Λύσεις παλιών θεμάτων

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Λύσεις παλιών θεμάτων

Post by marios » Sat Feb 23, 2008 7:57 pm

Παιδιά, αυτό το σκεφτόμουν από την αρχή της εξεταστικής, αλλά τώρα με την οικονομία εφτασα στο αμην και είπα να το γράψω για να δούμε μήπως το υλοποιήσουμε:
Μπορεί κάθε ένας που ξέρει κάποιο μάθημα καλά από το προηγούμενο/προ-προηγούμενο έτος ή και από το τωρινό του(αν αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του) να λύνει κάποια από τα παλιά θέματα, ώστε στο τέλος να έχουμε εκτός από πηγή θεμάτων, και ενδεικτικές λύσεις... Δεν ξέρω αν έχει νόημα, όμως εγώ αρκετές φορές απάντησα σε κάποιο ερώτημα "προσεγγιστικά" ή με την λογική γιατί δεν είχα το υπόβαθρο να το λύσω...
Ξέρω ότι είναι δύσκολο να γίνει γιατί έχουμε την πίεση γενικά από τα μαθήματα, αλλα θα μπορούσε να γίνει με την μορφή κάποιος που λύνει τα παλιά θέματα από κάποιο μάθημα, αντί να λύνει σε χαρτί, να λύνει σε υπολογιστή(ή στο τέλος να τα περνάει σε υπολογιστή) να τις στέλνει σε κάποιον από μεγαλύτερο έτος που να ξέρει το μάθημα(όχι απαραίτητα mod) του οποίου η δουλεία θα ειναι να βρει αν έχει λάθος στην απάντηση και ανάλογα με το χρόνο και την διάθεση του και το χρόνο του, είτε να το λύνει είτε να το επιστρέφει σε αυτόν που του έστειλε με επισήμανση του λάθους, μέχρι να διορθωθεί(οι 4- ετής δεν ξέρω, στους μεταπτυχιακούς :smt016 )...

Δεν ξέρω, πως σας φαίνεται σαν ιδέα; είναι δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Re: Λύσεις παλιών θεμάτων

Post by gasparosoft » Sat Feb 23, 2008 7:59 pm

Εμένα μου φαίνεται αρκετά καλή σαν ιδέα και ειδικά για την οικονομία έχω φτασεί και εγώ στο αμήν.Πάντως αν θέλετε αναλαμβάνω λύσεις θεμάτων σε λογισμό που πιστεύω τις έχω βρει όλες(από το μυαλό μου φυσικά) και είναι και σωστές.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sat Feb 23, 2008 8:11 pm

Ωραίες οι ιδέες σας παιδιά αλλά ανα εμφανιστούν και άλλοι καλοθελητές :
1) το venus θα γίνει ένα απέραντο λυσάρι (γιατί εκτός από παλιά θέματα κάποιος μπορεί να λύσει και παλιά σετ ασκήσεων)
2) οι επόμενες γενιές φοιτητών θα τα έχουν όλα έτοιμα, αντί να στρωθούν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα μάθημα....

Τα 2 παραπάνω αν και με βρίσκουν υπέρμαχο στην τηλεμάθηση με λυμένα παραδείγματα, ωστόσο χαλάνε κατ εμέ την λεπτή ισορροπία της ύπαρξης του venus...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Feb 23, 2008 8:19 pm

ομολογουμένως, έχασα την σκέψη σου...
1)Εγώ μιλάω για τα θέματα που έχουμε ήδη πάνω(στα Παλια Θέματα) και για τα θέματα που θα ανέβαιναν έτσι και αλλιώς αργότερα(με άλλα λόγια, χωρίς αλλαγή στα κριτήρια...)
2)Εδώ έχεις ένα point, γιατί τα θέματα επαναλαμβάνονται... Αυτό όντως είναι πρόβλημα, αλλά από την άλλη, ποια η διαφορά να κάτσω να την λύσω με βιβλία και βοήθεια, από το να την βρω έτοιμη στις γνώσεις μου;

Τώρα για τον σκοπό ύπαρξης του forum, δεν ξέρω... Μαλλον έχεις δίκιο...
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Feb 23, 2008 8:51 pm

Σαν ιδέα είναι πολύ χρήσιμη για κάθε έναν από εμάς, ωστόσο ισχύει αυτό που επισημαίνει ο Zifnab. Να επισημάνω στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. του τμήματος θα πρέπει να δίνονται παλιά θέματα και ενδεικτικές λύσεις. Αυτό ήδη εφαρμόζεται σε αρκετά μαθήματα.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Sat Feb 23, 2008 8:58 pm

Εγώ το βρίσκω πολύ καλή ιδέα (αν και σε λάθος χρονική στιγμή, αφού μέσα στην εξεταστική σχεδόν(;) κανείς δε θα κάτσει να λύσει θέματα για κάποιο μάθημα που έχει περάσει ή να μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή λύσεις για μάθημα που δίνει). Αν είδε κανείς τι έγινε στο thread των Δικτύων Επικοινωνιών με την IP άσκηση μία μέρα πριν δώσουμε θα καταλάβει....
Τώρα αν είναι ενάντια στους κανονισμούς του forum ή το σκοπό ύπαρξής του μπορούμε να φτιάξουμε ένα άλλο αποκλειστικά για αυτό το σκοπό...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Feb 23, 2008 9:03 pm

@tzole: Το μόνο μάθημα που βρήκα κάτι τέτοιο(με εξαίρεση την Java, που δεν κοιταξα...) είναι η οικονομία, αλλά αν ειναι να έχω ένα και μόνο παλιό θέμα με λύση, χαιρετίσματα(είδικα για αυτό το τρισκατάρατο μαθημα...)!
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sat Feb 23, 2008 9:36 pm

Αν μας καλύπτει η Γ.Σ μπορούμε να πιέσουμε τους καθηγητές προς αυτή την κατεύθυνση και επιπλέον ήμουν ο πρώτος που πρότεινε κάτι τέτοιο όπως ο marios... Ωστόσο έχουν ακουστεί πολλά....Οι καθηγητές πιστεύω οφείλουν να αλλάζουν κάθε χρονο τα θέματα τους και να μην υπάρχουν επαναλήψεις!!! Αλλά να υπάρχουν επαρκή φροντιστήρια σωστά λυμένες ασκήσεις και μπάνκα παλιών εκφωνήσεων και λύσεων, ώστε οι φοιτητές να είναι σε θέση να συνθέσουν νέες λύσεις σε άγνωστα προβλήματα...Ωστόσο προσωπική μου γνώμη από το venus δεν είναι η παροχή απαντήσεων, αλλά μέσων και εργαλείων γνώσης προς την απάντηση...Για το τελευταίο θα επανέλθω και εμπλέκεται και το wiki :smt006
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by Dreamcatcher » Sun Feb 24, 2008 10:20 am

Παιδιά προσωπικά πιστεύω πως αν δοθούν λύσεις θα δημιουργηθεί αυτή η άποψη για το Venus" το λυσάρι" όπως ανέφερε ο zifnab. Ωστόσο σαν ιδέα δεν είναι άσχημη απλά "χτυπάει ο compiler" :-D :-D εξάλλου marιος θυμίσου πως δεν είναι όλοι οι φοιτητές του Venus ας το πώ με καλές διαθέσεις προς αυτό...Την είπα την κακία μου...!!!
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!

Dreamcatcher
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Feb 24, 2008 11:36 am

Τι να πω παιδιά; παρότι δεν με πείσατε απόλυτα στο ότι το Venus θα αλλάξει χαρακτήρα, το ότι μετά δεν ξέρω αν θα έχει λόγο ύπαρξης είναι το μόνο που δέχομαι(όχι απόλυτα και πάλι...)! Anyway, αφού μας την πέσαν τα μεγάλα θηρία mods :-D :-D :-p :-p τότε προφανώς δεν υλοποιείται...
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dreamcatcher » Sun Feb 24, 2008 11:40 am

Μάριε πάει δεν θα έχουμε λύσεις :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 παπάκια η δημέλη να δώ τί θα γράψω!!! sorry για το offtopic!!!!

Dreamcatcher
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Feb 24, 2008 12:35 pm

Μάλλον δεν με πιάσατε - Όλα είναι προς συζήτηση - αλλά πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποιες άλλες προτεραιότητες...
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dreamcatcher » Sun Feb 24, 2008 12:50 pm

μμμμμ έχει να κάνει με την Γ.Σ που έλεγες zify? :???:

διορθώνω που έλεγε ο tzole?

Dreamcatcher
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Feb 24, 2008 2:08 pm

Ναι είναι και αυτό...και άλλα θέματα όμως...
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dreamcatcher » Sun Feb 24, 2008 2:11 pm

ok boy κατάλαβα νομίζω!!! τέσπα!!! αν και γενικά το venus δεν προωθεί ποτέ την λύση όσο τον τρόπο να σκεφτείς την λύση!! ser mods and admins the choice is yours and yours alone!!!

Dreamcatcher
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Sun Feb 24, 2008 5:42 pm

δηλαδή αν έχω λυμένα θέματα πχ για την λογιστική και τα βάλω στο αντίστοιχο τόπικ θα σκάσει ο άλλος και θα τα κατεβάσει;με ποια αιτιολογία;
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Tue Feb 26, 2008 6:05 pm

Zifnab wrote:Ωραίες οι ιδέες σας παιδιά αλλά ανα εμφανιστούν και άλλοι καλοθελητές :
1) το venus θα γίνει ένα απέραντο λυσάρι (γιατί εκτός από παλιά θέματα κάποιος μπορεί να λύσει και παλιά σετ ασκήσεων)
2) οι επόμενες γενιές φοιτητών θα τα έχουν όλα έτοιμα, αντί να στρωθούν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα μάθημα....

Τα 2 παραπάνω αν και με βρίσκουν υπέρμαχο στην τηλεμάθηση με λυμένα παραδείγματα, ωστόσο χαλάνε κατ εμέ την λεπτή ισορροπία της ύπαρξης του venus...

1)Με αυτη τη λογικη η οποιαδηποτε ενοτητα μπορει να μονοπωλει το φορουμ.Πχ οταν βαζατε την ενοτητα...
Μουσικη: "το venus θα γινει ενα απεραντο site μουσικης,to 2o kithara.gr,ολοι θα αρχισουν να ποσταρουν παρτιτουρες,αποψεις για συγκροτηματα,polls για τραγουδια,σχολια για συναυλιες κλπ
Αθλητισμος: "το venus θα γινει ενα site αθλητισμου στο οποιο ολοι οι πορωμενοι με ποδοσφαιρο,μπασκετ,βολλευ,τεννις,φορμουλες,σκραμπλ κλπ θα ποσταρουν για τις επιδοσεις των ομαδων/παικτων,για events,μεταγγραφες κλπ
Καταλαβαινετε την αναλογια.
2)Αν οι επομενοι φοιτητες εχουν την εντυπωση οτι πληροφορικη μαθαινεις διαβαζοντας μονο τις λυσεις καποιων παλιων θεματων τοτε προβλημα τους.Μετα απο τις πρωτες αποτυχιες θα καταλαβουν γιατι τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα.Τα περισσοτερα μαθηματα δεν γινεται να τα περασεις με αυτο τον τροπο εξαλλου(περα απο την εννοια του μαθαινω).
Γενικα δε με ενδιαφερει αν το venus αναρτησει καποιες λυσεις παλαιων θεματων.Η λογικη των ακρων απλα μου φαινεται υπερβολικη.
Πιστευω οτι αν το forum μπορει να διευρυνθει καλο θα ηταν να το κανει και εφοσον αυτο που συζητατε εχει και αμεση σχεση με τη σχολη,το καθιστα ενα ακομη κινητρο.
Το πως θα χρησιμοποιηθει εξαλλου μπορει να καθοριστει μεσα απο σαφεις κανονες οι οποιοι ισχυουν για ολες τις ενοτητες και χρηστες.
Anyway,το καθε τι κρινεται απο το αποτελεσμα.Δοκιμαζεις,βελτιωνεις,πετυχαινεις/η αποτυγχανεις και αναθεωρεις. :smt023
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Tue Feb 26, 2008 6:58 pm

Συμφωνώ μαζί σου mei και είμαι από τους πρώτους που προωθώ την διεύρυνση του venus σε τομείς που σχετίζονται κυρίως με την σχολή!...για το 2) Απλά δυστυχώς (και έχω παραδείγματα) κάποια άτομα περνούν όλα τα μαθήματα και έχοντας κάνει λίγα πράγματα εκείνοι και έχοντας τα όλα έτοιμα από κόμματα, συνφοιτητές και τα λοιπά, δεν ξέρουν τί τους γίνεται... Το πτυχίο θα το πάρουν πολύ πριν από μένα πάντως... :smt017

@gidi δυστυχώς κάποιοι καθηγητές είναι κατά της τηλε-εκπαίδευσης / τηλεμάθησης... Αν όμως η Γ.Σ λέει ότι ο καθηγτής υποχρεούται να δίνει π.χ παλιά θέματα τότε, δεν θα έχουμε πρόβλημα αναδημοσίευσής τους, αρκεί να είναι διαθέσημα με θεμιτό τρόπο...Τώρα για την ενδεικτική λύση των θεμάτων εγώ είμαι υπέρ... Αλλά αυτό ας το συζητήσουμε λίγο αργότερα...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Feb 26, 2008 7:03 pm

Zifnab, δυστυχώς αυτό δύσκολα θα το γλυτώσεις... Πάντα θα υπάρχουν οι "βυσματομένοι" που θα περνάνε μαθήματα χωρίς να ξέρουν την τύφλα τους... Το θέμα ειναι ότι αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να κοιτάξουν το venus, έχουν πιο "βαθιές" πηγές...
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Tue Feb 26, 2008 7:07 pm

με παρεξήγησες και δεν εννοώ αυτούς που εννοείς! Μιλάω ότι χρησιμοποιούν λυμένες ασκήσεις από τα κόμματα παίρνουν έτοιμες εργασίες από άλλους, τα πασαλίβουν και παιρνάνε οριακά -κατα τα άλλα νόμιμοι στο φαίνεσθε τουλάχιστον...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Feb 26, 2008 7:10 pm

Αααα, εγώ κατάλαβα άλλους... Τώρα για αυτό που λες δεν το ξέρω οπότε δεν μπορώ να πω κάτι...
Joanna
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Joanna » Tue Feb 26, 2008 7:39 pm

Zifnab wrote: 2) Απλά δυστυχώς (και έχω παραδείγματα) κάποια άτομα περνούν όλα τα μαθήματα και έχοντας κάνει λίγα πράγματα εκείνοι και έχοντας τα όλα έτοιμα από κόμματα, συνφοιτητές και τα λοιπά, δεν ξέρουν τί τους γίνεται...
Zifnab++++++

Ας πω και τη δική μου γνώμη πάνω στο θέμα. Δε μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα το να συγκεντρωθούν λύσεις παλιών θεμάτων από το venus. Κυρίως γιατί σκοπός του venus είναι οι φοιτητές να βοηθούν και να βοηθούνται εποικοδομητικά (δε νομίζω ότι θέλουμε να μαζεύουμε εδώ μέσα κόσμο που να επωφελείται έτσι στεγνά από τον κόπο άλλων), αλλά και επειδή όπως και να το κάνουμε, η επανάληψη θεμάτων σε ορισμένα μαθήματα είναι γεγονός (δεν θα πω αν είναι καλό ή κακό αυτό, απλώς ισχύει). Και με δεδομένο ότι η ύπαρξη του venus δεν είναι ανεξάρτητη από την καλή θέληση των καθηγητών, νομίζω ότι δε θα πρέπει να ερίσουμε με την παροχή έτοιμων λύσεων, όταν αυτές δεν δίνονται από τους διδάσκοντες. Στο κάτω κάτω στο τόπικ του εκάστοτε μαθήματος, αν έχει κάποιος απορία για κάποια άσκηση, συνήθως συζητιέται και λύνεται, το πρόβλημα υπάρχει από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί ξεχωριστό τόπικ "Λυμένα θέματα".
Le vent nous portera...
Post Reply

Return to “Venus Community”