Venus Feedback
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
είδα ότι προστέθηκε το custom google search κάτω χαμηλά (ευθυγραμμίστε λίγο την εικονίτσα
) Νομίζω ότι ένα custom google search μόνο για το venus θα ήταν καλή ιδέα αντί του integrated search της phpbb
Σε κάποιο άλλο forum είχα δει ένα μικρό javascript που έβγαζε αυτόματα αυτό το @user που γράφουμε καμιά φορά για να απευθύνουμε το post μας σε κάποιον. Δεν ξέρω πόσο εύκολα μπαίνει στο template. Απλά το αναφέρω.

Σε κάποιο άλλο forum είχα δει ένα μικρό javascript που έβγαζε αυτόματα αυτό το @user που γράφουμε καμιά φορά για να απευθύνουμε το post μας σε κάποιον. Δεν ξέρω πόσο εύκολα μπαίνει στο template. Απλά το αναφέρω.
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Είδα ότι βγήκε από τα rss feeds η κατηγορία των off-topics. Μπορούμε να συζητήσουμε λίγο με ποιο σκεπτικό έγινε αυτό??Αποστέλλεται μεγάλος όγκος δεδομένων και δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία του φόρουμ, ή δεν είναι στο αυστηρό περιεχόμενο του φορουμ και δεν θα πρέπει να δίνουμε λανθασμένες εντυπώσεις?
Εάν ισχύει το δεύτερο, μπορεί να προστεθεί rss για το portal και ένα διαφορετικό ανά κατηγορίες του forum?
Δηλ. να υπάρχουν τριεις διευθύνσεις
1. μια για το πορταλ
2. μια για τις "σοβαρές" κατηγορίες του φόρουμ
3. μια για το offtopic και το γενικότερο Playground
Επίσης το να μην προστίθενται δημοσιεύσεις στο συνολικό αριθμό του χρήστη θεωρώ ότι κατά κάποιο τρόπο κάνει διαχωρισμό σε "καλούς" και "κακούς" χρήστες κάτι που πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να γίνεται..Εαν δεν θέλετε να "μεγαλώνει" η κατηγορία του offtopic δυσανάλογα με το υπόλοιπο forum, ας σκεφτούμε όλοι μαζι μια λύση. Με αυτή τη λογική, εαν κάποιος δεν γνωρίζει το αντικείμενο της σχολής ή δεν ανήκει στον κλάδο της πληροφορικής γενικότερα δε θα πρέπει να γίνεται κάν μελος ούτε και να συμμετέχει (αν και το πάω λίγο μακριά).. Εμένα αυτό μου φαίνεται "ρατσιστικό" (σόρρυ για το βάρος της λέξης, δεν μου έρχεται κάποια πιο light). Όποιος πιστεύετε ότι παραβαίνει τους κανόνες ας του γίνεται κάποια σύσταση, αλλιώς ας μην τρωγόμαστε με τα ρούχα μας κάθε τρεις και λίγο σχετικά με το off-topic. Αν τίθενται ζητήματα επιδόσεων, υλικού, συντήρησης κτλ που δεν μπορούμε ως απλοί χρήστες να τα ξέρουμε, πάσο. Αν πιστεύετε ότι πρέπει να ισχύουν πιο αυστηροί κανόνες για τα threads που δημιουργούνται σ΄αυτήν την κατηγορία ας το συζητήσουμε..
Εάν ισχύει το δεύτερο, μπορεί να προστεθεί rss για το portal και ένα διαφορετικό ανά κατηγορίες του forum?
1. μια για το πορταλ
Επίσης το να μην προστίθενται δημοσιεύσεις στο συνολικό αριθμό του χρήστη θεωρώ ότι κατά κάποιο τρόπο κάνει διαχωρισμό σε "καλούς" και "κακούς" χρήστες κάτι που πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να γίνεται..Εαν δεν θέλετε να "μεγαλώνει" η κατηγορία του offtopic δυσανάλογα με το υπόλοιπο forum, ας σκεφτούμε όλοι μαζι μια λύση. Με αυτή τη λογική, εαν κάποιος δεν γνωρίζει το αντικείμενο της σχολής ή δεν ανήκει στον κλάδο της πληροφορικής γενικότερα δε θα πρέπει να γίνεται κάν μελος ούτε και να συμμετέχει (αν και το πάω λίγο μακριά).. Εμένα αυτό μου φαίνεται "ρατσιστικό" (σόρρυ για το βάρος της λέξης, δεν μου έρχεται κάποια πιο light). Όποιος πιστεύετε ότι παραβαίνει τους κανόνες ας του γίνεται κάποια σύσταση, αλλιώς ας μην τρωγόμαστε με τα ρούχα μας κάθε τρεις και λίγο σχετικά με το off-topic. Αν τίθενται ζητήματα επιδόσεων, υλικού, συντήρησης κτλ που δεν μπορούμε ως απλοί χρήστες να τα ξέρουμε, πάσο. Αν πιστεύετε ότι πρέπει να ισχύουν πιο αυστηροί κανόνες για τα threads που δημιουργούνται σ΄αυτήν την κατηγορία ας το συζητήσουμε..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Δε βλέπω τι πρόβλημα υπάρχει αν δεν καταμετρούνται τα posts στο playground, άλλωστε δε γράφουμε στο Venus για να αυξάνουμε τα posts μας και να χαιρόμαστε. Εμένα προσωπικά αν ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο δε θα με πειράξει καθόλου.
Αυτή είναι μια καλή ιδέα αλλά ας περιμένουμε τι θα πουν οι admins καθώς ξέρουν καλύτερα.lumenintervalum wrote: Εάν ισχύει το δεύτερο, μπορεί να προστεθεί rss για το portal και ένα διαφορετικό ανά κατηγορίες του forum?
1. μια για το πορταλ
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Όπως έχει ξαναειπωθεί, "quality over quantity". Δεν σημαίνει ότι ένα μέλος είναι "καλό" αν έχει 4ψήφιο αριθμό δημοσιεύσεων, ούτε το αντίστροφο.Επίσης το να μην προστίθενται δημοσιεύσεις στο συνολικό αριθμό του χρήστη θεωρώ ότι κατά κάποιο τρόπο κάνει διαχωρισμό σε "καλούς" και "κακούς" χρήστες κάτι που πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να γίνεται.
Ο υπότιτλος κάτω από το "Venus Project Forum", ψηλά ψηλά, με βάζει σε σκέψεις πάνω σε αυτό.Με αυτή τη λογική, εαν κάποιος δεν γνωρίζει το αντικείμενο της σχολής ή δεν ανήκει στον κλάδο της πληροφορικής γενικότερα δε θα πρέπει να γίνεται κάν μελος ούτε και να συμμετέχει (αν και το πάω λίγο μακριά).
Generally speaking, οι επαναλαμβανόμενες συστάσεις καταντούν πολλές φορές κουραστικές για όλους.Όποιος πιστεύετε ότι παραβαίνει τους κανόνες ας του γίνεται κάποια σύσταση
Όλά τα παραπάνω τα γράφω γιατί δεν πολυκαταλαβαίνω τα συγκεκριμένα σημεία του post σου. Αν θες κι έχεις διάθεση, ανάλυσε το λίγο παραπάνω
- sandra
- Wow! Terabyte level
Δεν θα διαφωνήσω με την γενικότερη κίνηση καθώς δεν έχετε άδικο με το οφφ-τόπικ αλλά δεν καταλαβαίνω Χάρη αυτήν την πρόταση σας. Ειδικά όταν είχε ξαναναφερθεί στην εκλογή των VR. Δηλαδή τι σημαίνει πρέπει να έχω 70 ποστς για να είμαι σωστός χρήστης. Για να καταλάβω και τα κριτήρια σας. Νομίζω ότι ο καθένας προσπαθεί να προσφέρει όπου μπορεί ανάλογα με τις γνώσεις του. Αυτό δεν δείχνει όμως την ποιότητα του ως χρήστηThe Punisher wrote: Όπως έχει ξαναειπωθεί, "quality over quantity". Δεν σημαίνει ότι ένα μέλος είναι "καλό" αν έχει 4ψήφιο αριθμό δημοσιεύσεων, ούτε το αντίστροφο.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
-
- Venus Former Team Member
Δεν σημαίνει ότι ένα μέλος είναι "καλό" αν έχει 4ψήφιο αριθμό δημοσιεύσεων, ούτε το αντίστροφο.
Το ίδιο πράγμα λέμε. Ο post counter δεν δείχνει την ποιότητα και την προσφορά κάποιου.Δηλαδή τι σημαίνει πρέπει να έχω 70 ποστς για να είμαι σωστός χρήστης. Για να καταλάβω και τα κριτήρια σας. Νομίζω ότι ο καθένας προσπαθεί να προσφέρει όπου μπορεί ανάλογα με τις γνώσεις του. Αυτό δεν δείχνει όμως την ποιότητα του ως χρήστη
- sandra
- Wow! Terabyte level
Δεν ξέρω. ΟΚ κι εγώ έχω κάνει βλακείες στα οφφ τόπικς και ειδικά την περίοδο καταλήψεων που δεν είχαμε μαθήματα το είχαμε παρακάνει. Τώρα νομίζω ωριμάσαμε λίγο σαν χρήστες. Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα μου χτυπάνε άσχημα. Τέλος πάντων δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Δείξτε σε όσους ασχολούνται μόνο με το playground ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούν να μάθουν από το venus. Είμαι σίγουρη ότι κανένας δεν θέλει να καταλήξουμε σαν παιδότοπος με τους διαχειριστές και τους συντονιστές να προσπαθούν να βάλουν τάξη. Καλό και το playground αλλά δείξτε ότι πρέπει να γίνεται με μέτρο η χρήση του...
Πιστεύω ότι μας βοηθάει πολύ αυτό το φόρουμ δείξτε το σε όλους ότι πρέπει να το προστατέψουν όχι με σοβαροφάνειες αλλά λίγο πιο προσεκτική και μαζεμένη χρήση(συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου εδώ)
edit Και μια παρατήρηση. Τα στατιστικά δεν βοηθάνε πολύ. Έχω πέσει σε φάση συναγωνισμού για το ποιος θα καταλάβει τις πρωτες θέσεις. Δεν ξέρω αν το κάνουν όλοι, αλλά σίγουρα υπάρχει το ανάλογο σκεπτικό.
Πιστεύω ότι μας βοηθάει πολύ αυτό το φόρουμ δείξτε το σε όλους ότι πρέπει να το προστατέψουν όχι με σοβαροφάνειες αλλά λίγο πιο προσεκτική και μαζεμένη χρήση(συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου εδώ)
edit Και μια παρατήρηση. Τα στατιστικά δεν βοηθάνε πολύ. Έχω πέσει σε φάση συναγωνισμού για το ποιος θα καταλάβει τις πρωτες θέσεις. Δεν ξέρω αν το κάνουν όλοι, αλλά σίγουρα υπάρχει το ανάλογο σκεπτικό.
- Serendipity
- Gbyte level
και εγω συμφωνω πως το venus δεν αποτελειται μονο απο το playground,και συμφωνω και στο μετρο να μν φαινονται οι δημοσιευσεις του στο feedback,το ειχαμε παρακανει το τελευταιο καιρο..

-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
- Einherjar
- Venus Project Founder
Το θέμα σχετικά με την ποιότητα των δημοσιεύσεων σε ορισμένες κατηγορίες του forum υφίσταται εδώ και χρόνια. Έχουμε προσπαθήσει πολλάκις και με διαφορετικούς τρόπους να προτρέψουμε τους χρήστες να μη χρησιμοποιούν το forum αυτό για να βγάζουν τα εσώψυχά τους και να μη το μετατρέπουν σε chat room.
Η συγκεκριμένη κίνησή μας είναι ενας έμμεσος και αναίμακτος τρόπος να τονίσουμε την προσπάθεια αυτή.
Όσοι δεν έχουν το posting αυτοσκοπό και ενδιαφέρονται τουλάχιστον να ενημερώνονται από το forum δε θα πρέπει να παραπονιούνται καθόλου.
Ο αριθμός δημοσιεύσεων είναι απλά ενδεικτικός της συμμετοχής του εκάστοτε χρήστη και το RSS feed υπάρχει για να ενημερώνονται οι χρήστες για σημαντικές συζητήσεις στο forum. Θα ήταν άδικο για πολλούς να μη μπορούν να ενημερωθούν μέσω του feed επειδή τα π.χ. τελευταία 60 posts προέρχονται από δημοσιεύσεις μονολεκτικές ή/και ανούσιες.
Η συγκεκριμένη κίνησή μας είναι ενας έμμεσος και αναίμακτος τρόπος να τονίσουμε την προσπάθεια αυτή.
Όσοι δεν έχουν το posting αυτοσκοπό και ενδιαφέρονται τουλάχιστον να ενημερώνονται από το forum δε θα πρέπει να παραπονιούνται καθόλου.
Ο αριθμός δημοσιεύσεων είναι απλά ενδεικτικός της συμμετοχής του εκάστοτε χρήστη και το RSS feed υπάρχει για να ενημερώνονται οι χρήστες για σημαντικές συζητήσεις στο forum. Θα ήταν άδικο για πολλούς να μη μπορούν να ενημερωθούν μέσω του feed επειδή τα π.χ. τελευταία 60 posts προέρχονται από δημοσιεύσεις μονολεκτικές ή/και ανούσιες.
Last edited by Einherjar on Wed May 30, 2007 8:03 pm, edited 1 time in total.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- sandra
- Wow! Terabyte level
Σε αυτό θα συμφωνήσω. Το feed είχε 500 καρτέλες και οι 490 ήταν από το off-topic. Οπότε χάνονται τα σημαντικά τόπικς. Μακάρι να βοηθήσει αυτή η κίνηση... Και τα ποστς να μην προσμετρούνται όπως είπε και ο xrokos δεν είναι και φοβερή απώλειαEinherjar wrote: Θα ήταν άδικο για πολλούς να μη μπορούν να ενημερωθούν μέσω του feed επειδή τα π.χ. τελευταία 60 posts προέρχονται από δημοσιεύσεις μονολεκτικές ή/και ανούσιες.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Δεν καταλαβαινω γιατι τρωτε σκαλωμα με τις δημοσιευσεις. Οπως εχω αναφερει πολλες φορες, μακαρι να μην ηταν καν φανερο το ποσες δημοσιευσεις εχει ο καθε χρηστης. (Η ας ηταν φανερο μονο στον ιδιο, στο προφιλ του! )
Μιλωντας για εμενα μακαρι και αναδρομικα να μου αφαιρουνταν οι δημοσιευσεις των offtopic και ας πηγαινα και 200 δημοσιευσεις...
Επισης εγω δεν χρησιμοποιω το RSS οντως για αυτο το λογο.
Οποτε καλη κινηση το RSS σιγουρα για εμενα.
Μιλωντας για εμενα μακαρι και αναδρομικα να μου αφαιρουνταν οι δημοσιευσεις των offtopic και ας πηγαινα και 200 δημοσιευσεις...
Επισης εγω δεν χρησιμοποιω το RSS οντως για αυτο το λογο.

Το θέμα δεν είναι ο αριθμός των posts ούτε η... σοβαροφάνεια.Το off topic υπάρχει για κάποιο λόγο.
Ο λόγος αυτός ,σίγουρα δεν είναι το chat.(βλ.Ρώτα κάτι τον επόμενο-Συσχετισμός Λέξεων)
Στα παραπάνω topic ήταν πολλές φορές που οι admins/mods δείξανε "επιείκεια" παρόλο που το όλο θέμα είχε συζητηθεί.Αλλά τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Όπως είχε ανακοινωθεί και παλιότερα ενθαρρύνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας chat εκτός Venus.
Ο λόγος αυτός ,σίγουρα δεν είναι το chat.(βλ.Ρώτα κάτι τον επόμενο-Συσχετισμός Λέξεων)
Στα παραπάνω topic ήταν πολλές φορές που οι admins/mods δείξανε "επιείκεια" παρόλο που το όλο θέμα είχε συζητηθεί.Αλλά τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Όπως είχε ανακοινωθεί και παλιότερα ενθαρρύνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας chat εκτός Venus.
- sandra
- Wow! Terabyte level
Να ρωτήσω κάτι? ΟΚ ενοχλητικό το οφφ τόπικ, δεν καταλαβαίνω γιατί τα αθλητικά δεν είναι. Όπως δεν ενδιαφέρει κάποιον το "συσχετισμός λέξεων" γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρει εμένα η μεταγραφή του ριβάλντο ή το κάθε ξεκατίνιασμα στο αθλητικό μέρος. Αν πάτε να κάνετε ένα βήμα για να ξεκαθαρίσετε το τοπίο, όχι μόνο σε σχέση με τον αριθμό των ποστς αλλά και με την ποιότητα των δημοσιεύσεων τότε θα πρέπει να κρίνετε και ανάλογα threads.
sandra δεν διάβασες προσεχτικά το post μου.
Είπα ότι το off topic υπάρχει για κάποιους λόγους.
Αυτοί οι λόγοι δεν είναι το chat.Κυρίως ,μην πω μόνο,στα συγκεκριμένα threads του off topic που προανέφερα γίνεται το chat.
Το θέμα δεν είναι αν ενδιαφέρει κάποιον ένα thread, αλλά να μην παραβιάζει αυτό το thread τους κανονισμούς του forum.
Είπα ότι το off topic υπάρχει για κάποιους λόγους.
Αυτοί οι λόγοι δεν είναι το chat.Κυρίως ,μην πω μόνο,στα συγκεκριμένα threads του off topic που προανέφερα γίνεται το chat.
Το θέμα δεν είναι αν ενδιαφέρει κάποιον ένα thread, αλλά να μην παραβιάζει αυτό το thread τους κανονισμούς του forum.
Last edited by alexo on Wed May 30, 2007 10:24 pm, edited 3 times in total.
- Ethel
- Venus Project Founder
Sandra δεν σε αναγκάζει κανείς να διαβάσεις τα αθλητικά. Τα άκυρα/μονολεκτικά/ισοπεδωτικά κλπ ποστ όμως στο off-topic είναι άπειρα, και στο RSS είπαμε πως το κατακλύζουν.
Προσωπικά αν με ρωτήσεις τα αθλητικά δεν τα κοιτάζω γιατί δεν με ενδιάφερουν. Στο off-topic όμως το θέμα έχει ξεφύγει πάααααρα πολύ καιρό τώρα και παρά τις επανειλλημένες συστάσεις να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση, αυτή συνεχίζεται. Τι δεν κατάλαβες;
Προσωπικά αν με ρωτήσεις τα αθλητικά δεν τα κοιτάζω γιατί δεν με ενδιάφερουν. Στο off-topic όμως το θέμα έχει ξεφύγει πάααααρα πολύ καιρό τώρα και παρά τις επανειλλημένες συστάσεις να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση, αυτή συνεχίζεται. Τι δεν κατάλαβες;
There's no place like 127.0.0.1