Ενότητα για σημειώσεις;

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
Post Reply
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Ενότητα για σημειώσεις;

Post by PASCAL » Fri Dec 07, 2007 11:13 pm

Επειδή ο καθένας μας είτε από ατυχία είτε από επιλογή μπορεί να μην παρακολουθεί όλες τις διαλέξεις κάποιον μαθημάτων μήπως οι υπεύθυνοι του venus να φτιάχνανε και μια ενότητα για να σηκώνουμε σημειώσεις από μαθήματα; Αν συμφωνείτε νομίζω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας και νομίζω πως ο κάθε φοιτητής έχει και πολύ υλικό να δώσει.

Ευχαριστώ.
NoRoadsLeft
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Re: Ενότητα για σημειώσεις;

Post by NoRoadsLeft » Sat Dec 08, 2007 12:10 pm

PASCAL wrote:Επειδή ο καθένας μας είτε από ατυχία είτε από επιλογή μπορεί να μην παρακολουθεί όλες τις διαλέξεις κάποιον μαθημάτων μήπως οι υπεύθυνοι του venus να φτιάχνανε και μια ενότητα για να σηκώνουμε σημειώσεις από μαθήματα; Αν συμφωνείτε νομίζω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας και νομίζω πως ο κάθε φοιτητής έχει και πολύ υλικό να δώσει.

Ευχαριστώ.
συμφωνώ..θα ήταν πιστεύω πολύ χρήσιμο..
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat Dec 08, 2007 12:16 pm

Νομίζω το είχαμε συζητήσει για το wiki αυτό, αλλά τελικά δεν καταλήξαμε πουθενά, γιατί το venus δεν πάει να αντικαταστήσει τους καθηγητές, ή το e-class, και πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή. Άσε που απαιτεί συνεχή δέσμευση κάποιων παιδιών που θα κρατούν σημειώσεις.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Dec 08, 2007 12:35 pm

Νομίζω ότι η ιδέα ειναι να ανεβάζει ο καθένας τις σημειώσεις του, όχι να επιφορτιστουν συγκεκριμένα άτομα το ανέβασμα τους...
Δεν ξέρω, απλά είναι περίεργο να κρατας σημειώσεις και μετά να τις πλικτρολογεις η να τις σκαναρεις...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Sat Dec 08, 2007 12:41 pm

sandra wrote:Νομίζω το είχαμε συζητήσει για το wiki αυτό, αλλά τελικά δεν καταλήξαμε πουθενά, γιατί το venus δεν πάει να αντικαταστήσει τους καθηγητές, ή το e-class, και πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή. Άσε που απαιτεί συνεχή δέσμευση κάποιων παιδιών που θα κρατούν σημειώσεις.
Στο wiki λέγαμε αν πρέπει να ανεβάσουμε τις σημειώσεις των καθηγητών, όχι των ίδιων των φοιτητών. Δεν νομίζω να μπορεί να μας απαγορέψει κάποιος καθηγητής την δημοσίευση σημειώσεων κάποιου μόνο κ μόνο επειδή αφορούν το μάθημά του! Τώρα αν πολλοί πουν "ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή" πρόβλημα δικό τους, δεν φταίει το venus για αυτό. Και βέβαια, αυτό αφορά όποιον έχει ήδη κάτι (και θέλει) να το μοιραστεί μαζί μας (π.χ. ασκήσεις, σημαντικά σημεία, άλλες πηγές από το internet κτλ), δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να παρακολουθεί με το ζόρι για να μας δώσει σημειώσεις (προφανώς!!). Εγώ είμαι υπέρ μιας τέτοιας προσπάθειας.
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Sat Dec 08, 2007 1:14 pm

rigo wrote:Τώρα αν πολλοί πουν "ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή" πρόβλημα δικό τους, δεν φταίει το venus για αυτό. Και βέβαια, αυτό αφορά όποιον έχει ήδη κάτι (και θέλει) να το μοιραστεί μαζί μας (π.χ. ασκήσεις, σημαντικά σημεία, άλλες πηγές από το internet κτλ), δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να παρακολουθεί με το ζόρι για να μας δώσει σημειώσεις (προφανώς!!). Εγώ είμαι υπέρ μιας τέτοιας προσπάθειας.
Αυτό ακριβώς!

Κάτι αντίστοιχο έχουν κάνει τα παιδιά από την Πληροφορική στο ΕΚΠΑ.

Αλλά να υποθεσω ότι οι σημειώσεις δεν πρέπει να είναι από κόμματα, και ούτε πρέπει τα κόμματα να τις παίρνουν από εδώ, άρα ένα υδατογράφημα θα βοηθούσε.(αυτό που είναι σαν background σε pdf).
laikedelic !
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Dec 08, 2007 1:23 pm

Οι αυθεντικές σημειώσεις φέρουν ιριδίζουσες λωρίδες και υδατογράφημα... Τις ακυρώνετε όταν τις κατεβάσετε... Οι παραβάτες θα πληρώνουν φέρνοντας το 60-πλάσιο των σημειώσεων σε όποιο μάθημα θέλουν... :-D :-D :-D
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Dec 08, 2007 1:25 pm

στο αντίστοιχο forum του ΕΚΠΑ το λένε ανάληψη μαθημάτων. Υπάρχει ένα thread ανά μάθημα και υπάρχει ένα μέλος του forum που είναι υπεύθυνο να το ενημερώνει. Διαλέξεις, ανακοινώσεις του διδάσκοντα, σημειώσεις, ασκήσεις που λύνονται μέσα στην τάξη κλπ.

Τα δε threads έχουν και το σχετικό όνομα (τίτλος, διδάσκων, εξάμηνο), πχ Κατανεμημένα Συστήματα - Μήλης/Ξυλωμένος, χειμερινό 2007-08
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Sat Dec 08, 2007 1:29 pm

tsilochr wrote:στο αντίστοιχο forum του ΕΚΠΑ το λένε ανάληψη μαθημάτων. Υπάρχει ένα thread ανά μάθημα και υπάρχει ένα μέλος του forum που είναι υπεύθυνο να το ενημερώνει. Διαλέξεις, ανακοινώσεις του διδάσκοντα, σημειώσεις, ασκήσεις που λύνονται μέσα στην τάξη κλπ.

Τα δε threads έχουν και το σχετικό όνομα (τίτλος, διδάσκων, εξάμηνο), πχ Κατανεμημένα Συστήματα - Μήλης/Ξυλωμένος, χειμερινό 2007-08
Μπορούμε να δώσουμε κ το linkαντί να το περιγράφουμε! :smt016
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Dec 08, 2007 2:25 pm

rigo wrote:Μπορούμε να δώσουμε κ το linkαντί να το περιγράφουμε! :smt016
Ναι ναι, πάραλειψη μου. Μιας και η rigo έδωσε ένα link, πάρτε το αντίστοιχο των μεταπτυχιακών του ΕΚΠΑ, καθώς και ένα μάθημα Advanced OS που το έχει αναλάβει κάποιος tsilochr :-p
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Dec 08, 2007 2:32 pm

rigo wrote:Στο wiki λέγαμε αν πρέπει να ανεβάσουμε τις σημειώσεις των καθηγητών, όχι των ίδιων των φοιτητών. Δεν νομίζω να μπορεί να μας απαγορέψει κάποιος καθηγητής την δημοσίευση σημειώσεων κάποιου μόνο κ μόνο επειδή αφορούν το μάθημά του! Τώρα αν πολλοί πουν "ΟΚ υπάρχουν σημειώσεις ανεβασμένες, τι να πάω στην σχολή" πρόβλημα δικό τους, δεν φταίει το venus για αυτό. Και βέβαια, αυτό αφορά όποιον έχει ήδη κάτι (και θέλει) να το μοιραστεί μαζί μας (π.χ. ασκήσεις, σημαντικά σημεία, άλλες πηγές από το internet κτλ), δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να παρακολουθεί με το ζόρι για να μας δώσει σημειώσεις (προφανώς!!). Εγώ είμαι υπέρ μιας τέτοιας προσπάθειας.
Δε μπορεί να το απαγορέψει ρητά κάποιος καθηγητής αλλά μπορεί να έχει πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα να γίνει πρόβλημα του venus. Γι' αυτο καλό θα ήταν πρώτα να υπαρχει συννενόηση με τον υπεύθυνο καθηγητή.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Post Reply

Return to “Venus Community”