Venus Feedback

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Venus Feedback

Post by sandra » Thu Sep 10, 2009 1:17 am

Καλά τώρα χωρίς πλάκα πήγες σήμερα να δώσεις? Ερώτηση μιας μονάδας: τι είναι ο χρόνος προσπέλασης της μνήμης και τι ο χρόνος κύκλου? Δηλαδή έλεος, προτιμάμε ένα θέμα που πρέπει να θυμόμαστε 10 γραμμές απλά και μόνο επειδή επαναλαμβάνεται από κάτι που ξέρει και ο αδερφός μου που απλά έχει υπολογιστή? :shock: Και σιγά μη νοιάζεται ο κάθε καθηγητής για το venus και το αν λύνουμε απορίες/παλιά θέματα εδώ :lol:
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Thu Sep 10, 2009 1:21 am

όπως ξέρεις είναι πολλοί που κοιτάνε το φόρουμ και πολλοί καλοθελητές φοιτητές που τους ενημερώνουν. λογικό είναι όταν κάποιος βάζει τα ίδια κάθε χρονιά να ξέρει ότι μερικοί θυμούνται πάνω κάτω τι είναι αλλά επειδή βαριέται να τα αλλάξει το συνεχίζει μιας και ελπίζει ότι το ποσοστό δεν είναι τόσο μεγάλο. αν βγαίνουν εδώ ξέρει ότι τα έχουν αυτομάτως όλοι. ε όσο ξύστης και να είναι μπορεί να τα αλλάξει.

όχι σήμερα δεν πήγα να δώσω
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Sep 10, 2009 1:28 am

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν εκ των προτέρων θεωρείς πως ο καθηγητής είναι απέναντι σου ή μάλλον εναντίον σου. Κοινωνιολογικά ρε παιδί μου τον κατατάσσεις στο καλούπι του αφεντικού και του κατεστημένου που πρέπει να του πας κόντρα? Ρωτάω καλοπροαίρετα κι ας μην ακούγεται καλά :oops: Δε νομίζω πως υπάρχουν τόσα βίτσια πια και όρεξη για εκδίκηση (από τι?), γιατί να θέλει να σε δει να κόβεσαι ας πούμε? Κομπλεξικοί άνθρωποι παντού υπάρχουν και όπως βλέπεις τώρα τέτοιους ανάμεσα στους συμφοιτητές σου σίγουρα θα υπάρχουν και στις ανώτερες βαθμίδες του πανεπιστημίου. Απλά μου φαίνεται περίεργο το να βλέπουμε την εξεταστική σαν εμπόλεμη περίοδο ανάμεσα σε δυο στρατόπεδα. Όλο και κάτι θα μάθεις αν διαβάσεις άρα γιατί να περιμένεις να έχεις έτοιμα τα θέματα?
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Thu Sep 10, 2009 1:40 am

ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο. να σου διδάξει κάποια πράγματα, να δει αν ήσουν αρκετά επιμελής να τα μάθεις, να κάνει το κοσκίνισμα και τους πιο υπάκουους να τους παραδώσει στους εργοδότες τους.

υπάρχουν μερικοί καθηγητές που δεν δουλεύουν με αυτό το σκοπό. μπορεί να τους αρέσει να διδάσκουν. υπάρχουν και αυτοί που είναι κομπλεξικοί του κερατά. υπάρχουν και αυτοί που απλά κάνουν μια δουλειά. όπως και νάχει εφόσον υπάρχει το σύστημα βαθμολόγησης και τον ρόλο του εξεταστή βαθμολογητή τον αναλαμβάνει ο καθηγητής και ο τελευταίος μάλιστα εξαντλεί την αυστηρότητά του, αυτόματα παίρνει θέση απέναντί μου και μου στερεί όπως και ο εργοδότης μου κομμάτια από τη ζωή μου.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Sep 10, 2009 1:45 am

giak wrote:ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο. να σου διδάξει κάποια πράγματα, να δει αν ήσουν αρκετά επιμελής να τα μάθεις, να κάνει το κοσκίνισμα και τους πιο υπάκουους να τους παραδώσει στους εργοδότες τους.
καλά σοβαρολογείς τώρα? έχεις αίσθηση του πόσο κομπλεξισμό και ανωριμότητα μυρίζει αυτό που είπες ? :wtf:

Μιλάμε, είσαι τόσο απόλυτος ... "ένα συγκεκριμένο ρόλο" ... μάλλον έχεις ξεχάσει γιατί είσαι εδώ. Πανεπιστήμιο είναι, ξυπνήστεεεεε!!!! Δεν είναι σχολή επαγγελματικής κατάρτισης :smt011
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Sep 10, 2009 1:47 am

O εργοδότης σου δε νομίζω πως θα νοιαστεί τόσο για το πτυχίο σου όσο για τις γνώσεις σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις μαθημάτων αν παρακολουθήσεις, εξεταστείς κλπ μαθαίνεις πράγματα σχετικά με την Πληροφορική. Άρα αν κάποιος ενδιαφέρεται να δουλέψει χωρίς να δουλεύει τον κόσμο εννοώ και να έχει γνώσεις στο αντικείμενο του, γιατί να μη μπορεί να ανταπεξέλθει έστω και για το 5 στα περισσότερα μαθήματα? Τι θα κερδίσει αν τα βρει έτοιμα (εργασίες, σημειώσεις, λυμένα θέματα)? Εγώ νομίζω πως θα χάσει. :smt017 Δε λέω πως δεν υπάρχουν μαθήματα άκυρα στη σχολή για κάποιον που ενδιαφέρεται για την άμεση παραγωγική διαδικασία, αλλά κανείς δεν έπαθε τίποτα ανοίγοντας το μυαλό του σε διαφορετικές απόψεις και αντικείμενα.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Sep 10, 2009 1:49 am

sandra αφού έχουν την άποψη ότι το πανεπιστήμιο σου στενεύει το μυαλό, σου κλέβει τα όνειρα κτλ...Δεν γίνεται να έχουμε όλοι την ίδια άποψη :smt023
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Thu Sep 10, 2009 2:02 am

σάντρα ότι βλέποντας ο εργοδότης του ένα Χ βαθμό αυτόματα καταλαβαίνει ότι έχεις από την μία ένα μίνιμουμ γνώσεων αλλά και ένα μίνιμουμ επιμέλειας/υπακοής. συμφωνώ ότι δίνει σημασία στις γνώσεις σου αλλά όχι μόνο.

punisher μάλλον έχεις ξεχάσει γιατί είσαι εδώ. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ το λένε. ξύπνααααα!

Zifnab συγνώμη αλλά δεν έχω όρεξη να κάνω και άλλη παράλληλη κουβέντα για το πανεπιστήμιο τώρα αν και έχεις δίκαιο στο ότι προς τα εκεί πάει η κουβέντα από μόνη της, ειδικά μετά την απάντηση μου στον punisher. πως να μην πάει άλλωστε αφού ο καθηγητής είναι οργανικό κομμάτι του. θα ήταν ωραίο πάντως να ανοίξει άλλη κουβέντα για το ρόλο του πανεπιστημίου . όταν λες "έχουν" ποιους εννοείς;
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Sep 10, 2009 2:07 am

Όπως είπες και εσυ αναφέρθηκες γενικά για geeks / γλύφτες / καρριερίστες θα μιλήσω και εγώ γενικά για άτομα (δίχως να βάλω ταμπέλα) που είναι φίλια προς την παραπάνω άποψη. Υπάρχουν σίγουρα πολλά τέτοια άτομα.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Sep 10, 2009 2:08 am

Παιδια αυτο που λεει ο giak δεν εχει να κανει αποκλειστικα με το venus (το είπε κιόλας). Αρα μην το παιρνουμε πατριωτικά.

Ντάξει διαφωνώ κάθετα στο να μην δημοσιεύονται τα παλιά θέματα επειδή οι καθηγητές δεν θα βάζουνε τα ίδια. Πάμε καλά?
Δεν φτάνει που ο άλλος έχει την πρόθεση να βγάλει φωτογραφία, να αντιγράψει, να απομνημονεύσει τα θέματα προς διευκόλυνση της κοινότητας, θα τον κράξουμε κι απο πάνω?

Στην τελική, αν ο καθηγητής είναι τόσο τίποτας και πουθενάς και κρατάει κρυφά τα θέματα, μόνο και μόνο επειδή βάζει τα ίδια, ε δεν ειναι φταιξιμο του φοιτητή!

Ο Τουμπής γιατί τα ανεβάζει? Κορόιδο είναι? Η απλά δεν βαριέται να ασχοληθεί και να βγάλει καινούργια, παραλληλα βοηθώντας τα παιδιά που κοπήκαν?

Οσο για τα άτομα που κράζουνε την κοινότητα, ότι απαντάμε στα δύσκολα και όποιους συμπαθούμε και ότι παίρνουμε μίζες και δεν ξέρω κι εγώ τι έχω να πω αυτο: :smt005 :smt005 :smt005 καθυστέρηση :smt005 :smt005 :smt005

Ειναι δυνατόν ρε??? Δεν φτάνει που αντί για κοινότητα give and take έχουμε καταντήσει wise circle (όπως πολύ σωστά είχε πει και ο Punisher, μερικές σελίδες πριν), θα μας την πείτε και απο πάνω???

Ενα παλικάρι σήμερα έκανε θέμα για κατατακτήριες και είχε απορίες, δεν είδα να απαντάτε εσείς οι παρεξηγημένοι!!! Δεν ξέρατε ότι στην Εισαγωγή στον Προγραμματισμό είναι η Java? Θα σας έπεφτε τίποτα αν δίνατε ένα link? Αντε ρε, μόνο να ζητάτε ξέρετε, και όχι μόνο αυτό, αλλά χαρακτηρίζετε και την κοινότητα επειδή δεν γράψατε βαθμό χωρίς να διαβάσετε ή κάτι παρόμοιο.

Το address bar δεν είναι κολλημένο στο venus, όποιος δεν γουστάρει να συμμετέχει και δεν του αρέσει που δεν τον πιάνουμε απο το χέρι (που το κάνουμε κι αυτό) να του πούμε θα διαβάσεις αυτες τις σελίδες ,αυτα ειναι τα σος, αυτα ειναι τα παλια θέματα...ε απο κει που'ρθε.

Αντε πια με το μακρύ και το κοντό του καθενός.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Sep 10, 2009 2:12 am

Ξεφεύγουμε από το venus feedback οπότε σταματάω εδώ, αυτό που ήθελα να δω το είδα, danke. Η γνώμη μου για το ότι τα ποστς με παλιά θέματα καταδικάζουν τους φοιτητές δεν άλλαξε και ούτε το βλέπω να αλλάζει. Αν υπάρχει κάποια πρόταση για βελτίωση του venus καλό θα ήταν να ακουστεί. Από το αποψινό κρατάω δυο κατά κάποιον τρόπο αντικρουόμενες απόψεις "όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε" και "δε γίνεται να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις". Μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά τουλάχιστον? :-D Καληνύχτα

edit: Καραλολ. Δε μας φτάνει κανείς, κανιβαλίζουμε όταν πάμε να αναπτύξουμε επιχειρήματα. :-p
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Sep 10, 2009 2:14 am

Ok, ο καθένας έχει την άποψή του, δεκτόν. Αλλά το να ακούγονται ότι "οι 7 από τις 10 μονάδες ήθελαν διάβασμα πέρα των 20 σελίδων θεωρίας που έχουν πέσει συνολικά ως τώρα και έτσι το 5 ήταν ανέφικτο" ή "ο κλασσικός χρήστης του Venus είναι γλύφτης και καριερίστας" είναι τρελό offside. Αγγίζουν την παράνοια :smt011
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Thu Sep 10, 2009 2:20 am

μπορεί να βοηθάει την "κοινότητα" με πιο undercover τρόπο όπως είπα και πριν. δεν σημαίνει ότι πάει χαμένος ο κόπος του. αυτός ο τρόπος να χρησιμοποιείτε μόνο σε μαθήματα που μπαίνουν τα ίδια.

επειδή τους διαχειριστές δεν τους βλέπω να ψήνονται και να θέλουν να σεβαστούν την απαίτηση ορισμένων να περνάνε πιο εύκολα, όποιος λοιπόν είναι σε μια τέτοια περίπτωση, ας μη τα δημοσιοποιήσει και ή ας φροντίσει να τα δώσει εκτός ίντερνετ όπως γινόταν πάντα και τα έπαιρναν και πάλι όλοι, ή να αφήσει κάποιο υπονοούμενο και μετά πμ και τα σχετικά. feedback και από μένα λοιπόν :-D
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Thu Sep 10, 2009 8:53 am

Συμφωνώ άπειρα με Stoupeace

και, για να δώσω και το feedback μου, νοσταλγώ τα πρώτα μου χρόνια στο venus που συζητήσεις δίχως λογική και επιθέσεις σε πρόσωπα κόβονταν πριν καν αρχίσουν.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Filia
Mbyte level
Mbyte level

Post by Filia » Thu Sep 10, 2009 9:42 am

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το συγκεκριμένο forum δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες και πρέπει να τηρούνται.
Σεβαστείτε τουλάχιστον ότι κάποιοι δούλεψαν για να το φτιάξουν, δεν το βρήκαν έτοιμο και κάνουν τους μάγκες εκ του ασφαλούς (=ανωνυμία).

Δεν λέω να μην ακούγεται και μια διαφορετική άποψη (ή όπως θέλετε να το παρουσιάσετε, η άποψη της μειοψηφίας, δλδ των μη-geeks/γλυφτών/καριεριστών).
Αντίθετα να ακούγεται, αλλά κόσμια!
Κακομάθαμε όλοι με το ιντερνετ μου φαίνεται. Ξεχνάμε ότι δεν παύει να αποτελεί δείγμα γραπτού λόγου κάθε post του forum.
Δεν είμαστε ούτε λαχαναγορά ούτε λιμάνι, να αρχίσουμε να φωνάζουμε (!) χαρακτηρισμούς προς πάσα κατεύθυνση.

Και στ'αλήθεια, αν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, πείτε μου να το ξέρω, γιατί εγώ δεν βρίσκω λόγο για όλες αυτές τις αψιμαχίες.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Sep 10, 2009 10:01 am

para wrote:για να δώσω και το feedback μου, νοσταλγώ τα πρώτα μου χρόνια στο venus που συζητήσεις δίχως λογική και επιθέσεις σε πρόσωπα κόβονταν πριν καν αρχίσουν.
Ditto. Τα τελευταία 2 χρόνια τα flames και οι προσωπικές επιθέσεις έχουν ανέβει τουλ. 2 τάξεις μεγέθους και πάντα περιστρέφονται γύρω από 3-4 πολύ γνωστά θέματα.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Sep 10, 2009 11:02 am

para wrote:Συμφωνώ άπειρα με Stoupeace

και, για να δώσω και το feedback μου, νοσταλγώ τα πρώτα μου χρόνια στο venus που συζητήσεις δίχως λογική και επιθέσεις σε πρόσωπα κόβονταν πριν καν αρχίσουν.
++
Και αυτό ειναι το feedback απο εμένα πρός τους συντονιστές..

Οι απόψεις του giak (γτ ειναι ο μόνος που είπε την άποψη του και την υποστηριξε, οι άλλοι απλα εβρισαν και εφυγαν), είναι σεβαστές άσχετα αν και εγω διαφωνώ με αυτες... Και πάντα θα υπάρχουν τέτοιες απόψεις προς τα μέλη του venus πράγμα λογικό για εμένα...
Ο τρόπος όμως που πολλες φορές γινεται μια κουβέντα ειναι :smt021 ...
Καλύτερα να αναθεωρήσουνε οι συντονιστες τα όρια της κουβέντας και του flame...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
βγάλε το μαστίγιο ζιφ, :smt016
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Sep 10, 2009 12:11 pm

guyz επειδή κάποια πράγματα εύκολα τα κατηγορείτε, να υπενθυμίσω ότι η γραμμή ανάμεσα σε flame και έντονη συζήτηση είναι πολύ λεπτή και μπορεί μια κουβέντα εύκολα να αλλάζει sides. Επίσης πάγια τακτική της ομάδας είναι να παλεύει όσο περισσότερο γίνεται για να μπορούν να εκφράζονται απόψεις και να μην λογοκρίνουμε με το παραμικρό! Δεν είναι και το πιο όμορφο πράγμα ξέρετε.

Κοινώς, sanitizing κι όχι deleting.

Κρατάμε μια πιο διαλεκτική στάση απ' ότι παλιά, μόνο και μόνο γιατί θέλουμε να ακούγονται οι απόψεις, να μην κυριαρχείται το Venus από μια κατηγορία users, οι οποίοι έχουμε τις ίδεες απόψεις και στάσεις και χαιρόμαστε που συμφωνούμε μεταξύ μας.

Τέλος, και παλιά είχαμε επικά flames, απλά ξεχνιόνται εύκολα μάλλον :lol:
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Sep 10, 2009 12:48 pm

The Punisher wrote:guyz επειδή κάποια πράγματα εύκολα τα κατηγορείτε, να υπενθυμίσω ότι η γραμμή ανάμεσα σε flame και έντονη συζήτηση είναι πολύ λεπτή και μπορεί μια κουβέντα εύκολα να αλλάζει sides. Επίσης πάγια τακτική της ομάδας είναι να παλεύει όσο περισσότερο γίνεται για να μπορούν να εκφράζονται απόψεις και να μην λογοκρίνουμε με το παραμικρό! Δεν είναι και το πιο όμορφο πράγμα ξέρετε.

Κοινώς, sanitizing κι όχι deleting.

Κρατάμε μια πιο διαλεκτική στάση απ' ότι παλιά, μόνο και μόνο γιατί θέλουμε να ακούγονται οι απόψεις, να μην κυριαρχείται το Venus από μια κατηγορία users, οι οποίοι έχουμε τις ίδεες απόψεις και στάσεις και χαιρόμαστε που συμφωνούμε μεταξύ μας.

Τέλος, και παλιά είχαμε επικά flames, απλά ξεχνιόνται εύκολα μάλλον :lol:
Διαφωνώ! Νομίζω όλοι γνωρίζουμε όταν κάποιος θέλει να κάνει flame και μιλάει απλά για να πάρει μια πληρωμένη απάντηση και ποτε όχι... Και οκ, να έχουμε ΦΥΣΙΚΑ πολλές απόψεις και στάσεις, αλλα όχι πάντα να καταλίγουμε στο ίδιο θέμα... Τα 5 τελευταια flame, καταλήγουν στο ίδιο θέμα... Δεν νομίζω να διαφωνείς..
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Sep 10, 2009 12:56 pm

Άρα τι να κάνει? Με το που πάει κάποιος που έχει ξανακάνει flame να ανοίξει το στόμα του να του διαγράφει το ποστ? Πώς ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα καταλήξει άσχημα μια συζήτηση (δεν παίρνω ως παράδειγμα το χθεσινό για την Οργάνωση γιατί ήταν γελοίο). Επίσης ευθυνόμαστε και οι μεν και οι δε για το αν πάρει κακή τροπή ένα τόπικ, αν δεν απαντάς εριστικά σε κάποιον που σε τσιγγλίζει θα κουραστεί κάποια στιγμή και θα σταματήσει. Τέλος πάντων, εγώ νομίζω πως ίσα ίσα τα flames έχουν μειωθεί κατά πολύ από όταν πρωτομπήκα. Στο πρώτο έτος θυμάμαι πολλά bans ενώ τώρα εξαντλούνται τα περιθώρια για να γίνει κάτι τέτοιο. Για μένα είναι θετικό να βλέπω τους συμφοιτητές μου να ψάχνουν κάτι κοινό ώστε να σταματήσουν να κοντράρονται, παρά να ξεκινήσουμε να αφορίζουμε όποια άποψη δε μας αρέσει.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Επίσης να προσθέσω πως αγαπάμε admin :-p
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Sep 10, 2009 1:07 pm

Το forum γενικά έχει γίνει λιγότερο strict (αν και είμαστε πολυάριθμοι mods)- τα flames δεν θεωρούνται και τόοοσο flames ειδικά αν είναι και από τα 2-3 άτομα που είναι γνωστά σε όλους. Δεν είναι εύκολη η λογοκρισία με το παραμικρό - γιατί το "φασιστικό" venus forum ειναι η επόμενη σταγόνα από το ποτήρι...Οι ισορροπίες είναι πολύ σημαντικό πράγμα...Το ότι ενοχλείστε μερικοί δεν σημαίνει πάλι τπτ... H λογοκρισία από μένα απέχει μερικά κλικ και ένα κουμπι...Δεν επιλέγω αυτόν τον δρόμο όμως :smt018
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Sep 10, 2009 1:20 pm

Απο την δική μεριά, νομιζω ότι βάζουμε το κεφάλι στην άμμο για να μην δουμε τι συμβαίνει... Διαφωνώ με την σκοπιά που βλέπετε τα πράγματα... Είναι κουραστικό να βλέπουμε παντου το ιδιο θεμα...Υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν να κρίνουν συνέχεια τον καπιταλισμό, αναρχισμό, κομμουνισμο κτλ... Όλα καταλήγουν εκει πλέον...
Image
Post Reply

Return to “Venus Community”