Venus Feedback
- sandra
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
alexo το post μου δεν αναφερόταν σε σένα συγκεκριμένα. Στην γενικότερη κίνηση του τιμ όμως. Δηλαδή εσάς σας ενοχλεί απλά το τσατ? Αν μπει και πει κάποιος μια βλακεία και συμφωνήσουν 2-3 από κάτω αυτό τι είναι? Ποιοτικό επειδή μίλησαν λίγα άτομα? Το ίδιο συμβαίνει και στα αθλητικά όπου το μεγαλύτερο μέρος των ανδρών χρηστών ξεκατινιάζεται. Άποψη μου αλλά αφού πιάσαμε το θέμα του ξεσκαρταρίσματος, ευκαιρία είναι να κερδίσουμε τα μέγιστα
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- maria_
- Venus Former Team Member
Τελικά ίσως θα ήταν καλύτερα να αποδεσμευτούν και τα στατιστικά απο τα στοιχεία των χρηστών αλλά και ο post counter απο τα προφιλ γιατί η δημιουργία κλίματος συναγωνισμού/ανταγωνισμού δεν βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του forum.
Τo playground είναι εξίσου χρήσιμο κομμάτι του forum,αρκεί να μην ξεφεύγουμε απο τα όρια που καθορίζει ο κανόνας λειτουργίας του forum.Δεν είναι ούτε στα αθλητικά,ούτε στο Άλλα ψυχαγωγικά θέματα το πρόβλημα.Πόσο δύσκολο είναι να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και τους συμφορουμίτες και να τηρήσουμε τους κανόνες στους οποίους εμείς οι ίδιοι συμφωνήσαμε κατα την εγγραφή μας;;
Αφού υπάρχει επιθυμία για chat,μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν τα pm και το msn.Ή ακόμα,μπορεί όποιος θέλει να πειραματιστεί στη δημιουργία chat εκτός Venus.
Τo playground είναι εξίσου χρήσιμο κομμάτι του forum,αρκεί να μην ξεφεύγουμε απο τα όρια που καθορίζει ο κανόνας λειτουργίας του forum.Δεν είναι ούτε στα αθλητικά,ούτε στο Άλλα ψυχαγωγικά θέματα το πρόβλημα.Πόσο δύσκολο είναι να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και τους συμφορουμίτες και να τηρήσουμε τους κανόνες στους οποίους εμείς οι ίδιοι συμφωνήσαμε κατα την εγγραφή μας;;
Αφού υπάρχει επιθυμία για chat,μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν τα pm και το msn.Ή ακόμα,μπορεί όποιος θέλει να πειραματιστεί στη δημιουργία chat εκτός Venus.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Παίδες, όρισμένα άτομα (ειδικότερα ο τρόπος που λειτουργούν στο κομμάτι του Playground κτλ) σας ενοχλεί;;; (και πιθανότατα όχι μόνο εσάς)
Επιβάλετε την τάξη! Οι ακραίες λύσεις ας μείνουν για το τέλος...
Φιλικά, όπως πάντα!
Επιβάλετε την τάξη! Οι ακραίες λύσεις ας μείνουν για το τέλος...
Φιλικά, όπως πάντα!

Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Αν και δεν αναφέρεται σε εμένα, η φράση αυτή είναι αντιφατική νομίζω...TaRaNTuLa wrote:Επιβάλετε την τάξη! Οι ακραίες λύσεις ας μείνουν για το τέλος...
Όντως έχει ξεφύγει η κατάσταση στα threads αυτα. Εφόσον πλιμυρίζει το RSS, λογική κίνηση. Ούτως η άλλως είναι τόσο ζωντανά αυτά τα topics που η πιθανότητα να ανακαλύψεις νέο ποστ σε μία τυχαία σου επίσκεψη τείνει στο 1. Άρα no need το RSS σ'αυτά.
Βασικά νομίζω χάθηκε το point στην όλη κουβεντα, έγινε λίγο φιλοσοφική, του στυλ "ποιος νομίζετε είναι ο χαρακτήρας του forum;"
Πάντως συμφωνώ να αφεραιθουν τα στατιστικά του μήνα. Δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα.
laikedelic !
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Κατά τη γνώμη μου ή θα πρέπει όλα τα post να μετράνε (ακόμα και τα άκυρα) ή να μην μετράει κανένα. Δε θα πρέπει ο αριθμός των post κάποιου να είναι κριτήριο για το ο,τιδήποτε.. Δηλ. γιατί έιναι πιο χρήσιμο ένα ποστ "όνομα_user++" από μια μλκ στο playground??Συνεισφέρει περισσότερο στη συζήτηση??Όλοι το έχουμε παρακάνει κατά καιρούς-φυσικά και δε βγάζω τον εαυτό μου στην απέξω.. Έτσι όπως το βλέπω εγώ το να ισχύουν διαφορετικοί κανόνες στο μισό φόρουμ και διαφορετικοί στο άλλο μισό, σπάει την έννοια του δικαίου. Δεν είναι το θέμα μου στο πώς θα μετράμε τις δημοσιεύσεις, ας μην είναι καν εμφανείς, δε με ενδιαφέρει και ας φύγουν και τα στατιστικά (τα οποία παρεπιπτόντως είναι κ λίγο out of date). Πιο πολύ με απασχολεί να υπάρχει πιο συγκεκριμένο πλαίσιο όρων χρήσης ανά κατηγορία και να μην υπάρχει παρέκκλιση παρά να ασχολούμαστε με το ποιος έχει περισσότερες δημοσιεύσεις κ τι είδους είναι αυτές. Μπορεί εγώ να κάνω posts ή threads που να μην αφορούν κανέναν και να μην έχουν καμία απάντηση αλλά σχετίζονται με το "αντικείμενο" του φόρουμ. Αυτό τι με κάνει καλό χρήστη ή όχι??Μπορεί επίσης να "ξεκατινιάζομαι" για το αν η χ διανομή linux ή IDE είναι καλύτερη /o από την/το ψ. Είμαι καλύτερος χρήστης??Δεν σας φαίνεται υπερβολικό??
Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να γίνουν τα 3 rss που είχα πει στο προηγούμενο post μου. Επιφυλάσσομαι, γιατί δεν το έχω ψάξει..Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω feeds από το Playground κυρίως από τις κατηγορίες για βιβλία, μουσική και κινηματογράφο και φαντάζομαι το ίδιο και άλλοι χρήστες. Ίσως τελικά θα πρέπει να μπει ένα chat (που το συζητάμε τόσα χρόνια) για να τελειώνει μια και καλή αυτό το θέμα, αφού δεν περιορίζεται με διαφορετικό τρόπο η εντροπία..Λογικό είναι ότι όταν μια κοινότητα έχει τόσους χρήστες όσο το venus, προφανώς δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι με όλους, αλλά γι αυτό το συζητάμε. Πάντως ο Punisher έχει δίκιο: όντως η επαναλαμβανόμενες συστάσεις είναι κουραστικές, όμως και τα χωρίς νόημα threads το ίδιο κουραστικά είναι.
Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να γίνουν τα 3 rss που είχα πει στο προηγούμενο post μου. Επιφυλάσσομαι, γιατί δεν το έχω ψάξει..Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω feeds από το Playground κυρίως από τις κατηγορίες για βιβλία, μουσική και κινηματογράφο και φαντάζομαι το ίδιο και άλλοι χρήστες. Ίσως τελικά θα πρέπει να μπει ένα chat (που το συζητάμε τόσα χρόνια) για να τελειώνει μια και καλή αυτό το θέμα, αφού δεν περιορίζεται με διαφορετικό τρόπο η εντροπία..Λογικό είναι ότι όταν μια κοινότητα έχει τόσους χρήστες όσο το venus, προφανώς δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι με όλους, αλλά γι αυτό το συζητάμε. Πάντως ο Punisher έχει δίκιο: όντως η επαναλαμβανόμενες συστάσεις είναι κουραστικές, όμως και τα χωρίς νόημα threads το ίδιο κουραστικά είναι.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
- Αφαιρέθηκαν και τα αθλητικά από το feed
- Το URL του feed έχει δυνατότητα για πέρασμα παραμέτρων. Έτσι ενώ το default είναι http://venus.cslab.aueb.gr/forum/rss.php μπορεί να δωθεί η παράμετρος http://venus.cslab.aueb.gr/forum/rss.php?f=25 όπου έρχονται νέα μόνο από την κατηγορία 25 η οποία είναι τα βιβλία. Επίσης υπάρχει το c=x όπου x ο αριθμός των νέων μηνυμάτων που θα περιέχει το feed (υπάρχει άνω όριο). Η παράμετρος atom μετατρέπει το feed σε atom feed. Οπότε με το uri http://venus.cslab.aueb.gr/forum/rss.php?atom&f=25&c=5 μπορεί κάποιος να βλέπει τις τελευταίες 5 δημοσιεύσεις από την κατηγορία βιβλία σε atom feed
- Σχετικά με τον αριθμό δημοσιεύσεων: Πρώτον δεν έχει γίνει κάτι ακόμη και θα δούμε πως θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο και δεύτερον δε θα έπρεπε να απασχολεί κανέναν καθώς είναι απλά ενδεικτικό όπως ξαναείπα
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- Einherjar
- Venus Project Founder
Στην αρχική σελίδα μπορείς να κάνεις hover με το mouse σου πάνω σε κάθε κατηγορία και να δεις τον αριθμό της.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- P3
- Venus Project Founder
O καθένας μπορεί να ποστάρει ότι νομίζει αυτός ότι είναι καλό να μοιραστεί με τους υπόλοιπους χρήστες! Αυτό είναι και που τον καθορίζει σαν χρήστη. Δεν τον καθορίζει ο αριθμός των ποστ! Οπότε εφόσον κάποιος θέλει να ποστάρει κάτι που μπορεί και εν τέλει να μην ενδιαφέρει κάνεναν, το ποστάρει για να γουστάρει ο ίδιος πρώτα και ύστερα οι υπόλοιποι που μπορεί να το βρουν ενδιαφέρον. Άρα καταλήγουμε πάλι στο ότι έχει σημασία το τι ποστάρεις και όχι το πόσο!Άρα (πάλι) γιατί κόφτεστε τόσο για το πόσα ποστ θα φαίνεται ότι έχετε κάνει και σε ποιεσ κατηγορίες? Ήμρτον ποια αφού δε σας ενδιαφέρει ο αριθμός γιατί το κάνουμε θέμα το πόσος θα έιναι αυτός και το από που θα υπολογίζεται???
Μπορούμε επιτέλους να συμφωνήσουμε ότι το θέμα αρχικά προκληθηκε από την υπολειτουργία του RSS λόγω του κατεγισμού ποστ στα offtopik και ότι το post counter είναι απλά μια υπο συζήτηση διαδικασία?
Ας ασχοληθούμε λοιπόν με την ουσία και την καλή λειτουργία του φόρουμ και ας αφήσουμε τα παδιαρίσματα περι του ποσα και ποια ποστ θα μετράνε για κάθε χρήστη. Το φόρουμ υπάρχει για να προωθεί τα ενδιαφέροντα της "κοινότητας των φοιτητών Πληροφορικής του ΟΠΑ" και για να το κάνει αυτό με ευκολο και λειτουργικό τρόπο!
Let's all bear this in mind!!!!
Μπορούμε επιτέλους να συμφωνήσουμε ότι το θέμα αρχικά προκληθηκε από την υπολειτουργία του RSS λόγω του κατεγισμού ποστ στα offtopik και ότι το post counter είναι απλά μια υπο συζήτηση διαδικασία?
Ας ασχοληθούμε λοιπόν με την ουσία και την καλή λειτουργία του φόρουμ και ας αφήσουμε τα παδιαρίσματα περι του ποσα και ποια ποστ θα μετράνε για κάθε χρήστη. Το φόρουμ υπάρχει για να προωθεί τα ενδιαφέροντα της "κοινότητας των φοιτητών Πληροφορικής του ΟΠΑ" και για να το κάνει αυτό με ευκολο και λειτουργικό τρόπο!
Let's all bear this in mind!!!!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Καταρχήν το ποστ των Einherjar και Pap με καλύπτει όσον αφορά το rss. Ιδιαιτέρως χρήσιμη πληροφορία.
P3, νομίζω ότι δεν γίνομαι απολύτως κατανοητή. ΔΕΝ προσπαθώ να πω ότι έχει σημασία ο αριθμός των δημοσιεύσεων μόνο ούτε το είδος των δημοσιεύσεων μόνο. Εγώ απλά λέω ότι θα πρέπει οι όποιες αλλαγές είναι να λάβουν χώρα να συζητηθούν για να μην αποκλείουμε χρήστες και να μην κατηγοριοποιούμε τους ήδη υπάρχοντες.
P3, νομίζω ότι δεν γίνομαι απολύτως κατανοητή. ΔΕΝ προσπαθώ να πω ότι έχει σημασία ο αριθμός των δημοσιεύσεων μόνο ούτε το είδος των δημοσιεύσεων μόνο. Εγώ απλά λέω ότι θα πρέπει οι όποιες αλλαγές είναι να λάβουν χώρα να συζητηθούν για να μην αποκλείουμε χρήστες και να μην κατηγοριοποιούμε τους ήδη υπάρχοντες.
A blink of an eye
A dream for the blind
Καμία κατηγοριοποίηση! Ο καθένας θα έχει το ποστ count του. Απλά σε αυτό δεν θα συμμετέχουν κάποιες κατηγορίες του φόρουμ. Πως αυτό δημιουργεί κατηγορίες χρηστών? Όπως έιπα ο καθένας γράφει όπου θέλει ότι νομίζει αυτός καλό! Τώρα αν αυτό μετράει ή όχι στο ποστ count ποσός πρέπει να τον ενδιαφέρει με βάση τα λεγόμενα σου! Και σίγουρα τίποτα από αυτά δεν τον κατατάσει σε καμία κατηγορία, ούτε τον αποκλείει! αν νιώθει ότι συμβάινει κάτι τετοιο θα έιναι επιεδή δεν θα βλέπει το Post count του να ανεβαίνει (αν γράφει μόνο σε αυτές τις κατηγορίες), επομένως και τον ενδιαφέρει το Post count! Φαύλος κύκλος!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
εστω κι αν κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να γράφουν στ' αθλητικά ή στο off-topic?Όπως έιπα ο καθένας γράφει όπου θέλει ότι νομίζει αυτός καλό!
Δηλαδή όταν μετράς κάτι, θα αφαιρείς αυτά που δε σε βολεύουν ή που δεν τα γουστάρεις?Μη μετράς καθόλου τότε..Αυτή είναι η ουσία κατά τη γνώμη μου..Τώρα αν αυτό μετράει ή όχι στο ποστ count ποσός πρέπει να τον ενδιαφέρει με βάση τα λεγόμενα σου!
Για ν' ασχοληθούμε λοιπόν με την ουσία και ν' αφήσουμε πίσω τα παιδιαρίσματα όταν η κοινότητα λέγεται "κοινότητας των φοιτητών Πληροφορικής του ΟΠΑ" αποκλείονται αμέσως αμέσως οι μη-φοιτητές Πληροφορικής του ΟΠΑ (φοιτητές άλλων τμημάτων, καθηγητές και εργαζόμενοι στο ΟΠΑ κτλ).Ας ασχοληθούμε λοιπόν με την ουσία και την καλή λειτουργία του φόρουμ και ας αφήσουμε τα παδιαρίσματα περι του ποσα και ποια ποστ θα μετράνε για κάθε χρήστη. Το φόρουμ υπάρχει για να προωθεί τα ενδιαφέροντα της "κοινότητας των φοιτητών Πληροφορικής του ΟΠΑ" και για να το κάνει αυτό με ευκολο και λειτουργικό τρόπο!
A blink of an eye
A dream for the blind
Η ουσία του Post counter είναι να δείχνει πόσο ενεργός είναι ένας χρήστης. Το πως θα οριστεί το "ενεργός" είναι άλλο θέμα, και νομίζω ότι μπορούν να γίνουν βελτιώσεις στον μέχρι τώρα ορισμό.
Όσο για το σε ποιούς αναφέρεται το forum, είναι προφανές ότι είναι ευπρόσδεκτος κάθε άνθρωπος που έχει να πει κάτι για την πληροφορική ή/και για την σχολή. Αυτό λοιπόν συμπεριλαμβάνει και τα μέλη ΔΕΠ και το υπόλοιπο προσωπικό.
Όσο για το σε ποιούς αναφέρεται το forum, είναι προφανές ότι είναι ευπρόσδεκτος κάθε άνθρωπος που έχει να πει κάτι για την πληροφορική ή/και για την σχολή. Αυτό λοιπόν συμπεριλαμβάνει και τα μέλη ΔΕΠ και το υπόλοιπο προσωπικό.
- P3
- Venus Project Founder
α.Δεν είναι θέμα "πρέπει", ειναι θέμα "θέλω".Άμα θες γράψε και στο οφφ και στα αθλητικά και στα βιβλία κτλ...
β.Δεν ειναι θέμα "τι με βολεύει" ή "τι γουστάρω". Καταρχην δεν αποφασίζω μόνος μου. Ειμαστε μια ομάδα 12 ατόμων που παίρνουμε αποφάσεις από κοινού και μετά από μακρισκελείς και παραγωγικούς διαλόγους! Δεν είναι θέμα γοσταρίσματος λοιπόν. Είναι θέμα απόφασης για το τι θεωρεί η ομάδα ότι είναι καλό να γίνει.
γ.Ειμαστε η κοινότητα φοιτητών Πληροφορικής του ΟΠΑ, αλλά εγώ δεν ξέρω καμία κοινότητα να είναι κλειστή και να μην δέχεται άτομα από διαφορτικά backgrounds (εκτός από τους Others του Lost LOLLL). Επομένως δεν αποκλείουμε κανέναν! Όλοι είναι ευπροσδεκτοι να συμμετέχουν και να προωθούν αυτή την κοινότητα! Η απόφαση είναι του χρήστη όχι δική μας!
β.Δεν ειναι θέμα "τι με βολεύει" ή "τι γουστάρω". Καταρχην δεν αποφασίζω μόνος μου. Ειμαστε μια ομάδα 12 ατόμων που παίρνουμε αποφάσεις από κοινού και μετά από μακρισκελείς και παραγωγικούς διαλόγους! Δεν είναι θέμα γοσταρίσματος λοιπόν. Είναι θέμα απόφασης για το τι θεωρεί η ομάδα ότι είναι καλό να γίνει.
γ.Ειμαστε η κοινότητα φοιτητών Πληροφορικής του ΟΠΑ, αλλά εγώ δεν ξέρω καμία κοινότητα να είναι κλειστή και να μην δέχεται άτομα από διαφορτικά backgrounds (εκτός από τους Others του Lost LOLLL). Επομένως δεν αποκλείουμε κανέναν! Όλοι είναι ευπροσδεκτοι να συμμετέχουν και να προωθούν αυτή την κοινότητα! Η απόφαση είναι του χρήστη όχι δική μας!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Εγώ απλά διαπιστώνω κάποια κενά σε θέματα ορισμών (και άρα εφαρμογής τους) και τα διατυπώνω. Τώρα το τι θ' αποφασιστεί είναι άλλο θέμα..Γενικά πρέπει να συζητηθεί κατά τη γνώμη μου το πόσο "ανοιχτοί" είμαστε..
Για να μην παρεξηγηθώ, η έκφρασή μου "(φοιτητές άλλων τμημάτων, καθηγητές και εργαζόμενοι στο ΟΠΑ κτλ)" αφορά τυχαία παραδείγματα χρηστών..Άλλα παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι ο κάθε ένας που δε σχετίζεται άμεσα με το ΟΠΑ ή την Πληροφορική, πχ κάποιος μαθητής λυκείου που κάνει έρευνα για τις σχολές, ή κάποιος που γενικά δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο και έπεσε στο venus τυχαία ψάχνοντας κάτι στο google...
p3 όσον αφορά το α, μην κολλάς στις λέξεις και όχι στην ουσία. Όσον αφορά το β, είμαι σίγουρη ότι ακούγονται όλες οι απόψεις της ομάδας άμεσα, όπως και όλων μας έμμεσα. Όσον αφορά το γ, συμφωνώ στο ότι η απόφαση είναι του χρήστη. Εγώ απλά είπα τη γνώμη μου, δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω πιστεύω.
Για να μην παρεξηγηθώ, η έκφρασή μου "(φοιτητές άλλων τμημάτων, καθηγητές και εργαζόμενοι στο ΟΠΑ κτλ)" αφορά τυχαία παραδείγματα χρηστών..Άλλα παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι ο κάθε ένας που δε σχετίζεται άμεσα με το ΟΠΑ ή την Πληροφορική, πχ κάποιος μαθητής λυκείου που κάνει έρευνα για τις σχολές, ή κάποιος που γενικά δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο και έπεσε στο venus τυχαία ψάχνοντας κάτι στο google...
p3 όσον αφορά το α, μην κολλάς στις λέξεις και όχι στην ουσία. Όσον αφορά το β, είμαι σίγουρη ότι ακούγονται όλες οι απόψεις της ομάδας άμεσα, όπως και όλων μας έμμεσα. Όσον αφορά το γ, συμφωνώ στο ότι η απόφαση είναι του χρήστη. Εγώ απλά είπα τη γνώμη μου, δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω πιστεύω.
Last edited by lumenintervalum on Thu May 31, 2007 3:11 pm, edited 1 time in total.
A blink of an eye
A dream for the blind
P3 wrote:γ.Ειμαστε η κοινότητα φοιτητών Πληροφορικής του ΟΠΑ, αλλά εγώ δεν ξέρω καμία κοινότητα να είναι κλειστή και να μην δέχεται άτομα από διαφορτικά backgrounds (εκτός από τους Others του Lost LOLLL). Επομένως δεν αποκλείουμε κανέναν! Όλοι είναι ευπροσδεκτοι να συμμετέχουν και να προωθούν αυτή την κοινότητα! Η απόφαση είναι του χρήστη όχι δική μας!
- djsolid
- Kilobyte level
Θα μπορούσε άραγε το πόσο ενεργός ειναι ένας χρήστης να φαίνεται απο το χρόνο που είναι on-line σε σχέση με πότε έχει εγγραφεί?
Π.χ. Να φύγει ο αριθμος των δημοσιεύσεων (με τον οποίο και εγώ διαφωνώ και δεν πιστέυω οτι προσφέρει κάτι, εκτός ίσως από ένα αρκετά τυπικό μέτρο σύγκρισης για το πόσο ενεργός είναι κάποιος - αλλά και πάλι τι να το κάνεις όταν το μόνο που λέει ειναι ανούσια πράγματα) και το Kilobyte Megabyte κτλ ... Level να είναι σε συνάρτηση του χρόνου που είναι on-line... Και για να το κάνουμε πιο αντικειμενικό ας προστεθεί στη συναρτηση και ο αριθμός των δημοσιεύσεων,χωρίς όμως να φαίνονται...
Για να γίνω πιο κατανοητός - Πανω απο 100 δημοσιεύσεις και 10 ώρες ανα ημέρα on-line, ο χρήστης να θεωρείται KiloByte... Και ο timer Που μετράει να γίνεται off ανα 5 λεπτά. Δηλαδή έχει κάποιος 5 λεπτά να δεί ενα θέμα, να δημοσιεύσει κάτι , να σταματάει να θεωρείται ενεργός χρήστης...
Και κάτι για το off-topic
Το venus κατα τη γνώμη μου αποτελεί ενα πολύ καλό και βοηθητικό μέσο επικοινωνίας. Αυτό το οποίο πρέπει να αποφασίσουν οι Διαχειριστές είναι αν θέλουν ποιότητα ή ποσότητα πληροφορίας, και αν επιλέξουν το δεύτερο ή κάποια αναλογία και των δύο, να βρουν τους κατάλληλους τρόπους να διαχειριστούν τόσο αυτή όσο και τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από αυτή...
Π.χ. Να φύγει ο αριθμος των δημοσιεύσεων (με τον οποίο και εγώ διαφωνώ και δεν πιστέυω οτι προσφέρει κάτι, εκτός ίσως από ένα αρκετά τυπικό μέτρο σύγκρισης για το πόσο ενεργός είναι κάποιος - αλλά και πάλι τι να το κάνεις όταν το μόνο που λέει ειναι ανούσια πράγματα) και το Kilobyte Megabyte κτλ ... Level να είναι σε συνάρτηση του χρόνου που είναι on-line... Και για να το κάνουμε πιο αντικειμενικό ας προστεθεί στη συναρτηση και ο αριθμός των δημοσιεύσεων,χωρίς όμως να φαίνονται...
Για να γίνω πιο κατανοητός - Πανω απο 100 δημοσιεύσεις και 10 ώρες ανα ημέρα on-line, ο χρήστης να θεωρείται KiloByte... Και ο timer Που μετράει να γίνεται off ανα 5 λεπτά. Δηλαδή έχει κάποιος 5 λεπτά να δεί ενα θέμα, να δημοσιεύσει κάτι , να σταματάει να θεωρείται ενεργός χρήστης...
Και κάτι για το off-topic
Το venus κατα τη γνώμη μου αποτελεί ενα πολύ καλό και βοηθητικό μέσο επικοινωνίας. Αυτό το οποίο πρέπει να αποφασίσουν οι Διαχειριστές είναι αν θέλουν ποιότητα ή ποσότητα πληροφορίας, και αν επιλέξουν το δεύτερο ή κάποια αναλογία και των δύο, να βρουν τους κατάλληλους τρόπους να διαχειριστούν τόσο αυτή όσο και τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από αυτή...
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Όλοι μαζί, τα μέλη του forum, πρέπει να δέιξουμε την απαραίτητη υπευθυνότητα για να διατηρήσουμε το off topic στα σωστά επίπεδα.
Υπενθυμίζω ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουμε υποστηρίξει την ύπαρξη ενός τμήματος του venus που να είναι χαλαρό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ξεχνάμε το πρωταρχικό σκόπο ύπαρξης όλου του venus, την επίτευξη επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής για ζητήματα σπουδών, ακαδημαϊκά θέματα κλπ κλπ. Εξάλλου με αυτό το σκεπτικό πήρε άδεια και λειτουργεί με το όνομα του τμήματος. Αν θέλουμε να κάνουμε τον απόλυτο χαβαλέ και μόνο, μπορούμε να το κάνουμε στήνοντας ένα πολύ ωραίο forum κάπου αλλού
my 2 cents...
Υπενθυμίζω ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουμε υποστηρίξει την ύπαρξη ενός τμήματος του venus που να είναι χαλαρό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ξεχνάμε το πρωταρχικό σκόπο ύπαρξης όλου του venus, την επίτευξη επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής για ζητήματα σπουδών, ακαδημαϊκά θέματα κλπ κλπ. Εξάλλου με αυτό το σκεπτικό πήρε άδεια και λειτουργεί με το όνομα του τμήματος. Αν θέλουμε να κάνουμε τον απόλυτο χαβαλέ και μόνο, μπορούμε να το κάνουμε στήνοντας ένα πολύ ωραίο forum κάπου αλλού
my 2 cents...
tsilos++
Γενικότερα το κάθε μέλος έχει και διαφορετική άποψη για το πως θα πρέπει να λειτουργεί το forum.
Είναι πολύ καλό που ακούγονται διάφορες απόψεις ώστε να προσαρμόζεται το Venus με βάση τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας των χρηστών.
Πάντως επαναλαμβάνω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το chat μέσω του offtopic και όχι το offtopic.
Και ακόμα μου φαίνεται παράξενο πως δεν έχει ξεκινήσει κανείς να δημιουργήσει chat το οποίο θα προβληθεί μέσω του Venus ενώ θα είναι ανεξάρτητο.
(όπως π.χ. τα διάφορα radio που έχουν ανοίξει κάποιοι χρήστες (πολύ καλή προσπάθεια) και τα έχουν στην υπογραφή τους, ας κάνουν ένα Post ότι λειτουργεί το ταδε radio σ'αυτό το Link)
Νομίζω ότι τότε όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι.
Γενικότερα το κάθε μέλος έχει και διαφορετική άποψη για το πως θα πρέπει να λειτουργεί το forum.
Είναι πολύ καλό που ακούγονται διάφορες απόψεις ώστε να προσαρμόζεται το Venus με βάση τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας των χρηστών.
Πάντως επαναλαμβάνω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το chat μέσω του offtopic και όχι το offtopic.
Και ακόμα μου φαίνεται παράξενο πως δεν έχει ξεκινήσει κανείς να δημιουργήσει chat το οποίο θα προβληθεί μέσω του Venus ενώ θα είναι ανεξάρτητο.
(όπως π.χ. τα διάφορα radio που έχουν ανοίξει κάποιοι χρήστες (πολύ καλή προσπάθεια) και τα έχουν στην υπογραφή τους, ας κάνουν ένα Post ότι λειτουργεί το ταδε radio σ'αυτό το Link)
Νομίζω ότι τότε όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Χαίρομαι επιτέλους! που μετά απο 3 σελίδες αμέτρητου βάθους υπήρξε και ένα σοβαρό post. Μπράβο ρε tsilo αγόρι μου. Το venus προφανώς και θέλει να διατηρήσει κλίμα χαλαρότητας αλλά αυτό απέχει άπειρη απόσταση απο το μπάχαλο του offtopic. Ειλικρινά μερικές φορές αναρωτιέμαι εάν όλοι οι users είναι άνω των 18. Είπαμε να λέμε και καμιά λαλακία να περνάει ή ώρα όχι να το κάνουμε επάγγελμα. Μπορώ να σας δώσω την αίτηση στην ΓΣ του τμήματος για το venus: επουδενεί δεν αναφέρει τόπος αποχαύνωσης αλλά χώρος συζήτησης τεχνολογικών και ακαδημαϊκών θεμάτων. Πείτε μου πως κολλάει έστω και ένα post του off-topic σε αυτό το context και ειλικρινά θα ποστάρω κάθε μέρα εκεί μαζί. Τέλος έχω ξαναπεί αλλά προφανώς όλοι το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ότι σεβαστείτε τον χρόνο που έχουν δώσει μερικά άτομα για το venus, δεν το κάναμε για να αντικαταστήσει την Στεφανίδου το μεσημέρι. Όσο προφανώς υπάρχει τάση καταστροφής εγώ τουλάχιστον (μιλάω προσωπικά) επειδή δεν θέλω οι χιλιάδες ώρες που έχω αφιερώσει αλλά και το 1/100 του χρόνου των ατόμων μου είχαν σοβαρή συνεισφορά στο community αυτό να καταλήξουν στα σκουπίδια, θα προσπαθώ να το διαφυλάξω.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie