αναγνωριστε μαθηματα στους hackers!

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Re: αναγνωριστε μαθηματα στους hackers!

Post by Einherjar » Tue Feb 12, 2008 2:30 pm

Το eclass μας είναι πονεμένη ιστορία. Έχει μια αρκετά παλιά έκδοση του original eclass software, η οποία έχει πάνω της πάρα πολλές μη καταγεγραμένες μοντιές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα εξής 2: Δεν μπορεί να αναβαθμιστεί το software χωρίς να χαθούν πράγματα, με ότι σημαίνει αυτό από άποψης security και όχι μόνο, και επιπλέον υπάρχει δυσκολία στη συντήρηση, αφού αυτοί που κάνουν τις εκάστοτε μοντιές είναι φοιτητές ή εξωτερικοί συνεργάτες.
Αυτά που λές αντανακλούν την κατάσταση που υπήρχε τουλάχιστον μέχρι πριν λίγους μήνες και εξ'όσων γνωρίζω, δεν έχει αλλάξει κάτι.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Feb 12, 2008 3:29 pm

SeniorCarbone wrote:Όπως και να χει είναι τελείως lame να αντιγράψεις τέτοιου είδους εργασίες κ ακριβώς όπως είναι
(ούτε καν fonts δεν άλλαξαν και άφησαν και τα bold).
σχετικά με το lameness: όσο κι αν αλλάξουν τα μέσα, το lame του πράγματος παραμένει lame. εμένα μου είχαν κλέψει εργασία από το χώρο μου στο dias (επειδή ο πανίβλακας είχα read right σε όλους), και το μόνο που άλλαξαν οι αντιγραφείς ήταν το όνομα στο εξώφυλλο. Και ο τότε δύστυχος βοηθός-διδακτορικός (που παράλληλα δουλεύει και τον βάζουν να κάνει 1002 αγγαρείες γαιτί στην Ελλάδα η εκπόνηση διδακτορικού είναι σα να υπογράφεις δουλικό συμβόλαιο... τέσπα) δεν κατάλαβε τι και πως και τράβηξε ένα μηδενισμό των παντων.

όσο για το eclass, η συντήρηση υπηρεσιών για εκπαιδευτικούς σκοπούς έχει πόρους από το προϋπολογισμό. Ας βάλουν κάποιον διδακτορικό με κάποιον μεταπτυχιακό και 1-2 φοιτητές που κάνουν πρακτική να στήσουν μια state of the art υπηρεσία.
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Tue Feb 12, 2008 6:48 pm

Σας γνωστοποιώ τις εξελίξεις σχετικά με το eclass:
κ.Ξυλωμένος wrote: Καλησπέρα,
Αυτή την τρύπα την κλείσαμε (και κάποιες άλλες σχετικές). Πιθανόν να κλείσουμε και την υποβολή εργασιών γενικότερα, γιατί η διαδικασία είναι πολύ προβληματική (δεν γίνεται authentication του χρήστη πριν ανεβάσει την εργασία, οπότε όλο το σύστημα πάσχει).

Γ. Ξυλωμένος
...και καλά θα κάνουν για την ώρα πιστεύω.
tsilochr wrote:..Ας βάλουν κάποιον διδακτορικό με κάποιον μεταπτυχιακό και 1-2 φοιτητές που κάνουν πρακτική να στήσουν μια state of the art υπηρεσία.
εγώ πάντως είμαι μέσα αν είναι να γίνει σοβαρή δουλειά..
*--Common sense is not so common--*
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Feb 12, 2008 7:07 pm

Και πώς θα παραδίδουμε? Δεν νομίζω ότι είναι λύση να επιστρέψουμε σε hard-copy. Να κάνουν κάτι πιο ασφαλές.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Feb 12, 2008 7:38 pm

sandra wrote:Και πώς θα παραδίδουμε? Δεν νομίζω ότι είναι λύση να επιστρέψουμε σε hard-copy. Να κάνουν κάτι πιο ασφαλές.
Με το flashάκι σας στο γραφείο του καθηγητή!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Feb 12, 2008 7:41 pm

και αν το παλληκαρι μενει εκτος αθηνων :???: δν ειναι λυση η καταργηση του eclass
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Tue Feb 12, 2008 7:45 pm

Όπως γνωρίζετε, ειδικά οι φοιτητές μου, δεν χρησιμοποιώ το e-class. Για την υποβολή φοιτητικών εργασιών προτιμώ πιο λειτουργικές ηλεκτρονικές διαδικασίες, που διασφαλίζουν επαρκή αυθεντικοποίηση των φοιτητών (ακόμη κι αν μένουν πέρα από τον ωκεανό...), καθώς και επαρκή δυσκολία πρόσβασής τους στις εργασίες των συναδέλφων τους (παρατηρήστε το "επαρκή", παρακαλώ).

Το security incident που αναφέρεται (με την όποια ακρίβεια) παραπάνω το αφιερώνω σε αυτούς που νομίζουν ότι οι ΤΠΕ, αλλά και οι διαδικασίες χρήσης τους, έχουν "ωριμάσει" αρκετά, και υποτιμούν ή αγνοούν ότι "security is primarily a human issue"... :smt004

Δ. Γκρ.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Feb 12, 2008 8:09 pm

Γιατί να μη στέλνουμε μέσω mail τις εργασίες? Η μέσω μιας υπηρεσίας free-hosting τύπου rapidshare..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
SpUga5
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SpUga5 » Tue Feb 12, 2008 8:19 pm

Πιστέυω πώς η αμέσως επόμενη καλύτερη λύση μετά το e-class είναι η αποστολή μέσω email... Επιστροφή σε εποχές όπου οι παραδόσεις γίνονταν με το χέρι δεν είναι και η καλύτερη λύση καθώς θα δυσχαιρένει πολύ τους φοιτητές που δεν μένουν Αθήνα...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Feb 12, 2008 8:43 pm

Η μέσω μιας υπηρεσίας free-hosting τύπου rapidshare..
οχι ρε συ λιγο τραβηγμενο το rapidshare :roll:
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Feb 12, 2008 8:51 pm

ούτε το mail είναι λύση... 2 φορές έχω προσπαθήσει να κάνω attach μέσω του λογαριασμού στο dias(u know, p30....@dias.aueb.gr) και τις 2 το mail πήγε άδειο... Εκτός αν δέχονται οι καθήγητές mail με εργασίες από οποιοδήποτε λογαριασμό[hotmail, yahoo και τα ρέστα, (οπότε και υπάρχουν άλλα προβλήματα...)]!
Ίσως το να κάνουν κωδικοποιήσεις ειναι μια λύση(I know, τραβηγμένο αλλά δεν μου έρχεται καλύτερη...)!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Feb 12, 2008 9:19 pm

Από όσο γνωρίζω σε ξένα πανεπιστήμια γίνεται submission είτε με το χέρι παραδοσιακά, είτε με submit filename από unixoειδή συστήματα, είτε μέσω του WebCT που είναι και ευρέως διαδεδομένο. Το eclass κάνει μπαμ από μακριά για την αφερεγγυότητα του αλλά τι να κάνουμε..
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Feb 12, 2008 10:16 pm

emperormario wrote:Γιατί να μη στέλνουμε μέσω mail τις εργασίες? Η μέσω μιας υπηρεσίας free-hosting τύπου rapidshare..
Γιατί ο Δίας το κολοβαράει όποτε του'ρθει, και τα hosting services είναι αναξιόπιστα, public, και όχι πάντα διαθέσιμα (φαντάζεσαι να του βγάζει του καθηγητή το rapidshare "Please wait 2 min for your download ticket"; ).

Πάντως ρε παιδιά, το "vulnerability" (ο θεός να το κάνει) του eclass ήταν ΤΡΑΓΙΚΟΥ επιπέδου...σηκώθηκε το service και δεν ρυθμίστηκαν τα permissions για τα folders...αν είναι ποτέ δυνατόν να γίνεται κάτι ΤΟΣΟ χοντρό στο πληροφοριακό σύστημα τμήματος πληροφορικής....

Το θέμα που προκύπτει με την εγκυρότητα των βαθμών εργασιών προηγούμενων εξαμήνων θα το εξετάσει κανείς;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Tue Feb 12, 2008 11:35 pm

Σωστά τα λέει ο συν-forumίτης...

Δ. Γκρ.
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Feb 13, 2008 9:56 am

Και η ανακοίνωση από το site της μίας παράταξης (η άλλη ούτε που το έχει αναφέρει το θέμα):

αφαιρέθηκε
What to say man...what to say....
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Wed Feb 13, 2008 10:22 am

crash_override έχεις πμ
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Wed Feb 13, 2008 1:20 pm

Από το eclass
To e-Class είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ακαδημαϊκού δικτύου GUNET. ..... με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Ε. Μαγείρου. ... υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Ι. Ανδρουτσόπουλου ....υπό την επίβλεψη του Λέκτορα Γ. Ξυλωμένου. Τη συντήρηση και βελτίωση του λογισμικού του εξυπηρετητή έχει αναλάβει πλέον ο υποψήφιος διδάκτορας Χάρης Γεωργιάδης.

.... με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ε. Α. Παπαθανασίου, ..... με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Θ. Αποστολόπουλο. Διαχειριστής του συστήματος είναι ο υποψήφιος διδάκτορας Σπήλιος Σπηλιόπουλος.
Τοση επιβλεψη... τοσοι επιστημονικοι υπευθυνοι.... τοση συντηρηση..... τοση βελτιωση..... τοση διαχείρηση.... και με την ασφαλεια (του .... τα 9μερα) της php..... και υπηρχαν τρυπες;;; Πεσατε απο τα συννεφα;;; Δεν το ξερατε;;;

ΟΛΟΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ!!!! Και ο alexandros ειναι τρυπιος και ο dias.... Ο alexandros μαλιστα ειχε χρησιμοποιηθει, από καποιους, σε επιθεση καποιου server σε πανεπιστημιο του εξωτερικου (συμφωνα με τα λεγομενα μελους ΔΕΠ)!!!

Εδω βαριοντουσαν να διορθώσουν το bug με την ωρα του eclass...

Το μελλοντικο σχεδιο ειναι.... Ηλεκτρονικη γραμματεια.... Θα κανετε δηλωση χωρις να εχετε κανει!!!

Εγω θα ηθελα να μας προσκαλεσουν οι υπευθυνοι, σε συζητηση και να μας ενημερωσουν για το τι εγινε!!

ΥΣ Δυστυχως στο eclass δεν υπαρχει σφραγιδα.... redlabel
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Wed Feb 13, 2008 8:36 pm

Το 2008, σε σχολή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε να παραδίδουμε τις εργασίες μόνο με hard-copy τρόπο. Η λογική πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι , δεν αποτελεί καν λογική.
Το eclass δεν γίνεται να καταργηθεί, μπορεί όμως να βελτιωθεί - αλλαχθεί - αναβαθμιστεί. Και προς θεού όχι απο εξωτερικούς συνεργάτες αλλά από εμάς τους ίδιους. Δεν ξέρω πόσοι φοιτητές είναι στην ομάδα του eclass, από πόσους καθηγητες επιβλέπονται κλπ αλλά μπορούμε όλοι να ασκήσουμε πίεση στους αρμόδιους ώστε να πετύχουμε κάτι καλύτερό.
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Wed Feb 13, 2008 8:44 pm

djsolid ++

Πιστεύω πως όλοι μας θέλουμε να βελτιωθεί ο θεσμός του e-class... Δε νομίζω πως θα είναι κανείς ικανοποιημένος αν καταργηθεί η παράδοση των εργασιών μέσω Ιντερνετ. Και αλλωστε, αφού είμαστε φοιτητές πληροφορικής, μπορούμε να οργανωθούμε και να φτιαξουμε εμείς οι ίδιοι ένα προγραμμα (δεν εννοώ απαραίτητα να γράψουμε κώδικα κλπ) αντίστοιχο του e-class, χωρίς τέτοιες τεράστιες τρύπες ασφαλείας... Ούτως ή άλλως, θα είναι και μια καλή πρακτική για εμάς τους ίδιους πέρα από οτιδήποτε άλλο. Αν οργανωθεί κάτι τέτοιο (αν και δύσκολο το βλέπω) εγώ είμαι πρόθυμη να βοηθήσω όσο μπορώ + να μαθώ και πολλά πράγματα μέσα από την όλη διαδικασία. Και δε νομίζω να είμαι η μόνη....
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Wed Feb 13, 2008 9:21 pm

Δεν είσαι η μόνη καθώς και εγώ είμαι πρόθυμος :razz: Και σίγουρα δεν είμαστε μόνο εμείς οι δύο. Είναι όμως κανένας από τους υπεύθυνους πρόθυμος να αναλάβει και οργανώσει κατι τέτοιο?
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Wed Feb 13, 2008 10:22 pm

Το πρόβλημα με το "επαναστήσιμο" του eclass από φοιτητές είναι διπλό:

Πρώτον δεν ευθύνονται (δεν θα μπορούσαν να ευθύνονται) σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (καλή ώρα αυτά που είχαμε τώρα).

Δεύτερον οι φοιτητές (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί) κάποια στιγμή φεύγουν από το πανεπιστήμιο. Ποιος θα υποστηρίξει το σύστημα μετά; Ο επιβλέπων καθηγητής (που πιθανότατα ο ρόλος του ήταν καθαρά να εποπτεύει ;

Ίσως το outsourcing της υποστήριξης να είναι μία καλή ιδέα, ή, αν αυτή γίνει από άτομα εντός του πανεπιστημίου, τα άτομα αυτά να αμειφθούν για την δουλειά που θα κάνουν, και να είναι ΥΠΕΥΘΥΝΑ για την σωστή λειτουργία του συστήματος.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Feb 13, 2008 10:51 pm

Ας δωθεί ως πτυχιακή- case study απο κάποιον Δ.Ε.Π η βελτίωση της ασφάλειας του συστήματος. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου... Πιασάρικο θέμα...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”