Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων
Re: Απομάκρυνση ταμπλό ανακοινώσεων
Κατάληψη πρυτανείας για τα ταμπλό;
Έχουν κάνει ποτέ κατάληψη για τα καθυστερημένα βιβλία;
Όπως λέει μία ψυχή:"Να πάνε στο δι@$%ο όλοι τους! Και κυρίως εμείς που δεν αντιδράμε για τη μ@λάκυνση των συμφοιτητών μας."
Γίνεται του χρόνου στις φοιτητικές να πάνε μόνο 1000 άτομα να ψηφίσουν; Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οι τσαμπουκάδες δεν περνάνε!
Όπως λέει μία ψυχή:"Να πάνε στο δι@$%ο όλοι τους! Και κυρίως εμείς που δεν αντιδράμε για τη μ@λάκυνση των συμφοιτητών μας."
Γίνεται του χρόνου στις φοιτητικές να πάνε μόνο 1000 άτομα να ψηφίσουν; Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οι τσαμπουκάδες δεν περνάνε!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- Crab
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Επιτέλους!xrokos wrote:Κατάληψη πρυτανείας για τα ταμπλό;
Με πορδές δεν βάφονται αυγά.
Δυστυχώς αυτό το thread βρωμάει επικίνδυνα και τ΄αυγά είναι έτοιμα να σπάσουν...
Χριστός Ανέστη.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Ισοβίτης
- Venus Former Team Member
Εντάξει, ας μην πάμε σε αντιπαράθεση, ας κάνω απλώς ένα σχόλιο προς τους τεθλιμμένους...aguero88 wrote:Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ο Νόμος Πλαίσιο θα εφαρμοστεί σιγά σιγά σε όλα τα ιδρύματα...Οι υφιστάμενοι του φαίνετε να πήραν το μήνυμα...
Καρκίνωμα στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι οι φοιτητικές παρατάξεις όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν εδώ μέσα(κάποιοι που ακολουθώντας την μέθοδο πειθούς «έχω 1000 δημοσιεύσεις άρα είμαι κάποιος...»). Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και σίγουρα δεν είναι τα ταμπλό. Υπάρχει το καθηγητικό κατεστημένο που θεωρεί το πανεπιστήμιο τσιφλίκι του, υπάρχουν πολλά, πολλά προβλήματα που δεν είναι της παρούσης... [...]
Θλίβομαι....
Ο νόμος - πλαίσιο (που προσωπικά με βρίσκει αντίθετο σε ένα μεγάλο μέρος του), καλώς ή κακώς, είναι νόμος του κράτους. Αυτό σημαίνει ότι τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα οφείλουν να τον αποδεχτούν. Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι χαμηλού πολιτικού αναστήματος κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσουν αυτά ακριβώς τα πράγματα! Διαβάζοντας κανείς τα κομματικά προγράμματα μπορεί εύκολα να συμπεράνει τις προθέσεις της εκάστοτε πράταξης (πόσο μάλλον όταν οι προθέσεις είναι φανερές λόγω πρότερου κυβερνητικού / αντιπολιτευτικού βίου).
Σε ένα πολίτευμα που θέλει να αποκαλείται "δημοκρατικό" οι αλλαγές γίνονται μέσω της κάλπης και όχι μέσω άσκησης βίας από φασιστικές μειοψηφίες. Το θέμα είναι ότι λόγω συντηρητισμού ή/και συμφερόντων, χρόνια τώρα, το πολιτικό σκηνικό δεν αλλάζει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ανικανοποίητες μειοψηφίες να καταφεύγουν σε πράξεις βίας επιβάλλοντας τα δικά τους συμφέροντα. Από τη στιγμή όμως που επιβάλλουν κάτι (είτε αυτό λέγεται κλοπή είτε λέγεται κατάληψη) είναι υποχρεωμένες να δεχτούν και τις συνέπειες. Δικαίωμά τους να νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση, αλλά κάθε επανάσταση έχει και τίμημα. Το άσυλο αίρει αυτό το τίμημα, μετατρέποντας το Πανεπιστήμιο σε χώρο ασυδοσίας όπου κυβερνά η χούντα της μειοψηφίας.
Σχετικά τώρα με το αν οι παρατάξεις είναι καρκίνωμα: Οι παρατάξεις αποτελούν μία προσπάθεια των κομμάτων να ελέγξουν και τους φοιτητές (όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο). Αυτό σημαίνει ότι δεν συμβάλλουν στην πολιτικοποίηση, αλλά στην κομματικοποίηση. Δεν προσφέρουν κριτικά ερρεθίσματα για αξιολόγηση του πολιτικού γίγνεσθαι, αλλά κονσερβαρισμένες ιδεολογίες και ψηφοθηρικά ανταλλάγματα. Δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί αντιστάθμισμα απέναντι στην καθηγητική αυθαιρεσία, το μόνο που ξέρω είναι ότι επιβεβαιώνει την τριτοκοσμική παρακμή της ελληνικής κοινωνίας. Αισιοδοξία πάνω απ' όλα

Edit: Και επί του θέματος, τα ταμπλώ βγήκαν εξίσου φασιστικά με τον τρόπο που μπήκαν.
- Michelle
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ναι ε; Να αρχίσω να τον παρακολουθώ τότε!!*estrngd wrote:Ο Βασσάλος φέρνει καθώς μαθαίνω - αλλά και έχεί τύχει να δω - έναν αέρα στην σχολή που προσομοιάζει περισσότερο με bussiness και carriera, παρά με πανεπιστημιακή μόρφωση.

Question everything (and first of all, yourself)
w3.org/People/all#lea ✿ lea.verou.me ✿ @leaverou on Twitter
w3.org/People/all#lea ✿ lea.verou.me ✿ @leaverou on Twitter
Re: Γεγονότα στις 9 Απριλίου 2008
Προφανως και το θεμα δεν ειναι προσωπικο,δεν απευθυνομαι προσωπικα κυριως σε εσας,και σε εσας βεβαια στο βαθμο που σας αναλογει ως μελος της κοινοτητας που εχει τις αρμοδιοτητες και την υποχρεωση να προστατευει την πανεπιστημιακη κοινοτητα.redlabel wrote:Προσπαθώ να κάνω αυτό που λέει η συνείδηση μου, mei. Με όποια όπλα διαθέτω. Με τον επώνυμο λόγο μου, με το νοιάξιμό μου για το πανεπιστήμιο και ειδικά για εσάς, με ό,τι με δίδαξαν τα λάθη μου και οι αδυναμίες μου, με ό,τι με μαθαίνετε εσείς. Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε μπάτσος, ούτε πολιτικός, ούτε γραφειοκράτης. Πανεπιστημιακός δάσκαλος είμαι κι έτσι έχω μάθει να μάχομαι. Με επιμονή, αλλά χωρίς εμμονή. Με πάθος, αλλά χωρίς φανατισμό. Με πίστη, αλλά χωρίς θεό. Με φίλους και συνεργάτες, αλλά χωρίς αφεντικά. Λυπάμαι αν προσδοκούσατε περισσότερα από μένα και σας απογοητεύω.mei wrote:κυριε redlabel θα μας πειτε τελικα αν θα κανετε και εσεις κατι για αυτα τα εκτροπα εκτος απο τυπικες ανακοινωσεις?Δεν ειναι δικαιωμα σας η τηρηση των κανονων και του κανονισμου της σχολης που απλα προσφωνειτε ολοι σας οταν καποιος τον παραβιαζει,ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας ειναι και δεν κανετε τπτ περα απο να μιλατε περι δημοκρατιας κλπ.Καποια στιγμη ειναι η ωρα για δραση περα απο ωραιες μεν,κενες δε δημοκρατικες συμβουλες.Ο πληθυντικος προφανως περιλαμβανει ολους που ανηκουν στο προσωπικο του πανεπιστημιου.
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Δεν υπάρχουν "κενές" δημοκρατικές συμβουλές, φίλε συν-forumίτη. Αν είναι δημοκρατικές, θάναι και γόνιμες. Όσο για την υποτίμηση της συλλογικής σοφίας, ημιμαθείς και οπισθοδρομικοί "ντενεκέδες" υπάρχουν παντού (δεν σε αφορά αυτό).
Το να μην κανετε(συγκλητος κλπ) τις απαραιτητες ενεργειες ομως(βλεπε καλω αστυνομια γιατι στις σχολες πλεον γινονται μεχρι και κακουργηματα και γενικα καθε λογης παρανομιες τοσο καιρο) σημαινει οτι εκτος απο του γεγονοτος οτι δεν καλυπτετε τις υποχρεωσεις σας,καλυπτετε παραλληλα και αυτους που εχουν κανει μπαχαλο και παλι το πανεπιστημιο.Με ποια λογικη συμβαινει αυτο?
Δεν ειμαι νομικος,αλλα μου ακουγεται αναλογο της υποθαλψης εγκληματια.Δε μας εφταναν οι μαριαδες..

"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
- Zifnab
- Academic status: MSc
Που να έρθει φύλαξη/αστυνομία μέσα στο πανεπιστήμιο mei? Θα γίνει απλά χαμός! Δεν νομίζω ότι η Σύγκλητος συγκαλύπτει ή προστατεύει κάτι. Προς θεού!
δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει αλλα χαμος γινεται εδω και καιρο,επειδη καποιοι ειναι καθεστως πλεον μεσα στο πανεπιστημιο.Επειδη λοιπον εγω κιεσυ δεν ουτε εχουμε δικαιωμα να παρεμβουμε,ουτε τη δυνατοτητα,και επισης επειδη επιδιδονται σε παρανομιες εκτος ολων των αλλων πρεπει να κληθει ο αρμοδιος(αστυνομια) για να επανελθει η ταξη.
Αν δεν κληθει τοτε οι φορεις που ειναι αρμοδιοι να την καλεσουν ειναι συμμετεχοντες και αυτοι στις παρανομιες που διαπραττονται ακομη και αν ειναι εις βαρος τους εν μερη(διοτι εις βαρος των φοιτητων ειναι στην ουσια)
Δεν μ'αρεσει να εξηγω τα αυτονοητα..
ps:Συνεχιζουν βεβαια και αυτοι(καθηγητες) την ιδια νοοτροπια.Δηλαδη με την αποχη,που πληττει μονο τους φοιτητες που θελουν να παρακολουθησουν τι προσπαθουν να προκαλεσουν?Μαλλον τον τυπο να γραψει κατι για αυτους αντι να κανουν κατι ουσιαστικο.Με καθυστερημενους εχουμε μπλεξει συνολικα...
Αν δεν κληθει τοτε οι φορεις που ειναι αρμοδιοι να την καλεσουν ειναι συμμετεχοντες και αυτοι στις παρανομιες που διαπραττονται ακομη και αν ειναι εις βαρος τους εν μερη(διοτι εις βαρος των φοιτητων ειναι στην ουσια)
ps:Συνεχιζουν βεβαια και αυτοι(καθηγητες) την ιδια νοοτροπια.Δηλαδη με την αποχη,που πληττει μονο τους φοιτητες που θελουν να παρακολουθησουν τι προσπαθουν να προκαλεσουν?Μαλλον τον τυπο να γραψει κατι για αυτους αντι να κανουν κατι ουσιαστικο.Με καθυστερημενους εχουμε μπλεξει συνολικα...

-
@ Mei και υπολοίπους: Προσέξτε τους χαρακτηρισμούς σας, προς όποιον κι αν αναφέρονται
-
- Gbyte level
Το ότι κάποιος καταθέτει δε σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι κάνουν αναλήψεις...*estrngd wrote: Όσο για τον Βασσάλο και τις καταθέσεις ψυχής του, αυτές φαίνονται στα ανύπαρκτα ποσοστά επιτυχίας στο τέλος,
Δε νομίζω να είπε κανείς ότι είναι ο Ιησούς, αλλά το ότι είναι ένας καθηγητής διαμάντι για το πανεπιστήμιό μας θα έπρεπε να είναι προφανές. Το ότι κόσμος αποτυγχάνει να περάσει το απαιτητικό του μάθημα (κύριος λόγος για τους δυσαρεστημένους φοιτητές που έχουν συνηθίσει σε εύκολα μαθήματα που περνιούνται μέ διάβασμα <1 μέρας) δε σημαίνει ότι ο καθηγητής δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Για την ακρίβεια με όλα αυτά που έχει περάσει τόσο καιρό, δεν τον αφήνουν να την κάνει σωστά. Απλά πείτε μου με τι πάθος να κατέβει στη σχολή να διδάξει όταν δεν ξέρει τι θα αντιμετωπίσει από μερίδα φοιτητών (φοιτητών που αποτυγχάνουν στο μάθημά του γιατί δεν προσπάθησαν αρκετά).*estrngd wrote:φαίνονται και από τους πολλούς δυσαρεστημένους φοιτητές του (και μη μου πείτε ότι ο Βασσάλος είναι ο ο Ιησούς που σταυρώνεται από τους αμαρτωλούς) - ας είμαστε λοιπόν πιο μετριόφρονες.
Έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον 3 μαθήματα Βάσεων Δεδομένων (ίσως να είναι και 6 αν χαλαρώσουμε λίγο τον ορισμό) και πραγματικά βάσεις δεδομένων έμαθα μόνο από το μάθημα του Βασσάλου. Ναι μας πίεζε, ναι έτρεχε να βγάλει την ύλη, ναι μας άλλαξε τον αδόξαστο, αλλά μας έμαθε πάρα πολλά πράγματα, σε πολύ μεγάλο βαθός. Τα περισσότερα δε θα σου χρειαστούν ποτέ να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα σε μία εταιρία (εκτός κι αν πας στην Oracle), αλλά σε κάνουν καλύτερο στη δουλειά σου συνολικά. Και φυσικά βάζουν τις βάσεις για να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε παραπάνω επίπεδο (μιλάω για το μάθημα που παρακολούθησα, το υποχρεωτικό μάθημα στο προπτυχιακό έχει σα στόχο να σου μάθει SQL και βάσεις δεδομένων άρα έχει άλλο προσανατολισμό. αλλά και πάλι επειδή έτυχε να το "ζήσω" από πολύ κοντά, μπορώ να πω ότι ζήλευα τα παιδιά που είχαν κάποιο να τους διδάξει όλα αυτά -και ακόμα περισσότερα- από αυτά που αναγκάστικα να μάθω μόνος μου. Ο Βασσάλος είναι για τις βάσεις δεδομένων ότι δεν είναι ο Κάβουρας για τη Java).*estrngd wrote:Ο Βασσάλος φέρνει καθώς μαθαίνω - αλλά και έχεί τύχει να δω - έναν αέρα στην σχολή που προσομοιάζει περισσότερο με bussiness και carriera, παρά με πανεπιστημιακή μόρφωση.
οκ... ας αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με ομπρέλες στη σχολή... ίσως να μας γλυτώσουν και απο τη "γενικευμένη μαλ ακία που κυκλοφορεί" (έβαλα κι εγώ το quote μου ;-)*estrngd wrote:Και τα διάφορα που λέγονται να αποβληθεί ο φοιτητής που έφτυσε κλπκλπ, σίγουρα δεν είμαι νομικός, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ ηθικίστικα.
P.S. μμμ... υπάρχει αυτόματο σύστημα λογοκρισίας? από ότι είδα το μαλα**α, λογοκρίθηκε αυτόματα -όπως είπα είναι quote και θα ήθελα να το μεταφέρω αυτούσιο όπως το αισθάνθηκε ο δημιουργός του
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Αν και "καθυστερημένος", φίλε συν-forumίτη mei, νομίζω ότι καταλαβαίνω την αγωνία σου. Σέβομαι, αλλά δεν συμφωνώ, ούτε με τις δικές σου προτάσεις, ούτε με τις συγκρουσιακές απόψεις της συγχορδίας των νοικοκυραίων. Αντίθετα με αυτές, θάθελα να επαναλάβω και πάλι την έκκλησή μου για νηφαλιότητα και σύνεση. Ίσως και για λίγο περισσότερη αξιοπρέπεια...mei wrote:δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει αλλα χαμος γινεται εδω και καιρο,επειδη καποιοι ειναι καθεστως πλεον μεσα στο πανεπιστημιο.Επειδη λοιπον εγω κιεσυ δεν ουτε εχουμε δικαιωμα να παρεμβουμε,ουτε τη δυνατοτητα,και επισης επειδη επιδιδονται σε παρανομιες εκτος ολων των αλλων πρεπει να κληθει ο αρμοδιος(αστυνομια) για να επανελθει η ταξη.
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Λίγο πιο πάνω, ο Ισοβίτης κάνει μια εύστοχη διαπίστωση, που μας έλειψε τόσες μέρες. Ευχαριστώ, φυλακισμένε...

Last edited by redlabel on Thu May 08, 2008 10:49 am, edited 1 time in total.
Μεχρι να με αποπεμψουν απο το παρον φορουμ,η μεχρι να βαρεθω να το λεω που ειναι το πιο πιθανο θα το επαναλαμβανω.Οι αποφασεις της συγκλητου σαν τη χθεσινη,ειναι εκτος τοπου και χρονου,τιμωρουν τους φοιτητες που θελουν να ασχολουνται με τη σχολη και δινουν εδαφος σε αυτους που επιδιδονται στις γνωστες ενεργειες.Αν δεν εχουν τα ψυχικα αποθεματα για να λαβουν επιτελους καποιες ενεργειες που θα εχουν αποτελεσμα για να τελειωνει το πανηγυρι που εστησαν αυτες οι ομαδες στην ασοεε τοτε δεν κανουν για αυτη τη δουλεια,ας εκχωρησουν αλλου τις αρμοδιοτητες τους,η αν εχουν καποια αξιοπρεπεια ας παραιτηθουν.

- Silver
- Kilobyte level
Από το in.gr
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Ελπίζω μόνο αυτή η συμβολική κίνηση των καθηγητών να φέρει καρπούς. Αλλιώς το δημόσιο πανεπιστήμιο υα υποστεί ακόμα ένα χτύπημα.
Τα φροντιστήρια των μαθημάτων θα γίνονται κανονικά;
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Για το μάθημα των Λειτουργικών Συστημάτων η διδάσκων έχει ήδη βγάλει τη σχετική ανακοίνωση.Αθήνα
«Πόλεμος» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο με αφορμή τα ταμπλό των παρατάξεων (7/5/2008)
Αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα αποφάσισαν οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αφορμή την κατάληψη της πρυτανείας. Οι καθηγητές καταγγέλλουν τα φαινόμενα βίας που λαμβάνουν χώρα στο πανεπιστήμιο, ειδικά τον τελευταίο καιρό.
Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ, τονίζει ότι μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη αποφάσισε να κηρύξει αποχή των μελών ΔΕΠ από τα διδακτικά τους καθήκοντα, διάρκειας μίας εβδομάδας κάθε φορά που παρατηρείται διάλυση του συλλογικού οργάνου του Πανεπιστημίου ή άλλο γεγονός βίας στο μέλλον.
Αφορμή για τη γενική συνέλευση της Τετάρτης αποτέλεσε η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ φοιτητών και καθηγητών.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το γεγονός ότι όλο και συχνότερα ομάδες φοιτητών διαλύουν συνεδριάσεις οργάνων του Πανεπιστημίου, όπως είναι η Σύγκλητος ή οι Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι όροι τους.
Οι καθηγητές καταδίκασαν τα πρόσφατα επεισόδια και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη νοσηρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελπίζω μόνο αυτή η συμβολική κίνηση των καθηγητών να φέρει καρπούς. Αλλιώς το δημόσιο πανεπιστήμιο υα υποστεί ακόμα ένα χτύπημα.
Τα φροντιστήρια των μαθημάτων θα γίνονται κανονικά;
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Ότι και να λέμε τώρα η απόφαση έχει παρθεί. Εξάλλου δεν είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη. Είναι στην προσωπική κρίση του καθενός.
What to say man...what to say....
- rapadder
- Gbyte level
Συμφωνώ απόλυτα με την mei. Αν ένα Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να επιβάλει μια τάξη σε λίγους τσαμπουκάδες φοιτητές και να τους κόψει τις κακές τους συνήθειες, τότε δεν είναι Πανεπιστήμιο, είναι αυτό που είχε χαρακτηρίσει ο Μπάγεβιτς το πρωτάθλημα επειδή δεν ήξερε πότε θα δώσουν τον επόμενο αγώνα (όταν ήταν προπονητής του Ολυμπιακού) και μετά τον κάλεσαν στον αθλητικό δικαστή για να απολογηθεί.
Η λογική των ανακοινώσεων δεν έχει αποτέλεσμα. Επιμένω στο να τιμωρηθεί ο φοιτητής, έστω και με έγγραφη επίπληξη. Οσοι καθηγητές σιωπούν παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και κάνουν δημόσιες σχέσεις σε βάρος του Πανεπιστημίου.
Η λογική των ανακοινώσεων δεν έχει αποτέλεσμα. Επιμένω στο να τιμωρηθεί ο φοιτητής, έστω και με έγγραφη επίπληξη. Οσοι καθηγητές σιωπούν παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και κάνουν δημόσιες σχέσεις σε βάρος του Πανεπιστημίου.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Μπράβο στους καθηγητές μας, τέτοιου είδους απεργίες τους τιμούν! Όχι μόνο για αύξηση μισθών αλλά κυρίως πρέπει να δείχνουν την αντίθεση τους για τη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο ΟΠΑ και σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- Serendipity
- Gbyte level
+++++++++++++++++++++Erevodifwntas wrote:Το ότι κάποιος καταθέτει δε σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι κάνουν αναλήψεις...*estrngd wrote: Όσο για τον Βασσάλο και τις καταθέσεις ψυχής του, αυτές φαίνονται στα ανύπαρκτα ποσοστά επιτυχίας στο τέλος,
Δε νομίζω να είπε κανείς ότι είναι ο Ιησούς, αλλά το ότι είναι ένας καθηγητής διαμάντι για το πανεπιστήμιό μας θα έπρεπε να είναι προφανές. Το ότι κόσμος αποτυγχάνει να περάσει το απαιτητικό του μάθημα (κύριος λόγος για τους δυσαρεστημένους φοιτητές που έχουν συνηθίσει σε εύκολα μαθήματα που περνιούνται μέ διάβασμα <1 μέρας) δε σημαίνει ότι ο καθηγητής δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Για την ακρίβεια με όλα αυτά που έχει περάσει τόσο καιρό, δεν τον αφήνουν να την κάνει σωστά. Απλά πείτε μου με τι πάθος να κατέβει στη σχολή να διδάξει όταν δεν ξέρει τι θα αντιμετωπίσει από μερίδα φοιτητών (φοιτητών που αποτυγχάνουν στο μάθημά του γιατί δεν προσπάθησαν αρκετά).*estrngd wrote:φαίνονται και από τους πολλούς δυσαρεστημένους φοιτητές του (και μη μου πείτε ότι ο Βασσάλος είναι ο ο Ιησούς που σταυρώνεται από τους αμαρτωλούς) - ας είμαστε λοιπόν πιο μετριόφρονες.
Έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον 3 μαθήματα Βάσεων Δεδομένων (ίσως να είναι και 6 αν χαλαρώσουμε λίγο τον ορισμό) και πραγματικά βάσεις δεδομένων έμαθα μόνο από το μάθημα του Βασσάλου. Ναι μας πίεζε, ναι έτρεχε να βγάλει την ύλη, ναι μας άλλαξε τον αδόξαστο, αλλά μας έμαθε πάρα πολλά πράγματα, σε πολύ μεγάλο βαθός. Τα περισσότερα δε θα σου χρειαστούν ποτέ να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα σε μία εταιρία (εκτός κι αν πας στην Oracle), αλλά σε κάνουν καλύτερο στη δουλειά σου συνολικά. Και φυσικά βάζουν τις βάσεις για να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε παραπάνω επίπεδο (μιλάω για το μάθημα που παρακολούθησα, το υποχρεωτικό μάθημα στο προπτυχιακό έχει σα στόχο να σου μάθει SQL και βάσεις δεδομένων άρα έχει άλλο προσανατολισμό. αλλά και πάλι επειδή έτυχε να το "ζήσω" από πολύ κοντά, μπορώ να πω ότι ζήλευα τα παιδιά που είχαν κάποιο να τους διδάξει όλα αυτά -και ακόμα περισσότερα- από αυτά που αναγκάστικα να μάθω μόνος μου. Ο Βασσάλος είναι για τις βάσεις δεδομένων ότι δεν είναι ο Κάβουρας για τη Java).*estrngd wrote:Ο Βασσάλος φέρνει καθώς μαθαίνω - αλλά και έχεί τύχει να δω - έναν αέρα στην σχολή που προσομοιάζει περισσότερο με bussiness και carriera, παρά με πανεπιστημιακή μόρφωση.
οκ... ας αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με ομπρέλες στη σχολή... ίσως να μας γλυτώσουν και απο τη "γενικευμένη μαλ ακία που κυκλοφορεί" (έβαλα κι εγώ το quote μου ;-)*estrngd wrote:Και τα διάφορα που λέγονται να αποβληθεί ο φοιτητής που έφτυσε κλπκλπ, σίγουρα δεν είμαι νομικός, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ ηθικίστικα.
P.S. μμμ... υπάρχει αυτόματο σύστημα λογοκρισίας? από ότι είδα το μ@...ία, λογοκρίθηκε αυτόματα -όπως είπα είναι quote και θα ήθελα να το μεταφέρω αυτούσιο όπως το αισθάνθηκε ο δημιουργός του
συμφωνω και επαυξανω!!!!
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
- ailouros
- Gbyte level
Ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει και τα Πανεπιστήμια που του αξίζουν. Για μια ακόμη φορά εκπλήσσομαι να βλέπω νέους ανθρώπους να ζητάν απεγνωσμένα την επέμβαση της αστυνομίας, του στρατού και των Αριανών, ώστε να πατάξουν μια "θλιβερή μειοψηφία αλητών". Δεν μιλάμε για την Αλ Κάιντα για συμφοιτητές σας μιλάμε. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος έχει το θάρρος της γνώμης του και όταν βλέπει κάτι που τον ενοχλεί αντιδράει. Εδώ το αντιδράει έχει αντικατασταθεί από το γκρινιάζει, αγορεύει, παπαγαλίζει, λουφάζει κλπ κλπ. Αν οι παρατάξεις, τις οποίες δεν υπερασπίζομαι φυσικά γιατί οι περισσότερες πρόσκεινται σε κόμματα και αυτό εξορισμού είναι προβληματικό για το σύνολό τους, έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα, τότε ένα υγιές σύστημα κοινής γνώμης θα παρείχε την ανάλογη αντίδραση. Καθρέφτης των παρατάξεων είμαστε και μεις με τα απενοργοποιημένα δημοκρατικά μας χαρακτηριστικά. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η λαική θυμοσοφία "βρίσκει και τα κάνει" αντικατοπτρίζει όσο δεν γίνεται το αμφίδρομο της παρακμής. Όσο οι δυο πόλοι (των απολιτίκ και των ενεργών) θα αποκλίνουν τόσο ο ένας θα κομματικοποιείται περισσότερο (στην πλειοψηφία του) και τόσο ο άλλος θα αγελοποιείται περισσότερο. Και επίσης οι κατηγορίες που εκτοξεύει η μία πλευρά στην άλλη θα είναι όλο και περισσότερο ακραίες και κατινίστικες (καλέστε τους πολισμάνους κλπ). Οπότε οι προτροπές για ηρεμία και σύνεση κάθε άλλο παρά άτοπες είναι. Και τέλος μην ξεχνάτε ότι το venus δημιουργήθηκε ως αντίδραση σε μια κατάσταση (θέμα με Λειτουργικά, απουσία βήματος). Το ιδανικό θα ήταν να δημιουργούνται και άλλα venus και πέρα από το κουτί του υπολογιστή..
Στρατος και αριανοι.Τι μαλακιες διαβαζω παλι....ΕΛΕΟΣ.ΡΕ ΦΙΛΕ ποινικα αδικηματα γινονται ποτε θα το καταλαβεις οτι στη συμμορφωση των νομων δεν επεμβαινουν οι πολιτες με τα οπλα τους,αλλα τα οργανα της ταξης.ΑΝ επενεβαιναν οι πολιτες αυτο λεγεται αναρχια.ailouros wrote:Ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει και τα Πανεπιστήμια που του αξίζουν. Για μια ακόμη φορά εκπλήσσομαι να βλέπω νέους ανθρώπους να ζητάν απεγνωσμένα την επέμβαση της αστυνομίας, του στρατού και των Αριανών, ώστε να πατάξουν μια "θλιβερή μειοψηφία αλητών". Δεν μιλάμε για την Αλ Κάιντα για συμφοιτητές σας μιλάμε. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος έχει το θάρρος της γνώμης του και όταν βλέπει κάτι που τον ενοχλεί αντιδράει. Εδώ το αντιδράει έχει αντικατασταθεί από το γκρινιάζει, αγορεύει, παπαγαλίζει, λουφάζει κλπ κλπ. Αν οι παρατάξεις, τις οποίες δεν υπερασπίζομαι φυσικά γιατί οι περισσότερες πρόσκεινται σε κόμματα και αυτό εξορισμού είναι προβληματικό για το σύνολό τους, έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα, τότε ένα υγιές σύστημα κοινής γνώμης θα παρείχε την ανάλογη αντίδραση. Καθρέφτης των παρατάξεων είμαστε και μεις με τα απενοργοποιημένα δημοκρατικά μας χαρακτηριστικά. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η λαική θυμοσοφία "βρίσκει και τα κάνει" αντικατοπτρίζει όσο δεν γίνεται το αμφίδρομο της παρακμής. Όσο οι δυο πόλοι (των απολιτίκ και των ενεργών) θα αποκλίνουν τόσο ο ένας θα κομματικοποιείται περισσότερο (στην πλειοψηφία του) και τόσο ο άλλος θα αγελοποιείται περισσότερο. Και επίσης οι κατηγορίες που εκτοξεύει η μία πλευρά στην άλλη θα είναι όλο και περισσότερο ακραίες και κατινίστικες (καλέστε τους πολισμάνους κλπ). Οπότε οι προτροπές για ηρεμία και σύνεση κάθε άλλο παρά άτοπες είναι. Και τέλος μην ξεχνάτε ότι το venus δημιουργήθηκε ως αντίδραση σε μια κατάσταση (θέμα με Λειτουργικά, απουσία βήματος). Το ιδανικό θα ήταν να δημιουργούνται και άλλα venus και πέρα από το κουτί του υπολογιστή..
ΤΙ ΤΑΜΠΟΥ πια υπαρχει με αυτη την @#$#@@# αστυνομια δεν μπορω να καταλαβω.Επειδη καποτε υπηρξε μια χουντα σε αυτη τη χωρα εχετε δημιουργησει απιστευτες θεωριες συνομωσιας,και η πλακα ειναι οτι δεν την εχετε ΚΑΝ ΖΗΣΕΙ,την εχετε μαθει μονο απο βιντεακια απο την τηλεοραση και απο κανενα ντοκιμαντερ της τηλεορασης.
Η μονη ΧΟΥΝΤΑ που εγω εχω γνωρισει ειναι αυτη τη στιγμη στο πανεπιστημιο κλεβοντας,ντυνοντας το με αφισες και φασιστικες νοοτροπιες.

- crash_override
- Wow! Terabyte level
Όπως μας ζητήθηκε από τον Πρύτανη, καθ. Γρ. Πραστάκο, σας στέλνουμε την
επισυναπτόμενη επιστολή.
http://dias.aueb.gr/epistoli_tablo_epil ... 008_v1.doc
What to say man...what to say....
- ailouros
- Gbyte level

Λοιπόν θεωρώ αξιοθρήνητη νοοτροπία να θεωρείς εγκληματίες του ποινικού δικαίου τους συμφοιτητές σου και να δηλώνεις παραιτημένος από την προσπάθεια να βάλεις τάξη στο Πανεπιστήμιο ΣΟΥ (κατά το ρε φίλε..) και να φωνάζεις την αστυνομία να αναλάβει τον ρόλο του ρυθμιστή. Αν η επέμβαση της αστυνομίας θα αποκαταστήσει μέσα σου κάποιο αίσθημα ασφάλειας αυτό σημαίνει ότι νιώθεις ανασφάλεια να κυκλοφορείς στο Πανεπιστήμιο ΣΟΥ. Μήπως γίνεσαι βασιλικότερος του βασιλέως; Αν θέλει να φωνάξει αστυνομία ας το κάνει ο άμεσα θιγόμενος (βλ. πρύτανης). Στο ενδιάμεσο ας κοιτάξει ο καθένας να δράσει με βάση το ρόλο που του έχει αποδωθεί μέσα στο Πανεπιστήμιο. Αν σου κλέψει ο χψ Εακκίτης τον εξοπλισμό πήγαινέ τον στον Άρειο Πάγο. Ο ρόλος σου όμως ως ακαδημαικος πολίτης είναι να συμμετέχεις με ότι τρόπο μπορείς στην διαμόρφωση των εξελίξεων και όχι να της παρατηρείς από μια γωνια.. Αν δεν μπορείς να κάνεις το πρώτο τότε καμία αστυνομία δεν θα σε βοηθήσει να λύσεις τα όποια προβλήματα έχεις..
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
OK σωστό αυτό. Πράγματι, ΑΛΛΑailouros wrote:Καθρέφτης των παρατάξεων είμαστε και μεις με τα απενοργοποιημένα δημοκρατικά μας χαρακτηριστικά.
Ποιους αγώνες για καλύτερο Πανεπιστήμιο συνάδελφε? Δεν ξέρω για σένα, αλλά αυτοί που υποστηρίζεις πότε ασχολήθηκαν με τη σχολή τους? Είχαν ποτέ υπ' όψιν τους να ασχοληθούν πχ με την έρευνα? Πώς ακριβώς ξέρουν τι χρειάζεται ο φοιτητής/επιστήμονας/ερευνητής? (γιατί ΜΟΝΟ τέτοιους έπρεπε να περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο).aguero88 wrote:Θλίβομαι να βλέπω νέους ανθρώπους να μην ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο και ακόμα χειρότερα να πολεμούν και να αφορίζουν τους αγώνες των συναδέλφων τους για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο
Συνάδελφε, πολλούς από τους συμφορουμίτες μας που διαφωνούν με τις "αγωνιστικές" κινήσεις τέτοιου είδους, είναι από τους καλύτερους (αν όχι οι καλύτεροι) φοιτητές του τμήματος. Όποιος αγωνίζεται για το Πανεπιστήμιο, ουσιαστικά αγωνίζεται για τους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν ουσιαστικά με την επιστήμη. Όταν λοιπόν οι ερευνητές καθηγητές (πχ vasvas ***) και οι καλύτεροι εκ των φοιτητών σου λένε ότι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Μ...ΚΙΑ, μην έχεις το ΘΡΑΣΟΣ να μου λες οτι αγωνίζεσαι για το Πανεπιστήμιο. Για τον εαυτό σου αγωνίζεσαι και για κανέναν άλλο. Έχει ασχοληθεί ποτέ κανένας από τους "αγωνιστές" σας να μας ρωτήσει ΤΙ σκατ* ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ σε αυτή τη σχολή? ΝΑΙ εμείς που ασχολούμαστε, για τους υπόλοιπους δε με νοιάζει - επειδή ούτε τους ίδιους νοιάζει.
... Τι να πω. Ιδέα δεν έχετε ούτε εσύ ούτε οι πληροφοριοδότες σου για το τι εστί πανεπιστημιακή μόρφωση. Λίγο να είχατε ασχοληθεί επί της ουσίας, πανυγύρι θα κάνατε που έτυχε στη ζωή σας να σας κάνει μάθημα ο Βασσάλος. (παρεμπιπτόντως, το μάθημα το έχω περάσει εδώ και 2 χρόνια και ο κος Βασσάλος δε με γνωρίζει - για να προλάβω μερικούς "καλοθελητές")*estrngd wrote:Ο Βασσάλος φέρνει καθώς μαθαίνω - αλλά και έχεί τύχει να δω - έναν αέρα στην σχολή που προσομοιάζει περισσότερο με bussiness και carriera, παρά με πανεπιστημιακή μόρφωση.
Επομένως δε χρειαζόμαστε αστυνομία γενικά σαν κοινωνία. Μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας και μόνοι μας.ailouros wrote:...Για μια ακόμη φορά εκπλήσσομαι να βλέπω νέους ανθρώπους να ζητάν απεγνωσμένα την επέμβαση της αστυνομίας, του στρατού και των Αριανών, ώστε να πατάξουν μια "θλιβερή μειοψηφία αλητών".
NOT!!!
Συμφοιτητές. Υπό ποίαν έννοια; Να σκεφτώ... μάλλον θα εννοείς ότι έχουμε το ίδιο πάθος για την επιστήμη μας. Το οποίο αντανακλάται προφανώς στις ώρες παρακολούθησης και (μερικώς) στους τελικούς μας βαθμούς. Όπως επίσης και στις πάνω-κάτω ίδιες γνώσεις μας περί του αντικειμένου.ailouros wrote:Δεν μιλάμε για την Αλ Κάιντα για συμφοιτητές σας μιλάμε.
ΝΟΤ!!!!
Με τη λογική που έχουν αυτοί (βία κτλ κτλ) πρέπει επειδή μπορώ (ξανά δική τους λογική), να πλακώσω στο ξύλο μερικούς και μετά να με πλακώσουν και εμένα στο ξύλο όλοι μαζί. Ευχαριστώ δε θα πάρω.ailouros wrote:Ένας φυσιολογικός άνθρωπος έχει το θάρρος της γνώμης του και όταν βλέπει κάτι που τον ενοχλεί αντιδράει.
*** και άλλοι που τυγχάνει να μη γράφουν εδώ - και επομένως δε θα ενδιαφερθείτε ποτέ να μάθετε τις απόψεις τους.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
Η ακαδημαικη κοινωνια ειναι ενα μερος το οποιο θα επρεπε να ειναι προτυπο μιμησης για την κοινωνια και οχι προς αποφυγη.Οι νομοι ισχυουν εδω και μαλιστα εδω θα επρεπε να ισχυουν και πιο αυστηρα γιατι θα ειμαστε προτυπο και καλα.Δε θα επρεπε να υπαρχουν οργανα επιβολης της ταξης γιατι ολοι θα επρεπε να σεβονται τους κανονες.Αυτος για μενα ειναι ο μοναδικος λογος που πρεπει να υπαρχει το "ασυλο",ως τιμη για τα μελη της,οχι για να καλυπτουν ποινικα αδικηματα.
Στη δημοκρατια ολοι ειναι ισοι απεναντι στους νομους,δεν καλυπτεις,δεν υποθαλπτεις κανενα ειτε συμφοιτητης ειτε συγγενης αν ειναι παρανομοι.Επισης ,δεν καλεσα καμια αστυνομια(δεν εχω την αρμοδιοτητα,προσωπικα πιστευω οτι σε αυτα τα ατομα μονο φυλακη αρμοζει για να μαθουν να σεβονται τους νομους,τις περιουσιες τον πολιτων και τον γονιων που πληρωνουν για να ειμαστε εδω και τα δικαιωματα του συνολου των φοιτητων στο πανεπιστημιο) απαιτω απο τους υπευθυνους που πρεπει να το κανουν να το πραξουν αμεσα.Δυστυχως προφανως και οι υπευθυνοι να τους καλυψουν θελουν επειδη στην τελικη μια χαρα τους βολευει και αυτο in the long run(λιγοτερο μαθημα,ιδια λεφτα,μικρες εξεταστικες,διακοπουλες,βγαζουμε και λεφτα απο δουλειες στο εξωτερικο επομενως δεν τρεχει μια).
Οπως και να 'χει αυτοι οι οποιοι κανουν τα γνωστα στην ασοεε σε καμια περιπτωση συμφοιτητες μου δεν ειναι ουστιαστικα ,αλλα και τυπικα πολυ αμφιβαλω αν ανηκουν σε αυτη την κατηγορια.
Στη δημοκρατια ολοι ειναι ισοι απεναντι στους νομους,δεν καλυπτεις,δεν υποθαλπτεις κανενα ειτε συμφοιτητης ειτε συγγενης αν ειναι παρανομοι.Επισης ,δεν καλεσα καμια αστυνομια(δεν εχω την αρμοδιοτητα,προσωπικα πιστευω οτι σε αυτα τα ατομα μονο φυλακη αρμοζει για να μαθουν να σεβονται τους νομους,τις περιουσιες τον πολιτων και τον γονιων που πληρωνουν για να ειμαστε εδω και τα δικαιωματα του συνολου των φοιτητων στο πανεπιστημιο) απαιτω απο τους υπευθυνους που πρεπει να το κανουν να το πραξουν αμεσα.Δυστυχως προφανως και οι υπευθυνοι να τους καλυψουν θελουν επειδη στην τελικη μια χαρα τους βολευει και αυτο in the long run(λιγοτερο μαθημα,ιδια λεφτα,μικρες εξεταστικες,διακοπουλες,βγαζουμε και λεφτα απο δουλειες στο εξωτερικο επομενως δεν τρεχει μια).
Οπως και να 'χει αυτοι οι οποιοι κανουν τα γνωστα στην ασοεε σε καμια περιπτωση συμφοιτητες μου δεν ειναι ουστιαστικα ,αλλα και τυπικα πολυ αμφιβαλω αν ανηκουν σε αυτη την κατηγορια.