Page 1 of 3
Συμμετοχή στην ψηφοφορία
Posted: Sat May 15, 2004 1:51 am
by Einherjar
Παίδες μπορώ να έχω την άποψή σας για τον λόγο που δεν έχουμε συμμετοχή στην ψηφοφορία για την επιλογή domain? Από την αρχή της ύπαρξης αυτού του forum υπάρχει η ψηφοφορία, πρόσφατα έγινε και η ενημέρωση μέσω e-mail και ανακοίνωσης, αλλά μένουμε σταθερά στις 33 ψήφους ενώ έχουμε ξεπεράσει τα 100 μέλη!!! υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν ψηφίζει ο κόσμος?
Posted: Sat May 15, 2004 12:35 pm
by TaRaNTuLa
Μήπως το ότι εμείς οι 33 παρακολουθούμε σταθερά το forum;;; Οι υπόλοιποι απλώς γράφτηκαν;;; Για δες πόσα διαφορετικά nicknames υπάρχουν που έχουν κάνει ένα τουλάχιστον post...

Posted: Sat May 15, 2004 12:57 pm
by theo_
θα συμφωνήσω με τον TaRaNTuLa σημασία έχουν τα ενεργά κυρίως μέλη...
Although μήπως να το είχαμε βάλει σε κάποιο εμφανές σημείο??
ΑΛΛΑ ΠΟΥ.....???
Νομίζω ότι μόνο μέσω κάποιου είδους marketing θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα! Εγώ
παραπέμπω διάφορους στο Venus αν με ρωτάνε τπτ

Posted: Sat May 15, 2004 1:31 pm
by Einherjar
Σε πόσο πιο προφανές σημείο να πάει? Βρίσκεται στις ανακοινώσεις στην πρώτη σελίδα και επίσης εμφανίζεται η και ψηφοφορία εκεί. Άμα κάνει κάποιος login είναι πολύ εύκολο να ψηφίσει. Σχετικά με τα ενεργά μέλη, έχω δει αρκετές φορές logged on μέλη χωρίς δημοσιεύσεις. Θα μπορούσαν και αυτοί να ψηφίσουν

Posted: Sat May 15, 2004 7:57 pm
by vagalati
Εγώ λέω να βάλουμε μια ανακοίνωση/αφίσα στο CSLAB.
Yπάρχουν άτομα που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει καν το project!
Posted: Sat May 15, 2004 8:07 pm
by koki
Παντως δεν ξέρω, εμένα δε μου πολυάρεσε που δεν μπορούμε να απαντή;σουμε στο ποστ, και να αντιπροτίνουμε κάτι. Δλδ ψηφίζουμε "άλλο" πχ αλλα δεν μπορούμε να πούμε ποιο άλλο

Posted: Sat May 15, 2004 8:17 pm
by Ethel
'Ηδη είναι στο πρόγραμμα και αυτό. Απο βδομάδα θα γίνει. Είναι ήδη αρκετά νωρίς και όσο μεχρι στιγμής έχει γίνει είναι πολύ καλό. Με τον καιρό, και με την κατάλληλη προώθηση βέβαια όλα θα γίνουν

Posted: Sun May 16, 2004 9:52 am
by leste
Με τον κίνδυνο να φανώ άσχετος:
Που είναι το κουμπί για να ψηφίσω;
Κάνω login, στην αρχκή σελίδα μου δείχνει μόνο τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής.
Στο
http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=5 πάλι το ίδιο.
Στο faq δεν λέει τίποτα (το οποίο μάλλον σημαίνει ότι είναι μπροστά στα μάτια μου αλλά...

).
Η αφίσα στο CSLAB δεν είναι άσχημη ιδέα πάντως.
Posted: Sun May 16, 2004 10:38 am
by Einherjar
- Αν δεν έχεις ψηφίσει ήδη θα σου εμφανίζονται οι επιλογές σαν να είναι radio buttons. Τσεκάρεις μια επιλογή-> submit -> εισαι οκ
- Αν έχεις ήδη ψηφίσει δεν θα σου εμφανίζεται αυτή η δυνατότητα
- Αν δεν έχεις ψηφίσει και δεν σου εμφανίζονται αυτές οι επιλογές τότε είτε δεν έχεις κάνει login είτε έχουμε πρόβλημα

Posted: Sun May 16, 2004 2:54 pm
by mikem4600
vagalati wrote:Εγώ λέω να βάλουμε μια ανακοίνωση/αφίσα στο CSLAB.
Υπάρχουν άτομα που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει καν το project!
Συμφωνώ και επαυξάνω (μιλώντας πάντα για το cslab 1, δηλ. του 2ου ορόφου, όπου πατάει κόσμος

).
Και λίγο feedback: Έχω την εντύπωση ότι ορισμένα άτομα έκαναν register αλλά δεν ξαναπάτησαν επειδή είναι υπερβολικά "ακαδημαϊκά" ή geeky
πολλά θέματα. Και, οκ ρε παιδιά, το είπαμε, το debian είναι το μόνο πραγματικό linux αλλά δεν είναι ανάγκη να το ξαναλέμε σε όλα τα threads! ;-)
Posted: Mon May 17, 2004 12:13 pm
by tsilochr
mikem4600 wrote:
Και λίγο feedback: Έχω την εντύπωση ότι ορισμένα άτομα έκαναν register αλλά δεν ξαναπάτησαν επειδή είναι υπερβολικά "ακαδημαϊκά" ή geeky πολλά θέματα.
Νομίζω ότι αυτό που έδωσε την ώθηση για την δημιουργία του venus ήταν η ανάγκη να υπάρχει κάποιο μέσο (πέρα από τις mail λίστες των καθηγητών) για να ανταλλάσουν απόψεις οι φοιτητές κυρίως επί των μαθημάτων της σχολής. Επιπλέον όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει ό,τι θέμα του αρέσει. Εχουμε thread για τη Eurovision, ακόμα και για το WWE!!!
Απλά χρειάζεται χρόνος να ωριμάσει καθώς και προβολή. Και όταν λέω προβολή, δεν εννοώ μια αφίσα μόνο γιατί έτσι απλά θα γραφτούν και άλλα "ανενεργά" μέλη. Λέω ότι κάθε φορά που συζητάμε με κάποιον συμφοιτητή για κάποιο θέμα να λέμε πχ. "αυτό το το πρόβληματο συζητάμε στο venus και βρήκαμε λύση" ή "μέσα απο το venus αντλλάσουμε σημειώσεις" κλπ για να δημιουργηθεί κίνητρο στο φοιτητή να ψαχτεί στο venus.
Posted: Mon May 17, 2004 12:25 pm
by sudtuwup
Το site-forum νομιζω ηταν απαραιτητο, ειδικα λογω σχολης. Μολις την προηγουμενη εβδομαδα το εμαθα. Μαλλον χρειαζεται καποια ανακοινωση εξω απο τα εργαστηρια. Μια απορια: θα "κλειδωσει" στο μελλον; τωρα μπορει ο καθενας να κανει εγγραφη.
Posted: Mon May 17, 2004 12:28 pm
by silegav
Σιγά σιγά εγώ πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση...θα μιλήσουμε για την επιτυχία ή όχι του project μετά το καλοκαίρι, οπότε ή θα έχει ξεχαστεί το όλο θέμα ή θα έχει αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα...για την ώρα εγώ που το παρακολουθώ από την αρχή κρίνω ότι πάει καλά
Posted: Mon May 17, 2004 2:23 pm
by HdkiLLeR
sudtuwup wrote:Το site-forum νομιζω ηταν απαραιτητο, ειδικα λογω σχολης. Μολις την προηγουμενη εβδομαδα το εμαθα. Μαλλον χρειαζεται καποια ανακοινωση εξω απο τα εργαστηρια. Μια απορια: θα "κλειδωσει" στο μελλον; τωρα μπορει ο καθενας να κανει εγγραφη.
Όχι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ενώ επίσης δεν υπάρχει και περίπτωση να σταματήσει και η ανάπτυξη του. Πιο συγκεκριμένα:

Το υλικό/server που φιλοξενείται στον server είναι δωρεά απο εμάς και δεν πρόκειται να ζητηθεί πίσω(τουλάχιστον αυτά που έχω προσφέρει εγώ,αλλά και για τα υπόλοιπα παιδία απ'οσο ξέρω ισχύει το ίδιο).

Σκοπός του είναι η ενημέρωση των φοιτητών μέσα σε ένα πλαίσιο "προσφοράς && ελεύθερης απόκτησης της γνώσης" άρα εάν κλειδωθεί η πρόσβαση σε οποιονδήποτε τότε παραβιάζονται οι αρχές λειτουργίας του.

Οι περισσότεροι από εμάς με το καλό σε ένα χρόνο θα την έχουμε "κάνει" απο εδώ οπότε θα πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος μερικά πράγματα(προσωπικά και παλι δεν θα μπορώ μια ζωή να κρατάω το sys administration). Άρα και πάλι δεν θα πρέπει να κλειδωθεί η πρόσβαση απο πουθενά ώστε να υπάρχει συνεχώς ανανέωση των μελών/διαχειριστών/χρηστών κλπ κλπ.
Posted: Mon May 17, 2004 3:45 pm
by Einherjar
sudtuwup wrote:...Μολις την προηγουμενη εβδομαδα το εμαθα...
Είχε σταλεί ενημερωτικό e-mail μέσω του dias σε συνεργασία με τον κ.Βίτσιο πριν 3-4 βδομάδες. Δεν το είχες λάβει?
Posted: Mon May 17, 2004 5:29 pm
by alexo
Παιδιά ας βάλετε και ένα χαρτί στη γραμματεία του τμήματος ...

Posted: Mon May 17, 2004 5:39 pm
by lumenintervalum
Einherjar wrote:sudtuwup wrote:...Μολις την προηγουμενη εβδομαδα το εμαθα...
Είχε σταλεί ενημερωτικό e-mail μέσω του dias σε συνεργασία με τον κ.Βίτσιο πριν 3-4 βδομάδες. Δεν το είχες λάβει?
κατά τη γνώμη μου, και απ' όσα έχω συζητήσει με παιδιά που ξέρω, δεν είναι πολλοί αυτοί που ελέγχουν τα mail στο dias. Η αφίσα και η μεταξύ μας συζήτηση θα βοηθήσει πιο πολύ, ή πείτε σε κάποιον administrator στο εργαστήριο στο 2ο να βάλει ένα μήνυμα να φαίνεται κάθε φορά που κάνει log on ένας χρήστης εκεί (αν φυσικά υπάρχει δυνατότητα και αυτό επιτρέπεται).
Επίσης, νομίζω ότι είναι αρκετά σημαντικό, να δείτε τι θα γίνει με το Forum αργότερα. Όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε από τον/την tsilochr δεν υπάρχουν μόνο θέματα που αφορούν τη σχολή και τα μαθήματα, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες και προσωπικά έχω ωφεληθεί και έχω λύσει απορίες μου από threads που αφορούσαν software,hardware κα. Δε νομίζω ότι κάποιος από εμάς μόλις βγει από εδώ μέσα, δεν θα ενδιαφερόταν να διαβάζει τέτοιου τύπου threads! Εγώ θα ήθελα να ξέρω ότι μπορώ να μπω κάπου και να "μαθαίνω" τέτοια νέα, χωρίς να χρειάζεται να "φάω" όλο το internet για να βρω αυτό που ψάχνω. Στο κάτω κάτω δεν είμαι παντογνώστης ούτε θα μου πέσει η μύτη να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω και δεν έχω απεριόριστο χρόνο για surfing!!
@lexo wrote:Παιδιά ας βάλετε και ένα χαρτί στη γραμματεία του τμήματος ...

σωστό κι αυτό!!κάτι χρωματιστό να φαίνεται γιατί γίνεται ένας πανικός από ανακοινώσεις εκεί κάτω!!
Posted: Mon May 17, 2004 6:55 pm
by Einherjar
lumenintervalum wrote: ή πείτε σε κάποιον administrator στο εργαστήριο στο 2ο να βάλει ένα μήνυμα να φαίνεται κάθε φορά που κάνει log on ένας χρήστης εκεί
Το ζητήσαμε πριν λίγο καιρό αλλά το αρνηθήκανε "λόγω πολιτικής"
lumenintervalum wrote:δεν είναι πολλοί αυτοί που ελέγχουν τα mail στο dias
Σε πρώτη φάση ήταν ο μόνος και πιο μαζικός τρόπος για ενημερωθούν οι φοιτητές
Posted: Tue May 18, 2004 1:20 am
by YiannisF
Κανονικά πρέπει να μπει link στην αρχική σελίδα του
http://www.cs.aueb.gr. Αν όχι από τώρα, τουλάχιστον όταν αποφασιστεί το τελικό url.
Posted: Tue May 18, 2004 1:41 am
by theo_
Positive side:μου φαίνεται το ίδιο είχε γίνει κ με μία παρόμοια πρωτοβουλία στο
τμήμα ΔΕΤ.Αρα μπορουμε να ελπίζουμε!
Negative side:
Αν κ εμάς μας συμφέρει δεν νομίζω ότι είναι κ απόλυτα λογικό καθώς το forum είναι
πρωτοβουλία κ δεν έχουν κανένα λόγο να το διαφημίσουν..
(εδώ δεν το έκαναν homepage στα εργαστήρια..!

)
Posted: Tue May 18, 2004 11:05 am
by P3
Όσον αφορά τη διαφήμιση μέσω ανακοινώσεων από αυριο έχετε τα ματια σας ανοιχτα γιατί θα τοποθετήσουμε ανακοινώσεις όπου μπορούμε(γραμματεια,cslabs,κτλ,...)
Posted: Tue May 18, 2004 1:32 pm
by HdkiLLeR
Εάν τα φέρεις παλιοτεμπέλαρε αύριο !!!
