβο σε όλους τους συντελεστές και μακάρι να το συνεχίσετε!
There's no place like 127.0.0.1
Hello? Hello? Anybody there?
Echo! (Echo!...Echo!...Echo!)

Echo! (Echo!...Echo!...Echo!)
και μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα νέα του portal μας

OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload

OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload
- Theofaman
- Mbyte level
Δυστυχώς προς το παρόν δεν προβλέπεται..
Το θέμα μας είναι η έλλειψη χρόνου και κάποιου/ων με γνώση adobe indesign ή κάποιας παρόμοιας εφαρμογής για την σχεδίασή του. Αν επιθυμεί κάποιος να συμμετέχει (ή αν γνωρίζει κάποιον που θα ήθελε) και να ξέρει indesign κατα προτίμηση (μιας και υπάρχει έτοιμο template) ή κατι παρόμοιο ας επικοινωνήσει μαζί μου. Είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος
Το θέμα μας είναι η έλλειψη χρόνου και κάποιου/ων με γνώση adobe indesign ή κάποιας παρόμοιας εφαρμογής για την σχεδίασή του. Αν επιθυμεί κάποιος να συμμετέχει (ή αν γνωρίζει κάποιον που θα ήθελε) και να ξέρει indesign κατα προτίμηση (μιας και υπάρχει έτοιμο template) ή κατι παρόμοιο ας επικοινωνήσει μαζί μου. Είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος

- zweistein
- Wow! Terabyte level
Ξέρω πολύ καλο photoshop αν και δεν είναι το ίδιο έχει αρκετές σχεδιαστικές ικανότητες..
Μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο?
Τι ακριβώς υπάρχει σε έλλειψη αυτή την στιγμή?
Υλικό έχουμε για issue 2?
Μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο?
Τι ακριβώς υπάρχει σε έλλειψη αυτή την στιγμή?
Υλικό έχουμε για issue 2?

- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Πρέπει να δωθεί το ok για το issue 2 - έχουμε ένα άρθρο που παραμένει - θα ετοίμαζα 2 καλά reviews εγώ και επίσης ένα άρθρο ρομποτικής από τον Ammarkov???
- Theofaman
- Mbyte level
Και 1-2 Β' μέρη από άρθρα του 1ου τεύχους. Το θέμα είναι πως θα περαστούν αυτά στο pdf. Το Photoshop δεν αρκεί νομίζω για την δουλειά αυτή αν και είναι αρκετά απαραίτητο για τις εικόνες. Χρόνος από την μεριά μου δεν υπάρχει αυτό τον καιρό δυστυχώς, αλλά αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να δώσω βοηθήσω οσο προλαβαίνω.Zifnab wrote:Πρέπει να δωθεί το ok για το issue 2 - έχουμε ένα άρθρο που παραμένει - θα ετοίμαζα 2 καλά reviews εγώ και επίσης ένα άρθρο ρομποτικής από τον Ammarkov???
- sandra
- Wow! Terabyte level
Για κάποιο λόγο σήμερα ξαναδιάβασα το .mag και με έπιασε μια νοσταλγία. Κοιτάζοντας το μετά από ένα χρόνο μου φάνηκε τόσο καλή δουλειά. Ειδικά η συνέντευξη που δόθηκε από τον κ.Φαλούτσο νομίζω πως ήταν το highlight. Κρίμα που δεν το συνεχίζουμε. Δε βγάζω τον εαυτό μου έξω, ξέρω ότι όλοι έχουν τα δικά τους, αλλά πραγματικά αξίζει σαν προσπάθεια. Αφού είδαμε πως είναι δύσκολη η δημιουργία του pdf γιατί να μην κάναμε κάτι σαν blog με άρθρα και συνεντεύξεις; Όποτε μπορεί ο καθένας να ετοιμάζει μια δουλειά. Νομίζω πως θα είναι πιο εύκολη η συντήρηση του έτσι και δε θα κολλάμε τόσο στο design.
Έχει φύγει από όλους η κάψα;
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- enum21
Εγώ δεν είχα συμμετάσχει στο 1ο αλλά αν είναι να ξεκινήσουμε κάτι και έχω χρόνο, count me in!sandra wrote:Για κάποιο λόγο σήμερα ξαναδιάβασα το .mag και με έπιασε μια νοσταλγία. Κοιτάζοντας το μετά από ένα χρόνο μου φάνηκε τόσο καλή δουλειά. Ειδικά η συνέντευξη που δόθηκε από τον κ.Φαλούτσο νομίζω πως ήταν το highlight. Κρίμα που δεν το συνεχίζουμε. Δε βγάζω τον εαυτό μου έξω, ξέρω ότι όλοι έχουν τα δικά τους, αλλά πραγματικά αξίζει σαν προσπάθεια. Αφού είδαμε πως είναι δύσκολη η δημιουργία του pdf γιατί να μην κάναμε κάτι σαν blog με άρθρα και συνεντεύξεις; Όποτε μπορεί ο καθένας να ετοιμάζει μια δουλειά. Νομίζω πως θα είναι πιο εύκολη η συντήρηση του έτσι και δε θα κολλάμε τόσο στο design.

Βέβαια αν είναι να κάνουμε κάτι δε χρειάζεται να κάνουμε blog. Έχουμε και το portal ώστε αν κάποιος θέλει να γράψει ένα άρθρο πολύ ευχαρίστως να το αναρτούσαμε...

- marios
- Wow! Terabyte level
Εγώ πάντως για μουσική ή οτιδήποτε άλλο(ποδόσφαιρο ή κάτι από υπολογιστές που να μπορώ να βοηθήσω) είμαι μέσα!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Count me in για οτιδήποτε μπορώ να συνεισφέρω including μουσική ή ό,τι άλλο θα θέλατε να υπάρχει μέσα. Το blog μ'αρέσει τρελά σαν ιδέα! Αλλά και στο portal θα μπορούσαν να μπαίνουν κάποια άρθρα απο το blog, όμως αν το magazine μπει εξολοκλήρου στο portal, ενα απο τα 2 θα θαφτεί και το portal θα χάσει τη λειτουργικότητά του πιστεύω. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε την τελική μορφή του portal... Anyway, είμαι μέσα, προτείνω ανεξάρτητο blog και διαφήμιση του blog στο portal! 

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- enum21
και το ανάποδοStoupeace wrote:Count me in για οτιδήποτε μπορώ να συνεισφέρω including μουσική ή ό,τι άλλο θα θέλατε να υπάρχει μέσα. Το blog μ'αρέσει τρελά σαν ιδέα! Αλλά και στο portal θα μπορούσαν να μπαίνουν κάποια άρθρα απο το blog, όμως αν το magazine μπει εξολοκλήρου στο portal, ενα απο τα 2 θα θαφτεί και το portal θα χάσει τη λειτουργικότητά του πιστεύω. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε την τελική μορφή του portal... Anyway, είμαι μέσα, προτείνω ανεξάρτητο blog και διαφήμιση του blog στο portal!

-
όταν λέμε ανεξάρτητο blog τι εννοούμε; Υπήρχε μια ιδέα να το ενσωματώσουμε με κάποιο τρόπο στο portal. Ελπίζουμε να έχουμε νέα σύντομα, αλλά οποιαδήποτε ιδέα έχετε καλό είναι να την μοιράζεστε για να μας βοηθάτε

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
dotmag.blogspot / blogger / bloghost.comThe Punisher wrote:όταν λέμε ανεξάρτητο blog τι εννοούμε;
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Michelle
- Gbyte level
Είναι λίγο χαζό να έχουμε server και να πάμε σε τέτοια υπηρεσία (πόσο μάλλον blogspot, αν δεν ήταν απλά παράδειγμα...).Stoupeace wrote:dotmag.blogspot / blogger / bloghost.comThe Punisher wrote:όταν λέμε ανεξάρτητο blog τι εννοούμε;
Το κυριότερο κατ'εμέ που πρέπει να απαντηθεί είναι: Τι νέο θα προσφέρει ένα τέτοιο blog σε σχέση με τόσα άλλα που υπάρχουν; Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να αφιερώσει κανείς μας ενέργεια στο duplication υπαρχόντων υπηρεσίων. Αν όμως έχει να προσφέρει κάτι νέο, που δεν υπάρχει αλλού, ευχαρίστως να βοηθήσω κι εγώ.
Question everything (and first of all, yourself)
w3.org/People/all#lea ✿ lea.verou.me ✿ @leaverou on Twitter
- marios
- Wow! Terabyte level
γιατί να μην φτιάξουμε κάτι dotmag(blog).aueb.gr; υποθέτω δεν θα είναι κλειστός ο κώδικας(ή ακόμα και να είναι, διορθώνεται, κάνουμε c-p τον παραγόμενο
)

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
- Michelle
- Gbyte level
Τι εννοείς; Opensource είναι το wordpress...marios wrote:γιατί να μην φτιάξουμε κάτι dotmag(blog).aueb.gr; υποθέτω δεν θα είναι κλειστός ο κώδικας(ή ακόμα και να είναι, διορθώνεται, κάνουμε c-p τον παραγόμενο)
Αλλά ακόμα και blogger να θέλατε, υποστηρίζει να βάλεις δικό σου domain, ακόμα και σε hosted εκεί blog.
Question everything (and first of all, yourself)
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Προσωπικά: Δε νομίζω ότι θέλουμε να βγάλουμε λεφτά απο αυτό, δε θέλουμε να ανακαλύψουμε χρυσάφι ούτε να γραφτεί το όνομά μας στην ιστορίαMichelle wrote:Το κυριότερο κατ'εμέ που πρέπει να απαντηθεί είναι: Τι νέο θα προσφέρει ένα τέτοιο blog σε σχέση με τόσα άλλα που υπάρχουν; Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να αφιερώσει κανείς μας ενέργεια στο duplication υπαρχόντων υπηρεσίων. Αν όμως έχει να προσφέρει κάτι νέο, που δεν υπάρχει αλλού, ευχαρίστως να βοηθήσω κι εγώ.

οντως, αλλά αφού είναι παιδί του venus γιατί να μην είναι dotmag.venus.cs.aueb.grmarios wrote:γιατί να μην φτιάξουμε κάτι dotmag(blog).aueb.gr; υποθέτω δεν θα είναι κλειστός ο κώδικας(ή ακόμα και να είναι, διορθώνεται, κάνουμε c-p τον παραγόμενο)

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \