Ενότητα για σημειώσεις;
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ενότητα για σημειώσεις;
Επειδή ο καθένας μας είτε από ατυχία είτε από επιλογή μπορεί να μην παρακολουθεί όλες τις διαλέξεις κάποιον μαθημάτων μήπως οι υπεύθυνοι του venus να φτιάχνανε και μια ενότητα για να σηκώνουμε σημειώσεις από μαθήματα; Αν συμφωνείτε νομίζω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας και νομίζω πως ο κάθε φοιτητής έχει και πολύ υλικό να δώσει.
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
- NoRoadsLeft
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Re: Ενότητα για σημειώσεις;
συμφωνώ..θα ήταν πιστεύω πολύ χρήσιμο..PASCAL wrote:Επειδή ο καθένας μας είτε από ατυχία είτε από επιλογή μπορεί να μην παρακολουθεί όλες τις διαλέξεις κάποιον μαθημάτων μήπως οι υπεύθυνοι του venus να φτιάχνανε και μια ενότητα για να σηκώνουμε σημειώσεις από μαθήματα; Αν συμφωνείτε νομίζω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας και νομίζω πως ο κάθε φοιτητής έχει και πολύ υλικό να δώσει.
Ευχαριστώ.
- sandra
- Wow! Terabyte level
Νομίζω το είχαμε συζητήσει για το wiki αυτό, αλλά τελικά δεν καταλήξαμε πουθενά, γιατί το venus δεν πάει να αντικαταστήσει τους καθηγητές, ή το e-class, και πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή. Άσε που απαιτεί συνεχή δέσμευση κάποιων παιδιών που θα κρατούν σημειώσεις.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- marios
- Wow! Terabyte level
Νομίζω ότι η ιδέα ειναι να ανεβάζει ο καθένας τις σημειώσεις του, όχι να επιφορτιστουν συγκεκριμένα άτομα το ανέβασμα τους...
Δεν ξέρω, απλά είναι περίεργο να κρατας σημειώσεις και μετά να τις πλικτρολογεις η να τις σκαναρεις...
Δεν ξέρω, απλά είναι περίεργο να κρατας σημειώσεις και μετά να τις πλικτρολογεις η να τις σκαναρεις...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
- rigo
- Gbyte level
Στο wiki λέγαμε αν πρέπει να ανεβάσουμε τις σημειώσεις των καθηγητών, όχι των ίδιων των φοιτητών. Δεν νομίζω να μπορεί να μας απαγορέψει κάποιος καθηγητής την δημοσίευση σημειώσεων κάποιου μόνο κ μόνο επειδή αφορούν το μάθημά του! Τώρα αν πολλοί πουν "ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή" πρόβλημα δικό τους, δεν φταίει το venus για αυτό. Και βέβαια, αυτό αφορά όποιον έχει ήδη κάτι (και θέλει) να το μοιραστεί μαζί μας (π.χ. ασκήσεις, σημαντικά σημεία, άλλες πηγές από το internet κτλ), δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να παρακολουθεί με το ζόρι για να μας δώσει σημειώσεις (προφανώς!!). Εγώ είμαι υπέρ μιας τέτοιας προσπάθειας.sandra wrote:Νομίζω το είχαμε συζητήσει για το wiki αυτό, αλλά τελικά δεν καταλήξαμε πουθενά, γιατί το venus δεν πάει να αντικαταστήσει τους καθηγητές, ή το e-class, και πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή. Άσε που απαιτεί συνεχή δέσμευση κάποιων παιδιών που θα κρατούν σημειώσεις.
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
Αυτό ακριβώς!rigo wrote:Τώρα αν πολλοί πουν "ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή" πρόβλημα δικό τους, δεν φταίει το venus για αυτό. Και βέβαια, αυτό αφορά όποιον έχει ήδη κάτι (και θέλει) να το μοιραστεί μαζί μας (π.χ. ασκήσεις, σημαντικά σημεία, άλλες πηγές από το internet κτλ), δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να παρακολουθεί με το ζόρι για να μας δώσει σημειώσεις (προφανώς!!). Εγώ είμαι υπέρ μιας τέτοιας προσπάθειας.
Κάτι αντίστοιχο έχουν κάνει τα παιδιά από την Πληροφορική στο ΕΚΠΑ.
Αλλά να υποθεσω ότι οι σημειώσεις δεν πρέπει να είναι από κόμματα, και ούτε πρέπει τα κόμματα να τις παίρνουν από εδώ, άρα ένα υδατογράφημα θα βοηθούσε.(αυτό που είναι σαν background σε pdf).
laikedelic !
- marios
- Wow! Terabyte level
Οι αυθεντικές σημειώσεις φέρουν ιριδίζουσες λωρίδες και υδατογράφημα... Τις ακυρώνετε όταν τις κατεβάσετε... Οι παραβάτες θα πληρώνουν φέρνοντας το 60-πλάσιο των σημειώσεων σε όποιο μάθημα θέλουν...

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
στο αντίστοιχο forum του ΕΚΠΑ το λένε ανάληψη μαθημάτων. Υπάρχει ένα thread ανά μάθημα και υπάρχει ένα μέλος του forum που είναι υπεύθυνο να το ενημερώνει. Διαλέξεις, ανακοινώσεις του διδάσκοντα, σημειώσεις, ασκήσεις που λύνονται μέσα στην τάξη κλπ.
Τα δε threads έχουν και το σχετικό όνομα (τίτλος, διδάσκων, εξάμηνο), πχ Κατανεμημένα Συστήματα - Μήλης/Ξυλωμένος, χειμερινό 2007-08
Τα δε threads έχουν και το σχετικό όνομα (τίτλος, διδάσκων, εξάμηνο), πχ Κατανεμημένα Συστήματα - Μήλης/Ξυλωμένος, χειμερινό 2007-08
- rigo
- Gbyte level
Μπορούμε να δώσουμε κ το linkαντί να το περιγράφουμε!tsilochr wrote:στο αντίστοιχο forum του ΕΚΠΑ το λένε ανάληψη μαθημάτων. Υπάρχει ένα thread ανά μάθημα και υπάρχει ένα μέλος του forum που είναι υπεύθυνο να το ενημερώνει. Διαλέξεις, ανακοινώσεις του διδάσκοντα, σημειώσεις, ασκήσεις που λύνονται μέσα στην τάξη κλπ.

"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Ναι ναι, πάραλειψη μου. Μιας και η rigo έδωσε ένα link, πάρτε το αντίστοιχο των μεταπτυχιακών του ΕΚΠΑ, καθώς και ένα μάθημα Advanced OS που το έχει αναλάβει κάποιος tsilochrrigo wrote:Μπορούμε να δώσουμε κ το linkαντί να το περιγράφουμε!

- Einherjar
- Venus Project Founder
Δε μπορεί να το απαγορέψει ρητά κάποιος καθηγητής αλλά μπορεί να έχει πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα να γίνει πρόβλημα του venus. Γι' αυτο καλό θα ήταν πρώτα να υπαρχει συννενόηση με τον υπεύθυνο καθηγητή.rigo wrote:Στο wiki λέγαμε αν πρέπει να ανεβάσουμε τις σημειώσεις των καθηγητών, όχι των ίδιων των φοιτητών. Δεν νομίζω να μπορεί να μας απαγορέψει κάποιος καθηγητής την δημοσίευση σημειώσεων κάποιου μόνο κ μόνο επειδή αφορούν το μάθημά του! Τώρα αν πολλοί πουν "ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή" πρόβλημα δικό τους, δεν φταίει το venus για αυτό. Και βέβαια, αυτό αφορά όποιον έχει ήδη κάτι (και θέλει) να το μοιραστεί μαζί μας (π.χ. ασκήσεις, σημαντικά σημεία, άλλες πηγές από το internet κτλ), δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να παρακολουθεί με το ζόρι για να μας δώσει σημειώσεις (προφανώς!!). Εγώ είμαι υπέρ μιας τέτοιας προσπάθειας.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]