Θέλετε να κλείσει το "Ρώτα κάτι τον επόμενο"?

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...

Θέλετε να κλείσει το "Ρώτα κάτι τον Επόμενο"?

Όχι
21
54%
Ναι
18
46%

Total votes: 39
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Feb 07, 2007 11:46 am

P3 wrote:Η ομάδα συντονισμού του Venus θέλει να ενημερώσει ότι λόγω του ότι το συγκεκριμένο τόπικ έχει περάσει στα πλαίσια του chating και κάτι τέτοιο δεν είναι θεμιτό για ένα forum, η ομάδα συντονισμού αποφάσισε για λόγους "ιστορικούς" να αφήσει το τόπικ να συνεχιστεί και να κλειδωθεί όταν θα έχει φτάσει στην 150ή σελίδα.

Με εκτίμηση προς ολα τα μελή,
Τhe Venus Project Team.
Γεια χαρά παιδιά. Αυτή τη φορά απευθύνομαι σε όλη την ομάδα διαχείρισης. Γνωριζόμαστε όλοι προσωπικά, με κάποιους λίγο ακόμα παραπάνω. Αντιλαμβάνομαι ότι το τρέχον topic (και όχι μόνο) έχει ξεφύγει. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι το venus προσπαθεί να κρατήσει ένα ακαδημαϊκό προφίλ, λειτουργεί κάτω από την ομπρέλλα του πανεπιστημίου, παρακολουθείται από αρκετούς καθηγητές και σκοπό έχει να διευκολύνει επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών του τμήματος.

Πρώτος κ καλύτερος θα μιλήσω για μένα, η συνεισφορά μου πλέον στο venus είναι κυρίως στο offtopic. Ως απόφοιτος, δεν μπορώ να μιλήσω για εργασίες μαθημάτων ή για άλλα διαδικαστικά θέματα που δεν γνωρίζω. Υποπτεύομαι ότι οι χαζομαρούλες που γράφω εγώ (κ ίσως κ ο Tarantula) δημιουργούν μια μικρή αναστάτωση στην λειτουργία του forum.

Αυτό που θα ήθελα να ζητήσω -ως ισότιμο venus member και τπτ παραπάνω- είναι να επιτρέψετε το off-topic κομμάτι να είναι λίγο πιο χαλαρό. Μην ξεχνάμε ότι το venus είναι ένα μέσο επικοινωνίας με target group φοιτητές πληροφορικής, τους πιο cool τύπους στην ελληνική φοιτητική κοινότητα!!! Ας αφήσουμε λίγο παραπάνω χρώμα χαβαλέ να υπάρχει σε αυτό το κομμάτι του forum, πάντα σε λογικά πλαίσια, χωρίς ύβρεις και προσβολές. Αν ένα off-topic θέμα ξεφύγει δεν νομίζω να πέσει κανένα wrath of god και να το κάψει το μηχάνημα. Απλά νομίζω ότι η κοινωνικότητα μεταξύ των φοιτητών (και απόφοιτων) μέσω του venus δεν πρέπει να περιορίζεται σε academic και aprooved θέματα μόνο.

Πολύ ευχαρίστως να κάνουμε μια δημόσια συζήτηση για το που θέλουμε να οδηγηθεί το προφίλ του venus, ενδεχομένως να πατάω σε ξένα χωράφια αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστώ,
Τσίλο
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Θέλετε να κλείσει το "Ρώτα κάτι τον επόμενο"?

Post by alberta » Wed Feb 07, 2007 12:15 pm

Mπορεί όντως να έχουμε παρεκτραπεί αρκετές στιγμές στα θέματα του οff-topic και της Διασκέδασης, και δε βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάτι το κακοπροαίρετο στις προθέσεις και στις πράξεις μας απλά η τρέλα της ηλικίας και πιθανότατα το πάθος να υποστηρίξουνε τα πιστεύω μας και τις ίδιες μας τις απόψεις.
Με το ακόλουθο δημοψήφισμα προτείνω στους διαχειριστές του Forum λαμβάνοντας υπ όψιν τους και το αποτέλεσμα να μην κλέισουν ένα tοpic το οποίο μπορεί να λαμβάνει διαστάσεις chat ώρες ώρες αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει προσβάλει ούτε έχει θίξει κανένα.
Προσωπικά μπορει η συνεισφορά μου σε θέματα μηχανολογικά ή προγραμματισμού να μην υπήρξε ποτέ σημαντική αλλά για το συγκεκριμένο topic μόνο καλά έχω να πώ και να τονίσω το γεγονός ότι με έφερε πιο κοντά με συμφοιτητές μου που δεν θα γνώριζα υπο διαφορετικές συνθήκες. Και ότι κλείδωνοντας αυτό το topic θα είναι σα να μου λείπει κάτι. Και ξέρω ότι και άλλοι συνάδελφοι θα νιώθουν το ίδιο.
Αφήνω ανοιχτό το χρόνο δημοψηφίσματος έτσι ώστε να αποφασίσει η διαχειριστική ομάδα τη διάρκειά του.
Σιγουρα η γνώμη μου είναι μια και είναι απόλυτα προσωπική αλλά πιστεύω ότι αγγίζει και άλλους. Ας ακουστούν και άλλες απόψεις.
Image
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Wed Feb 07, 2007 12:30 pm

Noμίζω ότι ο tsilo στο αντίστοιχο τοπικ,αλλά και η alberta εδώ με έχουν καλύψει απόλυτα..
Δε βρίσκω το λόγο να κλείσει ένα τόπικ σαν αυτό...

Εξάλλου,οι 148 -μέχρι τώρα- σελίδες του δείχνουν ακριβώς αυτό το πράγμα.Το ΠΟΣΟ θέλουν ΤΟΣΑ άτομα που γράφουν εκεί να παραμείνει ενεργό.Αλλιώς θα είχε "θαφτεί εξαρχής"..
Αν το πρόβλημα είναι χώρου στο σκληρό,τότε αν όλοι αυτοί που γράφουμε στο "Ρώτα κάτι τον επόμενο" δώσουμε από 1ευρώ,θα πάρουμε έναν 80άρι να τον γεμίσουμε "ερωτήσεις"..χεχε

Πέρα απ'την πλάκα,αυτό το τοπικ έχει φέρει κοντά πολλούς συμφορουμίτες-συμφοιτητές.Είναι κρίμα να κλείσει.Θα είναι σα να κλείνετε κάτι απ'αυτούς..

Aυτά είχα να πω εγώ..Ας μιλήσουν και άλλοι..
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Wed Feb 07, 2007 12:42 pm

To forum ανήκει στους χρήστες του, πρέπει να το διαμορφώνουν αυτοί ως θέλουν από τη στιγμή που δεν καταπατώνται τα χρηστά ήθη
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Wed Feb 07, 2007 12:44 pm

Ακριβώς επειδή ανήκει στους χρήστες του ΔΕ θα πρέπει να το κλειδώσετε και ούτε καν θα έπρεπε να το συζητάμε τώρα γιατί δεν πιστεύω να έχει κανείς την παραμικρή υπόνοια ότι έχουν καταπατηθεί τα χρηστά ήθη...

merged

Επίσης θα παρακαλούσα όποιον ψηφίζει να κάνει και ένα post -έστω με τη φράση "ψήφισα να κλείσει" ή "ψήφισα να μην κλείσει"- για να ξέρουμε το άθροισμα των ψήφων αν είναι πραγματικό ή όχι...(if you know what i mean...)
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Feb 07, 2007 1:05 pm

Ψήφισα να κλείσει χωρίς να με θίγει το περιεχόμενο ή κάτι τέτοιο.
Απλά το συγκεκριμένο νομίζω ότι έχει πέσει σε ατέρμονα βρόγχο και ότι σύντομα οι σελίδες θα γίνουν 1500, με τις ερωτο-απαντήσεις να επαναλαμβάνονται ανά 10 σελίδες.
Καλώς ή κακώς στην ζωή όλα χρειάζονται και η σοβαρότητα και να το ρίχνουμε λίγο έξω. Απλά ελαφρά τόπικ έχουν πληροφοριακή και ψυχαγωγική αξία αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους τους. Στο παρελθόν τόπικ π.χ Παραπονάκια, η αγαπημένη στάση , κρεμάσαν μετά από λίγο ενώ αυτό δεν λέει να παρακμάσει.
Απλά θεωρώ ότι καλύτερα να δημιουργηθεί ένα άλλο τόπικ έτσι για ανανέωση γιατί αυτό έχει βρυκολακιάσει!
vicky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by vicky » Wed Feb 07, 2007 1:13 pm

ψηφισα να μην κλείσει,γιατι το γουστάρω..
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Wed Feb 07, 2007 1:20 pm

Συμφώνω με τον αίλουρο και μου είναι αδιάφορο το τόπικ αλλά από τη στιγμή που δε προσβάλλεται κάποιος και οι χρήστες το γουστάρουν its up to them
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Wed Feb 07, 2007 1:26 pm

Ψήφισα να κλείσει.
Χωρις να με ενοχλεί αν μείνει ανοιχτο, δεν με θίγει.
Απλά ως μόνη λογική συνέχεια λέω να κλείσει. Το τόπικ ξεπέρασε κάποια ορια, παραβίασε το νομιμον δεν πρέπει να μείνει έτσι. Υποτιμάται και το τόπικ που διατάαξε την τάξη και η δύναμη που διατηρει σε τάξη το forum.

Εν ολίγοις δεν υπάρχει λογική να μείνει ανοιχτό. Μόνο συναισθηματικοί λόγοι(aka μια χάρη απο την ομάδα διαχείρησης).

Κι έπειτα όταν ξεπεράσατε τα όρια γνωρίζατε οτι περάσατε σε άλλο χωρίο. Δεν θέλετε μια πράξη ισάξια με τη δική σας;;

Δεν είμαι paladin απλά είμαι fun του γνωστού rpg δίπτυχου choise-consequence. Μ'αρέσουν και τα δύο αν είναι ισάξια!

Φιλικά πάντα,
Σπύρος
laikedelic !
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Feb 07, 2007 1:30 pm

Ψήφισα να μην κλείσει.Θεωρώ ότι έχει ξεφύγει λίγο η κατάσταση και ξαφνικά έχει δημιουργηθεί πρόβλημα χωρίς σοβαρό λόγο...Με καλύπτουν οι προλαλήσαντες.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Feb 07, 2007 1:41 pm

Έχω να παρατηρήσω το εξής:
ίσως τελικά οι ερωτήσεις να επαναλαμβάνονται σε κάποια χρονικά διαστήματα στο thread "ρώτα κάτι τον επόμενο". Πόσες όμως φορές έχουμε πιάσει συζήτηση σχετικά με θέματα περί κατάληψης, ευθύνης των αρμοδίων και ασύλου??Δεν παραγνωρίζω την αξία τους για την ακαδημαϊκή κοινότητα και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να πω ότι δε θα πρέπει να γίνονται, όμως δεν πιστεύω ότι ένα thread σε όλα τα threads του venus "απειλεί" την ακαδημαϊκότητα του forum. Επιπλέον η συζήτηση σε threads περί καταλήψεων κτλ είναι περισσότερο πολιτικού χαρακτήρα και όχι και τόσο ενημερωτικού κάτι που υποτίθεται ότι απαγορεύεται από τους κανονισμούς:
Επίσης απαγορεύεται αυστηρά:
* Πολιτικά θέματα.
Κατά τη γνώμη μου ξεφεύγει πιο εύκολα η συζήτηση εκεί, παρά σ' αυτό.

Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να κλειδωθεί και ότι είναι καλύτερη λύση να γίνει κάποια σύσταση σε αυτούς που πιστεύετε ότι έχουν ξεφύγει από τα πλαίσιά του thread (επιφυλάσσομαι γιατί δεν ξέρω αν το έχετε ήδη κάνει μέσω προσωπικών μηνυμάτω). Δε νομίζω ότι προσβάλλει κάποιον, ούτε έχει άσεμνο περιεχόμενο. Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα προκύπτει από τον εξής κανόνα της λειτουργίας του forum:
δεν επιτρέπονται άσκοπα μηνύματα που αποσκοπούν μόνο στην διατήρηση ενός θέματος στην κορυφή του αντίστοιχου forum (post bumping).
Θα σας παρακαλούσα να το συζητήσουμε πριν προχωρήσετε σε κλείδωμα.

προς cactus: δεν είδα κάτι άλλο από αυτά που αναφέρω στους κανόνες χρήσης του forum που να υποδηλώνει ότι το thread ξεφεύγει.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Wed Feb 07, 2007 2:00 pm

To ολο θεμα νομίζω ότι έχει πάρει τροπή που δεν του αξίζει.

Η ενστασή μου για το κλείδωμα δεν είναι στο γεγονός του post-ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας γιατί όντως το topic σε αρτκετά σημεία είχε πάρει διαστάσεις chat.

Η ενστασή μου ειναι στο γεγονος οτι η παρατήρηση δεν έγινε σε χρονική στιγμή που το topic είχε μετατραπέι σε chat αλλά σε ουδέτερη στιγμή, χωρίς προηγούμενη παρατήρηση γαι την επίστηση της προσοχής. Αν η ίδια ανακοίνωση για κλείδωμα είχε γίνει 3 ή 4 νύχτες πριν τότε νομιζω πως κανένας δεν θα είχε φέρει την παραμικρή αντίρηση. Απλά με τον τρόπο και στο χρόνο που έγινε δεν έχει το νόημα που η διαχειριστική ομάδα ήθελα να προσδώσει.

Το κλείδωμα ενος topic δεν αποτελεί πανάκεια για ένα πρόβλημα. Υπάρχουν σαφώς πολύ καλύτερες λύσεις. Δεν θέλετε chat? Ορίστε ενα ανώτατο αριθμό post ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όχι κελιδώστε το topic.

Το συγκεκριμένο topic είναι ένα απ τα πιο δημοφιλή αν όχι το πιο δημοφιλές του forum και δεν μπορεί να το αρνηθέι κανένας αυτό. επίσης ποτέ δεν έχει υπάρξει ούτε η παραμικρή υπόνοια προσβολής προς ένα άτομο. Κλειδωμα του topic θα σημαίνει και ερήμωση του forum. Δείτε λίγο ποσα post γίνονται σε αυτό και πόσα σε άλλα topics.

Θέστε όρους ρητούς κα ι προειδοποιήσεις και τότε θα δείτε ότι όλοι θα τους σεβαστούν γιατί δεν θέλουν να κλείσει το topic. Αν δείτε ότι ούτε τότε γίνεται κάτι, τότε κλειδώστε το...

Αυτά είχα να πω και νομίζω ότι βρίσκουν σύμφωνους αρκετούς....
Image
gianna
Mbyte level
Mbyte level

Post by gianna » Wed Feb 07, 2007 2:18 pm

ενοείται οτι ψήφισα να μην κλεισει.
ειλικρινα δεν βλεπω το λογο.
πιστευω οτι το συγκεριμενο θρεντ περα απο το οτι το γουσταρουμε οι περισσοτεροι αποτελει και ενα ειδος αποδειξης οτι δεν ειμαστε μονο κομπιουτεραδες αλλα και φοιτητες με την ευρυτερη ενοια του ορου.
για πιο λογο δλδ ο φοιτητης να μην μπορει να κανει τσατ στο φορουμ του τμηματος του???τοσο τραγικο ειναι ρε παιδια?
πιστευω οτι αν κλεισει το θρεντ τοτε το φορουμ θα γινει τελειως ''αποστειρωμενο''
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Wed Feb 07, 2007 2:23 pm

@lumenintervalum
lumenintervalum wrote:προς cactus: δεν είδα κάτι άλλο από αυτά που αναφέρω στους κανόνες χρήσης του forum που να υποδηλώνει ότι το thread ξεφεύγει.
ok, δεν είναι αρμοδιότητα μου να θυμίζω κανόνες, αλλά θα απαντίσω.
Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους moderators ή τον administrator και όχι με δημιουργία θέματος (topic). Οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα δημιουργηθεί, θα κλειδώνεται αμέσως.
Θυμίσου κάποια πόστ στο επίμαχο τόπικ...

Plus κάποια ποστ απ'ευθείας αναφοράς στη ομάδα διαχείρησης, και σχόλιο για το κλείδωμα του "ζώδια.." τόπικ.

Δεν λέω ότι είχε κάποιος κακό σκοπό, ούτε ότι είχε σκοπό να θίξει τα άλλα παιδιά. Ούτε φαντάζομαι και το αντίθετο.

Όμως αν είμαστε αυστηροί στη μία πλευρά, ας είμαστε και στη άλλη.

Σκέψου το ίδιο το παρόν τόπικ είναι off...
laikedelic !
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Wed Feb 07, 2007 2:37 pm

Κι εγώ ψήφισα να μην κλειδωθεί...Για να μην επαναλάβω τα ίδια,με κάλυψε απόλυτα η alberta.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Feb 07, 2007 2:48 pm

Ούτε και δική μου αρμοδιότητα είναι να θυμίζω κανόνες, και συμφωνώ ότι ακόμα και το παρόν είναι καταχρηστικό και ενάντια σ' αυτούς, αναγνωρίζω, από την άλλη, το ότι οι admins/mods έχουν δικαίωμα να κλειδώνουν threads κατά την κρίση τους. Δυστυχώς δεν θυμάμαι τα post που αναφέρονται σε σχόλια περί κλειδώματος του thread "ζώδια", όμως μου έκανε εντύπωση (και ίσως φαίνεται υπερβολικό) το ότι κλειδώνεται ένα thread που έχει απλά μεγάλη συμμετοχή και μικρό ειρμό, χωρίς να υπάρξει κάποια σύσταση ή προειδοποίηση. Ο παραλληλισμός που έκανα σχετικά με το thread περί κατάληψης έγινε γιατί κι εκείνο είανι ένα από τα πλέον active του venus και ίσως λίγο πιο "επικίνδυνο" δεδομένου ότι τα πράγματα ξεφεύγουν πιο εύκολα σε τέτοιες περιπτώσεις..

Τώρα όσον αφορά στο ότι "το συγκεριμενο θρεντ περα απο το οτι το γουσταρουμε οι περισσοτεροι αποτελει και ενα ειδος αποδειξης οτι δεν ειμαστε μονο κομπιουτεραδες αλλα και φοιτητες με την ευρυτερη ενοια του ορου" που λέει και η gianna, δε συμφωνώ απόλυτα, γιατί δε νομίζω ότι ένα thread μας ανάγει σε cool άτομα.

Εκτός των παραπάνω, θα έλεγα ότι είναι καλύτερο να υπάρξει κάποια προειδοποίηση σ' αυτούς που ξεφεύγουν παρά να υπάρξει μια τόσο δραστική λύση, όσο το κλείδωμα, ή εν πάσει περιπτώσει ας γίνει μεταφορά των posts που chat-ο-φέρνουν σε κλειδωμένο offtopic #someNumber.
A blink of an eye
A dream for the blind
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Wed Feb 07, 2007 3:17 pm

lumenintervalum wrote:Ούτε και δική μου αρμοδιότητα είναι να θυμίζω κανόνες,
Αυτό είναι δικό μου λάθος, περιττό στο ποστ, σορρυ που σ' έβαλα να το προσθέσεις στο δικό σου.
lumenintervalum wrote: Δυστυχώς δεν θυμάμαι τα post που αναφέρονται σε σχόλια περί κλειδώματος του thread "ζώδια",
Δεν τα παρέθεσα, γιατι θα έκανα το ποστ μου δικαστήριο.
laikedelic !
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Feb 07, 2007 3:34 pm

Cactus, ομολογώ ότι το thread "ζώδια" δεν το είχα δει πώς κατέληξε.. Το έψαξα, όμως. Είδα ότι όντως ξέφυγε η κατάσταση και εκεί και κατά συνέπεια κλειδώθηκε (πολύ σωστά). Ανήκε επίσης στην κατηγορία off-topic στην οποία αναφέρεται ρητά μέσω ανακοίνωσης ο παραπάνω κανόνας (το "Ρώτα κάτι τον επόμενο" ανήκει στην κατηγορία "Άλλα ψυχαγωγικά θέματα" που λογικά θα πρέπει να ισχύει και εκεί το ίδιο ρητά ο ίδιος κανόνας, αν και δεν το βρήκα κάπου). Έχω την αίσθηση όμως ότι το συγκεκριμένο αφορά περισσότερους χρήστες λόγω της συμμετοχής που έχει δεχτεί.

Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου και χαίρομαι που έχεις τεκμηριωμένη άποψη επί του θέματος. Φυσικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε τα ποστς μας δικαστήρια, απλά αναφέρουμε τη γνώμη μας ήρεμα και πολιτισμένα, και γι αυτό κι εγώ δεν επαναλαμβάνω τη δική μου.
A blink of an eye
A dream for the blind
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Wed Feb 07, 2007 3:38 pm

Ψήφισα "Όχι Να Μην Κλείσει"...

Πολύ σπάνια έχω γράψει σε αυτό το post.. αλλα όπως και να χει δέν πιστέυω οτι υπάρχει σοβαρός λόγος για να κλείσει.. Τα μέλη του forum γράφουν εκεί μέσα και αυτοί έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να γράφουν.

Το επίπεδο του forum είναι πάρα πολύ υψηλό και αυτό οφέιλεται στις προσπάθειες όλων μας και των ακούραστων moderators..

Το να κλείσει το topic δεν θα ανεβάσει το επίπεδο ..άλλα πράγματα το ρίχνουν..

Προσωπικά δέν έχω ασχολήθει με τα Βαριά και Κουραστικά και Πολλαπλά και Ανούσια (απο ένα σημείο και μετά) topic περι καταλήψεων κλπ.

Αν ολοι θελουμε να διατηρηθεί το επίπεδο (να μην πώ να σταματήσει η κατιούσα..) του forum ας επικεντρωθούμε στα post μας και όχι σε κάποιο topic..(ο νοών νοείτο..)

[P@radox]
Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις μου.
[/P@radox]
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Feb 07, 2007 3:49 pm

Ψήφισα να μην κλείσει γιατί μερικές φορές γράφω , έχουν γέλιο ορισμένες από τις ερωτήσεις , και θέλω να δώ μήπως σε κάποιο αριθμό posts γίνει κανένα overflow και crasharei το phpBB :lol:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Feb 07, 2007 4:12 pm

λοιπόν το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, πολύ μεγαλύτερες απότι θα έπρεπε. Αν θέλουμε να συζητήσουμε ουσιαστικά για το προφίλ του venus, αυτό θα πρέπει να γίνει με άλλο τρόπο και άλλη αφορμή, όχι για ένα offtopic thread στο οποίο εγώ, η Αλέξάνδρα, η Μαρία, ο Μάριος, ο Χάρης και άλλα παιδιά το χ#σαμε τελείως.

Δυστυχώς, όπως είχε πει και ο Σταμάτης, το πρόβλημα του "γράφουμε ανώνυμα πίσω από ένα nickname" είναι ότι κανείς δεν καταλαβαίνει απόλυτα τι εννοείς και φοβάται να γράψει κάτι απευθυνόμενος σε κάποιον για να μην παρεξηγηθεί το ύφος του. Σε αυτό λοιπόν το post, εγώ θα χρησιμοποιήσω μόνο μικρά ονόματα, σαν να πίναμε καφέ έξω από το cslab.

Καταρχάς εγώ δεν έθεσα θέμα ψηφοφορίας για να κλείσει ή όχι με "ρώτα κάτι τον επόμενο". Το post μου μεταφέρθηκε αυτούσιο από αλλού και η ψηφοφορία άνοιξε από κάποιο mod. Δεν είχα κανένα σκοπό να δημιουργήσω "ζήτημα", σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί δλδ. Μάλλον έπρεπε να γεμίσω το post με χιλιάδες smileys για να φανεί ο τόνος μου ή να το έλεγα χύμα:

χρήστος: "ρε @#$# βασίλη χαλαρώστε λίγο. το @#$#@με αλλά οκ, θα το ισιώσουμε"
και ίσως απαντούσε ο βασίλης: "τσίλο αγόρι μου το έχετε #$%#$% και έχουμε προβλημα. κάνε λίγο την κότα γιατί θα τρέχουμε να το συμμαζέψουμε μετά. και οκ εμείς γνωριζόμαστε αλλά οι νέοι δεν ξέρουν τι και πως"

Κάπως έτσι θα πήγαινε μια προφορική συνομιλία με τον Βασίλη μιας και τον Βασίλη βλέπω πιο τακτικά πλέον.

Ο σκοπός του post μου ήταν να παρακαλέσω την ομάδα που εποπτεύει την λειτουργία της κοινότητας να χαλαρώσει όταν αφορά topics για τελείως ψυχαγωγικά θέματα. Δλδ δεν βλέπω το νόημα να κρατάμε τους τύπους σε ένα thread που δεν έχει στην τελική κανένα λόγο ύπαρξης παρά μόνο την διασκέδαση (ζώδια, ρώτα κάτι τον επόμενο). Αναγνωρίζω το γεγονός ότι ξεκατινιαστήκαμε αρκετά (παλιοί κ νέοι) αλλά νομίζω ότι ένα από τα πρώτα κίνητρα δημιουργίας της κοινότητας ήταν η παροχή ενός μέσου επικοινωνίας. Ναι οκ, δεν γίνεται να το κάνουμε @$%%^, αλλά μιλάμε μόνο για το offtpic.

Επίσης, θα ήθελα να μην γίνουμε γραφικοί με την υπερ-ανάλυση των κανόνων. Οι κανόνες υπάρχουν, ο Νεκτάριος τους ανανεώνει που κ που, αλλά μεταξύ μας πόσοι χρήστες τους έχουν διαβάσει? Μην γίνουμε σαν κάτι τύπακια σε κάτι ΓΣ που μιλάνε την τελείως ξύλινη γλώσσα, όχι σε μια τόσο ζωντανή κοινότητα.

Αν γίνεται να έχουμε και μια απάντηση που να εκφράζει την ομάδα διαχείρισης. Εμένα οι απόψεις συγκλίνουν με τον Παναγιώτη ως προς τον ρόλο του venus αλλά στην τελική δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας.
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Wed Feb 07, 2007 4:27 pm

tsilochr wrote: Αν θέλουμε να συζητήσουμε ουσιαστικά για το προφίλ του venus, αυτό θα πρέπει να γίνει με άλλο τρόπο και άλλη αφορμή, όχι για ένα offtopic thread στο οποίο εγώ, η Αλέξάνδρα, η Μαρία, ο Μάριος, ο Χάρης και άλλα παιδιά το χ#σαμε τελείως.

Καταρχάς εγώ δεν έθεσα θέμα ψηφοφορίας για να κλείσει ή όχι με "ρώτα κάτι τον επόμενο". Το post μου μεταφέρθηκε αυτούσιο από αλλού και η ψηφοφορία άνοιξε από κάποιο mod. Δεν είχα κανένα σκοπό να δημιουργήσω "ζήτημα", σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί δλδ.
Κατ αρχήν να διευκρινήσω ότι την ψηφοφορία την άνοιξα εγώ και όχι καποιος mod ή admin για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Είναι αλήθεια ότι για το παραπάνω offtopic thread, το όποιο ίσως και έγινε η αφορμή για την όλη κατάσταση, κατέχω και γω μερίδιο ευθύνης και δέχομαι ότι η συμπεριφορά μου (γιατί θα μιλήσω για τον εαυτό μου) δεν ήταν η αρμόζουσα.

Απ κει και πέρα θεωρώ ότι μια συζήτηση θα είχε καλύτερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα και είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση που μπορέι να βοηθήσει στη λειτουργία του forum. Σε καμιά περίπτωση η πρόθεσή μου ανοίγοντας αυτή την ψηφοφορία δεν ήταν να δημιουργήσω πρόβλημα και αν το έκανα ζητω συγγνώμη.

Ο λόγος στη διαχειριστική ομάδα για μια ουσιαστική συζήτηση και ότι καλύτερο για το forum συνολικα.
Image
Locked

Return to “Venus Community”