Γνώμη για Aministrators και Moderators...

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Wed Dec 19, 2007 1:10 am

Και κάτι από εμένα...

Το πρόβλημα με τα threads που κλείδωθηκαν είναι ότι έγιναν chat. Δηλαδή, από τη μία μέρα στην άλλη εκτοξεύτηκαν σε μεγάλο πλήθος σελίδων, με μία γραμμή ανά ποστ και ουσιαστικά αντικατέστησαν το τηλέφωνο, έστω το msn. Ε, αυτό απλά δεν έχει νόημα!!

Εγώ έχω καταλάβει ότι μπορείς να λες ότι να ναι(και βλακίες ακόμα) αρκεί να το κάνεις με μέτρο...όχι 5 κ 7 πόστ σε μία μέρα στο ίδιο τόπικ για να σχολιάσεις τα προηγούμενα ποστ...είναι βαρετό!!

@mods: Μήπως να λέγατε πως ανανεώνεται η λειτουργία του venus?

edit
xoxo, o tsilo το απάντησε το τελευταίο

edit2
Η λειτουργία του φόρουμ άρχισε το 2004 με πολύ τρέξιμο από παιδιά που είανι admins, VPF κλπ. Τρέξιμο...τρέξιμο...τρέξιμο... Δεν παρέχεται από το πανεπιστήμιο το φόρουμ.
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Wed Dec 19, 2007 1:40 am

Βρες σεις σε όλα τα παραπάνω συμφωνούμε... Δεν απαιτούμε την πλήρη αναρχία στο φορουμ ούτε ότι να το γυρίσουμε στον χαβαλέ... Εγώ μιλάω από την αρχή για χαλάρωμα τον mods (όχι σε βρισιές και κακές συμπεριφορές) αλλά σε περιπτώσεις off topic... Όσο για το λόγω γνωστικό κομμάτι του φόρουμ τα παιδιά που πόσταραν στα αθλητικά θέματα ποστάρουν και στο γνωστικό μέρος...
Image
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Dec 19, 2007 7:19 am

vincent wrote:Βρες σεις σε όλα τα παραπάνω συμφωνούμε... Δεν απαιτούμε την πλήρη αναρχία στο φορουμ ούτε ότι να το γυρίσουμε στον χαβαλέ... Εγώ μιλάω από την αρχή για χαλάρωμα τον mods (όχι σε βρισιές και κακές συμπεριφορές) αλλά σε περιπτώσεις off topic... Όσο για το λόγω γνωστικό κομμάτι του φόρουμ τα παιδιά που πόσταραν στα αθλητικά θέματα ποστάρουν και στο γνωστικό μέρος...
οκ, μάλλον κι εσύ δεν καταλαβαίνεις οπότε θα το πω όσο πιο ρητά γίνεται.

Υπό τις συνθήκες στις οποίες λειτουργεί το venus, με περιορισμούς/παρακολούθηση/έγκριση λειτουργίας, αυτή τη στιγμή το offtopic είναι στο μέγιστο βαθμό ελευθερίας που του επιτρέπεται (και ίσως ακόμα παραπάνω). Κοινώς, είμαστε στο όριο να μας την πουν ότι κάνουμε offtopic μόνο, ή ότι παρακάνουμε χαβαλέ ή ότι δεν κάνουμε αρκετή κουβέντα για τα λειτουργικά. Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσει κι άλλο το offtopic, το έχουμε χαλαρώσει αρκετά από την μέρα δημιουργίας του (με παρόμοιο feedback) και το έχουμε στρετσάρει όσο δεν πάει.

Δέξου το αυτό ως σταθερές του συστήματος. Δεν αλλάζουν.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Wed Dec 19, 2007 10:45 am

Aς γράψω κι εγώ, αφού σε μένα μάλλον απευθύνονται τα παράπονα, ε vincent?

A. Μεταξύ άλλων:
Κανονισμός Χρήσης wrote:Συμφωνείτε ότι οι administrators και οι moderators έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώσουν» σχόλια σε κάθε περιοχή του site, που, κατά την κρίση τους , δεν συμφωνούν με τους παραπάνω όρους. Επομένως, εναπόκειται στα μέλη να είναι προσεκτικά στις εκφράσεις εκείνες που μπορεί να προσβάλουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων στις συζητήσεις, στις διάφορες κατηγορίες του forum.
Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους moderators ή τον administrator και όχι με δημιουργία θέματος (topic). Οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα δημιουργηθεί, θα κλειδώνεται αμέσως.

Η παραβίαση των όρων εγγραφής θα συνεπάγεται τα ακόλουθα:

Ο παραβάτης θα ειδοποιείται είτε με post είτε με προσωπικό μήνυμα από κάποιον moderator. Σε περίπτωση σοβαρής (κατά την κρίση του εκάστοτε moderator)παραβίασης, θα ενεργοποιείται απαγόρευση πρόσβασης στο forum (ban) είτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είτε επ' αόριστο.

Οι moderators διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διορθώνουν τις προσβλητικές λέξεις, να διαγράφουν εξ' ολοκλήρου το προσβλητικό ή ανάρμοστο μήνυμα ή να κλειδώνουν μέχρι νεωτέρας το θέμα (topic) στο forum.
Επομένως με αυτό απαντώ σε ένα από τα πρώτα ποστ σου σε αυτή την ενότητα. Σε πειράζει που κλείδωσα τα τόπικς στα Αθλητικά? Εγώ πάντως δεν έχω κανένα πμ στο λογαρισμό μου, από εσένα ! Στο "Θεματολογία του Venus" έγραψα:
Έχεις δίκιο! Πρώτος εγώ, λοιπόν, παραδέχομαι το λάθος μου σε μερικές περιπτώσεις! Όλοι μας, οφείλουμαι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να παραδεχόμαστε τις παρεκτροπές μας!

Με αγάπη,
Ρ3
Προφανώς δεν μπήκες καν στον κόπο να το διαβάσεις. Ξαναλέω λοιπόν ότι μπορεί να "παρεκτράπηκα" κι εγώ μερικές φορές από τα "ολυμπιακά" μου αισθήματα, αλλά μπορώ να σου παραθέσω μια πληθώρα από μηνυματα μου που λένε "Προσέξτε!". Σε πειράζει λοιπόν το κλείδωμα? Ρώτα τον εαυτό σου και τους λοιπούς συμφορουμίτες σου τι κάνατε όταν σας έλεγα "Προσέξτε!". Επειδή δεν είμαι μόνος μου στην ομάδα συντονισμού, θέλω να σε ειδοποιήσω εσένα και τον καθένα σας ότι η ομάδα αποφάσισε ότι πρέπει να προβούμε σε ορισμένες κινήσεις (μια εξ αυτών ήταν και το κλείδωμα των αθλητικών) ώστε να επανέλθει μια ισορροπια στο περιεχόμενο του φόρουμ! Απλά έτυχε να κάνω εγώ το κλείδωμα! Αν το είχε κάνει o Einherjar, θα σε πείραζε λιγότερο?

Β. Όπως πολύ ωραία αποτυπώνει ο thilochr, τα όρια δε τα θέτουμε εμείς αλλά αυτοί που αποφασίζουν αν το Venus έχει λόγω ύπαρξης! Και ποιος είναι αυτός ο λόγος? Αν έχει να προσφέρει κάτι στο τμήμα! Και ξέρεις σε τι είδους προσφορά αναφέρεται η ΓΣ??? Επιστημονική και ακαδημαική! Το playground είναι πρόσθετο στοιχείο και όχι Core Component, του Venus! Πρέπει να το δεχτείς, αν δεν μπορείς, δεν μπορώ να σου κάνω εγώ κάτι! Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό! Πιο απλά δεν γίνεται να το εξηγήσω!

Γ.
Κανονισμός Χρήσης wrote:Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την «υπογραφή» του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο forum. Τα ακόλουθα ισχύουν για τις υπογραφές:

Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις πέντε (5) γραμμές.

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν συνδέσμους (links) προς την προσωπική ή την αγαπημένη σας δικτυακή τοποθεσία (site).

Απαγορεύεται η διαφήμιση εμπορικών και μη προϊόντων και υπηρεσιών, με την τοποθέτηση links ή banners στην υπογραφή. Σε αυτήν τη περίπτωση, οι ανάλογες υπογραφές θα αφαιρούνται άμεσα.

Κατά τα αλλά στις υπογραφές ισχύουν οι παραπάνω όροι χρήσης.
Σύμφωνα με αυτό οι υπογραφές είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτές! Para, αμα έχεις όρεξει να ασχοληθείς στείλε ένα πμ σε κάποιον από την ομάδα συντονισμού να δούμε τι μπορεί να γίνει!

Το αβαταρ σου, όμως, vincent, υποδηλώνει άλλα πράγματα! Άλλο το να θέλεις να ψηφίσεις κάποιον και άλλο το να θέλεις να "ρίξεις" κάποιον άλλον! Πιστεύεις, λοιπόν, ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, και θέλεις να μας "ρίξεις"? Δε θα πω για το πόση δουλεία έχουμε κάνει όλοι μας για να υπάρχει το Venus, γιατί αυτό ήταν ευχαρίστηση μας (το κάναμε γιατί το γουστάραμε), αλλά θα μιλήσω για την ευθύνη που κουβαλάμε όλοι μας (ομάδα συντονισμού), απέναντι στη ΓΣ του τμήματος. Από μια μικρή προσπάθεια φοιτητών να φτιάξουν ένα μέσο επικοινωνίας, το Venus έχει γίνει ίσως και μέσο διαφήμισης του τμήματος. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις? Αυριο μπορεί να μην υπάρχει το Venus, αν αποφασίσει η ΓΣ ότι δεν αποτελεί «καλή» διαφήμιση για το τμήμα.Πιστεύεις λοιπόν ότι η ομάδα συντονισμού κινείται σε λάθος κατεύθυνση? Θέλεις να έχεις να γράφεις αυριο? Αν το θέλεις, δέξου αυτά που σου λέω!

Δ. Θέλεις να σου συμπεριφέρομαι σαν ίσος προς ίσο? Όπως θα ξέρεις όμως σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις? Κοίτα να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου (βλ. κανονισμό χρήσης) και τα δικαιώματα σου θα είναι εκεί και θα σε περιμένουν!

Με αγάπη,
Ρ3
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Dec 19, 2007 10:51 am

Η ιστορία έχει δείξει ότι αυτή η συζήτηση είναι κατά κάποιο τρόπο αναγκαίο να γίνεται κάθε λίγους μήνες για να ξαναβρίσκουμε όλοι λίγο εως πολύ το σωστό δρόμο και να εκτονωνόμαστε. Προσωπικά σας ευχαριστώ για το feedback. Ελπίζω αυτή η συζήτηση να είναι για όλους επικοιδομητική.
ΥΓ
Για τις υπογραφές δε κατάλαβα γιατί έγινε θέμα. Από την αρχή το εξέλαβα ως κάποιο inside joke
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Dec 19, 2007 11:01 am

P3. για να μην χάνεται η όλη "ουσία" από τα "παράπονα" όσων έχουν πρόβλημα, δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το ότι κλειδώθηκαν τα topics(παρότι ήταν αρκετα ξαφνικό το κλείσιμο σε μένα) στον Αθλητισμό... Αν υπάρχει κάποιο προβλημα, νομιζω ότι είναι σε γενική σταση(αν καταλαβα καλα το τι γραφόταν παραπάνω..) κάποιων mods... Ακόμα, ελπίζω ότι κανένας δεν αναιρεί την προσπάθεια όλων σας...
Τέλος επειδή σκυλοβαρέθηκα να κάθομαι και να διαβάζω ένα σωρό ποστς, που άλλους τους κάνουν να αισθάνονται άσχημα(όπως εγώ, αφού παρεξηγήθηκε η αλλαγή της υπογραφής), άλλους τους κάνουν να παρεξηγούνται με αυτά που τους σούρουν και άλλους να έχουν λιώσει στο γέλιο με αυτά που γίνονται στο topic να σταματήσουμε τις μπούρδες και να αφήσουμε το topic στην άκρη... Παρατράβηξε...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Dec 19, 2007 12:15 pm

Αν υπάρχει κάποιο προβλημα, νομιζω ότι είναι σε γενική σταση(αν καταλαβα καλα το τι γραφόταν παραπάνω..) κάποιων mods...
Αυτό που λέμε απ την αρχή είναι, ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, να φύγουν pm's στους κατάλληλους, για να βρεθεί και μια λύση στο πρόβλημα ...
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Wed Dec 19, 2007 10:09 pm

P3 το πήγες πολύ προσωπικά το θέμα...
1ον Για το άβαταρ δεν έχω να δικαιολγηθώ, το βρήκα στο στυλ μου και το έβαλα...
2ον Την υπογραφή την έβαλα από την στιγμή που o para διατύπωσε την θετική του άποψη για ένα θέμα μου...
3ον Αποτελεί ένα inside joking η αλλαγή των υπογραφών και όχι ένα κίνημα που προσπαθεί να ρίξει την χούντα των mods στο φόρουμ όπως τραγικά και άτοπα κάποιοι (δεν ξέρω τον λόγο) προσπάθησαν να χαρακτηρίσουν...
4ον Η συμμετοχή μου στα θέματα που κλείστηκαν ήταν πενιχρή και η γκρίνια μου έχει ξεκινήσει πριν από το κλείσιμο των οπαδικών θεμάτων...
5ον Οκ είδα την μετανοησή σου... αλλά πρώτα σχολίασα...
Image
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Wed Dec 19, 2007 10:13 pm

Ok, τώρα που το κατανόησες ό,τι κατανόησες, απλά άστο...
vincent wrote:1ον Για το άβαταρ δεν έχω να δικαιολγηθώ, το βρήκα στο στυλ μου και το έβαλα...
αχ αχ αχ!
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: Περί αποτελεσμάτων της εξεταστικής Φεβρουαρίου 2008

Post by djsolid » Tue May 06, 2008 1:25 pm

f@bio wrote:Υ.Γ Από το Venus κατά καιρό έχω δεί αρκετές συντονισμένες ενέργεις για διάφορα γεγονότα. Όποτε όμως μιλάμε για καθηγητές οι Mods μας λένε να σταματήσουμε.Ελπίζω να μην συνεχιστεί αυτό.Το Venus πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να το βλέπουμε σαν εκκλησία γιατί και η κοροιδία αποτελεί πρόβλημα της φοιτητικής κοινότητας.
To Venus φυσικά και δεν είναι εκκλησία, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να καταλήξει ως ενα εργαλείο που δίνει βήμα σε όσους θελουν να κατηγορήσουν άλλους. Είτε δικαιώς είτε αδίκως, και είτε μιλάμε για φοιτητές είτε για καθηγητές.
Το να βγαίνω και να λέω αυτός άργησε, εκείνος άργησε, δεν οφελεί σε τίποτα. Όπως και να το κάνουμε όμως είναι στη φύση του Έλληνα και να καθυστερεί αλλά και να κατηγορεί, γι αυτό και άλλωστε ίσως να το έχω κάνει και εγώ κάποιες φορές. Σίγουρα όμως δεν πρέπει να γίνεται μέσα από το Venus. Το ποιο σωστό είναι μια κατ ιδίαν συζήτηση με τον καθηγητή ή μέσω mail και μετά αν υπάρχουν τπτ χρήσιμες πληροφορίες να ανακοινωθούν εδώ. Για όλα τα παραπάνω πιστεύω ότι οι mods κάνουν μια χαρά αυτό που πρέπει και στο βαθμό που πρέπει, που είναι και το ποιο σημαντικό.
undeadpunk
byte level
byte level

Post by undeadpunk » Tue May 06, 2008 3:14 pm

ρε djsolid πλακα μου κανεις?
να παω στο καθηγητη να του πω τι?εδω δεν απαντανε για εργασιες.Αμα του πω οτι καθυστερει αδικαιολογητα το πιο πιθανο ειναι αιωνια να με κοβει στο μαθημα του.ξερεις την "αλητεια" των καθηγητων σε κατι τετοια.Απειρα παραδειγματα φιλων μου.Ελεος ρε.Μονο το venus ειναι η διεξοδος.Μην μας λες για κατι ιδιαν συζητησεις λοιπον.Τελος να σου πω οτι οι εκκλησιες ειναι πολυ πιο φιλελευθερες απο εδω που δεν μπορουμε να σταυρωσουμε λεξη χωρις να μας λογοκρινουν.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Tue May 06, 2008 3:40 pm

Καταρχην εχετε δικιο και η κατασταση ειναι οντως απελπιστικη και αγγιζει τα ορια του σουρεαλισμου πλεον με τα αποτελεσματα.

Μερικοί ομως πρεπει να καταλαβετε οτι το Venus φιλοξενειται σε χωρο του πανεπιστημιου, και το θεμα της υπαρξης του η μη περναει ως αποφαση της συγκλητου, οποτε ειναι λογικο οτι αφου το πανεπιστημιο δινει αδεια να λειτουργει, ελεγχει ως ενα βαθμο καλως η κακως το τι θα λεγεται εδω μεσα.
Επειδη λοιπον καποια παιδακια (οι mods) δεν γραφουν ως Ganther η ως trelo_peponi αλλα ως Πάτροκλος Τηςτροίας 3030χχχ (δηλαδη τα ονοματακια τους ειναι γνωστα) και κατα καποιο τροπο ειναι υπευθηνοι για το τι γραφεται εδω περα, καλο θα ειναι να ειμαστε πιο φειδωλοι στο τι λεμε.
Το internet δίνει μεγάλη ελευθερια και ειστε ελευθεροι προφανως, να φτιαξετε ενα Blog η ακομα και ενα φορουμ, να το ανεβασετε σε δικο σας σερβερ και να λετε οτι θελετε, ελευθερα. Ειτε ειναι γκρινια για καθηγητες, ειτε οτιδηποτε.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Tue May 06, 2008 3:52 pm

Από κάπου όμως πρέπει να γίνουν γνωστές και οι διαθέσεις των φοιτητών και να ασκηθούν πιέσεις στους καθηγητές για να είναι συνεπής με τα καθήκοντά τους. Αν δεν είναι και το venus ένα εργαλείο προς αυτό το σκοπό τότε ο καθέ καθηγητής θα δρούσε αδιάφορα για τις υποχρεώσεις του.
f@bio
byte level
byte level

Post by f@bio » Tue May 06, 2008 4:12 pm

Ganther wrote:Καταρχην εχετε δικιο και η κατασταση ειναι οντως απελπιστικη και αγγιζει τα ορια του σουρεαλισμου πλεον με τα αποτελεσματα.

Μερικοί ομως πρεπει να καταλαβετε οτι το Venus φιλοξενειται σε χωρο του πανεπιστημιου, και το θεμα της υπαρξης του η μη περναει ως αποφαση της συγκλητου, οποτε ειναι λογικο οτι αφου το πανεπιστημιο δινει αδεια να λειτουργει, ελεγχει ως ενα βαθμο καλως η κακως το τι θα λεγεται εδω μεσα.
Επειδη λοιπον καποια παιδακια (οι mods) δεν γραφουν ως Ganther η ως trelo_peponi αλλα ως Πάτροκλος Τηςτροίας 3030χχχ (δηλαδη τα ονοματακια τους ειναι γνωστα) και κατα καποιο τροπο ειναι υπευθηνοι για το τι γραφεται εδω περα, καλο θα ειναι να ειμαστε πιο φειδωλοι στο τι λεμε.
Το internet δίνει μεγάλη ελευθερια και ειστε ελευθεροι προφανως, να φτιαξετε ενα Blog η ακομα και ενα φορουμ, να το ανεβασετε σε δικο σας σερβερ και να λετε οτι θελετε, ελευθερα. Ειτε ειναι γκρινια για καθηγητες, ειτε οτιδηποτε.
Ganther συμφωνώ μαζί σου.Άρα ξεκινάμε και οι 2 από την βάση ότι το Venus λόγω της φιλοξενείας που του προσφέρει το πανεπιστήμιο δεν θα είναι ποτέ αντικειμενικό!Μιας και οι mods γράφουν με τα ονόματα τους.Αυτό καλό θα ήταν να το καταλάβουμε από εδώ και μπρος όλοι όσοι γράφουμε εδώ.
Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι οι Mods να δείχνουν τουλάχιστον την ίδια ευαισθησία και σε άλλα θέματα.Επειδή παρακολουθώ τι συμβαίνει σε ένα άλλο τοπικ για τα γεγονότα της 9ης Απριλίου διαπίστωσα κάτι:
Άμα ξεφύγω και αρχίσω να κάνω χαρακτηρισμούς σε αυτό το τοπικ οι Mods θα μ πουν αν απευθυνθώ στον διδάσκοντα.Άρα οι χαρακτηρισμοί είναι το πρόβλημα!
πόλυτα λογικό μου φαίνεται σιγά μην παίρναν και την άδεια του κάθε κατεστραμένου..Για να μην περεξηγηθώ -- που το θεωρώ αδύνατο απο άτομα με μηδενική προσωπική πολιτική θέση --
Ανήκω σε σχήμα και έχω κάποια άποψη για τα ταμπλό (είμαι της άποψης πως οι παρατάξεις και τα σχήματα το είχαν παρακάνει με αυτό το θέμα), αλλά τέτοιος χαρακτηρισμός δεν ταιριάζει σε κανέναν.Εδώ για παράδειγμα καλό θα ήταν να είχαμε κάποια παρέμβαση απο τους mods.

Ας θεωρήσω για την συνέχεια του συλλογισμού μου, πως το παραπάνω αποτελούσε μια άτυχη στιγμή:
Οχι φιλε μου, αυτό δεν είναι καρκίνωμα... είναι αλητεία, είναι κλεψιά.. Θα κλείσει το πανεπιστήμιο επειδή κατι @@@...
Δικαίωμα του καθένα είναι να πιστεύει ότι θέλει.Εγώ ίσως να πιστεύω πως είναι δικαίωμα του το να εκφράζεται όπως θέλει... Ακόμα και με τον παραπάνω τρόπο.Απλά άμα για τους λόγους που περιέγραψε ο Ganther δεν μπορούμε να αποφύγουμε την "λογοκρισία" ας αποφύγουμε τουλάχιστον την άνιση αντιμετώπιση μεταξύ απόψεων. Ο χαρακτηρισμοί αλητεία , κλεψιά , @@@ είναι το ίδιο άσχημοι προς όποια κατεύθυνση και αν εκφράζονται.

Αυτήν την καραμέλα ότι όποιος έχει πρόβλημα ας επικοινωνίσει με τον διδάσκοντα,ας την αφήσουμε.Το θέμα της διόρθωσης γραπτών δεν είναι ατομικό πρόβλημα.Δεν έχει διορθώσει όλα τα άλλα πλην το δικό μου.Έίναι πρόβλημα της φοιτητικής κοινότητας.Είναι μεγαλύτερο ακόμα πρόβλημα της ακαδημαικής κοινότητας.Όποτε σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο δικό μου πρόβλημα.Άμα ένα τέτοιο πρόβλημα δεν μπορώ να το εκφράσω στο Venus που προσδιορίζεται ως η On-line κοινότητα των φοιτητών Πληροφορικής του Ο.Π.Α. που μπορώ να το κάνω?Εκτός και αν δεν είναι έτσι...Σε καμία περίπτωση η ανωνυμία μου δεν με κάνει να είμαι περισσότερο καλυμένος από τους mods.

Γισδάκης Στέλιος
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Re: Γνώμη για Aministrators και Moderators...

Post by The Punisher » Tue May 06, 2008 5:32 pm

Η καλύτερη λύση για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με ενέργειες των καθηγητών (πέραν δηλαδή του σχολιασμού που γίνεται στο Venus) είναι να ενεργοποιηθεί ο Φοιτητικός Σύλλογος και να αναφερθεί το θέμα σε Γενική Συνέλευση. Το να παραπονιόμαστε δημόσια για ένα θέμα, χωρίς να μας ενδιαφέρει το αν υπάρχει εφικτή λύση και ποια είναι αυτή, είναι αξιοθρήνητο.

Ναι, οι χαρακτηρισμοί είναι ένα από τα προβλήματα. Δεν μας πειράζει η αναφορά/σχολιασμός του προβλήματος. Το να παραμείνει αυτό όμως σε λογικά-ανθρώπινα πλαίσια είναι αρκετά δύσκολο. Τι επιδιώκουμε: να παραμείνει το Venus ένας χώρος όπου θα συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι, και να μην καταλήξει σαν τις σκηνές που βλέπουμε (καθημερινά τελευταία) στο Πανεπιστήμιό μας (σεμινάρια ήθους)

Και μια υπενθύμιση πριν κλείσω. Η θεματολογία του Venus δεν είναι ο άγονος σχολιασμός (πολιτικός ή μη) και η κατάκριση των μελών ΔΕΠ και οι πολιτικές προεκτάσεις των ενεργειών τους. Ο ρόλος του Venus δεν είναι να αντικαταστήσει τον Φοιτητικό Σύλλογο και τις παρατάξεις.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue May 06, 2008 7:58 pm

Ο χαρακτηρισμοί αλητεία , κλεψιά , @@@ είναι το ίδιο άσχημοι προς όποια κατεύθυνση και αν εκφράζονται.
Εμένα όταν ήμουν μικρός μου έμαθαν ότι όποιος μπαίνει σε χώρο που δεν έχει αρμοδιότητα και παίρνει πράγματα ΧΩΡΙΣ την άδεια του ιδιοκτήτη τους, και φυσικά δεν τα επιστρέφουν, τότε αυτός λέγεται κλέφτης-αλήτης! Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ανάρμοστα τα λόγια μου, (ή έστω άσχημα) αλλα κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους και να μην κρυβόμαστε, γιατι τότε δεν διορθώνονται...
Πάντα φιλικά...
Ωστόσο ζητώ συγνώμη απο τα μέλη του φόρουμ, αν θεώρησαν ανάρμοστα τα λόγια μου!
Και οπωσδήποτε δεν θα επαναληφθούν...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed May 07, 2008 12:02 am

Μάλλον θάπρεπε να σφυρίξουμε μερικά φωνήεντα στους δασκάλους σου για τον ορισμό που έδιναν σε ορισμένες έννοιες... :smt021

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Όσο για την έκφραση της γνώμης σας για τα τεκταινόμενα στο ΟΠΑ, εγώ πιστεύω ότι ...όλα τα λουλούδια πρέπει να αφήνονται ν΄ανθίζουν (επιμένω και θα επιμένω, κι ας "χτυπιούνται" κάποιοι).
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed May 07, 2008 1:12 am

f@bio wrote: Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι οι Mods να δείχνουν τουλάχιστον την ίδια ευαισθησία και σε άλλα θέματα.Επειδή παρακολουθώ τι συμβαίνει σε ένα άλλο τοπικ για τα γεγονότα της 9ης Απριλίου διαπίστωσα κάτι:
Άμα ξεφύγω και αρχίσω να κάνω χαρακτηρισμούς σε αυτό το τοπικ οι Mods θα μ πουν αν απευθυνθώ στον διδάσκοντα.Άρα οι χαρακτηρισμοί είναι το πρόβλημα!
πόλυτα λογικό μου φαίνεται σιγά μην παίρναν και την άδεια του κάθε κατεστραμένου..Για να μην περεξηγηθώ -- που το θεωρώ αδύνατο απο άτομα με μηδενική προσωπική πολιτική θέση --
Ανήκω σε σχήμα και έχω κάποια άποψη για τα ταμπλό (είμαι της άποψης πως οι παρατάξεις και τα σχήματα το είχαν παρακάνει με αυτό το θέμα), αλλά τέτοιος χαρακτηρισμός δεν ταιριάζει σε κανέναν.Εδώ για παράδειγμα καλό θα ήταν να είχαμε κάποια παρέμβαση απο τους mods.
Μιας και το παραπάνω αναφέρεται σε δική μου δήλωση, έχει νόημα, πιστεύω, να το ερμηνεύει κάποιος ολόκληρο. Το post αυτό ήταν απάντηση σε προηγούμενο post και ώς έτσι έπρεπε να το δεις. Όχι σαν προσωπική βολή σε κάποιον. Βέβαια αναγνωρίζω ότι εάν το άτομο στο οποίο απάντησα έπαιρνε αυτή την δήλωση αυτή ως προσωπικό χαρακτηρισμό τότε ναι θα πηγαίναμε σε flame και τότε οι mods θα έπρεπε να αναλάβουν δράση :). Αυτό που θέλω να πω με άλλα λόγια είναι ότι οι mods δεν νομίζω να έχουν κάνει σοβαρες επεμβάσεις εάν δεν υπάρχει σοβαρό flame το οποίο καταλήγει στο ο καθένας να στολίζει τον άλλο με ωραία κοσμιτικά. Απο την στιγμή που ο καθένας λέει την γνώμη του σε λογικά πλαίσια δεν νομίζω ότι κανένας θα σου πει τπτ. Όπως και εγώ δηλαδή, γνώμη μου είναι αυτή και την παραθέτω. Εάν έχεις αντίθετη χαίρομαι, δεν θα ξεκινήσω flame, ούτε θα σε πλαισιώσω με διάφορα tags προσπαθόντας να σου επιβάλω το ποιό είναι το σωστό.
Last edited by HdkiLLeR on Wed May 07, 2008 1:16 am, edited 1 time in total.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed May 07, 2008 1:13 am

Και εδώ offtopic είμαστε :-D :-D :-D
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed May 07, 2008 1:31 am

redlabel wrote:Μάλλον θάπρεπε να σφυρίξουμε μερικά φωνήεντα στους δασκάλους σου για τον ορισμό που έδιναν σε ορισμένες έννοιες... :smt021
Μα αν αυτός που "μπαίνει σε χώρο που δεν έχει αρμοδιότητα και παίρνει πράγματα ΧΩΡΙΣ την άδεια του ιδιοκτήτη τους" δεν λέγεται κλέφτης, τότε πώς λέγεται; Ρομπέν των Δασών;

Επίσης, στις περιπτώσεις κλοπών/καταστροφών που συναντούμε στα Πανεπιστήμια, άμεσα θιγόμενος είναι ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος βλέπει τα χρήματα των φόρων του να είναι έρμαια του κάθε εξουσιολάγνου μικροσυνδικαλιστή.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed May 07, 2008 10:21 am

Φίλε ΙΣΟΒΙΤΗ, μετά από τόσο χρόνια πίσω από τα κάγκελα και με το μέλλον σου τόσο σκοτεινό, ευνόητο είναι να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο, σε καταλαβαίνω... ;) :-D

Δ. Γκρ.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed May 07, 2008 4:52 pm

Ισοβίτης++. Όλα αυτά είναι ιδιοκτησία του κράτους και δεν ανήκουν σε κανένα...Ούτε καν το υπόγειο δεν ανήκει στις παρατάξεις...Συνεπώς κλέφτης πρέπει να λέγεται και κατ' εμε...
Post Reply

Return to “Venus Community”