Ανακοινώσεις από το e-class στα threads του venus.

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
Post Reply
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Ανακοινώσεις από το e-class στα threads του venus.

Post by *estrngd » Wed Jun 04, 2008 1:08 am

Ανοίγω νέα θέμα αν και δεν θεωρώ τόσο ανάγκη για αυτό εκτός του ότι δεν βρίσκω που αλλού να το γράψω.

Όταν γίνεται ανακοίνωση στο e-class για ένα μάθημα, εκτός από το ίδιο το eclass, στέλνεται και στα mails των εγγεγραμμένων. Οπότε ίσως δεν είναι και ανάγκη να σπεύδει κάποιος στο thread του μαθήματος να το γράψει κι εκεί σαν να έγινε η ανακάλυψη του κολόμβου, κάτι που όμως γίνεται σε κάθε ευκαιρία.
Εγώ για παράδειγμα, πάντα βλέπω την ανακοίνωση στο email και μετά λέω, βλέποντας νέο post στο thread του forum του venus για το συγγεκριμένο μάθημα, λέω: Μα τι καλό υπάρχει για το μάθημα αυτό άραγε; Και πέφτω στην ανακοίνωση. Τζάμπα κλικ. :smt015
Όχι ότι δηλαδή αν δεν σταματήσει να γίνεται θα συμβεί και τίποτα.

Αυτά ...
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Re: Ανακοινώσεις από το e-class στα threads του venus.

Post by Master_ex » Wed Jun 04, 2008 1:24 am

Δίκιο έχεις αλλά έχει τύχει πολλές φορές κάποιος να δεί μία ανακοίνωση πρώτα από εδώ ή να ρωτήσει κάτι που έχει ανακοινωθεί...π.χ. στα υπολογιστικά 2 άτομα ρώτησαν πότε θα γίνει η εξέταση στη σελίδα που είχε γίνει η παράθεση του mail.... βλέπεις, τελικά χρειάζεται ;)
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Wed Jun 04, 2008 2:20 am

το θέμα είναι να ποστάρουμε τις ανακοινώσεις όταν κάποιος έχει την αντίστοιχη απορία, αλλά το να ποστάρουμε όλες τις ανακοινώσεις είναι πραγματικά κουραστικό.
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by tZoLe » Wed Jun 04, 2008 2:36 am

εκτός του ότι είναι κουραστικό, υπάρχουν όλες οι ανακοινώσεις στο portal.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Wed Jun 04, 2008 3:09 am

Χχχμμ, με βάζετε σε σκέψεις. Γιατί τότε δεν είναι υπερβολή να μπαίνουν οι ανακοινώσεις που στέλνονται σε mail και στο Portal? Αν ο λόγος είναι ότι μπορείς να επιλέξεις αν θα το δείς ή όχι το ίδιο ισχύει και για ένα οποιοδήποτε θέμα.
*estrngd wrote:Εγώ για παράδειγμα, πάντα βλέπω την ανακοίνωση στο email και μετά λέω, βλέποντας νέο post στο thread του forum του venus για το συγγεκριμένο μάθημα, λέω: Μα τι καλό υπάρχει για το μάθημα αυτό άραγε; Και πέφτω στην ανακοίνωση. Τζάμπα κλικ.
Δεν νομίζω να κόβεται στον οποιοδήποτε απότομα η χαρά όταν βλέπει ένα τέτοιο post.
Όσο για το κλικ=χρόνος=ταχύτητα σύνδεσης+ταχύτητα ανάγνωσης=$. Αλλέ δεν πιστεύω πως όταν κάποιος βιάζεται να μπαίνει να κοιτάζει τα τόπικ των μαθημάτων.

Τέλος πάντων, αν πράγματι σας ενοχλεί αυτό εγώ προσωπικά θα πάψω να το κάνω. Δεν νομίζω να γίνεται για κανένα άλλο λόγο παρά την ενημέρωση όλων. Όπως και να έχει δεν είναι δύσκολη "συνήθεια" για να σταματήσει.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Wed Jun 04, 2008 3:37 am

Master_ex wrote:Τέλος πάντων, αν πράγματι σας ενοχλεί αυτό εγώ προσωπικά θα πάψω να το κάνω. Δεν νομίζω να γίνεται για κανένα άλλο λόγο παρά την ενημέρωση όλων. Όπως και να έχει δεν είναι δύσκολη "συνήθεια" για να σταματήσει.
εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω τελικά, ίσως να έχω κάποιες τύψεις αν το σταματήσεις επειδή το είπα. :???:
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Wed Jun 04, 2008 3:37 am

tZole wrote:υπάρχουν όλες οι ανακοινώσεις στο portal.
Απο τη στιγμή που υπάρχουν στο portal δεν έχει νόημα να βρίσκονται και αλλού. Όποιος θέλει μπορεί να τις βλέπει από εκεί. Και είναι καιρός να δώσουμε τη σημασία που πρέπει στο portal γιατι τα παιδιά κουράζονται γι' αυτό και δεν έχει την προσοχή που του αξίζει από εμάς καθώς σχεδόν όλοι μπαίνουμε μόνο στο forum(και εγώ μέσα).
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Wed Jun 04, 2008 3:42 am

djsolid wrote:
tZole wrote:υπάρχουν όλες οι ανακοινώσεις στο portal.
Απο τη στιγμή που υπάρχουν στο portal δεν έχει νόημα να βρίσκονται και αλλού. Όποιος θέλει μπορεί να τις βλέπει από εκεί. Και είναι καιρός να δώσουμε τη σημασία που πρέπει στο portal γιατι τα παιδιά κουράζονται γι' αυτό και δεν έχει την προσοχή που του αξίζει από εμάς καθώς σχεδόν όλοι μπαίνουμε μόνο στο forum(και εγώ μέσα).
Συμφωνώ σε αυτό βέβαια. Και δεν ξέρω και τι προσπάθεια χρειάζεται για να μπει ένα νέο - δηλαδή μπαίνουν αυτόματα μόλις μπουν στο eclass ή κάποιος κοιτάει όλη την ώρα το eclass για να το βάλει;
Επίσης καλή είναι κι η μορφή των λίγων τελευταίων νέων όπου χάνονται τα παλιά - δεν χρειάζεται να υπερφορτωθεί εκείνο το σημείο.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Jun 04, 2008 9:06 am

Ο webmaster λαμβάνει τα mail από το eclass για όλα τα μαθήματα (όχι μόνο του έτους του αλλά όλα) και μετά τα ανεβάζει στο portal ο ίδιος. Δε γίνεται μηχανικά (τουλάχιστον όχι ακόμα)!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Wed Jun 04, 2008 9:17 am

*estrngd wrote:Συμφωνώ σε αυτό βέβαια. Και δεν ξέρω και τι προσπάθεια χρειάζεται για να μπει ένα νέο - δηλαδή μπαίνουν αυτόματα μόλις μπουν στο eclass ή κάποιος κοιτάει όλη την ώρα το eclass για να το βάλει;
nope!
Οι ανακοινώσεις, όπως και τα άρθρα του πορταλ μπαίνουν απο τους webmasters. Χαίρομαι που ανοίχτηκε αυτό το thread γιατί δίνεται έτσι η ευκαιρία για ακόμη μία φορά να επαναλάβουμε οτι Venus δεν είναι μόνο το forum. Όπως είπε κι ο djsolid αφιερώνεται αρκετός χρόνος καθημερινά στο πορταλ και νομίζω οτι είναι κρίμα να μη "χαίρει" της ανάλογης προσοχής. Δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, απλά είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει χρήσιμο feedback πάνω στο θέμα. Στόχος του πορταλ είναι η δική σας ενημέρωση, επομένως αν για κάποιους λόγους δεν είναι λειτουργικό θα θέλαμε να ακούσουμε τις δικές σας προτάσεις (είτε στο αντίστοιχο thread είτε μέσω mail).
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jun 04, 2008 10:13 am

Πολύ καλή κίνηση που άνοιξες αυτό το τόπικ.Εγώ η ίδια έχω ποστάρει ουκ ολίγες φορές κάποια ανακοίνωση που θεωρώ ότι αξίζει την προσοχή των παιδιών. Αλλά σίγουρα αυτό δεν πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό σκοπό κάποιου(ή και μέσο για να αυξάνεται ο post counter) γιατί έχει καταντήσει κουραστικό να βλέπεις ποστς/ανακοινώσεις κατά δεκάδες σε threads μαθημάτων. Όσα είπατε για το πόρταλ με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη, όμως η πραγματική αξία και χρηστικότητα του πιστεύω θα αναδειχθεί αν γίνει κάποια ένωση πόρταλ και φόρουμ. Μόνο τότε θα το παρακολουθούν όλα τα μέλη, και δεν θα χρειάζεται να βλέπουμε ξερά ποστς ανακοινώσεων συνέχεια.
Τέλος πάντων, ελπίζω να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μπράβο *estrngd που το ανέφερες.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Jun 04, 2008 11:28 am

μιας και το forum είναι χώρος συζητήσεων, νομίζω το πιο στρωτό θα ήταν να μπαίνουν οι ανακοινώσεις στο portal ειδάλλως το forum θα τιγκάρει με threads.

Το πιο άρτιο τεχνικά θα ήταν το pοrtal να παρέχει rss feed για τις ανακοινώσεις ώστε ο καθένας να τις μαζεύει με όποιο rss client θέλει εύκολα και γρήγορα.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Wed Jun 04, 2008 3:38 pm

και εγω πιστευω πως ειναι ασκοπο να βγαζουν τις ανακοινωσεις και στα εκαστοτε threads,ειναι πολυ κουραστικο...
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jun 04, 2008 4:01 pm

Βασικά αυτό που θα πω δεν έχει τόσο σχέση με τις ανακοινώσεις του e-class(γιατί εκεί αν δεν γίνει παρατήρηση δεν θα κοπεί αυτό) όσο για τα άσκοπα ποστς. Αντί να υπάρχει το τόπικ Χρόνια Πολλά και με το που εμφανίζεται ότι κάποιος έχει γενέθλια να σπεύδουμε όλοι να του ευχηθούμε, γιατί δεν γράφετε ένα ευχετήριο κείμενο που θα στέλνεται αυτόματα στον εορταζόμενο εκ μέρους του φόρουμ και θα του υπενθυμίζει την ύπαρξη του venus? Το έχω δει σε άλλο φόρουμ και προσωπικά είχα μπει μετά από πολύ καιρό εξαιτίας αυτού του email. Και δεν γεμίζουμε με δεκάδες ποστς(οκ ευχές είναι δεν λέω) αλλά και το φόρουμ δεν ξεχνιέται.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Wed Jun 04, 2008 7:08 pm

Εκτός απ΄τον εισαγγελέα,υπάρχουν κι άλλα bots στο venus...
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Wed Jun 04, 2008 9:11 pm

Πάντως το γεγονός οτι τα νέα των μαθημάτων είναι χύμα στο portal, το κάνει κάπως δύσχρηστο! Στο forum μπορείς να πας πιο εύκολα στα threads των μαθημάτων που παρακολουθείς, και γενικώς οι περισσότεροι μπαίνουμε κατευθείαν στο forum. Και σχετικά με αυτό που λέει ο djsolid, δεν έχει νόημα να δώσουμε σημασία σε κάτι επειδή κάποιοι κουράζονται για αυτό, το θέμα είναι να αφιερώνουν το χρόνο και τον κόπο τους σε κάτι που του δίνουμε σημασία!
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Wed Jun 04, 2008 10:58 pm

rigo wrote:Πάντως το γεγονός οτι τα νέα των μαθημάτων είναι χύμα στο portal, το κάνει κάπως δύσχρηστο!
Ορίστε feedback!

Να κάνει ο κάθε χρήστης μια επιλογή όπως αυτή στο eclass και μετά να έχει ένα rss της μορφής

Code: Select all

http://venus.cslab.aueb.gr/portal/rss.php?userid=xxxxxx
Νομίζω ότι δν είναι κάτι τραγικά δύσκολο από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά αποθηκευμένα στη βάση.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Thu Jun 05, 2008 12:45 am

Εγώ όπως το βλέπω, τα threads του forum υπάρχουν για περαιτέρω συζητήσεις και ενημερώσεις, πάνω στο μάθημα, πέρα από αυτές που δίνουν οι υπεύθυνοι του μαθήματος επίσημα και έχουμε πολύ εύκολα και άμεσα πρόσβαση σε αυτές. Ας καταργηθούν οι ανακοινώσεις τότε στο eclass και να αναλάβει το ζήτημα το venus.

Το μεγάλο πρόβλημα με πολλά μαθήματα δεν είναι αυτές οι επίσημες ανακοινώσεις, τις οποίες κάνει ο καθηγητής στο eclass (όταν και άμα δεήσει). Το μεγάλο πρόβλημα είναι πράγματα που ΔΕΝ δίνει ο καθηγητής στους υπόλοιπους πλην αυτών που τον παρακολουθούνε - και πολλές φορές ούτε και σε αυτούς - αλλά στο τέλος τα ζητάει. Εκεί μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το venus, μέσω των ίδιων των φοιτητών του, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει πραγματική όρεξη για ανιδιοτελή βοήθεια.

Και όταν φυσικά έχουν ξεπεραστεί τα βασικά του μαθήματος (ενημέρωση κλπ που δεν δίνεται δυστυχώς για δεν ξέρωγω λόγους) το venus μπορεί να είναι ένα μέσο κάποιας περαιτέρω εμβάθυνσης στα του μαθήματος.

Υπό αυτό το πρίσμα κάνω κλικ στα νέα post.
Post Reply

Return to “Venus Community”