Venus Magazine!

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
Post Reply
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Venus Magazine!

Post by Theofaman » Sat Dec 08, 2007 7:44 pm

Εδω και λιγο καιρο, μια ιδεα εχει αρχισει να γυροφερνει στο κεφαλι μου :razz:
Πιστευω θα ηταν ωραιο σαν κοινοτητα φοιτητων πληροφορικης Ο.Π.Α, να εκδοσουμε καποιας μορφης ηλεκτρονικου περιοδικου! Χωρις συγκεκριμενη ημερομηνια εκδοσης (ας πουμε περιπου ανα 1,5-2 μηνες) θα διανέμεται σε μορφη .pdf (εκτος αν υπαρχει καποιο αλλο format καταλληλότερο) απο το Venus.
Η θεματολογια και το πνευμα του θα συνάδει με αυτα του Venus. Τεχνολογικο, ενημερωτικο, μη πολιτκο.
Το περιεχομενο του μπορει να αποτελειται απο διαφορα αρθρα τα οποια θα εχουν γραψει μελη του venus (και οχι μονο?), απο μονιμες στηλες οπως καποια σημαντικα τεχνολογικα νεα, καποιο θεμα retro κλπ.
Η θεματολογια των αρθρων θα μπορουσε να αφορα μια νεα τεχνολογια, θεματα επικαιροτητας κλπ. Οχι πολιτικη, κους κους κλπ...
Σαν εκτακτες στηλες θα μπορουσαν να ειναι σημαντικα γεγονοτα της κοινότητας ή του τμηματος. Για παραδειγμα μια αναφορα στο τελευταιο meeting.
Ακομη, καλο θα ηταν να μπορεσει να υπαρξει και καποια επαφη με τους καθηγητες του τμηματος. Για παραδειγμα θα ηταν ωραιο να εμπαινε μια συνεντευξη απο καποιον καθηγητη, η ακομα καλυτερα αν εχουν την διαθεση να γραψουν και καποιο αρθρο! :razz:
Επιπλεον, θα μπορουσε το περιοδικο να παρουσιαζει μια εφαρμογη που θα εχει κατασκευασει φοιτητης του τμηματος.
Τελος ελαχιστες σελιδες θα μπορουσαν να αφιερωθουν σε playground θεματα οποτε sudoku, σταυρολεξα κλπ., αν και δεν ειναι κατι απαραιτητο.

Προσωπκα εχω την διαθεση και την ορεξη για την προσπαθεια δημιουργιας αυτου του περιοδικου. Την συνταξη, την εκδοση κλπ.
Υπαρχει ενδιαφερον ειτε για την συσταση ομαδας για την δημιουργια ή ακομα σημαντικοτερα για αποστολη καποιου αρθρου?
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat Dec 08, 2007 7:49 pm

Θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν μέσο προώθησης του τμήματος μέσα από την δουλειά που θα κάνουν όσοι ανήκουν στην ομάδα που πρότεινε να δημιουργήσουμε ο Punisher. Εγώ είμαι μέσα και στα δύο. Τις ειδήσεις τις έχουμε έτοιμες και από το portal. Απλά κρατάμε τις πιο σημαντικές. Και το ΔΕΤ δεν βγάζει ένα περιοδικό? Απλά εκείνο είναι πιο κους κους φάση και δοξάστε το τμήμα... :-p
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
dane
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by dane » Sat Dec 08, 2007 8:06 pm

και εγω μέσα είμαι..@sandra,σαφως και το περιοδικό μας θα έχει "δοξάστε το τμήμα " προσανατολισμό... :-D :-D :-D
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat Dec 08, 2007 8:20 pm

Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι θα είμαι εδώ...Είμαι κι εγώ μέσα λοιπόν...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Dec 08, 2007 11:43 pm

μπράβο παιδιά, πολύ καλή κίνηση
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sun Dec 09, 2007 12:09 am

Πολύ καλή ιδέα μου ακούγεται και εμένα. Βέβαια έχει κάποιες δυσκολίες. θα πρέπει να βγει μία ομάδα υπεύθυνη για την έκδοση, τη θεματολογία κ.τ.λ. Θα αποκτούσε πολύ πιο μεγάλη δυναμική ένα τέτοιο εγχείρημα εάν έβρισκε ανταπόκριση όχι μόνο από τους φοιτητές, αλλά και από τους καθηγητές. Εγώ είμαι μέσα.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Dec 09, 2007 12:47 am

count me in crew...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sun Dec 09, 2007 1:10 am

Σε ποιον στέλνουμε τα βιογραφικά; :-D

Μπορείτε να με υπολογίζετε... :razz:
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Sun Dec 09, 2007 3:15 am

Αναλαμβάνω την κουλή ψηφοφορία της έκδοσης (της βδομάδας/του μήνα ή ότι είναι)! Και ένα κουλό αρθράκι δε θα με χάλαγε αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι συνεπής στο άρθρο ειδικά αν η έκδοση είναι εβδομαδιαία!

Πάντως είναι καλό ένα σεβαστό μέρος του περιοδικού να έχει funny περιεχόμενο.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun Dec 09, 2007 11:26 am

Η διαχειριστική ομάδα του Venus δηλώνει παρούσα για να παρέχει όποιες ευκολίες μπορούν να συμβάλλουν στην εύρυθμη ανάπτυξη της εξαιρετικής αυτής ιδέας ;)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Dec 09, 2007 11:30 am

Πολύ καλή ιδέα. Τα άρθρα αν θέλετε μπορείτε να τα γράψετε και τώρα και αν έχουν τον κατάλληλο χαρακτήρα (όχι κους κους και αρώματα), μπορούν να φιλοξενηθούν στο πορταλ.
Η μη συμμετοχή μελών της κοινότητας στο "γέμισμα" του πορταλ είναι καϊμός μου από τότε που ήμουν webmaster. Θα χαιρόμουν πολύ να συζητήσουμε το άνοιγμα ενότητας στο πόρταλ με όνομα "άρθρα μελών".

Όποιος θέλει στέλνει και πιθανώς θα ανέβει και μάλιστα σύντομα!
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun Dec 09, 2007 3:25 pm

Αρχικά χαίρομαι που φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και υποστήριξη από τους admins για την υλοποίηση αυτής της ιδέας :)
Το περιεχόμενο και η φιλοσοφία του περιοδικού πριν ξεκινήσει να δημιουργείται, θα μπουν σε ένα πλαίσιο σιγά σιγά μέσω συζήτησης σε αυτό το θέμα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν οι εξής σκέψεις:

1. Τεχνολογικά Νέα
2. Άρθρα μελών της κοινότητας(?) και καθηγητών
3. Συνέντευξη καθηγητή
4. Παρουσίαση εφαρμογής
5. Έκτακτα Θέματα
6. Playground

1. Τα τεχνολογικά νέα μπορούν να λαμβάνονται και κατευθείαν από το portal αφού υποστούν πρώτα ένα φιλτράρισμα ώστε να μπουν τα σημαντικότερα. Για παράδειγμα τα νέα δεν θα αφορούν νέες κάρτες γραφικών αλλά θα περιλαμβάνουν ειδήσεις όπως αυτή

2. Τα άρθρα που θα μπαίνουν στο κάθε τεύχος δεν θα έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο, αλλά θα έχουν ένα βασικό άξονα. Αναφορά σε τεχνολογικές εξελίξεις, σε θέματα που απασχολούν την Ελλάδα (πχ ιντερνετ κλπ.) και όχι μόνο. Ωραίο θα ήταν εάν καθηγητές του τμήματος έχουν διάθεση για κατάθεση και κάποιου δικού τους άρθρου.

3. Κάθε τεύχος θα μπορούσε να διαθέτει και μία συνέντευξη. Το περιεχόμενό της θα αφορά την επιστήμη της πληροφορικής, σύγχρονες τεχνολογίες, πως το τμήμα μας ανταποκρίνεται σε όλα αυτά και ποιές δυνατότητες προσφέρει μέσω έρευνας κλπ. Συνεντεύξεις θα μπορούν να καταχωρούνται και από καθηγητές μέλη κάποιου άλλου πανεπιστημίου ή εταιρίας πληροφορικής(?).

4. Παρουσίαση κάποιας εφαρμογής που έχει αναπτύξει φοιτητής του τμήματος (και όχι μόνο?) και θέλει να παρουσιαστεί μέσω του περιοδικού.

5. Έκτακτα θέματα αφορούν διάφορα events που θα προκύψουν ή προέκυψαν από την έκδοση του προηγούμενου τεύχους. Πχ., αναφορά στο τελευταίο meeting, σε διάφορα events και σεμινάρια.

6. Playground το οποίο θα έχει ελάχιστες σελίδες, ίσως και καθόλου.

Ακούω προτάσεις για περαιτέρω διαμόρφωση του περιεχομένου! :razz:
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Sun Dec 09, 2007 3:31 pm

Αν έχει και ψυχαγωγικό μέρος θα έχει τουλάχιστον τη διπλάσια απήχηση.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun Dec 09, 2007 3:41 pm

para wrote:Αν έχει και ψυχαγωγικό μέρος θα έχει τουλάχιστον τη διπλάσια απήχηση.
Σκοπός δεν είναι να "κερδίσουμε" αναγνώστες μέσω ενός τμήματος playground. Όσοι θα έχουν την όρεξη να το διαβάσουν θα το κάνουν για τα άρθρα, τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις, τον ενημερωτικό-επιμορφωτικό χαρακτήρα. To playground εάν έχει μεγάλη έκταση θα αλλοιώσει εν μέρη τον χαρακτήρα του περιοδικού.
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Dec 09, 2007 4:05 pm

Καλή ιδέα αν και δύσκολο εγχείρημα. Είναι μια πρόκληση να δείξουμε τι εστί Πληροφορικάριος.
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα περιοδικό με σοβαρά τεχνολογικά άρθρα, με θέματα γύρω από προβλήματα τις πανεπιστημιακής κοινότητας και άλλα ψυχαγωγικά-όλα αυτά σε ένα 2μηνο περιοδικό όμορφο εικαστικά;
Ή απλώς θα κάνουμε copy-paste διαδικτυακών πληροφοριών, κουτσομπολιών και όλα αυτά με κακοφτιαγμένα "γραφικά";
Γιατί αν είναι να μιμηθούμε προσπάθειες των άλλων τμημάτων της ΑΣΟΕΕ ας το αφήσουμε καλύτερα...
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun Dec 09, 2007 4:11 pm

xrokos wrote:Καλή ιδέα αν και δύσκολο εγχείρημα. Είναι μια πρόκληση να δείξουμε τι εστί Πληροφορικάριος.
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα περιοδικό με σοβαρά τεχνολογικά άρθρα, με θέματα γύρω από προβλήματα τις πανεπιστημιακής κοινότητας και άλλα ψυχαγωγικά-όλα αυτά σε ένα 2μηνο περιοδικό όμορφο εικαστικά;
Ή απλώς θα κάνουμε copy-paste διαδικτυακών πληροφοριών, κουτσομπολιών και όλα αυτά με κακοφτιαγμένα "γραφικά";
Γιατί αν είναι να μιμηθούμε προσπάθειες των άλλων τμημάτων της ΑΣΟΕΕ ας το αφήσουμε καλύτερα...
Ο στόχος ειναι να γινει το 1ο! Όρεξη και καλή διάθεση να υπάρχει. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι κάτι εύκολο, γι' αυτό άλλωστε δεν τίθεται και deadline για την έκδοση κάθε τεύχους!
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Sun Dec 09, 2007 4:37 pm

Πολύ καλή ιδέα!
Μπράβο παιδιά!
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun Dec 09, 2007 4:59 pm

Ένα μεγάλο μπράβο στο Theofa αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά - θα το υποστηρίξω όσο μπορώ και εγώ από τη μεριά μου!
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun Dec 09, 2007 5:20 pm

Δηλώνω παρών σ'αυτήν την εξαιρετική σαν σκέψη(και ελπίζω και σαν υλοποίηση ιδέα)!
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Dec 10, 2007 12:39 am

Πολύ καλή η ιδέα ! έτσι, να κινούμαστε ... ;)
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Mon Dec 10, 2007 12:49 am

Συμφωνώ ότι το Playground θα μπορούσε να είναι ελάχιστο ("εσώφυλλο-οπισθόφυλλο" :-D ) ή ανύπαρκτο. Πιστεύω ότι τέτοια θέματα έχουν κορεστεί ή, τουλάχιστον, έχουν επαρκώς αναλυθεί από άλλα περιοδικά.

Σκοπός είναι να βγει κάτι πρωτότυπο, σωστά; :-)
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Mon Dec 10, 2007 1:35 am

Count me in too!!
Πολύ καλή ιδέα!Απο την πλευρά μου να πω κάποια πραγματακια:
  • Όπως ειπώθηκε και πριν ίσως θα ήταν καλό να μην καθοριστεί ως εβδομαδιαία/μηνιαία/whatever εκδοση γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπορέσουμε να ανταποκριθούμε (και αν καθοριστεί να γίνει ανα 2μηνο-3μηνο).
  • Ας μην μπούμε στο τριπάκι του τί κάνει το Χ,Ψ τμήμα.Καθένας κάνει την προσπάθεια του και μέσα απο αυτή περνάει τα δικά του μηνύματα.
  • Θα πρέπει να καθοριστεί το content.
  • Μπορεί να μπει section με τεχνολογικές αναδημοσιεύσεις (κι εδώ κολλάει το πορταλ - για να μην ξεχνιόμαστε!)
  • Ίσως να ήταν καλό να δημιουργηθεί μια συντακτική ομάδα 3-4 ατόμων που θα έχουν τη γενική επιμέλεια της έκδοσης και στους οποίους θα στέλνεται το υλικό.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Post Reply

Return to “Venus Community”