Sorry torrent forums but...

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
Post Reply
geogeo
bit level
bit level
Academic status: 3rd year

Sorry torrent forums but...

Post by geogeo » Wed Nov 29, 2006 4:12 am

Αγαπητοί μου συμφοιτητές,
Νιώθω την υποχρέωση να απολογηθώ για το προηγούμενο μου post (torrent forums ?). Είναι σαφές πως πρέπει κανείς να σέβεται τους όρους χρήσης του forum, είτε αυτοί είναι αρεστοί είτε όχι.
Κατόπιν διεξοδικής ανάγνωσης των εν λόγω όρων, την οποία ομολογώ δεν είχα κάνει νωρίτερα, συμφωνώ και αποδέχομαι.
Εντούτοις θα ήθελα να σημείωσω ( στα πλαίσια της θεμιτής κριτικής), ότι αισθάνθηκα πως κρύβομαι πίσω από το δακτυλό μου, με το να θεωρώ την λέξη torrent tabu.
Προς θεού δεν έχω καμία διάθεση να προσβάλω κανέναν, και σέβομαι το γεγονός, ότι παρά την σαφή οδηγία στους όρους, μπορώ ακόμη και τώρα να υποβάλλω αυτό το μήνυμα.
Ευχαριστώ πολύ.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Re: Sorry torrent forums but...

Post by ciao » Wed Nov 29, 2006 4:30 am

Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια! (καταρχήν) ;)
geogeo wrote: Εντούτοις θα ήθελα να σημείωσω ( στα πλαίσια της θεμιτής κριτικής), ότι αισθάνθηκα πως κρύβομαι πίσω από το δακτυλό μου, με το να θεωρώ την λέξη torrent tabu.
Δεν νομίζω ότι πρόκειται για αυτό...απλά δεν άδει με τους κανονισμούς και τους όρους χρήσης. ;)
Ωστόσο πάντα παίζει ρόλο πως τοποθετείσαι...αν τα λεγόμενα σου δεν παραπέμπουν σε κάτι εκτός κανονισμών και όρων τότε οκ.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει να φοβάσαι και τον ίσκιο σου, όσον αφορά στο τι λες, απλά να λειτουργείς μέσα στα πλαίσια. ;)
Όλα αυτά με κάθε διάθεση φιλικότητας έτσι? Και εγώ την έχω "πατήσει".
S.S.D.D.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Wed Nov 29, 2006 8:22 am

στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ με τον geogeo, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα και τους Mods. το να μιλά κάποιος για torrents σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μιλά για παράνομο λογισμικό ή άλλο υλικό με πνευματικά δικαιώματα (μπορώ να γράψω μια τεράστια λίστα με νόμιμα torrents -άσε που τα torrents δεν είναι από μόνα τους παράνομα). ωστόσο όπως είπα καταλαβαίνω τους Mods και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να είμαι στη θέση τους (θυμάμαι τι γινόταν στα CSLabs). επίσης τα περισσότερα νόμιμα torrents μπορείς να τα βρεις από τα sites των νόμιμων κατόχων τους, οπότε δε χρειάζεσαι να σου προτείνει κάποιος Fora, ή ψαχτήρια για το που θα τα βρεις. Πάντως θυμάμαι στο μεταπτυχιακό ότι είχαμε κάνει ένα 3ωρο μάθημα για το πώς λειτουργούν τα torrents (αφού σαν τεχνολογία, και σαν φαινόμενο δεν θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους).

απλά για προβληματισμό: λέτε να είναι κοντά η ώρα που θα ισχύει το ίδιο και για το youtube? δηλαδή θα είναι παράνομο να βάζεις στο Forum ένα Link του youtube?
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Nov 29, 2006 9:14 am

Καλώς ήρθες geogeo.
Είναι λεπτές οι ισορροπίες καμιά φορά και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε από την ασφαλή πλευρά. Σίγουρα υπάρχουν torrents που δεν προσβάλλουν πνευματικά δικαιώματα κτλ αλλά η λαική ρήση¨: "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά" νομίζω πως ταιριάζει απόλυτα εδώ.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Nov 29, 2006 10:36 pm

λέτε να είναι κοντά η ώρα που θα ισχύει το ίδιο και για το youtube? δηλαδή θα είναι παράνομο να βάζεις στο Forum ένα Link του youtube?
μπαααα...από τη στιγμή που το ανέλαβε η Google, δε νομίζω να μην το προσέξει καταλλήλως :-D
Post Reply

Return to “Venus Community”