Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το Portal

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το Portal για να ενημερώνεστε;

Σε καθημερινή βάση
21
43%
Συχνά
10
20%
Σπάνια
10
20%
Καθόλου (Σίγουρα με βρίζει ο P3..!)
8
16%

Total votes: 49
alexo
Venus Former Team Member

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το Portal

Post by alexo » Fri Jun 08, 2007 2:51 pm

Απλά για να δούμε την απήχηση του Portal.
Όσοι θέλουν ας αιτιολογήσουν τις απαντήσεις τους ή να κάνουν και προτάσεις.
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Fri Jun 08, 2007 2:56 pm

καθημερινά, το έχω και σαν venus bookmark. παρακολουθώ και τις ειδήσεις !! :-D
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Fri Jun 08, 2007 3:04 pm

Είναι ανάλογα με τις περιόδους, αλλά θα έλεγα μάλλον καθημερινά, αν και μια επιλογή μεταξύ του καθημερινά και του συχνά θα με κάλυπτε περισσότερο... ;)
Πολύ χρήσιμο εργαλείο για πολλά θέματα (η λίστα μου είναι μακροσκελής...)
Μακάρι να υπήρχε όταν ήμουν και εγώ πρωτοετής...
S.S.D.D.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Jun 08, 2007 3:11 pm

Σπάνια ως καθόλου....Sorry p3....
Ξεχνιέμαι και με βολεύει και το querie "Δημοσιεύσεις που έγιναν μετά την τελευταία σας επίσκεψη" οπότε κοιτάζω κυρίως αυτά...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Fri Jun 08, 2007 3:12 pm

το bookmark μου είναι στο forum και
lumenintervalum wrote:με βολεύει και το querie "Δημοσιεύσεις που έγιναν μετά την τελευταία σας επίσκεψη" οπότε κοιτάζω κυρίως αυτά...
edited
o alexo άνοιξε την ψηφοφορία μου αλλά εγώ πρότεινα να σκεφτεί η όμαδα ανάπτυξης (αν είναι δυνατόν) το integration της πρώτης σελίδας με το forum όπως είναι πχ σε άλλα portals/fora (http://www.adslgr.com , http://www.myphone.gr κα)
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Jun 08, 2007 3:35 pm

vangos wrote:Η αλήθεια είναι ότι ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι ακόμα και αν μπαίνεις στο portal, οι δημοσιεύσεις έρχονται με τέτοιο ρυθμό που χάνονται από την πρώτη σελίδα πριν προλάβεις να δεις κάποιες από αυτές. Η μόνη λύση για να το αποφύγεις αυτό μάλλον είναι να χρησιμοποιείς feeds.
H ανανέωση γίνεται κάθε μέρα το πρωί! Η σελίδα είναι έτσι δομημένη ώστε να εμφανίζονται 7 άρθρα με προεπισκόπιση και αλλά 8 ως τίτλοι απο κάτω. Σύνολο 15 αρθρα τη μέρα είναι εμφανή για μια ολόκληρη μέρα. Δεν μπαίνουν κάθε μέρα 15 καινούρια. Άλλες φορές μπορεί να είναι και μόνο 2-3, ανάλογα με το πόσα καλά νέα εχουν βγει εκείνη τη μέρα! Το feeding γίενται από ελληνικά αλλά και ξένα site (όποτε έχω όρεξη για μετάφραση και δεν υπάρχει αντίστοιχη είδηση στα ελληνικά). Επιπλέον κάτω κάτω μπορείς να επιλέξεις (Προηγούμενο<<1,2,....>Επόμενο)να πλοηγηθείς στα 15 προηγούμενα άρθρα. Επίσης υπάρχει και το feed που επίσης μου έβγαλε την πίστη για να παίζει σωστά τα ελληνικά!
Επίσης με την βοήθεια της νεοεισαχθείσας στην Website Team nantia_86, καθημερινά υπάρχει ενημέρωση και με τις ανακοινώσεις των μαθημάτων που βοηθάει πολύ όσους δεν λαμβάνουν ενημέρωση για αυτά από αλλού!

Όσον αφορα το Intergration portal και forum σε κάτι του στυλ adslgr.com, όπως αναφέρθηκε, δεν είναι εφικτή γιατί τo vbulletin που χρησιμοποιούν αυτοί δεν είναι Open αλλά πρέπει να το αγοράσουμε! Παλαιότερα είχε περάσει από δοκιμή το PHPnuke αλλά επειδή ήταν γεμάτο τρύπες απορρίφθηκε!
Αυτό τον καιρό δουλέυω πάνω σε ένα modulaki που θα εμφανίζει feeds από το forum στο portal!

Γενικά το πορταλ θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμο! (περιέχει και feeds από ξένα tech portal με πολύ καλά άρθρα!)

Τελικώς να πω, πως άλλη χρήση έχει το φόρουμ, άλλη το πορταλ. Στο πρώτο μπαίνουμε και συζητάμε, στο 2ο μπαίνουμε και ενημερωνόμαστε για διάφορα θέματα! Άλλο λοιπόν το "Δημοσιεύσεις που έγιναν μετά την τελευταία σας επίσκεψη" κι άλλο "Τελευταία τεχνολογικά και όχι μόνο νέα".
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Fri Jun 08, 2007 4:06 pm

Καθημερινά! :)
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Jun 08, 2007 5:25 pm

P3 wrote: H ανανέωση γίνεται κάθε μέρα το πρωί! Η σελίδα είναι έτσι δομημένη ώστε να εμφανίζονται 7 άρθρα με προεπισκόπιση και αλλά 8 ως τίτλοι απο κάτω. Σύνολο 15 αρθρα τη μέρα είναι εμφανή για μια ολόκληρη μέρα. Δεν μπαίνουν κάθε μέρα 15 καινούρια.
Δεν είναι δεδομένο ότι κάποιος επισκέπτεται κάθε μέρα το venus.
P3 wrote: Όσον αφορα το Intergration portal και forum σε κάτι του στυλ adslgr.com, όπως αναφέρθηκε, δεν είναι εφικτή γιατί τo vbulletin που χρησιμοποιούν αυτοί δεν είναι Open αλλά πρέπει να το αγοράσουμε! Παλαιότερα είχε περάσει από δοκιμή το PHPnuke αλλά επειδή ήταν γεμάτο τρύπες απορρίφθηκε!
Χωρίς να ξέρω πως λειτουργεί το Integration στα υπόλοιπα websites έχω να προτείνω το εξής:

Κάθε καινούργιο άρθρο που μπαίνει στο portal θα εμφανίζεται παράλληλα και στο φόρουμ σαν ένα ξεχωριστό thread που θα έχει ως πρώτο post το αντίστοιχο άρθρο. Έτσι θα εμφανίζεται και στις τελευταίες δημοσιεύσεις του φόρουμ και θα έχουν τη δυνατότητα η χρήστες να το σχολιάσουν. Πολλές φορές μου έχει τύχει να θέλω να σχολιάσω ένα άρθρο του portal αλλά δεν είχα τη δυνατότητα.

Από πλευράς υλοποίησης δε μου φαίνεται δύσκολο. Στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει διπλή εγγραφή στη βάση. Μια στον πίνακα με τα άρθρα του portal και μία στον/στους πίνακα/ες του φόρουμ.

Επίσης έχω να κάνω και μια άλλη πρόταση.

Το Venus να γίνει open source. (Εκτός κι αν θεωρείται πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών :) )

Τι ακριβώς εννοώ:
Το source του venus να μπει σε ένα public subversioning σύστημα ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και πρόθυμοι προγραμματιστές να το πειράζουν. Οι αλλαγές που θεωρούνται από τους admins ότι βελτιώνουν τη λειτουργικότητα του venus θα μπορούν, αφού περάσουν από έλεγχο, να ενσωματώνονται στην κύρια εγκατάσταση.
Επίσης public θα πρέπει να γίνει και το σχήμα της βάσης (όχι τα περιεχόμενα εννοείται).

Έτσι θα μπορεί και το venus να αναπτυχθεί πιο γρήγορα και θα μπορούν και οι φοιτητές του τμήματος να πειραματιστούν και να μάθουν κάποια πράγματα για το πως λειτουργεί ένα δυναμικό web site.

Ακούω απόψεις...
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Fri Jun 08, 2007 6:10 pm

Καθημερινά!;)
Είναι πολύ χρήσιμο.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri Jun 08, 2007 6:17 pm

vangos wrote:Το Venus να γίνει open source. (Εκτός κι αν θεωρείται πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών :) )

Τι ακριβώς εννοώ:
Το source του venus να μπει σε ένα public subversioning σύστημα ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και πρόθυμοι προγραμματιστές να το πειράζουν. Οι αλλαγές που θεωρούνται από τους admins ότι βελτιώνουν τη λειτουργικότητα του venus θα μπορούν, αφού περάσουν από έλεγχο, να ενσωματώνονται στην κύρια εγκατάσταση.
Επίσης public θα πρέπει να γίνει και το σχήμα της βάσης (όχι τα περιεχόμενα εννοείται).
Το Venus είναι open source... www.phpbb.com
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Jun 08, 2007 6:58 pm

Ρε Βαγγέλη μας έκαψες τώρα. Εννοείται ότι είναι open source. Τα πάντα στο venus είναι με open (ουτε καν free αλλά open) source εργαλεία.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Fri Jun 08, 2007 7:47 pm

Απαντώντας στο θέμα, σχεδόν ποτέ...
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Jun 08, 2007 8:40 pm

Εγώ θα πρότεινα ότι όποιες αλλαγές θέλει κάποιος να προτείνει για το forum γενικά, ας τις τοποθετεί στα γενικά θέματα προγραμματισμού..
Αν υπάρχει μια νέα ενότητα γι' αυτό το θέμα θα είναι πολύ δύσκολο (ίσως) να παρακολουθούν οι admins το τι γράφεται και αν έχει αξία για να χρησιμοποιηθεί..Γενικά πιστεύω ότι όσο περισσότεροι μπλέκουν στο ίδιο project, τόσο πιο δύσκολο είναι να το παρακολουθήσεις...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Fri Jun 08, 2007 8:49 pm

Καθημερινά, νομίζω είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο Venus αυτή τη στιγμή. Η ανανέωση είναι άψογη χάρη στον P3. Μπράβο!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Fri Jun 08, 2007 11:23 pm

Συχνά θα έλεγα.
Είναι μερικές φορές που δεν προλαβαίνω ούτε να φάω (που λέει ο λόγος δηλαδή :-D :-D)!!!
Τελείωσα!!!!
kill bill
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kill bill » Fri Jun 08, 2007 11:42 pm

P3 ευχαριστούμε που μας ξεστραβώνεις!!!
Image
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Fri Jun 08, 2007 11:52 pm

Πλέον το επισκέπτομαι καθημερινά.
Συγχαρητήρια κι απο μένα στον P3 για τη δουλειά που έχει ρίξει!
(το thread αυτό θα βοηθήσει να πάρει τα πάνω του το portal :-D)
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Jun 09, 2007 12:31 am

elsupreme wrote:Απαντώντας στο θέμα, σχεδόν ποτέ...
Me 2... (και το αστείο είναι ότι έχω βάλει και το δαχτυλάκι μου στην εμφάνισή του...) :oops:

Κι εγώ βασίζομαι στην αναζήτηση για νέα δημοσιεύματα - δεν μπαίνω ούτε καν στην κεντρική του forum.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Jun 09, 2007 2:06 am

Νομίζω πως το επισκέπτομαι συχνά και πως οι περισσότερες ειδήσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες και με κάνουν να τις διαβάσω.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sat Jun 09, 2007 4:57 am

Βασικα οσοι ψηφισαν "ποτε" πως ειδαν την ψηφοφορια αφου ειναι μεσα στο portal????

Anyway καθημερινα παρακολουθω..
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat Jun 09, 2007 10:05 am

sagwnia άλλο το portal άλλο το φόρουμ... Λοιπόν ψήφισα συχνά γιατί έχει γίνει καθημερινά τις τελευταίες μέρες μόνο. Κι εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να γίνει κάτι για να του δίνουμε περισσότερη σημασία... Δεν λέω τις υπογραφές των κοριτσιών με link γι'αυτό... :-p Νομίζω ότι χρειάζεται μια πιο δραστική λύση, αλλά αυτήν την στιγμή δεν έχω ιδέες :lol:
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Sat Jun 09, 2007 10:42 am

ναι το portal βρίσκεται σε αυτή τη διεύθυνση : -είναι η κεντρική σελίδα του Venus-

http://venus.cslab.aueb.gr/portal/index.php
ή
http://venus.cslab.aueb.gr

και το forum σε άλλη.
Post Reply

Return to “Venus Community”