Δημιουργία κοινότητας ελεύθερου/ανοιχτού λογισμικού ΑΣΟΕΕ
- Count_Zero
- bit level
- Academic status: 2nd year
Δημιουργία κοινότητας ελεύθερου/ανοιχτού λογισμικού ΑΣΟΕΕ
Καλησπέρα,ενδιαφερόμαστε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ελεύθερου/ανοιχτού λογισμικού στην ΑΣΟΕΕ για την ενημέρωση των φοιτητών γύρω από θέματα open source.Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ή να δώσει οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια,ας επικοινωνήσει στο mail fon1989ATgmailDOTcom
- gasparosoft
- Gbyte level
Re: Δημιουργία κοινότητας ελεύθερου/ανοιχτού λογισμικού ΑΣΟΕΕ
Μπορείς να αναφέρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την ενέργεια;Γιατί υπάρχουμε μερικοίπου ενδιαφερόμαστε .
- Count_Zero
- bit level
Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ώστε να γνωρίσει επιτέλους περισσότερος κόσμος στο πανεπιστήμιο μας τον κόσμο του open source. Έχουμε πολλές ιδέες για την οργάνωση και λειτουργία μιας τέτοιας κοινότητας (δημιουργία forum,εκδηλώσεις και ομιλίες για ενημέρωση του κόσμου γύρω από το open source κλπ) και φυσικά θέλουμε να ακούσουμε και άλλες ιδέες και να συζητήσουμε με όποιον ενδιαφέρεται .Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε πόσος κόσμος θα εκδηλώσει ενδιαφέρον και αν υπάρξει ανταπόκριση θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους και να κανονίσουμε κάποια συνάντηση για να συζητήσουμε σε πιο συγκεκριμένη βάση. Για οποιαδήποτε άλλη απορία μπορούμε να επικοινωνήσουμε είτε μέσω του venus είτε μέσω του mail που αναφέρω παραπάνω.
- gasparosoft
- Gbyte level
Εγώ για αρχή είμαι μέσα.Τώρα ξέρω κανά 2 ατόμα που θα θέλουν.
- Count_Zero
- bit level
Ελπίζω να υπάρξουν και άλλοι που να θέλουν να συμμετάσχουν και όλο αυτό να προχωρήσει.We'll see
- cyberpython
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Και εγώ μέσα, για να μάθω και να σας στηρίξω...
Δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος...
Μέχρι τώρα ο Βασιλάκης μου τα παρείχε όλα...
Δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος...
Μέχρι τώρα ο Βασιλάκης μου τα παρείχε όλα...
- Count_Zero
- bit level
Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και ελπίζω να βρεθούν ακόμα περισσότεροι.Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να με ενημερώσει σχετικά με το τι χρειάζεται για να αναγνωριστεί επίσημα μια τέτοια κοινότητα από το πανεπιστήμιο για να επικοινωνήσω με τα κατάλληλα άτομα
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
To Venus πέρασε από Γ.Σ οπότε κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να γίνει και σε αυτή την περίπτωση για να έχετε κάτι σε http://ossc.cslab.aueb.gr με ένα υποθετικό όνομα open source software communityCount_Zero wrote:Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και ελπίζω να βρεθούν ακόμα περισσότεροι.Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να με ενημερώσει σχετικά με το τι χρειάζεται για να αναγνωριστεί επίσημα μια τέτοια κοινότητα από το πανεπιστήμιο για να επικοινωνήσω με τα κατάλληλα άτομα
-
Πρέπει να βρείτε κάποιον καθηγητή που θα στηρίξει την προσπάθεια (και θα σας εισάγει στην ΓΣ)
- Count_Zero
- bit level
Έχω σκεφτεί να επικοινωνήσω με τον κ. Διομήδη Σπινέλλη του τμήματος ΔΕΤ και να του ζητήσω στήριξη στην προσπάθεια,μιας και είναι πολύ ενεργός σε θέματα open source. Πιστεύετε οτι θα ήταν καλή ιδέα;
-
Δεν χάνεις τίποτα με το να δοκιμάσεις. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορεί να σε στηρίξει στη συνέλευση το Τμήματος Πληροφορικής και να το πάρει υπ'ευθύνη του
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Απο το τμημα μεχρις στιγμης μονο ο Ξυλωμενος εχω δει να χρησιμοποιει λινουξ.Οποτε μαλλον εινια κλαυτερη ιδεα απο το Σπινελλη.Εκτος και αν μαζεψουμε και παιδια απο το ΔΕΤ,αλλα τοτε θα καρπωθει το ΔΕΤ την πρωτοβουλια
- gasparosoft
- Gbyte level
Όντως ο κύριος Ξυλωμένος είναι ο κατάλληλος για ένα τέτοιο θέμα.
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Ψηφίζω Γιώργο Ξυλωμένο.
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- alexpsomi
- Kilobyte level
Δεν πιστεύω οτι έχει πια και τόση σημασία... Δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος το σκέφτηκε πρώτος... Το θέμα είναι να γίνει το project και να έχουμε και κάποια υποστήριξη απο τη σχολή..ultimate_aektzis wrote:Απο το τμημα μεχρις στιγμης μονο ο Ξυλωμενος εχω δει να χρησιμοποιει λινουξ.Οποτε μαλλον εινια κλαυτερη ιδεα απο το Σπινελλη.Εκτος και αν μαζεψουμε και παιδια απο το ΔΕΤ,αλλα τοτε θα καρπωθει το ΔΕΤ την πρωτοβουλια
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Δεν εχεις αδικο αλλα...το τερπνον μετα του ωφελιμουalexpsomi wrote:Δεν πιστεύω οτι έχει πια και τόση σημασία... Δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος το σκέφτηκε πρώτος... Το θέμα είναι να γίνει το project και να έχουμε και κάποια υποστήριξη απο τη σχολή..ultimate_aektzis wrote:Απο το τμημα μεχρις στιγμης μονο ο Ξυλωμενος εχω δει να χρησιμοποιει λινουξ.Οποτε μαλλον εινια κλαυτερη ιδεα απο το Σπινελλη.Εκτος και αν μαζεψουμε και παιδια απο το ΔΕΤ,αλλα τοτε θα καρπωθει το ΔΕΤ την πρωτοβουλια
Το ερώτημα είναι αν θέλετε κοινότητα ανοικτού λογισμικού ή κοινότητα ανοικτού λογισμικού ΑΣΟΕΕ
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Τι ακριβως εννοεις κοινότητα ανοικτού λογισμικού ΑΣΟΕΕ?
Να υπαρχουν παιδια απο ολα τα τμηματα?Και το πρωτο που λες ποια διαφορα εννοεις να εχει?
Δεν νομιζω να εχει αποκλειστει τετοιο πραμα.Αλλα κατα κανονα απο εμας και απο το ΔΕΤ θα ειναι το 98%(ρεαλιστικα,μακαρι να διαψευστω) των ατομων της ομαδας.
Να υπαρχουν παιδια απο ολα τα τμηματα?Και το πρωτο που λες ποια διαφορα εννοεις να εχει?
Δεν νομιζω να εχει αποκλειστει τετοιο πραμα.Αλλα κατα κανονα απο εμας και απο το ΔΕΤ θα ειναι το 98%(ρεαλιστικα,μακαρι να διαψευστω) των ατομων της ομαδας.
- netharis
Και εμένα θα με ενδιέφερε πολύ
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."