Ερωτηματολόγιο Venus Magazine

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Ερωτηματολόγιο Venus Magazine

Post by sandra » Wed Feb 13, 2008 1:20 pm

Γεια σας! :smt006
Επειδή καιρός είναι να εφαρμόζουμε τις ιδέες μας για το περιοδικό, σας παρουσιάζουμε το πρώτο ερωτηματολόγιο!
Το ερωτηματολόγιο αυτό είναι ανώνυμο. Αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του Venus Magazine για την καταγραφή των απόψεων των φοιτητών του τμήματος μας. Σαν πρώτη προσπάθεια και για να δούμε αντιδράσεις και αποδοχή από εσάς διαλέξαμε ένα χαλαρό, αλλά πολύ επίκαιρο θέμα: Εξεταστική! Υπάρχουν 10 ερωτήσεις και χώρος για να δώσετε τις απαντήσεις σας. Μπορείτε να αποστείλετε το απαντημένο ερωτηματολόγιο με e-mail στο magazine[at]venus.cslab.aueb.gr
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα συγκεντρώσουμε όλες τις απαντήσεις και θα προσπαθήσουμε να τις επεξεργαστούμε για να βγάλουμε στατιστικά αποτελέσματα τα οποία θα δημοσιευθούν στην 1η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού. Φυσικά είστε ευπρόσδεκτοι να μας στείλετε mail για οποιαδήποτε διευκρίνηση. To feedback επίσης θα μας βοηθούσε πολύ στο να γίνουμε καλύτεροι. Εύχομαι να στηρίξετε όλοι αυτήν την προσπάθεια. Είναι ένα πρώτο βήμα και θα ήταν αρκετά ενθαρρυντικό αν βλέπαμε ότι συμμετέχετε :) Θα σας παρακαλούσαμε να διαδώσετε και σε συμφοιτητές μας που δεν μπαίνουν στο Venus την προσπάθεια αυτή (έτσι ώστε να γραφτούν στο Venus :-D και να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση).
Καλή μας αρχή λοιπόν :-D

Υ.Γ. Η διαδικασία θα είναι ανοιχτή μέχρι αρχές Μάρτη. Εάν δούμε ότι συμμετέχετε θα προσπαθήσουμε από την δεύτερη φορά να έχουμε στήσει μια σελίδα για να απαντάτε κατευθείαν. Γι'αυτό στηρίξτε το! :-D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Re: Ερωτηματολόγιο Venus Magazine

Post by xrokos » Wed Feb 13, 2008 5:34 pm

Να κάνω ένα σχόλιο για το ερωτηματολόγιο.
Συνήθως τέτοιου είδους ερωτηματολόγια είναι multiple choice για να μπορεί να γίνεται ευκολότερη εξαγωγή των αποτελεσμάτων αλλά και να είναι εγκυρότερη εισαγωγή. Κάθε ερώτηση πρέπει να αναφέρεται σε συγκεκριμένο πράγμα και να μη σε προτρέπει να γράψεις ολόκληρη παράγραφο.
Η ερώτηση " 1. Είναι η πρώτη φορά που δίνετε εξετάσεις;" είναι ψιλοάκυρη ή δεν έχει διατυπωθεί ορθά.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Feb 13, 2008 5:36 pm

Για το multiple choice συμφωνώ(το έγραψα και στις απαντήσεις που έστειλα).
Η 1η ερώτηση ειναι για να διαχωριστούν οι Α΄ετείς αν μπορώ α καταλάβω την λογική...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Feb 13, 2008 5:38 pm

xrokos το ξέρω ότι δεν είναι και η καλύτερη προσπάθεια αλλά αυτήν την στιγμή και ειδικά μέσα στις εξετάσεις δεν έχουμε τόσο χρόνο για πολυτέλειες. Αν δούμε ότι αντιδράτε θετικά θα προχωρήσουμε σε κάτι πολύ πιο χρηστικό. Προς το παρόν κύριος στόχος μας δεν είναι τα στατιστικά αποτελέσματα αλλά το να γίνει γνωστή η προσπάθεια μας. Και πάλι ευχαριστούμε. Άντε να μαζεύω απόψεις. Και απαντημένα ερωτηματολόγια! Μην τα κατεβάζετε μόνο :-D
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Feb 13, 2008 5:43 pm

Και μια παρατήρηση από μένα:
από την ώρα που είναι ανώνυμο(ξέρω ότι το λέτε με την λογική ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού κτλ), αν πρέπει να το στείλω από mail μου, τότε χάνεται η ανωνυμία(με την έννοια ότι το λιγότερο έχεις το mail μου)! Μετά την εξεταστική όντως φροντίστε να γίνει σελίδα ώστε να γίνεται κατ'ευθείαν η αποστολή... Anyway, good work guys(and girls) ;) ;) !!!!
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Wed Feb 13, 2008 5:50 pm

marios wrote:Και μια παρατήρηση από μένα:
από την ώρα που είναι ανώνυμο(ξέρω ότι το λέτε με την λογική ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού κτλ), αν πρέπει να το στείλω από mail μου, τότε χάνεται η ανωνυμία(με την έννοια ότι το λιγότερο έχεις το mail μου)! Μετά την εξεταστική όντως φροντίστε να γίνει σελίδα ώστε να γίνεται κατ'ευθείαν η αποστολή... Anyway, good work guys(and girls) ;) ;) !!!!
Ναι θα σου πάρουν εσένα το πολύ μεγάλο προσωπικό στοιχείο το mail. Αφού με το που δουν το Mariuska θα πουν ά αυτός είναι ο Μάριος... Cool man... Δν θα σε καταγγείλουν κιόλας για παράνομο download sto internet...
Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Feb 13, 2008 5:55 pm

ελεος μωρέ :-D Αν με πείραζε για το mail μου δεν θα το είχα στα στοιχεία για το msn messenger... Απλά ήταν αντίφαση και την επισήμανα(πρέπει να το έσκισα στην ορθρογραφία)... Και επισης δεν σε καταγγέλουν μέσω mail για παράνομο download...
Anyway, μην κάνουμε θέμα κάτι ανύπαρκτο... Το είπα, αν θα το λάβουν τα παιδιά υπ'όψην τους ειναι άλλο θέμα(προφανώς αν με πείραζε για το mail μου δεν θα απάνταγα...)
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Feb 13, 2008 5:57 pm

θα τα κατεβάσουν θα τα εκτυπώσουν με κλειστά μάτια και θα τα ανακατέψουν ...:smt106 :-D
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Wed Feb 13, 2008 6:30 pm

Εγώ θα φτιάξω καινούριο λογαριασμό e-mail μόνο και μόνο για να απαντήσω :smt016 :smt044
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Feb 13, 2008 6:33 pm

Αυτό το θέμα της ανωνυμίας είναι ένα ζήτημα. Εντάξει μην περιμένετε να εξετάζουμε ποιος έστειλε :-p Άντε να δούμε αν θα μαζέψουμε ικανοποιητικό αριθμό απαντήσεων αν θα γίνει αυτό το φανταστικό σαιτ που σκεφτόμαστε :smt016
koki
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by koki » Wed Feb 13, 2008 8:52 pm

Πάντως είναι στις μέρες μας πολύ εύκολο να φτιάξει κάποιος ένα web poll/ερωτηματολόγιο. Υπάρχουν templates και ακόμα και sites που παρέχουν αυτήν την υπηρεσία -δωρεάν.
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
koki
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by koki » Wed Feb 13, 2008 10:04 pm

αν και θα με δώσει στεγνά.. μια λύση είναι το yousendit.com :)
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Feb 13, 2008 10:12 pm

Ok koki! :)
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Wed Feb 13, 2008 10:18 pm

xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Thu Feb 14, 2008 5:16 pm

Sandra τσέκαρε και το γνωστό zoho, είναι πολύ καλή λύση.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Fri Feb 15, 2008 2:25 pm

Nice work sandra! keep up ;) Άντε μακάρι να βγει και venus magazine, ανυπομονώ! Όμως...
1. θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι με doc και email δεν γίνεται σωστή δουλειά για πολλούς λόγους (ένας από αυτούς είναι και το anonymity)
2. Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις/μάθεις από τους ερωτηθέντες και έτσι να διαμορφώσεις τις κατάλληλες ερωτήσεις, το ανάποδο δεν δίνει κάτι αξιόλογο σαν αποτέλεσμα.
3. Δεδομένου τι θέλεις να μάθεις πρέπει να ξέρεις και πως να το επεξεργαστείς μετά. H επεξεργασία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι γιατί αυτή σου δίνει σημαντικά ή μη συμπεράσματα.

Έχει τύχει προσφάτως να ασχοληθώ με το θέμα, οπότε αν θέλετε μπορούμε να το συζητήσουμε και μαζί για καμιά ιδέα. Γνώμη μου είναι να μην βιάζεστε αν δεν έχετε χρόνο λόγω εξεταστικής, αφιερώστε το χρόνο που πρέπει γιατί αλλιώς δεν θα βγει κάτι σημαντικό
There's no place like 127.0.0.1
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Feb 15, 2008 6:22 pm

Thanks για όλες τις προτάσεις θα το λάβω σοβαρά για κάτι πιο σοβαρό και προσεγμένο την επόμενη φορά. Επειδή είδα ότι κάποιοι έχουν πρόβλημα με τα Office θα το ανεβάσω και σε μορφή txt. Τελευταία φορά που βγαίνει προχειροδουλειά :) :oops:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sun Jun 15, 2008 2:48 am

gg. looking fw for the next one :)

:smt023
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat Mar 21, 2009 10:45 am

Παιδιά να υπενθυμίσω την ύπαρξη του ερωτηματολογίου. Θα παρακαλούσα όσους δεν το έχουν συμπληρώσει να το κάνουν σύντομα για να γράψω όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό άρθρο. Ευχαριστώ πολύ όσους το έκαναν ήδη :) Καμιά ιδέα για το επόμενο? :smt051
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sat Mar 21, 2009 1:01 pm

sandra wrote:Παιδιά να υπενθυμίσω την ύπαρξη του ερωτηματολογίου. Θα παρακαλούσα όσους δεν το έχουν συμπληρώσει να το κάνουν σύντομα για να γράψω όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό άρθρο. Ευχαριστώ πολύ όσους το έκαναν ήδη :) Καμιά ιδέα για το επόμενο? :smt051
Πού είναι το link για το 2ο ερωτηματολόγιο?
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat Mar 21, 2009 1:03 pm

Στο πρώτο αναφερόμουν. Ακόμα δεν έχει κλείσει η "ψηφοφορία" και γι'αυτό παρακάλεσα όσοι δεν το έχουν συμπληρώσει ήδη να το κάνουν για να κλείσει αυτό το θέμα. Οι ιδέες που ζήτησα είναι για το δεύτερο. Τι θέμα θα βρίσκατε ενδιαφέρον σχετικά με τη σχολή, γενικά με το πανεπιστήμιο?
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sat Mar 21, 2009 1:16 pm

Νομίζω θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πόσοι φοιτητές είναι ευχαριστημένοι με το επίπεδο των εργασιών - τό πόσο τους προσφέρουν και πόσο επικαλυπτόμενες είναι στα μαθήματα - αν είναι...
Post Reply

Return to “Venus Community”