Ωραίο το πανεπιστήμιο...αλλα μετά τι;

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
User avatar
h4wk
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1367
Joined: Wed Nov 21, 2007 11:14 pm
Gender:

Ωραίο το πανεπιστήμιο...αλλα μετά τι;

Post by h4wk » Mon Nov 26, 2007 5:43 pm

Τί επιλογές θα έχουμε μετά την ολοκλήρωση της σχολής;
Σε τί τομείς θα μπορούμε να εργαστούμε και με τί ειδικότητες θα μπορούμε να ασχοληθούμε;Το ρωτάω γιατι...οχι τίποτ' άλλο αλλα δε μ'αρέσει πολύ ο προγραμματισμός :oops: :!: :)
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Mon Nov 26, 2007 6:46 pm

το να κάθεσαι στο pc και να στήνεις προγράμματα (antivirus, firewall, windows tuners κλπ) σου αρέσει? Γιατί υπάρχει και το κομμάτι του system & network administration όπου στήνεις και συντηρείς το στήσιμο πιο ζόρικων συστημάτων.

Καλά μετά έχουμε λίστα ατελείωτων επιλογών σε θέματα πληροφορικής. Tech support (όχι call center αλλά το customer service πχ της Intracom/IBM/HP/CISCO), ασφάλεια, εκπαίδευση.

Και φυσικά το sales...
User avatar
Bloody Mary
Venus Former Team Member
Posts: 1230
Joined: Thu May 10, 2007 6:52 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by Bloody Mary » Mon Nov 26, 2007 7:39 pm

Κάτι σε penetration testing?

Στο βαθμό που υπάρχει στην Ελλάδα βέβαια....
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
User avatar
h4wk
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1367
Joined: Wed Nov 21, 2007 11:14 pm
Gender:

Post by h4wk » Mon Nov 26, 2007 7:59 pm

Το system & network administration ακούγεται αρκετά ενδιαφέρων και σίγουρα θα το προτιμούσα απο τον προγραμματισμο.
Το tech support οχι τόσο πολύ...δεν ακούγεται τουλάχιστον να έχει πολλές προκλήσεις.
Εκπαίδευση και sales τα σκεφτόμουν αλλα δε θα ήθελα να είναι οι πρωταρχικές επιλογές μου.Σκεφτόμουν ίσως και το web design αλλα μάλλον ακόμα και η κουτσή Μαρία ξέρει html σήμερα... :-p
Ίσως αν μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος που χρησιμοποιείται ο προγραμματισμός που μαθαίνουμε στη πράξη...γιατί το μόνο σίγουρο είναι οτι υπάρχουν λίγοι καλοί προγραμματιστές σ'αυτό το κόσμο και άπειροι προγραμματιστες με επιφανειακές γνώσεις σαν αυτές που μαθαίνουμε στο πανεπιστήμιο.Ακόμα ήθελα να μάθω...κυρίαρχο μάθημα στη σχολή μας είναι ο προγραμματισμός έτσι δεν είναι;Ή μας δίνουν τη δυνατότητα να βάλουμε το προγρμματισμο σε δεύτερη μοίρα;
Tί ακριβώς είναι το penetration testing;(περίπου φαντάζομαι,αλλά...)
( :-) :) :lol: :-D έξυπνο signature bloody mary lol)
Y.Γ. Είμαι δεύτερο έτος με ελάχιστη παρακολούθηση απο πρώτο... :-p
Και ευχαριστώ!!!
User avatar
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2569
Joined: Fri Jun 15, 2007 12:30 pm
Gender:
Location: Over the hills and far away..

Post by emperormario » Mon Nov 26, 2007 8:02 pm

Νομίζω στο 3ο έτος, που διαλέγουμε και κατευθυνσεις μπορεις να ξεφύγεις απο τον core προγ/σμό..Ίσως και με κάποιο μεταπτυχιακό αργότερα..

Το penetration testing πρέπει να έχει να κάνει με ασφάλεια δικτύων..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
User avatar
Bloody Mary
Venus Former Team Member
Posts: 1230
Joined: Thu May 10, 2007 6:52 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by Bloody Mary » Mon Nov 26, 2007 8:28 pm

Thnx h4wk!

Κι εγώ έχω την εντύπωση πως μπορείς να ξεφύγεις από το κομμάτι του προγραμματισμού και πολύ μάλιστα, αν κάνεις σωστές επιλογές κύκλων... Καλύτερα να μας πει λεπτομέριες πάντως κάποιος μεγαλύτερου έτους, γιατί κι εγώ δευτεροετής είμαι...

Η κατασκευή ιστοσελίδων δεν είναι μόνο html, αλλά και open source πλατφόρμες κατασκευής δυναμικών ιστοσελίδων, .NET της Microsoft κλπ. Υπάρχουν πολλά να μάθεις αν ψαχτείς ;) Αλλά άποψη μου είναι πως είναι αρκετά κορεσμένος ο συγκεκριμένος κλάδος. Επισης, μην συγχέεις το web design με την κατασκευή ιστοσελίδων... Οταν σκέφτεσαι web design, το μυαλό σου πρέπει να πάει κυρίως σε προγράμματα όπως Photoshop κλπ. Εχω την εντύπωση πάντως πως η σχολή μας δεν έχει σχετικά μαθήματα οπότε αν θες κάτι τέτοιο θα πρέπει να το ψάξεις μόνος σου...

Για το penetration testing τώρα: Πιο πολύ το απήυθηνα σαν ερώτηση στον tsilochr ή οποιονδήποτε ξέρει και μπορεί να απαντήσει... Δεν ξέρω αν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος αποφοιτος από τη σχολή μας με κάτι τέτοιο. Ουσιαστικα έχει να κάνει με την ασφάλεια δικτύων, αλλα να το σκεφτείς κάπως έτσι:
Υπάρχουν εταιρίες που αναλαμβάνουν έκούσια να "κάνουν τον hacker" ! :-p Ουσιαστικά μια εταιρία ζητάει από κάποια εταιρία που ασχολείται με το penetration testing να ψάξει για "τρύπες" που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος hacker στην ιστοσελίδα της και στη συνέχεια να τις επιδιορθώσει... Εμένα κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε πάρα πολύ. Απλά οι συγκεκριμένες εταιρίες πρέπει να είναι πολύ λίγες στην Ελλάδα... Και επίσης επαναλαμβάνω πως δεν ξέρω αν μπορούμε σαν αποφοιτοι της σχολής μας να εργαστούμε σε μια τέτοια εταιρία.
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Post by netharis » Mon Nov 26, 2007 8:37 pm

Ξεχνάτε γενικά τον κλάδο του ΙΤ...
Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μέσα σε μία εταιρία ως IT manager, απο το να γράψεις κώδικα μέχρι να στήσεις τοπολογίες δικτύων.
Για μένα πιο appealing στο τομέα μας είναι το core software engineering, δηλαδή να σχεδιάζεις το πυρήνα μίας εφαρμογής (καποια κύρια dll's, και engines γενικότερα). Επίσης ωραίος κλάδος είναι ο προγραμματισμός δικτύων.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7581
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Post by Zifnab » Mon Nov 26, 2007 10:00 pm

μου τη δίνει το IT! Τουλάχιστον έτσι όπως γίνεται σαν εισαγωγή στην Ανάλυση και σχεδίαση Π.Σ
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Mon Nov 26, 2007 11:14 pm

για τον τομέα της ασφάλειας καλύτερα να μιλήσουν οι silegav και ablaz3r που δουλεύουν ήδη στο τομέα. όντως το penetration testing είναι να δοκιμάσεις πόσο ασφαλής είναι η υποδομή σου (μιλάμε για σοβαρές υποδομές και όχι μόνο windows. To AIX το έχετε ακούσει ποτέ?) Εταιρίς υπάρχουν και οι καθηγητές του τμήματος μας κάνουν πολύ καλή δουλειά. Στο κομμάτι αυτό ομολογώ πρέπει να έχεις και τη μούρλα του hackerα. Αν ο ablaz3r δει το topic θα σας πει.

Για το web design, παιδιά αφήστε το. Το αντικείμενο πλέον είναι στα χέρια των γραφιστών και των διαφημιστών. Εμείς ασχολούμαστε με web ως τρόπο διεπαφής του χρήστη με μια εφαρμογή, η οποία φυσικά από κάτω έχει πολύ πολύ κώδικα. Το ξέρετε ότι υπάρχουν torrent clients με web interface? H ακόμα και voip callers με web interface!

O προγραμματισμός είναι το βασικό μας εργαλείο. Σκεφτείτε ότι το λειτουργικό σύστημα είναι software με δομές δεομένων και αλγόριθμους. Νομίζω ότι τα windows95 θεωρούνταν από τα θαύματα του σύγχρονου πολιτισμού. Απο κει και έπειτα μπορείς να κάνεις απλά γενικό προγραμματισμό, σαν αυτά που μαθαίνετε τώρα. Αλλά η μαγκιά έρχεται αργότερα που θα μπείτε σε συγκεκριμένους τομείς για τους οποίους θα μάθεις τους εξειδικευμένους αλγόριθμους. Πχ ρωτήστε τον erevo που κάνει έρευνα σε τεχνητή νοημοσύνη αν γράφει κώδικα. Δεν νομίζω ο κώδικας που γράφει ο erevo να είναι βαρετός. Επιπλεόν ο κώδικας που γράφει ο hdkiller δεν είναι ποτέ βαρετός :). Επίσης, οι κόμβοι που στήνει η Nokia-Siemens για τα 3G δίκτυα στην Ελλάδα είναι από c++ developers! Σας φαίνεται βαρετό?

Οι μηχανικοί δικτύων συνήθως δεν γράφουν ούτε μια γραμμή κώδικα. Οπότε όποιος βαριέται να γράφει κλάσεις αλλά του αρέσει η τεχνολογία ας κοιτάξει το θέμα του network & system administration. Από την άλλη, όσοι κάνουν έρευνα σε δίκτυα συνήθως λιώνουν στο κώδικα. Τι νομίζετε, το TCP/IP είναι πλακέτα του pc? Κάποιος τα έχει υλοποιήσει αυτά. Και πολύ πολύ κώδικα σε προσομοιωτές. Hint: τώρα ασχολούνται με το scheduling σε 802.16, με κινητικότητα σε 802.11 (βασικά 802.21 θα λεγεται το πρότυπο) και με κατανεμημένες πλατφόρμες. Αυτά όλα είναι δίκτυα αλλά έχουν κωωωωωωωωωώδικα.

Στο τομέα του tech support, δεν εννοώ την γραμμή υποστήριξης των καταναλωτών στην cosmote. Έχτε δει κάτι μαύρες ντουλάπες στο γραφείο του cslab2 που είναι οι servers των εγαστηρίων. Πως σας φαίνεται να σε παίρνει τηλέφωνο η otenet και να σου λέει ότι ο Sun server που αγόρασε από σένα ψιλοκολλάει και πρέπει να πας να το κοιτάξεις. Βαρετό?

Επίσης, ακόμα δεν έχετε κάνει βάσεις δεδομένων. Ένας κλάδος από μόνος του. Σχεδιαστές, προγραμματιστές και διαχειριστές βάσεων.

Zifnab, στην Ανάλυση και σχεδίαση Π.Σ δεν κάνεις IT, κάνεις Πληροφοριακά Συστήματα. Στην αγορά το IT είναι το στήσιμο της βασικής υποδομής ενός οργανισμού (κοίτα για data centers).

Και αυτά είναι το τεχνικό κομμάτι. Υπάρχει επίσης το διοικητικό κομμάτι, των πωλήσεων, δημόσια έργα και φυσικά η έρευνα ;)
User avatar
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1935
Joined: Fri Jul 30, 2004 7:12 am
Location: There and Back Again

Post by AnINffected » Mon Nov 26, 2007 11:32 pm

Άάάάάάχχ, η έρευνα...
(ο ξεκάρφωτος!) :)
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace


Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
User avatar
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3587
Joined: Wed Nov 23, 2005 10:58 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by PASCAL » Tue Nov 27, 2007 1:00 am

Έχω κι εγώ μια ερώτηση: όποιος ενδιαφέρεται μετά το πανεπιστήμιο να ασχοληθεί με firmware, η Πληροφορική ΑΣΟΕΕ είναι η σωστή σχολή που τελείωσε ή όχι; :???:
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 203
Joined: Sun Sep 17, 2006 12:41 am

Post by Costantine » Tue Nov 27, 2007 2:12 am

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 2:06 am, edited 2 times in total.
User avatar
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 438
Joined: Wed Oct 24, 2007 5:25 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Location: L.A. (Lekanopedio Attikis)

Post by vincent » Tue Nov 27, 2007 2:21 am

Ο άσχετος... Δν ξέρω τι θα είναι αυτό που θα ασχολούμε ούτε πόσα χρήματα θα έχει αρκεί να είναι προγραμματισμός ή δίκτυα ή αρχιτεκτονική υπολογιστών... Κάτι που να έχει υπολογιστή μεσα...
Image
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Tue Nov 27, 2007 3:18 am

vincent wrote:Ο άσχετος... Δν ξέρω τι θα είναι αυτό που θα ασχολούμε ούτε πόσα χρήματα θα έχει αρκεί να είναι προγραμματισμός ή δίκτυα ή αρχιτεκτονική υπολογιστών... Κάτι που να έχει υπολογιστή μεσα...
όχι απαραίτητα. μπορεί να σου είναι απαραίτητος ο υπολογιστής από την άποψη χρήσης μια συίτας γραφείου, όπως το office. Μπορεί να είσαι στο κομμάτι του σχεδιασμού συστημάτων (hardware ή software), οπότε δεν θα γράφεις και ούτε κώδικα ούτε θα στήνεις δίκτυα.
User avatar
h4wk
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1367
Joined: Wed Nov 21, 2007 11:14 pm
Gender:

Post by h4wk » Tue Nov 27, 2007 10:56 am

tsilochr wrote:Οι μηχανικοί δικτύων συνήθως δεν γράφουν ούτε μια γραμμή κώδικα. Οπότε όποιος βαριέται να γράφει κλάσεις αλλά του αρέσει η τεχνολογία ας κοιτάξει το θέμα του network & system administration.
Νομίζω βρήκα το μέλλον μου..και μοιάζει να είναι code free :smt040
Επόμενο βήμα, να τελειώσουμε κάποτε τη σχολή :smt030
Άααα και τί είναι το ΙΤ;
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Tue Nov 27, 2007 10:58 am

Information Technology
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Post by HdkiLLeR » Tue Nov 27, 2007 1:21 pm

Bloody Mary wrote:Ουσιαστικα έχει να κάνει με την ασφάλεια δικτύων, αλλα να το σκεφτείς κάπως έτσι:
Υπάρχουν εταιρίες που αναλαμβάνουν έκούσια να "κάνουν τον hacker" ! :-p Ουσιαστικά μια εταιρία ζητάει από κάποια εταιρία που ασχολείται με το penetration testing να ψάξει για "τρύπες" που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος hacker στην ιστοσελίδα της και στη συνέχεια να τις επιδιορθώσει... Εμένα κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε πάρα πολύ. Απλά οι συγκεκριμένες εταιρίες πρέπει να είναι πολύ λίγες στην Ελλάδα... Και επίσης επαναλαμβάνω πως δεν ξέρω αν μπορούμε σαν αποφοιτοι της σχολής μας να εργαστούμε σε μια τέτοια εταιρία.
Κοίτα επειδή δουλεύω τώρα πάνω σε penetration testing μπορώ να σου πω ότι γενικά ο χώρος δεν κοιτάει την σχολή σου ή τον τίτλο που έχει ο καθένας ακριβώς. Εάν έχεις κάποιο CV που να δείχνεις ότι μπορείς να παίξεις μπάλα σε τέτοιο επίπεδο θα σε πάρουν. Ουσιαστικά το penetration testing δεν έχει καλούπια, αρχές, basic knowledge κλπ. Δες το πιο πολύ σαν art, τουλάχιστον εγώ έτσι το έχω αντιμετωπίσει τόσα χρόνια. Την μία μπορεί να προσπαθείς απο μια web application με cross-site scripting να πάρεις κάτι και την άλλη να δεις εάν μπορείς να κάνεις intrude σε ένα AIX ή HP-UX σύστημα. Σε κάθε περίπτωση μάλιστα μπορεί να το καταφέρεις αυτό απο εντελώς άσχετο κομμάτι.

Διόρθωση: Δεν διορθώνεις τπτ, απλά penetration κάνεις, μπήκες τέλος. Το πως διορθώνεται κάτι είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα και λέγεται intrusion prevention.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Tue Nov 27, 2007 2:16 pm

επιτέλους να ένα topic που αξιοποιείται στο έπακρο η κοινότητα.
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus

Post by silegav » Tue Nov 27, 2007 5:59 pm

Αν και ο tsilo με κάλυψε στα περισσότερα από όσα είχα να πω, ας συνοψίσω.

Για το θέμα του penetration testing, ο hd ξέρει καλύτερα. Στην Ελλάδα εγώ μόνο την Ncode ξέρω να κάνει, μάλλον πρέπει να το ψάξω παραπάνω γιατί το χρειάζομαι.

Όταν λέμε ΙΤ, μάλλον ενοούμε δουλειά σε κάποιον integrator (quest, unisystems, etc.). Για να δουλεψεις εκεί δεν χρειάζεται απαραίτητα κάποια σχολή. Μπορείς να είσαι απλά σύμβουλος για το απαιτούμενο hardware, ή να κάνει developing. Σε τέτοιους οργανισμούς θέσεις υπάρχουν για όλους και οι απαιτήσεις κυμαίνονται από γνώσεις σε προγραμματισμό, μέχρι ίκανότητες πώλησης και μια καλή συνέντευξη.

Developing: Στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι κάνουν και πολλές εταιρείες. Εγώ είχα πάει για συνέντευξη σε μεγάλη εταιρεία, αλλά με αυτά που μου είπε ότι θα έδινε και με αυτά που ζήταγε από μένα, έφυγα...εσείς αποφασίζετε πόσο σας αρέσει και αν θέλετε να το κάνετε επαγγελματικά.

Η σχολή μας μπορεί να κοκορευτεί ότι βγάζει αναλυτές, αλλά αναλυτής που δεν έχει κάνει developing δεν νοείται, οπότε αν σας αρέσει ο τομέας, ετοιμαστείτε να περάσετε από μερικά σκαλιά ως προγραμματιστής.

Στα δικά μου: Ασφάλεια Π.Σ. Για να σας δώσω μια εικόνα, μου άρεσε η ανάλυση και μου αρέσει ακόμα. Ο προσδιορισμός απαιτήσεων, μαθήματα σαν του Κωνσταντόπουλου. Ο Γκρίτζαλης μου έδωσε ένα background σε ασφάλεια και τώρα δουλεύω σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας ως security consultant / presales. Αναλύω, ξέρω προϊόντα και τελικά προσπαθώ να δω αν έχω μια λύση να ταιριάζει. Εμένα μου αρέσει.

Γενικά στον χώρο παίζει πολύ πίεση, απαιτήσεις, ωράρια και ένας μικρός παραλογισμός γενικά στην αγορά. Ετοιμάστε στομάχι!!!
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 612
Joined: Thu Dec 16, 2004 1:45 pm
Academic status: N>4
Gender:
Contact:

Post by *estrngd » Wed Nov 28, 2007 1:00 pm

Η σχολή μας είναι και η πρώτη στην ανάλυση, στα συστήματα, στην συστημική ανάλυση, στην ανάλυση απαιτήσεων, στα φλόου νταταγκραμασ, στα συστήματα, στον Κιουντούζη, στον Κωνσταντόπουλο, στην ανάλυση απαιτήσεων ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής, ανθρώπων, συστημάτων, ανάλυση συστημικής συστηματικής απαίτησης συστήματος, και επίσης για συστήματα ....

Με συστηματικό διάβασμα, πας κανονικά για συστημάς. Αλλά για programmer κλπ ψάξτην μόνος/μόνη. :twisted:

Επίσης (άποψή μου) ο πανεπιστημιακός χώρος σου δίνει την ασφάλεια του πτυχίου και της αναγνώρισης - αλλά η έρευνα είναι προσωπικό ζήτημα που ίσως και να θάβεται στο Πανεπιστήμιο.
User avatar
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1041
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Contact:

Post by ailouros » Wed Nov 28, 2007 6:14 pm

Πάντως αν δεν βγαίνεις developer από την ΑΣοεε μία, τότε δεν βγαίνεις από Ηλεκτρολόγους και Ε.Κ.Π.Α δέκα. Γενικώς έτοιμος σε κάτι δεν βγαίνεις πουθενά για αυτό εξάλλου στο εξωτερικό υπάρχει ο θεσμός του graduate/junior όπου γίνεται και σοβαρή εκπαίδευση για να δημιουργηθεί ο εργαζόμενος όπως επιθυμεί η κάθε εταιρεία.
Ενδιαφέρουσα θέση για να μην "λερώσεις" τα χέρια σου π.χ είναι τύπου consultant όπου ούτε σούπερ τεχνικές γνώσεις χρειάζονται απλά μια καλή συνέντευξη, συγκροτημένο προφίλ, και κάποια τριβή με έννοιες οικονομικών (βλ. Μακεδονίας, ΑΣοΕΕ). Αναρωτιέμαι όμως πόσο εύκολο να βρείς κάτι τέτοιο (junior consultant) στην Ελλάδα και πόσο καλά πληρώνεται.
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Wed Nov 28, 2007 7:52 pm

ailouros wrote:Πάντως αν δεν βγαίνεις developer από την ΑΣοεε μία, τότε δεν βγαίνεις από [...] Ε.Κ.Π.Α δέκα.
Κι εγώ αυτό νόμιζα στην αρχή. Στην συνέχεια γνώρισα άτομα που γράφουν πολύ καλό κώδικα. Απλά εκεί δεν τους μαθαίνουν Java και αυτοί που ασχολούνται με τηλεπικοινωνίες επίσης δεν γράφουν καλά. Κάτι ανάλογα με τους δικούς μας απόφοιτους που βγαίνουν με το πτυχίο "ελάχιστης προσπάθειας".

Όμως τα παιδιά που ασχολούντα με τη ροή των ΠΣ εκεί είναι μια χαρά. Μπορεί να γράφουν σε c ή c++, αλλά το programming δεν είναι στο ΑΡΙ, είναι στο μυαλό και στη τεχνική.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”