Venus, χώρος διαφήμισης;

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Venus, χώρος διαφήμισης;

Post by fo@ » Wed Jul 25, 2007 3:41 pm

Συχνά πυκνά διαβάζω στην αρχική σελίδα νέα που πιο πολύ μοιάζουν με διαφημίσεις εταιριών κινητής τηλεφωνίας και παροχής υπηρεσιών Internet παρά με πραγματικές εξελίξεις στο χώρο μας έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον. Διάβασα σήμερα και τα άρθρα "Intralot: Πιστοποίηση συστημάτων με το πρότυπο ISO27001:2005" και "Η αξία της αγοράς μέσω κινητών τηλεφώνων εκτινάχθηκε κατά 29% το 2006 στα 928,5 δις Yen." και με αποτελείωσαν. Νομίζω πως το Venus δε πρέπει έστω και άθελα να γίνεται χώρος διαφήμισης ή αντιδιαφήμισης (ποιον τιμώρησε π.χ. η EETΤ ή αν το iphone δε πούλησε ...). ´Ισως να είμαι υπερβολικός αλλά σίγουρα χρήζει συζήτησης και προβληματισμού.
"With soap, baptism is a good thing"
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Wed Jul 25, 2007 4:02 pm

Νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Το ποιον τιμώρει η ΕΕΤΤ για παράδειγμα, μας αφορά άμεσα εφόσον είμαστε "πελάτες" κάποιων εταιρειών.
π.χ. είσαι συνδρομητής για παροχή Ιντερνετ στην εταιρεία Χ.Δε θα σου ήταν χρήσιμο να μάθεις ότι αυτή η εταιρεία παραβιάζει κάποιους κανόνες;

Για το άρθρο με την αξία της αγοράς των κινητών δεν το βλέπω σα διαφήμιση, απλά σαν παρουσιάση στατιστικής έρευνας.

Τα άρθρα που μπαίνουν στο portal αφορούν τον τεχνολογικό τομέα και μέσα σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται και η πορεία των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σ'αυτόν.

Ας πουν την άποψη τους και οι Admins του Portal που ασχολούνται περισσότερο.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Wed Jul 25, 2007 4:08 pm

Δεν είναι διαφήμιση η αναδημοσίευση άρθρων σε αναγνωρισμένες εφημερίδες ή ηλεκτρονικά πόρταλ! Δηλαδή αυτοί πληρώνονται από κάπου για αυτά που δημοσιευουν? Αν ήταν έτσι όλα τα άρθρα θα μπορούσαν να θεωρηθούν διαφήμιση. Δηλαδή η ανακοίνωση συνεδριών δεν είναι διαφήμηση?

Απλά προσπαθούμε να ενημερώνουμε και με τα θετικά και με τα αρνητικά κάθε τομέα που αφορά την τεχνολογία, την πληροφορική,τις επικοινωνίες κτλ... Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ εταιρειών ή δείχνουμε προτίμηση ή αρέσκεια σε κάποιον έναντι άλλου. Δημοσιεύουμε άρθρα πχ και για την wind, και για την vodafone, και για την cosmote και για την Q όσον αφορά τις εταιρέιες κινητής. Ενημέρωση προσφέρουμε όχι διαφήμιση. Θα σε χαλαγε δηλαδή εσένα αν ήσουν συνδρομητής της "ταδε" εταιρέιας να μάθαινες μέσω του πόρταλ ότι προσφέρει κάτι που δεν το ήξερες και σου είναι χρήσιμο??? Αυτό πετυχαίνουν λοιπόν τα άρθρα!

Δεν έχω κάτι άλλο να πω! Νομίζω Ι made my point!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Jul 25, 2007 4:52 pm

Καινούριο άρθρο "Intracom: Στα 24 εκατ. ευρώ το αρχικό αντίτιμο για το 100% της Teledome". Μάλλον θα έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά το κρίνω παντελώς αλλού για αλλού. Φυσικά είμαστε καταναλωτές συγκεκριμένων υπηρεσιών, μας ενδιαφέρει αν μια εταιρία μας κοροιδεύει, μας ενδιαφέρουν οι προσφορές που κάνουνε αλλά στο venus πρέπει να βρίσκονται; Σε επόμενο επίπεδο θα δούμε αντί για το ρολογάκι το δείκτη των μετοχών για κάθε εταιρεία;

Δεν είναι απαραίτητο να γίνονται αναδημοσιεύσεις στο κάθετι. Διαλέγεις ανάλογα και αν δεν υπάρχει κάτι δε χάθηκε και ο κόσμος. Οι συγκεκριμένες εφημερίδες έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό/σκοπό και το venus ένα συγκεκριμένο κοινό/σκοπό. Αυτό που θα ενδιαφέρει τον αναγνώστη π.χ. του capital.gr δε σημαίνει ότι αφορά τόσο πολύ τον αναγνώστη του venus. Ένας εξωτερικός παρατηρητής θα έλεγε από την ποσότητα και το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων ότι έχουμε μεγάλη συνάφεια και δε θα είχε άδικο. Έχουμε καταντήσει ένα οικονομικό portal με καταιγισμό για τις προσφορές κάθε εταιρίας μόνο και μόνο επειδή έχουν να κάνουν με dsl ή άντε έστω με το πολύ "σχετικό" χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα αν μπουν και "ενημερώσεις" για τις τιμές του γάλατος της ΦΑΓΕ και ΔΕΛΤΑ, τι βιομηχανίες ανοίγουν και τα παρεμφερή λίγοι θα καταλάβουν τη διαφορά.

Αυτό που γίνεται μπορεί να λέγεται ενημέρωση αλλά από πολλές πλευρές είναι και διαφήμιση. Δε δαιμονοποιώ τη διαφήμιση όμως μην αρνείστε ότι όλα αυτά προσδίδουν στο venus καταναλωτικό αντί επιστημονικό χαρακτήρα. Προσωπικά με χαλάει πολύ και είπα να το πω.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Jul 25, 2007 5:01 pm

Καλά έκανες και το λαμβάνουμε υπ'όψιν
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Wed Jul 25, 2007 5:27 pm

Το feedback που λαμβάνουμε από τους χρήστες είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και απαραίτητο με σκοπό τη βελτιώση του Venus το οποίο ανήκει σε όλους μας.
Για το συγκεκριμένο θέμα θα έλεγα πως κάποια άρθρα ίσως να είναι αδιάφορα, αλλά σίγουρα όχι διαφήμιση.
fo@ wrote:Σε επόμενο επίπεδο θα δούμε αντί για το ρολογάκι το δείκτη των μετοχών για κάθε εταιρεία;

Μάλιστα αν μπουν και "ενημερώσεις" για τις τιμές του γάλατος της ΦΑΓΕ και ΔΕΛΤΑ, τι βιομηχανίες ανοίγουν και τα παρεμφερή λίγοι θα καταλάβουν τη διαφορά.
Δε νομίζω ότι η ειρωνία είναι ότι καλύτερο προς αυτούς που δίνουν ώρες κάθε μέρα για να κρατάνε ενημερωμένο το Portal.
Έτσι εκλαμβάνω τα παραπάνω που παρέθεσα και επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ χρήσιμη η παρατήρηση σου...δεν ήταν ανάγκη να έχει τα παραπάνω ;)
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Jul 25, 2007 5:57 pm

Η γνώμη σας είναι αυτή που κάνει πιο ζωντανή αυτή την κοινότητα! Θα μεριμνήσουμε ώστε η πληροφόριση που προσφέρεται από το πόρταλ να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Jul 25, 2007 6:13 pm

Το ειρωνικό είναι οτι δεν είναι ειρωνία. Πες ότι δεν ήξερες οτι είναι το venus και έβλεπες όλες αυτές τις ειδήσεις. Τότε αυτα που σου ακούγονται ειρωνικά μάλλον θα σου φαινόντουσαν εναρμονισμένα με αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Αν διαβάζεις π.χ. πόσο εξαγοράστηκε η μετοχή μιας εταιρίας δε θέλει πολύ σκέψη ότι αυτά που είπα δεν είναι τελικά τόσο υπερβολικά. Δες και μόνος σου τι ποσοστό καλύπτουν τέτοια άρθρα.

Σε μια άλλη διάσταση πάρε και αυτό τον φαινομενικά αθώο τίτλο "Η Microsoft λαμβάνει νέα μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο". Κάποιος που τον διαβάζει τι καταλαβαίνει; Ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως βασικό γνώμονα την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Και μάλιστα τη στιγμή που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για το αντίθετο. Διαβάζοντας το κείμενο στη συνέχεια βλέπει "Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση προς την βιομηχανία του Διαδικτύου να υιοθετήσει κοινούς κανόνες για την διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής.". Και ρωτάω ένα τέτοιο άρθρο δε δημιουργεί μεροληψία ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι γνήσια ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα? Και αυτό δεν είναι μια έμμεση μορφή διαφήμισης είτε αλήθεια είτε ψέματα; Το τμήμα marketing της εταιρίας καλώς/κακώς θα είναι ικανοποιημένο που αναδημοσιεύσαμε τέτοιο άρθρο.

Δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που ενημερώνουν το portal. Απλά θεωρώ οτι υπάρχει λάθος προσανατολισμός. Αν είμαι ο μόνος που το πιστεύει έχει καλώς. Αλλιώς δεν είναι κακό να επισημαίνουμε πράματα χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητούμε την συνεισφορά των παιδιών. Αν δεν ήταν αυτά απλά θα αδιαφορούσα για το venus.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jul 25, 2007 6:51 pm

ίσως τα παραλές. δηλαδή νομίζω ότι μία κίνηση της Microsoft (είτε αυτή είναι καλή είτε είναι αρνητική, καθώς η εταιρία έχει σχολιαστεί και αρνητικά) είναι είδηση, γιατί καλώς ή κακώς η εταιρία αυτή κινεί τα νήματα της αγοράς της πληροφορικής. πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι είδους ειδήσεις θα ήθελες να βλέπεις. Ή καλύτερα, σε καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου.

Κάθε νέο της πληροφορικής (είτε της αγοράς, είτε της έρευνας είτε της "γειτονιάς") έχει μια θέση στην τεχνολογική αυτή κοινότητα!

Κάνε μια πρόταση
, μη μένεις στην κριτική. Αφού το 'χεις το θέμα (καθαρά μη-ειρωνικά)
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Jul 25, 2007 7:08 pm

The Punisher wrote:ίσως τα παραλές. δηλαδή νομίζω ότι μία κίνηση της Microsoft (είτε αυτή είναι καλή είτε είναι αρνητική, καθώς η εταιρία έχει σχολιαστεί και αρνητικά) είναι είδηση, γιατί καλώς ή κακώς η εταιρία αυτή κινεί τα νήματα της αγοράς της πληροφορικής. πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι είδους ειδήσεις θα ήθελες να βλέπεις.
Συμφωνούμε σ'αυτό. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η Microsoft αλλά ο τρόπος παρουσίασης και από που θα περίμενα να διαβάσω τέτοιες ειδήσεις. Θέλω από το venus μια σχετική "αγνότητα" και να διαβάζω ειδήσεις με τεχνολογικό/επιστημονικό περιεχόμενο και όχι οικονομικό (πορείες μετοχών, συγχωνεύσεις κτλ) ή προπαγανδιστικό (η Microsoft δήλωσε πως θα προστατέψει τα προσωπικά μας δεδομένα σαν την κρατική τηλεόραση που εξαγγέλει ως σημαίνουσες ειδήσεις τις υποσχέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης).
Κάθε νέο της πληροφορικής (είτε της αγοράς, είτε της έρευνας είτε της "γειτονιάς") έχει μια θέση στην τεχνολογική αυτή κοινότητα!

Κάνε μια πρόταση
, μη μένεις στην κριτική. Αφού το 'χεις το θέμα (καθαρά μη-ειρωνικά)
Εδώ θα διαφωνήσουμε. Δε πιστεύω ότι κάθε νέο έχει θέση. Ανέφερα αρκετα παραδείγματα που θεωρώ οτι δεν έπρεπε να μπουν. Η προτασή μου είναι απλή: Σαφώς περιορισμός ειδήσεων της φύσης που προανέφερα στα προηγούμενα posts και πλήρης ουδετερότητα στις υπόλοιπες. Περισσότερες ειδήσεις που να έχουν να κάνουν με το αντικείμενο μας αυτό καθαυτό μιας και αποτελούν δυστυχώς μειοψηφία.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jul 25, 2007 7:37 pm

για κάθε είδηση θα υπάρξει ένα group που θα ενδιαφερθει. το θέμα είναι να πετυχαίνουμε οι ειδήσεις να έχουν ως target όλο και μεγαλύτερα groups. Οι ειδήσεις γενικότερα είναι αναδημοσιεύσεις από γνωστά πρακτορεία, από τον τύπο (ηλεκτρονικό ή έντυπο) ή από γνωστά portals. Οπότε το ύφος διατηρείται.

Τα newz από το δεξί sidebar τα έχεις δει? αυτά πως σου φαίνονται ?
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Jul 25, 2007 10:20 pm

Στα δεξία θα έλεγα είναι καλύτερα τα πράγματα. Βέβαια δε θα έλεγα ότι τα newsgroup που βρίσκονται εκεί είναι αμερόληπτα ή ότι δεν προωθούν κάποια συμφέροντα. Το κάνουν συνειδητά ενώ εμείς ασυνείδητα. Παρόλα αυτά τα άλλα newsgroup δεν πλατιάζουν τόσο άσκοπα και από εκεί έχω να μάθω περισσότερα ενδιαφέροντα πράματα.

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο ούτε να μαθαίνουμε από αυτό το site τι έκανε η όποια μετοχή όποιας εταιρίας, αν πουλήθηκαν αρκετά playstation/iphones/κινητά, αν η microsoft εξήγγειλε την προστασία των δεδομένων μας, αν στην ΕΕΤΤ κάνανε brainstorming για το πως θα γίνει πιο υγιής ο ανταγωνισμός (με μια μπυρίτσα κάτι σίγουρα θα σκεφτήκανε).
Υπάρχουν και άλλες πηγές αν θέλουμε να τα μάθουμε. Ας μη φιλοδοξούμε να καταγράφουμε κάθε είδηση επειδή μοιάζει σχετική. Το τι φαίνεται στην κεντρική σελίδα καθρεπτίζει το χαρακτήρα και τη νοοτροπία ολόκληρης της κοινότητας. Είμαστε σε business oriented σχολή αλλά όχι και σε business oriented τμήμα.

Αν κάποια από αυτά είναι χρήσιμα όπως είναι προσφορές σε DSL ας φτιάξoυμε μια σελίδα που να τις συγκεντρώνει όλες με αμερόληπτο τρόπο. Φυσικά δε το συζητάω ότι διαφωνώ για το αν θα πρέπει να αναφέρουμε στην κεντρική σελίδα τιμολογιακές πολιτικές για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Δεν είναι ιδιοκτησία μου το venus. Για αυτό λεώ να μη το συνεχίσω μιας και κανείς άλλος από ότι φαίνεται δεν έχει πρόβλημα με αυτά που είπα. Απλά αν καμια μέρα δω αναδημοσίευση που να εξαίρει την καταλυτική επίδραση του θεσμού του ECDL στη διάχυση της κοινωνίας της πληροφορίας σε συνθήκες πλήρους άνισου οικονομικού ανταγωνισμού, θα το πάθω το εγκεφαλικό.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Jul 25, 2007 11:19 pm

fo@ wrote:Για αυτό λεώ να μη το συνεχίσω μιας και κανείς άλλος από ότι φαίνεται δεν έχει πρόβλημα με αυτά που είπα.
για να χαλαρώσω λίγο το κλίμα, νομίζω ότι δεν ενοχλείται κανείς άλλος από το περιεχόμενο του portal διότι έχω την αίσθηση ότι δεν το παρακολουθούν και πολλοί. Είναι κρίμα, γιατί τα παιδιά αφιερώνουν πολύ χρόνο να το ανανεώνουν, αλλά το είχαμε συζητήσει και παλιότερα το θέμα του portal και το ποιοι το κοιτούν και ποιοι μπαίνουν κατευθείαν στο forum.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Thu Jul 26, 2007 3:25 am

Για να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου συνοπτικά, έχω να πω:

- Καλώς ή κακώς το webmastering team και όσοι στέλνουν άρθρα, αυτά είναι που βρίσκουν ενδιαφέροντα και αυτά ανεβάζουν. Μπορεί να μην είμαστε business τμήμα, αλλά αρκετοί από εμάς πλέον κοιτάμε και το κομμάτι το οποίο ασχολείται λιγότερο με την πληροφορική και περισσότερο με τις εξελίξεις γύρω από αυτήν, κάτι το οποίο φαίνεται και στα άρθρα τα οποία παρακολουθούμε και στέλνουμε στο webmastering team.

- Από τον καιρό που ήμουν εγώ webmaster έχουμε ζητήσει να συνεισφέρουν και οι χρήστες στην αρθογραφία, την ανεύρεση άρθρων κλπ. Γιατί δεν ξεκινάς να στέλνεις άρθρα τα οποία θεωρείς περισσότερο ενδιαφέροντα κι εγώ είμαι σίγουρος ότι θα τα δεις την ίδια μέρα στο portal

- όσα λες περί υποκειμενικότητας στην παρουσίαση θα είχαν βάση αν δημοσιεύαμε μόνο από μια πηγή άρθρα ή αν αρθογραφούσαμε εμείς οι ίδιοι και τα "μαστορεύαμε" όπως θέλουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος να κάνουμε και τους αρθρογράφους, αν θες...be the pioneer! ;-)

- Το feedback είναι πράγματι καλό κι ευχαριστώ κι εγώ.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Jul 28, 2007 10:48 am

αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να εμπλουτιστεί η θεματολογία των ειδήσεων στο portal είναι να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις των alumni! Τι εννοώ: αρκετά μέλη που έχουν αποφοιτήσει, έχουν έρθει σε άμεση επαφή με ερευνητικά projects τα οποία θα μπορούσαν να διαφημιστούν/αναφερθούν και εδώ.

Νομίζω αυτό έχει πολλαπλά οφέλη: εμπλουτίζουμε την θεματολογία των ειδήσεων αφενός με κάτι πιο ερευνητικό/ακαδημαϊκό και τα πιο νέα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν τι εστί ερευνητικό έργο, τι μελετάται, ποιές είναι οι τάσεις κλπ.

Δυο link στα γρήγορα για να κατάλαβετε τι εννόω
http://www.bionets.eu/ - BIOlogically inspired NETwork and Services
http://www.driver-repository.eu/ - Digital Repository Infrastructure Vision for European Reasearch
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Jul 28, 2007 10:38 pm

Σχετικά με το ερευνητικό έργο υπάρχει ήδη θεματική ενότητα Ερευνητική δραστηριότητα
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by barbarosa » Sun Jul 29, 2007 4:17 pm

Ας πω και εγώ τη γνώμη μου πάνω σε αυτά που ειπώθηκαν εδω...

Αν και ανήκω στην ομάδα ατόμων που χρησιμοποιούν το venus κυρίως για το forum (καμιά φορά κοιτάω και τις ειδήσεις όμως), δεν μου αρέσει να βλέπω ειδήσεις όπως αυτή γιατί πιστεύω πως είναι καθαρά διαφήμιση της Vodafone. Η γνώμη μου είναι ότι ειδήσεις σχετικές με νέες προσφορές εταιριών δεν πρέπει να έχουν θέση στο Venus.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Jul 30, 2007 6:18 pm

Θυμάμαι στο λύκειο, όταν ως δεσμίτης προετοιμαζόμουν να γράψω έκθεση, είχα γράψει μια έκθεση με θέμα την διαφήμιση, τα θετικά και τα αρνητικά της.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι βρήκα και θετικά και μάλιστα έπρεπε να βρω και πολλά. Αυτό που μπορεί εύκολα να ονομαστεί διαφήμιση, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να ονομαστεί και ενημέρωση.

Αν μπούμε στην λογική να μην εμφανίζουμε ακόμα και τέτοιες προσφορές/πακέτα που τρέχουν στην αγορά/όπως αλλιώς θες πέστο, θα πρέπει να μην δείχνουμε μια τεχνολογική καινοτομία του τάδε εργαστηρίου του MIT, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό οργανισμό και άρα εταιρεία.

Ας μην δαιμονοποιούμε τα πάντα. Καλό το feedback από όλους κι εγώ το χαίρομαι που οι χρήστες του Venus νοιάζονται και για το Portal, αλλά θα ήμουν αν μαζί με τα "παράπονα" οι webmasters εύρισκαν και 2-3 αντιπροτάσεις για άρθρα που θα πρέπει να είναι στο Portal......accept the challenge please!!!!
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Mon Jul 30, 2007 10:19 pm

silegav wrote:Θυμάμαι στο λύκειο, όταν ως δεσμίτης προετοιμαζόμουν να γράψω έκθεση, είχα γράψει μια έκθεση με θέμα την διαφήμιση, τα θετικά και τα αρνητικά της.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι βρήκα και θετικά και μάλιστα έπρεπε να βρω και πολλά. Αυτό που μπορεί εύκολα να ονομαστεί διαφήμιση, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να ονομαστεί και ενημέρωση.

Αν μπούμε στην λογική να μην εμφανίζουμε ακόμα και τέτοιες προσφορές/πακέτα που τρέχουν στην αγορά/όπως αλλιώς θες πέστο, θα πρέπει να μην δείχνουμε μια τεχνολογική καινοτομία του τάδε εργαστηρίου του MIT, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό οργανισμό και άρα εταιρεία.

Ας μην δαιμονοποιούμε τα πάντα. Καλό το feedback από όλους κι εγώ το χαίρομαι που οι χρήστες του Venus νοιάζονται και για το Portal, αλλά θα ήμουν αν μαζί με τα "παράπονα" οι webmasters εύρισκαν και 2-3 αντιπροτάσεις για άρθρα που θα πρέπει να είναι στο Portal......accept the challenge please!!!!
Αφού είχες την αντίληψη να κοιτάξεις κάτω από την επιφάνεια και να βρεις και θετικά και αρνητικά για τη διαφήμιση, τότε σίγουρα μπορείς να καταλάβεις τη στοιχειώδη διαφορά μιας τεχνολογικής καινοτομίας από μια τιμολογιακή παράθεση ενός πακέτου προσφορών και να φιλτράρεις ανάλογα.

Εγω προτείνω τη διαγραφή του τύπου ειδήσεων που είπα. Ας μην ανανεώνεται το portal σε καθημερινή βάση, δεν είναι απαραίτητο. Αρκεί να κρατηθεί ένα επίπεδο. Απο κει και πέρα όποια ιδέα είνα ευπρόσδεκτη.
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Tue Jul 31, 2007 2:58 am

θα ήθελα να μου δώσεις πάντως 2-3 παραδείγματα άρθρων-ειδήσεων που πιστεύεις ότι "αρμόζουν" στο portal.
fo@ wrote:Εγω προτείνω τη διαγραφή του τύπου ειδήσεων που είπα. Ας μην ανανεώνεται το portal σε καθημερινή βάση, δεν είναι απαραίτητο. Αρκεί να κρατηθεί ένα επίπεδο. Απο κει και πέρα όποια ιδέα είνα ευπρόσδεκτη.
Εγώ πάντως θεωρώ κι υπερβολή να μιλάς για υποβάθμιση του επιπέδου του portal, επειδή παρουσιάζονται και τέτοιου είδους άρθρα. Λες κι έχουν τεθεί κάποια standards και δεν τα τηρούμε ή παρουσιάζονται ειδήσεις που αφορούν μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία θεμάτων.
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue Jul 31, 2007 9:07 am

fo@ wrote:Εγω προτείνω τη διαγραφή του τύπου ειδήσεων που είπα. Ας μην ανανεώνεται το portal σε καθημερινή βάση, δεν είναι απαραίτητο. Αρκεί να κρατηθεί ένα επίπεδο. Απο κει και πέρα όποια ιδέα είνα ευπρόσδεκτη.
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και σε βρίσκω υπερβολικό. Και άντε, την είδηση για την Intralot τη δέχομαι ως άσχετη ή τα νέα πακέτα της Vodafone "διαφημιστικά". Αλλά τις υπόλοιπες (π.χ. τι έκανε η ΕΕΤΤ, τι κενά ασφαλείας βρέθηκαν στον Firefox, τι προϊόντα ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά και τι τάσεις διαμορφώνονται) τα θεωρώ ουσιώδη αφού μας αφορούν άμεσα - και όχι επειδή παραθέτουν τη θετική ή αρνητική άποψη κάποιου φορέα.

Τώρα βέβαια δεν μπορώ να πω ότι το παρακολουθώ το portal, οπότε δεν ξέρω πόσο βάρος έχει η άποψή μου. :oops:
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Tue Jul 31, 2007 12:16 pm

Όσα από αυτά που είπα δε θεωρούνται υπερβολικά ας ληφθούν τουλάχιστον υπόψη. Τίποτα άλλο για την ώρα.
Post Reply

Return to “Venus Community”